yg sudi bersama cm....

Rabu, Jun 17

Cikgu geramlah..bengang pun ada...

Lebuhraya antara Jakarta ke Bandung Indonesia...........................Mac 2009..



Pusara Di Lebuhraya


Dalam perjalanan ini

Menuju destinasi

Berbagai lebuhraya dilalui

Perjalananku terhenti

Di lebuhraya ini

Terpandang pusara diam menyepi


Terbayanglah kisah lalu

Bila kau disampingku

Bagaikan temasya dalam hidupku

Kini cinta tiada lagi

Berkubur dalam sepi

Dan pusara ini menjadi bukti


Betapa aku lemah di sini

Melihat cinta ini pergi

Di sini bermula bicara

Terpedaya

Dan bicara itu membunuhnya


Kini engkau tiada lagi

Yang tinggal hanya mimpi

Dan cintaku yang telah bersemadi

Ku teruskan perjalanan

Ku tinggalkan impian

Ke arah tujuan cinta abadi


P/S Lagu ini ditujukan untuk mamat berkereta waja hitam yang telah memotong saya dengan ganasnya,tanpa menyalakan signal di susur masuk sebelum Tol Putrajaya,Alhamdulillah saya tak apa-apa,boleh masuk parit gamaknya...anda memandu sangat bahaya,dan membahayakan keselamatan pemandu lain,Bila memandu tu tolonglah bertimbang rasa,ikut peraturan yang ada,Ingat Allah dan ingatlah orang tersayang,Nak mati pun kita kena prepare dulu,bukan mudah untuk hidup tapi mudah untuk mati,.....



16 ulasan:

Azemi Ali berkata...

Salam cikgu Mas.

Harap bersabar dan bertenang. Kereta saya bukan warna hitam. Kira orang lain lah tu. Harap mamat tu baca ni.

Jiwang karat nampaknya dengan lagu Ekamatra tu...hehe

||alis|| berkata...

salam cikgu Mas..

aduh, org sharod ker dulu? *wink2*
saya skolah Yok Bin jer dulu ;) kini dok area bkt lintang kalau cikgu masih igt...

apa? fahri? adeh, malu den! itu rencana hidup sebelum diri ini benar2 jumpa si fahri ku itu.. kot2 dah benar2 jumpa, bleh bagi si fahri ku itu baca ;)

::oh samad, tukang amek picca hj lie.. saya dah tgk dah n3 yg ada picca samad tuh, aduh, mmg tak tido malam laa saya, hihihi~::

||alis|| berkata...

chop2..

cikgu mas, org buat gitu cikgu siap bleh bagi lagu ekamatra kat si waja hitam itu..

kalau laa hamba yg kena... kalau laa hamba...ish.. tak tau laa nak cakap cam mana ;)

cikgu mas berkata...

Salam cik mie

mana yer tak marah cik mie..bahaya betul tau,saya tengah laju tahap gaban 120km,dia boleh celok saya rasa dia bwk 140km tu..apa dia ingat ni tengah race ker,saya memang ganas sikit bwk keta,tapi sy alert betul pasal signal ni..hiss kalau 10 thn dulu,saya kejar tu cik mie..ni dah slowdown sikit,tak guna layan,tapi kalau tak elak,tak tahu lah nk kata ape??org lelaki ni,bila tengok lady driver dia mulalah nk tunjuk hebat..

untuk menenangkan jiwa ku berjiwang lah.sikit.ku sebut2 pasal pusara biau insaf sikit..

cikgu mas berkata...

salam alis..ape kabau org kampung..kite nii

aah "Sharod" dulu..alah tak de ape yer..same je,kalau kite tahu bhs arab sikit2 alis kt Yok bin tahu bhs cina maaa...patutlah blog dia ada tulisan cina,fasih ker alis..??

tak per alis tunggu fahri,den tunggu fahrin yer!!! aduh hemsem yer..he,he,kalau dah tengok abg samad mahu ker di tukar "pemimjam rusuk abg samad"..huwaa tak sedaplah alis...

Ya allah alis ekau duduk bukit lintang,nape tak kabau siang2.den orang umbai jer lah,naik basikal pun sampai,baru ni tersesat kt bukit lintang nk pi pekan telok mas,terperanjat beruklah tengok kg tu skrg ni,byk dah ghumah naik yer..dulu kira solok juge ler bukit lintang tu,ghaye nanti nak gi ghumah alis lah alis pandai bakau kueh raye (aduh sedap yer dapat speaking dengan orang melake,keluau lah semua word daerah kite yer)

alah alis pasal mamat keta waja tu,nasib baik dia kt putrajaya ,kalau ler kat depan melaka central ooi ku bagi lagu kubor cina,depan tu...keluar ler segala bahasa kahau,lahabau bagai..alis paham ler lembut yer bahasa melake ni..cukup sekamus..kan

afisazlie berkata...

salam cikgu..

hitam? hmm kete cheq hitam gak la ni (dulu silver) tapi bukan waja.. Fuhh, so selamat lah, ingatkan cheq..

cikgu mas berkata...

salam sazlie

dari kenyataan yang diberi cik adik ni juge seorang `samseng jalanan`..fuyoo!!!

sazlie ni cikgu nak nasihat kita nk jadi samseng ker,penyagak ker,penyamun ker kt jalan raya tak per kalau kita tak kacau orang lain,ni kalau nampak org pompuan bwk dok jolok2 keta dr belakang,cikgu pantang betul tang tu..jgn dok acah-acah lady driver,depa cepat panik yer..ok ingat tu ""ANDA MAMPU MENGUBAHNYA""

||alis|| berkata...

la.. cikgu org umbai ko... yg den polek nih apsal 2-2 org melake tapi speaking nogori? tak ke polek naa tuh?? hihi..

