yg sudi bersama cm....

Ahad, Jun 28

Cikgu nak pi out station...


kenapa lak CM letak gambar meeting room ni??hah..lah cikgu nak kena pi mesyuarat kat Melaka lagi,Hujung bulan lepas dah pergi..ni kena pergi lagi,bukan sehari 2..tapi dekat seminggu....mengeluh pelajar form 5,bila dengar cikgu mas depa nk kena keluar lagi,,baru nk bermanja pas habis exam..nak buat camner cikgu kena berkhidmat untuk negara...pandai-pandailah belajar sendiri..latihan yang cikgu tinggalkan tu..sila buat..cikgu balik tak siap cikgu piat telinga.
Meeting apa cikgu????he,he,he malu lak cikgu nk beritahu "Mesyuarat Kawalan Mutu,Aliran Teras (subjek Sivik dan Kenegaraan)..he,he, sivik ker cikgu ni???Kementerian pun satu beribu2 cikgu yang sivik,CM yang sokmo mamun mamai ni dipilih jadi pengubal modul sivik,tak bimbang ker???..he,he..masa mengajar n bekerja CM selalu sivik skema..di alam maya n berblogger CM selalu lok lak jer...(bila sebut sivik n skema teringat sorang kawan yang jauh di Mekah)..he,he.hah tu conpom sivik..sukran n wassalam tak tinggal...
Boleh ker berblogger seminggu ber outstation???jangan risau WIFI free...kt hotel..lagi pun masa berbengkel..buat kerja depan lap top,bila otakku penat..cikgu pi cari ketenangan kat Makkah tengok kaabah,kat situ ada cik lie...pas pi Makkah jenguk kak pinat or alis kalau diaorang ada masak sedap-sedap...boleh gak jenguk tikah tengok gambar cantik-cantik..or en mie yang suka bertazkirah tu..bagi insaf sikit.....kalau rasa nk jadi muda remaja pi kt umah merah or sazlie yang suka buat cerita lawak...rasa nk bercinta pi umah Teja...rumah uncle seronok jugak..diaorang lah mengisi masa cikgu....masa terluang or masa sibuk ...kekadang uncle google ajak dating...kena layan jugak pakcik google ni nk tambah ilmu...kalau tak sia-sia bayar servis uncle google tiap2 bulan...
ok cikgu pi Melaka dulu tau....kalau cikgu sempat cikgu update..selalu yer sempat..tak berapa syok dok hotel ni,tidur tak berapa lena,tapi cikgu suka hepi2 dengan kawan2..nanti depa mesti sewa my pesona ajak pi makan2,ikan bakar kt Umbai or Duyong..makan free cikgu asal rela jadi driver..rela sajer...cikgu nk bodek kawan yg sama lok lak pi tengok midnight pas bengkel malam..dekat MBO melaka tu,selesa sgt panggung yer,,,tak ramai orang..dah 3 kali cuba tempah tiket transformers kt Alamanda..habis sokmo,hujung minggu kirim salamlah kalau ada...pasai apa??transformers meletup sangat yer????teruja yer cikgu!!!!...
bila pi mesyuarat kt Melaka ni teringat cikgu tergolek dog depan lobi hotel hujung bulan lepas...nasib baik kali ni hotel lain..doakan cikgu tak tergolek lagi yer...dah tukar kasut baru dah...ada bunga lagi...insyaallah tak tergelincir..he,he,he

28 ulasan:

Azemi Ali berkata...

Salam cikgu,

Selamat balik kampung dan selamat bermesyuarat.

Tingkatkan tahap kesivikan anda kerana anda penggubal modul tersivik di Malaya..hahaha

p/s - pastikan kasut bunga banyak..hehehe

||alis|| berkata...

salam cikgu mas...

duyung tuh dah dekat hamat laa ngan beta.. cecece... tapi cikgu stay berapa laam? hotel mana?

kiter mggu nih, isnin kat batu berendam seharian, selasa dah kena gigih pack barang. rabu dah masuk asrama.

cikgu, ring2 laa kami disini ;)
alis_mysara@yahoo.com :) (YM)

tapi kalau cikgu pon agak bz, tak apa, next time ada masa i'allah kita berjimba2.. ;P

cikgu mas berkata...

