yg sudi bersama cm....

Khamis, Julai 2

Cikgu kesian dengan dia....tolong dia!!!


Ni kawan cikgu....
cikgu rapat dengan dia....
baru-baru ni dia ada bagitau kat cikgu..dia sedang sakit teruk..
takda ubat sakitnya ni...
dia tak tahu nak buat camner??
tak da hospital pun yang boleh merawat sakitnya....
Dia tanya cikgu apa gerangan penyakit yer ni.......??
cikgu tak tahu tak pernah cikgu sakit seteruk ni...
sekarang tolong cikgu jawab ..DIA SAKIT APA?????????????????

23 ulasan:

afisazlie berkata...

sakit jiwa kot CM.. tapi bukan sakit jiwa sbb gila tu CM,, sakit jiwa menanti balasan bibit cinta yg dititipkan di kejauhan.. hmm agknyerlah kot..

cikgu mas berkata...

salam sazlie

hiss yer ker..dia sakit jiwa..tak de pulak tahu sebelum ni..orang jauh yang ada dalam senarainya,sebab dia mempunyai senarai yg sangat panjang,,..dia tak pernah ceritapun,sazlie pernah lalui cam tu ker..tapi persoalannya nape dia peluk pokok gotah tuuu dik ooi??

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Sakit rindu ker? dok pelok pokok getah tu...

Azemi Ali berkata...

Salam

Bunyi macam sakit angau tu..hahaha

cikgu mas berkata...

salam tika

ok..tika kata dia sakit rindu..tu penilaian tika..dr kaca mata sorang gadis seusia tika???tika kalau rindu pelok camera yer..ke pokok sentul,??he,he..

cikgu mas berkata...

Salam cik mie

ooh,ooh pecah lubang!!!! mesti masa dia `angau` dulu dia lagu tuu,peluk apa cik mie..???

cikgu mas berkata...

ok,sekarang cikgu dah dapat 3 jawapan..
1- Sakit jiwa
2- Sakit rindu
3- Sakit angau..

ok terus kan mengenal pasti penyakit ini..kalau boleh bagi tau jalan penyelesaian n teknik perubatan yg sesuai untuk kawan cikgu ni!!!tolonglah saudara kita seislam..kesian dia pelok pokok gotah..

Noor berkata...

As Salam..

hisss.. awat dia peluk pokok gotah.. cariklah pokok lain.. tu kan tempat cheq carik rezeki.. patutlah susu gotah dah kurang.. rupa nyer aura penyakit 'tuut' singgah di pokok gotah cheq..

psstt.. babeh, lagu semalam tu kan.. cheq tukar lah.. tak jadik dedicate kat cikgu.. nak dedicate kat kawan kita kat seberang laut.. ok tak?? opsss.. disaat ini kan.. dia tak memerlukan pokok gotah.. dia cuma perlukan estet gotah.. nak nari2 nyanyi lagu hindustan.. hu hu..

cikgu mas berkata...

Salam k.noor..

pokok gotah juga dia nak sebab pokok tu ada susu..pas tu bergetah n melekat lagi,,he,he,he

yer betul22...dedicated lagu tu ,utk kawan kita yg jauh tu.. dia tengah cari tempat nk menari lagu hindustan..kalau ada lagu lain boleh pikirkan tauu!!

||alis|| berkata...

rindu pada seseorang...

"bukanlah matahari jika tak menyinari, bukanlah bunga jika tak mengembang, dan bukanlah cinta jika tidak sepenuh hati.."

waduh! sejak haku masuk blog cikgu nih, segala sajak cintun2 ada dah siap2 memori dlm kepala nih tawuuu~

~red~ berkata...

salam k.mas...

saya tau dia sakit ape.
sakit perut coz sesungut.
tue yg dok pluk pokok sampai x nak renggang tu.
hohoho~

Cik Amy Sensei berkata...

sakit hati kottt..eheks..
salam kenal dari saya yaa..

PINATBATE berkata...

sakit dibius cintaaaa....

Atikah berkata...

Salam kak mas....

cheq kalau rindu, tak peluk pokok sentul... dah lupa dah peluk2 kamera nie... chek vrommm... vrommm... p mc dunal... makan aiskrim... perghhhh.... lupa pasai windu2 dah.... :)

hmmm... sakit apa kawan akak tu ya....

Asnija berkata...

saya rasa sakit buatan orang...

ps:video klip hindustan yang heronya orang over sea tu dah ada jual ke? kat sana tu ada pokok getah ke? mana ada....

cikgu mas berkata...

dear Aliss

yang hang bermadah cinta pujangga tu,tak de makne nya..kawan tu tengah tenat..doktor mana ada bersajak cintan cintun lah aliss..doctor straight to the point..

ok sebab alis bagitau ada matahari2 cikgu rasa alis buat kesimpulan dia DEMAM PANAS....

cikgu mas berkata...

dear merah

aaah betul jugakkan bila segugut..untuk kurangkan kesakitan kita biasa yer memeluk sesuatu dengan kuat....tapi kawan cikgu tu memeluk dgn gaya feeling jer..tak de gaya pun dia sakit perut..he,he teruskan dik cari jawapan..

cikgu mas berkata...

salam cikgu amy

salam kenal n salam sayang..muuah2 kt baby comel..pinky lagi,,..ye lah amy sakit macam ni ,ia biasa yer bermula dari hati..ye cikgu rasa pun sakit hati..tqvm atas jawapan tadi yer cikgu..

psst: ada lah jengguk umah amy aduuuh..cantiknya rumah dia..nice blog kt sana..jemput datang villa buruk yg namanya "hidup ni sementara " ni yer...

cikgu mas berkata...

salam kak pinat

he,he,he..biasanya jawapan kak pinat mmg power..perrgh..kn bius cinta so jadi kebas n senggal lah kawan saya ni kan..yg tukang bius tu doktor cintakan!!!

Pssst:kak pinat suka yer lagu tu..saya pun suka..

cikgu mas berkata...

dear tika

pas kini kita pikirkan pulak cara mengubat rindu yer

tulah tolonglah fikirkan dia sakit aper???

cikgu mas berkata...

salam asnija

he,he,he betul tuuu,sakit buatan orang juga berkemungkinan besar..

apalah dosa kawan saya sampai dibuat org..

psst: Video klip tu dlm proses,penerbit sibuk motong gotah,hero pulak main tarik tali..sabar naa..

Asnija berkata...

lupa plak, cikgu nak jawapan dalam bentuk multiple choice ka?
Ok...
i. sakit buatan orang
ii. sakit rindukan orang
iii. sakit buat-buat
iv. sakit H1N1
v. sakit meroyan

(a) i sahaja
(b) i, ii, v
(c) ii dan iv
(d) iv sahaja
(e) lu pikir la sendiri!!(jawapan ini perlu di baca dengan nada dan intonasi yang betul)

cikgu mas berkata...

Salam Asnija

he,he,he buat kelakar lak dia,soalan untuk subjek apa tu??skill wat soalan tu tak hilang lagi yer..bekas cikgu nii!!mesti dia rindu nk wat soalan tu..nanti saya bookinglah bila musim exam..mintak asnija pikir2 kan soalan..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today