yg sudi bersama cm....

Sabtu, April 19

Bercuti di Bukit Tinggi dan Padang Sumatera Indonesi


Gambar kami tengah makan nasi Padang di Bukit Tinggi menjadi gambar utama tajuk kali ini....Aduh lama dah tak update blog..walaupun ada beberapa lg nota kembara yang masih belum sempat dikongsi..nota kembara ke bukit tinggi dan padang Indonesia. Peercutian di medan ,brastagi dan pulau samosir dan yang terbaru percutian di gunung bromo dan kota surabaya..masa dan kesibukan menghadkan aktiviti cm di blog..ok hari ni cm nk mengimbau kembara cm di Bukit Tinggi dan Padang Sumatera pada 13 September hingga 16 September 2013 yang lalu bersama kawan2 satu sekolah bawah anjuran Kelab Guru..kos pun agak murah dengan hanya berharga rm1000..ok lah kan..semua diuruskan hanya perlu bawa duit shopping..jom lah layan gambar..bukit tinggi ni cantik viewnya..dan seronok bershopping kain2 sulam yg superb dan gojes ..saya bershopping sakan disini dan amat berpuas hati dengan kualiti kain sulam di bukit tinggi ..berbanding dengan di Bandung saya rasa sulaman disini lebih cantik dan halus..nanti kita cerita tentang shopping kain yer hari ni kita layan view
keindahan kawasan desa dan sawah padi umpama lukisan
Tasik Melinjau.. kalau tak silap lah dah lupa..viewnya bagai kita berada di atas awan Subhanallahh cantiknya..walaupun perjalanan lengkang bengkok tapi hasilnya Allahuakhbar cantiknya..tak hairan Pak Hamka mampu jadi orang yang kreatif dan puitis kerana tanah kelahirannya sgt indah..ralit menyaksikan keindahan ciptaan Allah
 Istana Pagar Ruyong yang tersergam indah menjadi kebanggan masyarakat Minang disini..yg kebanyakkanya memang orang Minang
Anak2 saya berpeluang bergaya dengan persalinan ala pengantin minangkabau yang boleh disewa dengan harga yang murah di Istana Pagar Ruyong

20 ulasan:

Amsyahril Syahril berkata...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



aziman omar berkata...

Assalamualaikum…
Kami menawarkan pelbagai pakej menarik ke Padang Bukittinggi untuk anda.Semua urusan kami lakukan.Dari urusan tiket,hotel,transport,makan dan pemandu pelancong semua kami sediakan untuk anda.Untuk group yang besar di alu alukan.hadiah menarik menanti anda.
Tak perlu bersusah payah menguruskan group anda.Berikan senarai nama peserta dan tarikh perjalanan dan semua kami uruskan.Urusan di lakukan di Malaysia.Mudah dan selamat.Temujanji untuk urusan group yang besar juga boleh diatur.
Hubungi saya di talian 0126665436 atau lihat dib log saya untuk maklumat lanjut.Banyak maklumat berguna untuk panduan anda.
http://freelancetour.blogspot.com

7Lines Holiday berkata...

Sekarang anda tak perlu fikir banyak tuk datang kat padang, kami 7LINES HOLIDAY tour and travel siap membantu percutian anda kat padang, medan, aceh dengan pakej budget

untuk informasi lebih lanjut sila hubungi saya di talian
contact person :firman
Whats app : +62 82390797959
email :firman_7linesholiday@yahoo.com
7linesholiday.blogspot.com

aziman omar berkata...

Kami menawarkan perkhidmatan dan pakej percutian ke Padang Bukittinggi.Urusan dilakukan di Malaysia sahaja.Mudah dan murah.Hubungi kami ditalian 0126665436 untuk pertanyaan ground pakej.
Email:aziman68@gmail.com
Untuk membaca komen2 pelanggan kami,sila ke:
http://freelancetour.blogspot.com
Insyaallah yang terbaik kami berikan dan jaminan kepuasan wang di kembalikan untuk anda!!

arman pribadi berkata...