Salam en mie

saya tahu dah,dah dpt agak 100% dah,bila cheq bagitau,,cheq lah pengubal modul sivik di Malaya ni pasti ada yg gelak besar...that`s why lah cheq malu nk bagitau...gelakklah cik mie...anak2 cik mie wajib belajar sivik bila masuk sek.menengah,yg buat modul tu...cheq ni!!!!,pandang kt cheq ni..ha,ha,ha,ha..mudah-mudahan generasi dihadapan mempunyai nilai sivik yg tinggi untuk memacu hasrat ke arah pembinaan modal insan yg mantap....

ni cik lie tak baca lagi...mesti dia gelak sakan,rupa2 ye CM tu group pengubal modul sivik se malaya...blurr brother tu nanti bila mengenangkan betapa siviknya pengubal aliran sivik ni....Noor mesti berkuang2 bila tau rahsia ni..."aiman tak kisah"...cheq insan terpilih nk wat camner.???.jgn risau..ada badan penapis kalau cheq tersasar dari landasan sivik..he,he,he pengubal modul tersivik....cute betul title tu....


kasutku bunga nya macam tayar bunga lori..jgn risau

cikgu mas berkata...

Salam alis

aah kursus n meeting kt kg ni...hotel mana??? alamak kalau btau nanti berderet fulllak ,peminat nk outograf.(perasan yer)..one of the hotel kt Jalan Bendahara tu..kt kubur cina,(bkt cina tepi sungai tu,,ada southern hospital rasa yr kt situ.aah kt situ lah..dpt agak kan??

tq for ur ym...nk bermesra dgn cikgu..pe salah yer..cuma tak berapa cekap berym..org naik jet,,,cikgu kereta lembu..macam dah jatuh cinta jer dgn cikgu yer...macam tulah biasanya kejap jer org mesra dgn cikgu ni...nanti kalau sempat cikgu ping n ring tau!!

Asrama mana pulak tu.??...bila kt blog aliss rasanyer alis ni..dara pinggitan dok rumah dgn aktiviti memasak dia tu..study lagi yer??

Atikah berkata...

Salam kak mas....

Selamat bermesyuarat... wah.... tak sangka... ropenya kak mas penggubal modul sivik... ala kak mas... kat luar kak mas kan ayu n polite gitu... masa sesi blogging jer terlebih bergurau... ok pa...

Kak mas, hotel tu ada tangga tak? Hati2 no... semoga kak mas selamat sejahtera di sana nati...

:)

Honey Bee berkata...

Cikgu mas...
slamat bermesyuarat yea...selamat berbakti...

PINATBATE berkata...

Salam sivik Cikgu mas..
selamat bermeeting dengan penuh semangat sivik dan ketatanegaraan yang tinggi..fuhh!

cikgu mas berkata...

Salam tika

aduuh,malu sungguh bila tika cakap diriku ayu n polite kt luar..terus tersipu2 siput sedut rasanyer..he,he ye lah masa berblogging lah peluang nk bergurau,depa tak kenal n tak leh tgk orang yer...so tak de gaplah,,kt luar kena bersopan santun..bersivik skema dahpun pengubal subjek sivik..takkan nk gedik lak yer..syyyyyyyyh,jangan selalu bukak lubang...biar mereka membuat tafsiran,dialam nyata diriku lain..dialam maya diriku lagiii lain..simpan rahsiaku,tutup mulutmu..he,he

hotel mestilah ada tangga,tapi kita guna lif..mekasih atas ingatan n kasih sayang....lama dah tak buat cake mung tu???bila lagi niii???

~red~ berkata...

salam k.mas...

ptg tadi merah ikut mak cik merah gi rombongan meminang.

besh tau...
tlg bawak dulang hantaran,
dapat tgk mcm ne org meminang, (walaupun x de pantun2) tapi ok la tue kan..
dapat menjamu mata (tgk org encem) hoho... (GATAL!!)

part yg paling besh, MAKAN TIME!!!

]ada nasi jagung, nasi putih, dalca, sambal pedas, daging, ayam goreng, aym pedas.
tu baru majlis brtunang,
blom ag kawen. hohoh~~

masuk je dlm keta time nak blik tu, trus mata merah lali2 je. haha...

p/s: saje nak wat k.mas jelez. tue yg sebut sal makanan tue... hehe (jgn marah) ;p

cikgu mas berkata...

