yg sudi bersama cm....

Isnin, Mei 12

shopping di bukit tinggi sumatera september 2013

Antara agenda yang menarik di bukit tinggi ialah shopping..kain..kain sulaman tebuk begitu indah dimata  sementelah saya seorang guru tentu kain baju kurung memang menarik minat saya kerana kerap dipakai untuk keluar bekerja  di bukit tinggi saya banyak beli kain sulam..harga sekitar rm70-150 yg jadi pilihan saya ..ada juga yg boleh cecah ratusan ringgit..bergantung pada bajet anda..pada peringkat awal supir banyak bawa kami ke kedai2..atau butik ..merungut jugak kami tapi supir kata kualiti dan design dibutik berlainan dari yg ada di pasar..mulanya kurang percaya..rupanya dipasar yang berdekatan dgn jam gadang tu .kami tak jumpa dah design yg ada seperti di toko2 dan butik2 supir bawa...
N
Kain kain telekung yang cantik dan begitu halus sulamannya..
saya kira lebih cantik dari yang ada di bandung...di bukit tinggi ini memang pusat sulaman untuk pasaran seluruh indonesia...harganya saya kira berpatutan tapi tidaklah tetlalu murah ..mungkin sesuai dengan kualitinya .tapi jgn risau tidaklah terlalu mahal dan anda pasti puas hati dgn kualiti yang diberi...

Saya sangat suka dengan design kain ini...tapi kononya nak cari yang murah di pasar
Sampai sudah dicari dipasar design dan kualiti kain yang saya pegang tu saya tak jumpa..terkilan rasa..nak diulang ke kedai yang sama dah tak berkesempatan..nasihat saya kalau dah suka beli ajer..nanti cari dah takde dah
Mulanya kami dibawa ke kedai kedai yang ditentuksn oleh supir..hati berkata2 mungkin tempat2 ni harganya agak mahal berbanding di pasar..tapi bila dibawa pulang kualiti di butik2 dan di toko yang dibawa olejh dupir adalah lebih baik..dan corak yang ada dibutik tiada di pasar ..design dibutik lebih eksklusif. .gambar cikgu zurin menayang jubah hijau yang menarik
Melayan sulaman tebuk yg cantik di toko hajjah rosma
Banyak sulaman kebaya pendek yang cantik disini..ada juga tempat untuk pelatih2 dalam bidang jahitan dan sulaman belajar disini
Saya habiskan semua duit yang saya bawa..dari jadi jutawan masa datang..sampai ke airport duit hanya tinggal wang rincihan( wang shiling) nasihat saya kalau rasa nk shopping bawak lah wang yang mencukupi....kain2 sangat cantik di bukit tinggi..tapi pada kaum lelaki mungkin mereka bosan menunggu cik puan2 ni bershopping. ..tak banyak benda menarik untuk kaum lelaki di sini..mungkin mereka sesuai jadi bank untuk para isteri..hihihihi..bukit tinggi mmg best untuk shopping sebab bila bulan desember saya ke medan indonesia saya tak jumpa dah apa yg ada di bukit tinggi..meh layan gambar...



3 ulasan:

Nieda ramly berkata...

bila dah berkenan beli saja , tiada peluang kedua . kadang2 tak cukup masa nak ulang tempat yg sama. akhirnya keciwa tak dapat apa yg dicita.

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Nonton Film 720p berkata...

happy shopping

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today