mandarin n kantonis tuh bleh laa alis jawab, sebab skolah rendah kat tiang dua dulu ;P. lani sebok nengok citer 'the good old days' kat ntv7 sebab suka ngan citer n beratus2 episod tuh, sanggup pas azan zuhur jer terus solat tuh, sebab citer tuh start 1.30pm *lagha sgguh perbuatan ku ini!

laa.. jangan kata raya, kot terasa nak berbuka puasa nnt pon silaa laa ke teratak ayahanda ku di bukit lintang (psstt.. umah den kek 'Kg Kandang' sobona eh.. hihi!). apakah cikgu bleh tersesat plak, kan ada highway dah lani.. adeh~

va va va.. org tunggu fahri dia tunggu fahrin yo? terror cikgu mas nih ;)

alis nih melaka murtad, sekolah dulu2 kawan ngan bdak cino jo, dok plak dulu kek taman air molek tuh jiran sume takde anak2 bayo den, so tak 'merasa' laa nak nyumpah bagai.. den mmg tak reti..

paling2 pon 'bodoh' yo yg den mampu, lolobih den tak berani sbab tak biasa ;P

eh.. a'ar laa.. best plak borak ngan org kmpung, kahkahkah!

Teja berkata...

salam pg cikgumas... blog skgu tk leh hapdep otomatik kat blog sy nape erk??? sll tr missed entry trbaru ckgu...

Noor berkata...

As Salam,

leks lah cikgu.. stakat budak tu cilok2 .. wat bodo je.. tapi dalam ati misti ada sumpah seranah.. ‘lahabau.. taik kobau’.. hu hu

Ada satu crita.. kesah benar.. masa mula2 cheq bawak kreta.. ada satu mamat nih dia naik moto.. dia potong kreta cheq.. pas tu juih2 kan muncung mulut dia kat cheq.. kunun2 cheq bawak slow lah.. kawan cheq kata.. ‘woit! dia perli ko tuh’ cheq kata.. ‘biaq p dia.. dia nak tayang kat kita, kunun2 RXZ dia power.. eleh bukan nyer hansem pun’.. he he .. sebenar nyer cheq control ayu.. dalam hati berkata ‘cinabang nyer mamat.. aku dapat ko.. aku tenyeh2 muncung tu’ nak di jadikan crita.. sewaktu sampai satu selekoh.. kita orang nampak ada orang tengah terhinjut-hinjut keluar dari parit.. rupa2 nyer mamat RXZ tuh.. dia terjatuh kat selekoh.. ahaa.. apalagi muncul lah tanduk setan cheq.. siap bleh patah balik.. pas tu turun kan cermin tingkap.. bantai ketawa kat dia.. sambil jerit.. ‘ haaa.. padan muka, mana muncung.. mana muncung.. wa ha ha’ lepas tuh.. terus blah.. sib baik kreta sewa..

Noor berkata...

Dear cikgu..

mintak tumpang skit.. ulasan ini khas untuk dibaca oleh cik alis,

dear adik manis.. walaupun pun dinda org sekampung ngan cikgu.. tapi tidak bermakna dinda bleh merampas bang samad tau.. nak tengok gambo dia.. silakan.. tapi no lama2 arr.. no tenung2.. itu janggut cheq dah booking.. va va va..

pssttt.. spek itam ekau pakai saiz apo?? s.m.l.xl?? xxl tak bley arr.. tu den punyo.. emmm, ekau nak yang ado lampu tak?? wa ha ha.. buleh buek p motong gotah..

cikgu mas berkata...

salam alis..

amboi alis keluau semua nama kg kt melaka tu bila org sekampung borak yer..

ooh dok kg kandang (malu la org dengau lagi2 kak noor tu kang dia bantai gelak dengau nama kg kite)..oh sekolah kt tiang 2,lama dah cikgu tak pi sana..pas tu dok kt air molek ngan bukit lintang..semua tu Bas MOS tak lalu rasanya..

Sebenau yer,cikgu pun tak biasa sumpah lahabau gaya gitu,paling kuat pun `banggang` kena lah..mak marah kalau anak dara ckp cam tu,takde orang masuk meminang!!!

alis pandai betul memasak,wat kuih telinga keling (deram),cakau ayam.inang2 boleh ndak? belajau mana masak,cikgu suka makan kuah rebus asam campur bendir..

aah alis,jangan pandang abg samad lama2 tu kak noor punyer...alis tunggu fahri jer,tak lama lagi balik ler die dari belayau...

pandai ckp cina bagus,fahamlah kalau cina kt bukit lintang tu dok mengumpat kite..

senang2 alis datang ler sini,ajau cikgu memasak..

cikgu mas berkata...

Salam noor

ha,ha,ha kelakau gaban lah cerita tu,tapi sekarang ni noor jangan lagi wat cam tu,cheq sayang kat noor,budak samseng jalanan sekarang tak takut dah dengan gangster kg dusun naik beskal tua.ada kawan cheq pecah cermin keta dia budak rempit hempok dengan kayu pas dia berani hon bebudak tu..cheq kalau jumpa budak moto,biar depa pi dulu,kita jaga diri kita..

hu,hu,hu,noor kt peti surat tadi cheq baru dapat surat merah kena saman parking kt kt tmn melawati,ape lah cheq letak jap jer nk pi beli santan kelapa kt pasar tani dah kena,baru cheq nk belanja k.noor kt meri beraun..hampa cheq

cikgu mas berkata...

Dear teja

la kenapa yek???cuba lah wat sekali lagi..nice to meet u..

Uncle berkata...

Jangan marah cikgu...sabar yang cikgu masih selamat...ingat pepatah pujangga.....

cikgu mas berkata...

salam uncle

pepatah pujangga,jangan monyet,jangan!!!!he,he

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today