Salam kenal n salam sayang buat honey bee

mekasih datang bertandang ,i like so much ur blog ""LIFE IS SHORT.MAKE IT SWEET"..lebih kurang mcm hidup ini sementara lah kan..

terimakasih atas ingatan.jemputlah selalu ke sini,bergelak ketawa menangis berduka bersama...merah bibirmu ikhlas senyummu..semanis madu...

cikgu mas berkata...

salam sivik juga untuk kak pinat

TQVM...atas ingatan,ku pastikan idea dan dan pandangan kritisku mampu membentuk generasi alaf baru yang bersemangat patriotik dan pengamal tegar amalan ketatanegaraan,Fuuh,kak pinat terkagumlah tu..he,he,he

cikgu mas berkata...

salam cik adik merah

aduuh hang pi ikut rombongan meminang,??terus kepala k.mas teringat kat mak...mak ku tu kuat amalan adat n pantang larangnya..katanya pantang anak dara bwk dulang hantaran,nanti tak de orang masuk meminang,kalau kawinpun koboi jer...ada lagi tak leh nyanyi kt dapur,kahwin org tua,tgk siti nurhaliza tu..tak leh dok kt tangga,org meminang tak jadi...bila masak jgn rasa makanan atas dapur dgn api masih menyala kahwin dpt laki panas baran..jgn makan pinggan berdouble nanti bermadu..mcm2 lah ...hiss lotih den...merah caya tak semua tu??..kalau nk ikut rasional tu mahu membentuk anak gadis bersopan santun...tapi masa dah berubah orang dah tak kisah kan,,

tengok orang encemmm...ramai ker yg encemmmm???cuci mata nampak???mcm k.mas dulu2..fullaak,he,he

manzlie berkata...

salam cikgu...

frust saya dua mega movie terlepas...Transformen dan terminators..

hmmmmm

sukran
waslam

||alis|| berkata...

salam cikgu mas..

hmm.. rabu nih 1st day masuk asrama kembali lepas hampir 3thn setengah meninggalkan jaman serama2 nih...

masuk untuk kursus jangka pendek. nak kan ilmu dia.

dulu dah belajar perbankan islamic, lani nak amek ilmu pensijilan halal untuk label makanan dan sebagainya.

doakan saya yer..

*ceh, macam nak pi jauh laa plak!

cikgu mas berkata...

dear Alis

all the best to you..bagus2,dlm sivik ni dikatakan bervisi,inovatif dan bermisi..terus mencari ilmu sehingga ke hujung hayat..pas ni masak best2 pas tu boleh buat bisnes halal2..cuba belajar masakan China halal buat restoran mesti meletup kt Melaka tu,tak de lagi ala Cheng Ho Restoran cam Amy Search punyer kt Wangsa Maju..pi lah dating dgn darling google kt sana dapatkan info...study betul2 tau...nak tya satu?????????????




.....kursus kahwin dah ambik ker???he,he,he penting tu dik ooii..emergency bole terus kahwin..bukan emergency yg tak elok,kot2 tiba2 Fahri dok depan muka,jgn bagi dia lari lagi..tangkap terus bwk gi nikah (he,he..ni ajaran cikgu sivik,jgn marah)

cikgu mas berkata...

Salam cik lie

alah apa sgtlah transformers n terminator tu jika nk dibandingkan dengan menatap kaabah yang cik lie lalui setiap hari...kn DVD,U tube..ada..fantasi belaka tu,cheq tengokkan untuk cik lie yer...tengok Tranformers paling mahal baru RM15 nk tengok kaabah kena bayar RM 5K tau..hah mana lagi bagus.."Pikirlah sendiri"

Sukranlah...wasalamlah (ni ajaran sivik dari cik lie..he,he,he)

Noor berkata...

As Salam..