Assalamualaikum...
Salam dari minang kabau.Yang bisa di sebut dengan nama bukittinggi padang.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai tour guide.pernah bekerja di raun sumatera.dan pernah join dengan aldi safri dan roni hendra.

Saya nak tumpang iklan kat blog ini.bila ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati.saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan.bila berminat sila hubungi saya di talian...

Call/sms/whatsapp..:+6285374176166

E_mail.armanpribadi123@gmail.com

FB. Komen ajo

Jangan malu untuk bertanya.
Terimakasih.

Wassalam..

Budget Tour Bukittinggi Padang Shopping Embroidery berkata...

Assalamualaikum kepada semua Percutian ke Bukittinggi Padang Saya Mukhlis Tourist Guide Kat Bukittinggi Padang,
Bukittinggi Merupakan Destinasi Percutian Yang menarik untuk dikunjungi selain View yg cantik, makan sedap dan tempat Shopping Embroidery banyak pilihan dan penduduknya Muslim senang untuk cari makan
Saya Mukhlis Driver cum Guide kat Bukittinggi bagi Tuan, Puan, abg,Akk yg nak datang Bukittinggi tapi belum ade contact untuk uruskan kat Bukittinggi insyallah saya boleh bantu uruskan sebaik mungkin sesuai dgn apa yg di minta. Dan bagi yang nak sewa Transportasi Kereta Innova, Van Pregio,Bas ,Bukittinggi bandar kecil sejuk makan sedap, tempat Shopping kain sulam banyak dari yg murah, menengah, Quality dan bagus buat bisness jual balik maupun nak pakai sendiri. Sila datang Bukittinggi nanti saya akan bw kat home industry kain sulam baik yg nak beli sehelai atau pun borong. Saya utamakan Quality bukan Quantity sila call Whatsapp +628197513210 or +6281268422608 untuk buat tempahan
Dan saya Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang Tidak mengatas namakan Travel Agent Manapun untuk Promote saya punya khidmad, 
Dan saya ucapkan banyak terima kasih pada Blog ini atas share Percutian dengan adanya blog ni boleh berbagi Informasi dan khidmat

Wassalam 
Mukhlis Budget Tours Bukittinggi Padang

hidyahtour bkt berkata...

salam puan / tuan
mohon maaf kami numpang promotion
kami salah satu agency pelancongan bernama PT.RISFY HIDAYAH WISATA.yang sudah mempunyai legalitas.berada kat bukittinggi padang west sumatera indonesia.
menawarkan belbagai pakej pelancongan bukittinggi - padang tour,medan tour.padang island's tour.
untuk information sila hubungi kami di talian
phone / whatsapp : +6282169960060.(edward ardy)
atau sila tengok di www.risfyhidayahgroup.blogspot.com
inshaallah
kepuasan pelanggan tujuan utama kami

wassallam
pt.risfy hidayah wisata


(edward ardy)

aziman omar berkata...

Nak percutian bajet ke Padang Bukittinggi? Hubungi saya 0126665436. Semua urusan dijalankan di Malaysia.Mudah..Murah!!
Jaminan kepuasan untuk anda.
http://freelancetour.blogspot.com

Ronni berkata...

salam kenal dari bukittinggi - padang
bagi yang nak melawat kat bukittinggi - padang, nak dapat kan harga termurah, dengan layanan yang Insya Allah baik, tanpa ada additional cost, mengutamakan kepuasaan tetamu. yang nak bertanya, sila hubungi saya di : +62 813634 08670 ( whatsapp ), +62 823 82094294, fb / email : rooni_h80@yahoo.co.id, kami melayani sewa transportation ( avanza, innova, minibus 10 - 13 seat, microbus 25 seats ), Hotel kami memberikan harga murah je, sesuai dengan keinginan tetamu semua. Homestay rm 40/night/pax. so, bagi yang melawat kat sini, jangan ragu untuk bertanya pada kami.

arman pribadi berkata...

