yg sudi bersama cm....

Jumaat, Jun 19

Cikgu dapat email...tentang kisah Ultraman..jom tengok...




Stadium di Terengganu telah runtuh baru-baru ni,
gempar satu Malaysia macam mana boleh jadi macam ni...??????


Rupa yer ..satu persidangan Ultraman telah di adakan di Malaysia,maka terlalu byk usul yang dikeluarkan,byk bertentangan pendapat....kecoh betul semua Ultraman ni..semua nk tunjuk hero rupa yer...


Semua Ultraman perlu menghadiri persidangan tersebut....maka kesempatan ini digunakan oleh raksaksa untuk memusnahkan stadium ini...........oh rupa yer ini punca runtunya stadium kita....so rasionalkah Ultraman bermesyuarat????

20 ulasan:

Azemi Ali berkata...

Salam cikgu Mas,

Kesian raksasa, walaupun tak bersalah dikaitkan juga dengan kisah ini.

Mojo masa runtuh tu tak ada orang, kalau ada orang guane gamok?

Habis RM300 juta lesap duit rakyat. Angkara mereka-mereka yang rakus..

cikgu mas berkata...

salam cik mie

he,he,he biarlah raksasa yang jawab dia bukan tahu apa..tu lah keja dia,kalau kita kata manusia sapa nk mengaku,saling tuding jari..terukkan kita jenuh bayar tax berbagai tax tp tak tahu kemana???

||alis|| berkata...

salam cikgu;

ku tak paham la motip ultraman serang stadium mizan sebenarnya. idea sapa nih eh? kalau lawak pon tak tau la mana lawak nyer, huhu...

cikgu, bang samad itu kak noor sudah chop ker, huhu... baru nak tukau jadi peminjam rusuk bang samad, kak noor dah warning den nih, nak buak gapo? huhu... terpaksa laa den tunggu gak bang fahri.. bermadu laa daku sama itu aisyah si jutawan jerman-indon.

cikgu nih.. saya nih masak idak le pandai, blaja2 ngan chef google nih haa.. ngan blogger2 lain.. asam rebus + bendi tuh bleh la alis buatkan kalu cikgu mai umah kami... taruk kesum lagi nnt, yam2~

ooo... cikgu ngajo sejarah yer.. nasib laa dulu sejarahku idak ler buruk beno resultnya (-_-")

apa pun selamat berjuang demi anak bangsa. guruku pernah berkata:

"kamu bagi cikgu result yg terbaik pon besar ertinya pada cikgu, pada sekolah..yg mana ada rezeki, jauh laa kamu merantau mencarik ilmu, cikgu juga yg kekal kat sekolah nih.."

sob sob... o_O

manzlie berkata...

salam cikgumas..

hmmm cheq dah lam dah dapat cerita ultramen nih....

tu tengok tuh si alis habaq cik noor kita nak amik bang samad...aduh...sapa yang punya nih....heheheeh

sukrn
waslam

cikgu mas berkata...

Salam alis

va,va,va,rupa yer fahrimu itu hubby si aisyah dalam kisah ayat2 cinta..aduuuh,mati hidup semula cikgu ingatsuami alis di alam nyata..kekadang cikgu ni lurus bendul gak..fahri tu bukan ekau sajer yang tunggu??tu cikgu tunggu sejak ekau belumlahir lagi..cikgu peminat gila2 dengan Habibulrahman penulis watak si fahri tu,cikgu ada semua koleksi cerita dia..tapi cikgu tunggu fahrin gak..sebab encem lis!!!

Abg samad tu sebenor nya cikgu yg punyer,k.noor no 2..kalau alis pun berkenan alis boleh jadi no 3,,cam cerita madu 3..huwaaa rela kah aku dimadu???????nahi,nahi,nahi...

ok balik ghaye nanti kite `semekom` kt umah alis yer,ada tat nenas tak??favourite tu!!!

cikgu mas berkata...

salam cik lie

lama tak jenggok umah si suria ni??

nak pesanlah kt ciklie,,macam tak tahu saya ni saya ni sangat suka unsur,fantasi n imiginasi..kalau dapat email cam tu forward la kt cikgu yek..please yer!!!

Abgsamad tetap cheq punyer..tapikalau ada yang nkmenumpang kasih cheq relakan ajer..asaikan abg samad bahagia..tapi cheq tetap pemaisuri no 1,he,he

||alis|| berkata...

salam cikgu...

adeh... ai belum kawen lagi laa cikgu. *termalu malu meoww..*

oo.. cikgu minat kak bang habib tuh kah? kat rumah nih ada la sebahagian koleksi.. nak kata semua tuh.. adeh, belum larat lagi nak kejau... hihi...

kalau bang samad itu menjadi pujaan hati ramai org.. tak mengapa laa.. daku sebagai adik, sedia undur diri... *pasang lagu kaer, izinkanlah*

sob sob sob...


salam haji lie;
amboi sempat pula namaku disebut sebut yaa...

manzlie berkata...

salam cikgu mas.


amboi cikgu suka jadi permaisuri no1 makna nyer sanggup bermadu ker....? denganr cerita tak suka madukan..yang suka makan madu nih en. Azemi...

mana en Azemi nih..cikgu mas daah buat kenyataan sanggup ajdi Permaisuri no 1...hehehehe

sukran
wasalam

cikgu mas berkata...