Selamat berkursus & meeting2.. selain pada tuh selamat ber makan2, ber cuci2 mata, berehat2.. ishh dan segala macam 'ber2' lah..

he he.. penggubal modul sivik!!, cayalah.. tapi kan.. mak cheq kata, don't judge a book by its cover.. tak semesti nyer org yang berotak meong2 tu tak ada sivik.. kadangkala sivik dia lebih bertahap gaban dari org yang merasakan diri nyer bersivik!! kesimpulan nyer.. emmmm, cikgu simpul sendirilah.. cheq nak tlg simpul.. tak sampai tangan lak.. hu hu

pssttt, tadikan.. kawan cheq suruh bagitau cikgu.. dia mintak mahap banyak2 dari ujung kuku tangan sampai ujung kuku kaki.. sebab, dia baru je ber'ping-ping' ngan cikgu.. tapiiii, dah sebut 'ko' & 'aku'.. rasa cam tak bersivik lak.. on behalf of kawan cheq.. sori ekkkkk..

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Don worri be heppi
Keluar lori naik teksi
Walau diberi mek dunal, cik piza, selori,
Rasiamu tetap di simpan rapi...

Patut ler terasa dgt2 nak makan kek coklat, ropenya ada orng tertanya2 bila nak buat kek cokulet... Tu le... mlm nie baru nak buat kek cokulet... kek kukus coklat jer... terasa nak mkn sgt2 kat opis tadi... biase le pose2 cam nie macam2 terasa nak makan... Kalau kak mas ada kat putrajaya leh vrommm... vromm ke rumah kak mas time lunch hour... anto cikit kat kak mas.... Tak pe lah, next time kita anto kat kak mas...

||alis|| berkata...

salam cikgu sivik bernama "tetttt" (hehehe, sebab tau nama btol cikgu, kan hj lie dah terbocor rahsia kemarin, lalala~)

kursus kawen tak amek lagi. ntah la.. cheq tunggu yg 1mggu punya tuh kot.. pasal pengisian lagi banyak, berbanding dohari...

apakah? adakah daku mengelak?? TIDAKKKK~

cikgu mas berkata...

Salam noor

betul tu 100% saya sokong!!!kawan cheq kata lak..dont judge a book by it`s size..he,he saiz2 ni sensitif,jgn sangka yang otak ting tong ni tak bersivik,kdg2 yg nampak bersivik tu..hampeh...jer

alah bagitau kt kawan k.noor tu..saya tak kisahlah beraku,engkau..lagi mesra dan serasi,dgn tuhan pun kita boleh guna aku n engkau ya tuhan,saya ni bukan sesapa pun...he,he it`s ok,it`s oraiiit lah

~red~ berkata...

salam k.mas

wah,... banyak nye pantang larang.
huhu...

pasal jgn mkn pinggan double tu saya tau la. yg laen tu x tau lak.
hehe...

nasib bek k.mas gitau.
haha..
sy caya je sume tu tapi x leh terlampau obses la dgn kepercayaan tu.
ikut relevan la =)

patut la saya pelik je.
kena bawak hantaran???
tapi dah mak cik2 tu mintak tolong kan...
hehe..
malu mmg la malu tapi wat muka tembok je la.
kih3..

ramai gak org encem.
hehe...
saya cuci mata je k.mas.
segan nak menggatal. hoho~

cikgu mas berkata...

salam atika

aduuh kedai cake dia dah bukak balik...fuuh gulung tikarlah Secret Recipes...lunch hour cheq kt sekolahlah..vroom,vrom lah,kt belakang PICC jer sekolah cheq tu..dekat bebenau lah dgn opis u tuu..boleh bau kalau org wat cake..

cikgu mas berkata...

dear alis

mengelak ker cilok,corner baring??he,he

cikgu mas berkata...

salam merah

jgn caya pulak..kalau caya boleh bwk khrafat.sajer tau tak per..

cikgu mas berkata...

salam merah

jgn caya pulak..kalau caya boleh bwk khrafat.sajer tau tak per..

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Alahai... bukan ker kak mas p outstation kat Melaka la nie?
Kalau cheq tau kak mas masih di putrajaya, cheq bak mai kek...

Tak pa la... kak mas tgk jer la dulu gambarnya katblog saya nanti, InsyaAllah, ada masa nanti, saya masak special utk kak mas no....:)

manzlie berkata...

slam cikgu..
itu hanya sekadar melayan waktu shaja....
yang penting Tranformasi cheq disini kan lagi berharga dari tuh..tul tak cikgu..


sukran
waslam

cikgu mas berkata...

salam cik lie

betul tu,transformasi diri perlu berlaku dalam diri..dari masa ke semasa..agar lebih baik dr sebelumnya...insyallah,ingatan utk diri saya juga!!

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today