yg sudi bersama cm....

Selasa, Jun 30

Cikgu...hari ni..cam tu lah....


19 ulasan:

||alis|| berkata...

salam..

cikgu fikir apa? masaklah dunya ke, masaklah cikgu?

alis yg ikut sama konfius~

cikgu mas berkata...

Salam alis

hmmm,tengah wat keja ni lah...conpius jadi yer..he,he,he..ada gak org ikut konpius ni nama yer konsep sharing..sama dirasa..

Atikah berkata...

Salam kak mas.... awat muka lagu tu? apa ler masalahnya tu...

cikgu mas berkata...

salam tika

tulung2,,sungguh conpius hidup ku ni!!!!mana yg betul mana yg salah..mana yg benar mana yg palsu,kiri ke atau kanan..conpius lah,ditelan mati mak diluah mati bapak..oh conpius sungguh diriku ini..pape pun baby tu tetap comelkan??

afisazlie berkata...

salam cikgu..
tutup mata, dgr kata hati..
hati biasanya takkan bohong.. tapi kalau tak dgr gak, cuba g kedai atau farmasi, dapatkan alat bantuan pendengaran yg biasa org kurang pendengaran tu pakai.. tak pun pinjam steteskop doktor, buh kat hati.. hmm cuba lah yer.. selamat berjaya..

en_me berkata...

keliru ghitewww.. ihiks

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Baby tu comellll geram...

Betul kata sazalie tu... ikut kata hati... bila dah dengar kata hati tu... jgn lg menoleh ke belakang... bila rasa ragu muncul stlh tekad membuat keputusan tu.... tandanya ganguan syaitan tu.. nk bolak balikkan hati kita...


Hope after this my sweet sister nie dah tak conpius lg... :)

cikgu mas berkata...

Salam sazlie

ya kata hati mmg tak pernah bohong,tp kenapa orang tua kata jgn ikut hati nanti mati???kata hati pun kita perlu hati-hati..tq yer..cikgu setuju dgn sazlie,tp soal hati sukar dimengerti,apa terjadi di luar kawalan diri..hiss merapu dah cikgu ni....

cikgu mas berkata...

salam en_me

ya keliru n terus keliru n bercelaru...bole jadi haru biru ..

cikgu mas berkata...

salam tika

thanks atas saranan,yup moga bertemu jawapan...

cikgu mas berkata...

salam tika

thanks atas saranan,yup moga bertemu jawapan...

afisazlie berkata...

salam cikgu,
betul tu, soal nya hati, sukar dimengerti.. mmg best citer tu.. tgk banyak kali gak.. tapi yg sequence dia kurang best ler..

sy kata ikut kata hati lah cikgu, yg org tua2 kata tu jangan ikut hati, depa tak kata jangan ikut kata hati.. lain tu..

thanks Atikah coz setuju dgn apa yg sy kata..

Noor berkata...

As Salam…

“The more I think.. the more confused I get..” then.. better don’t think.. tapiiii dah nama nyer manusia.. masih nak terus think-think.. maka konpius lah kita.. walau macam mana konpius pun.. kita kena think-think.. kalu kita stop think-think.. kita akan terus jadik ting tong.. wa ha ha

pssstttt… semalam kannn terdengar lagu nie.. terus teringat kat adinda.. macam masyuk je dgn adinda.. he he.. taraaaaaaaa… lagu zaman mak cheq! (sanisah huri) layannnnnn

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu (ulang 2x)

Ku bentangkan perasaan ku pada mu
Untuk mengadilkan bisikan sukma ku (ulang 2x)

Andainya kanda pikat asmara
Sudikan dengan jiwa raga ku

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu

Ku jadikan tanda mahkota pujaan
Ambillah dinda untuk jadi suntingan (ulang 2x)

Ku persembahkan diri pada mu
Kerna kandalah syurga bagi ku

Sejak ku bertemu pada mu
Fikiran ku telah terharu
Hanya kekanda yang akan dapat
Mengubatkan hati ku rindu

cikgu mas berkata...

salam sazlie

aduuh bijak sunnguh young man ni!!dia tahu tu..dialog filem soal hati..susah kita nk autta adik sorang ni..peminat filem melayu gak ni!!!

cikgu mas berkata...

salam kak noor

mak ooi bagi cheq lagu pop yeh-yeh gitu...cheq bertemu sapa lak tu???
sapalah nk terserempak dgn cheq ni..sedap lagu tu rasa nk sehati berdansa,,,

he,he memang ting,tong sekarang ni....

afisazlie berkata...

salam kak noor, lagu tu cheq tau, jom karoke sesama..

hahah CM dah pecah lubang.. tahu dah CM SPM tahun bila.. heheh seusia dgn Che Mie n wife, muahahahaha tulah, rahsialah lagi, kan dah bocor

cikgu mas berkata...

salam sazlie

SPM 92..hah!!nahi,nahi,nahi,fakta cik mie autta,cheq baru ting 2 masa tu...he,he,he..bukan ker CM junior sazlie kt MRSM dulu..yg sazlie dok tackle dulu tu!!yg sazlie belikan ice cream malaysia kt bas stesyen Jasin dulu.masa balik dr asrama...cepatnya ko lupa janji,he,he,he..age just a number i want young forever...

pssst: pas ni nk korek lubang rahsia per pulakk ni..cheq kena hati2 dgn budak sorang ni!!

manzlie berkata...

salam cikgu...

kenapa hidup harus confius..hmmm tu lah maslah nyer kerana suka sangat mengikut kata hati tuh...akhirnyer..jawpannyer: Derita dan Merana, hati tak pernah girang, hipokrit dan palsu dalam kehidupan in...kuang kuang kuang...

kak Noor..
cheq suka lagu tuh...memag zaman cheq tuh...heheheheh

sukran
waslam

cikgu mas berkata...

Salam cik lie

amboii keras betoi.katak mekah beri komen persoalan conpius,kuar semua,merana,derita,tak girang,hipokrit..cheq kah yg hipokrit???hu,hu..sampai hatimu,

pas bagi kt cheq tazkirah bisa boleh pulak dia nk menyanyi berdendang bagai dengan k.noor..tak ker sama ting.tong gak tuuuu??

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today