Salam Alis..

wah si pemilik mata cantik ni single mingle rupa yer...pandai masak lak tu copom fahri dari melaka datang meninjau..tapi fahrin cheq punya aaar..

Cikgu sebeno nyer bukan suka sangat baca novel,tapi cikgu ada sorang kawan yang suka hadiahkan cikgu buku,sebab dia tahu cikgu selalu hanyut dengan buku..pas bacabuku tu lah cikgu mengenali ketulusan hati fahrimu!!dah baca `Ketika Cinta Bertasbih`??ada 2 episod buku itu..ok jugak kan !!!

nak mengundur diri dah,queen no 1 dah rela ni??he,he,he

cikgu mas berkata...

Salam cik lie

Amboii,orang lelaki ni bila kerelaan bab yang satu ni,pantas dia menangkap maksud...

Dalam bab yang satu ni,siapa lah saya untuk menolak takdir jika itu suratannya..tapi biar saya jadi No1,dlm sejarahpun No 1 adalah pemaisuri yang bertaktha di singgahsana bersama Sultan..

Bermadu???? bibir kata ya..hati kata nahi,nahi,nahi,nahi.he.he.he

Teja berkata...

oooooo... patut le! hiks3

cikgu mas berkata...

salam teja

ooppp teja..kau jangan salah faham cikgu piat telinga nanti..sebab ko sgt bijak menafsir kata dan gaya,

he,he,he..jgn dipedulikan telahan cik lie tu..dia ada taring boyer sikit,,sori ciklie,he,he,jgn marah,nanti cheq jual kt pasar bangi..mesti laku punyer..

Noor berkata...

As Salam,

bola 3 ke bola 4!.. bola 3 ke bola 4! panggilan masuk.. may dey may dey…( dey tambi, may ‘ day’ lah) ke ba booooo… arghhhhhhhh… tolong! tolong! Panggilkan bombaaaa… ada stadium runtuh..

Me ngong me ngong me ngong…
rumah terbakar panggil bomba…
bomba datang berlumba-lumba.. opssss.. (stadium runtuh.. kita orang tak servis lah.. he he)

psstttt… cikgu!.. sapa yang nak bermadu nih.. cikgu yang nak dimadukan ke atau cik lie yang nak bermadu.. (emmm.. alamak cheq konpius lah dgn soklan cheq nih) jawap cikgu.. tolong betulkan ke konpius an ku ini…

mek Alis, ko nak jadik no 2 pun akak no hal dik.. amik lah.. akak dah biasa bonar part mengalah nih.. hu hu.. bang samaddddddddddd

cikgu mas berkata...

Salam kak noor

kakak,kakak !!tulung,tulung cikgu!!!
noor jangan buat cheq conpius...apa madu2???sapa yang nak bermadu???ciklie??dengan sapa??siapa madu yer??...ha.ha,ha??

inilah sebuah kisah ultraman..bermadu..

he,he,he..conpom sakit kepala ciklie bila baca ni!!!!

afisazlie berkata...

salam cikgu,

che lie gula pun belum ada, mcm ner nak bermadu lak, haha.. slow2 lah. step by step tul tak che lie..
hmm cuma 1 yg nak bgtau cikgu, kat entry che lie yg dia tanya 3 soalan pasal asam pedas yg dia suka, dia org mana n 1 lagi apa yg dia nak balas.. hmm sebenarnya jawapan che lie tu tak baper tepat, ni biar cheq reveal the truth..

asam pedas apa mmg betul lah asam pedas ikan pari tapi part org mana tu yg cheq tak tahan.. sejak bila lah che lie tu tukar warganegeri.. dan2 mengaku org melaka.. che lie tu asal perak, ic pun 08 tapi besar kat kg pandan.. dia nak balas lauk apa tu, of course dalca dia ler tu siap dgn batang kelo..

cikgu mas berkata...

salam sazlie

biarlah dia,!!!mana dia selesa nk jadi warganegeri mana??Perak ok,melaka pun ok..kot mak ciklie orang melaka dia teringin nak balik negeri mak tak de salah yer!!!

sedap yer bunyi dalca tu,cikgu teringin lak nak rasa!!orang lama membujang ni memang pandai masak..sazlie menumpang jer yer!!!

manzlie berkata...

salam cikgu mas,sazlie dan noor..

apa lah hampa semua ni duk merapu...semua salah nohhh jawapannyer..
hmmmmm nasib baiklah aku tak join depa semua nih kalau tak sure masuk Mental Hospital tul tak cik Noor....
me gong mee gong mee gong..kekekkkkke

waslam

afisazlie berkata...

hahahaha tgk tu cikgu, che lie masih nak nafikan.. dah sah2 ler ic dia no tgh tu 08, perak ler jawab nyer lahir.. hehe tapi bak kata cikgu, biarlah dia nak ngaku warganegeri mana, asal dia bahagia..

hmm tumpang yer cikgu, tapi sebenarnya cheq ni tak minat sgt dalca, haha akak che lie pun kdg2 bising sbb asyik2 dalca, asyik2 dalca

cikgu mas berkata...

salam en lie

jangan kata tak join,kalau cik lie dah join kekadang cik lie tu lebih `mental`dari orang sakit mental..saya rasalah!!!

me gong,me gong,megong..ha,ha,ha

cikgu mas berkata...

salam sazlie

betul tu biar dia cari bahagia..dimana saja

pssst,cikgu suka dalca tau..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today