Assalamualaikum...
Salam dari BUKITTINGGI PADANG...
Salam juga dari saya.ARMAN...
Saya nak tumpang promotion kat blog ini...
Bila ada Tuan dan Paun yang nak buat rancangan untuk bercuti ke BUKITTINGGI PADANG.Tapi masih tercari cari contact untuk buat urusan lawatan nya.Jangan risau.Saya boleh bantu..Untuk info detail nya.sila contact saya ditalian..


Call/sms/whatsapp..+6285374176166
E_mail.armanpribadi123@gmail.com


terimakasih...
Wassalam...

Riko Adryansyah berkata...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

Contact person :
RIKO ADRYANSYAH

Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

alky chaniago berkata...

Assalamualaikum...

mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

CONTACT PERSON: ALKY
MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

alky chaniago berkata...

Assalamualaikum...

mohon maaf pada tuan/puan untuk boleh iklan dikit di sini. Semoga kebaikan hati puan dan puan untuk memberi izin iklan ini,menjadi amal ibadah allah swt hendak nya amin....

Salam dari saya AlKY Padang-Bukittinggi.

Kalau tuan dan puan nak melawat bukittinggi dan padang jangan risau hati sila hubunggi di no. +6285364057063. Kami juga menyediakan segala jenis transportasi...

kami arrange secara profesional dan rasa dan dengan penuh rasa kekeluargaan juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali. seperti ke Padang-Bukittinggi.

CONTACT PERSON: ALKY
MOBILE/WHATSAPP: +6285364057063
EMAIL: alkychaniago@gmail.com/ alkychan@ymail.com

7Lines Holiday berkata...

assalamualaikum,,,,
salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
contact person : firman
Whats app : +62 82390 797959
email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
blogger : 7linesholiday.blogspot.com
insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

jacky panduwisata berkata...

Salam pada admin
Mohon maaf saya iklan sikit di blog ini. Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi -padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami. Untuk info tempat” lawatan dan haraga pakej sila contact kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com
Facebook : Jacky Panduwisata

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY

Percutian ala Bajet berkata...

assalam, kami ada menyediakan ground pakej ke Padang-Bukit Tinggi dengan harga yg sangat berpatutan!bermula RM450, siap makan, hotel, entrance fee, transport, driver, tinggal bawa duit shopping je tau ^_^
.
whatsapp +6012-6047593
ig @percutianbajet

Percutian ala Bajet berkata...

assalam, kami ada menyediakan ground pakej ke Padang-Bukit Tinggi dengan harga yg sangat berpatutan!bermula RM450, siap makan, hotel, entrance fee, transport, driver, tinggal bawa duit shopping je tau ^_^
.
whatsapp +6012-6047593
ig @percutianbajet

Unknown berkata...

Salam pada admin
Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi - padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY

Menara Holiday berkata...

Salam pada admin
Kami dari PT. MENARA HOLIDAY memawarkan pakej Percutian bukittinggi - padang. Banyak tempat" indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami
Whatsapp : +6281372282345
Email : menaraholiday88@gmail.com

Insyaallah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi....
Jom datang Bukittinggi-Padang

Trims
Wassalam

PT. MENARA HOLIDAY

Menara Holiday berkata...

Salam pada Admin

Mohon maaf saya iklan sikit di blog ini. Kami dari PT. MENARA HOLIDAY menawarkan pakej Percutian Bukittinggi – Padang. Banyak tempat-tempat indah yang dapat kita lawati. Sekiranya tuan dan puan ada rancangan untuk datang kesini, sila coba perkhidmatan dari kami, karna dalam perjalanan tuan dan puan kami siapkan juga insurance untuk memberi kenyamanan dalam perjalanan tuan dan puan. Untuk info tempat-tempat lawatan dan haraga pakej sila contack kami
Whatsapp : +6285658236999
Email : menaraholiday88@gmail.com
Facebook : https://www.facebook.com/menara.holiday.9 ( Menara Holiday )

Insya allah kami akan memberikan pelayanan yang memuaskan dengan harga yang berbaloi.
Jom datang Bukittinggi – Padang

Trims
Wassalam

PT. Menara Holiday

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today