yg sudi bersama cm....

Sabtu, Jun 6

Cikgu dan hobi....

Dekat rumah abang ngah saya kat area Puchong ada satu kawasan lapang,disebuah taman perumahan baru..kat situ ada sekumpulan orang menjalankan aktiviti bermain kapal terbang control dan aktiviti payung terjun.. aku tak lepas kan peluang lah nak meninjau tempat tu sebab selalu tengok mamat payung terjun berlegar-legar kat kawasan perumahan tu,so ku jejaki kat mana port mereka,dengan gaya seperti wartawan dari sebuah International Sport Magazine..dengan membawa sebuah kamera kecik cap ayam ku mula snap-snap gambar..aktiviti mereka..tak ramai sangat orang kat sini....Tengok payung terjun ni teringat aku pernah gak terjun...apa tu aktiviti "flying fox" betul kan bukan flying croc kan???.masa tu di sebuah bukit kat PD masa buat Diploma Pendidikan..hiss for first time nervous gile geng..pas tu ku cuba sekali lagi pas dah jadi cikgu di sebuah kem di Jawi Penang..tak ingat dah nama kem tu..yang ni lagi tinggi..tapi disebabkan depan pelajar aku control seboleh mungkin,mantain geng..akhirnya aku berjaya dengan jaya ye..sekarang boleh kot cuba lagi....

Kat belah kiri port payung terjun tu ada,sekumpulan orang main kapal terbang control,mostly diaorang tu Cina,tak berkelip mataku tengok kapal terbang diaorang,agaknya kalau masa kecik dulu abang uda aku mesti tapau kapal terbang ni bawak lari..hiss abang uda aku sangat gile kapal terbang ,dulu masa kecik-kecik susah benar nk tengok kapal terbang tau..kalau lalu kat langit kecik jer ,kalau lah kapal terbang tu terbang rendah kitaorang mesti jerit panggil kapal terbang kat awan...cam tengok filem kalau orang sesat kat pulau kan akan panggil kapal terbang selamatkan dia..yang kelakar yer abg uda yang 2 tahun lebih tua dari aku tu pelat jadi bila dia panggil kapal terbang dia panggil cam ni "patah terbang,patah terbang" la dah patah camner nak terbang..sampai sekarang aku usik dia dengan ayat tu,lastly aku mesti kena ketuk kepala...
Sebagai reporter aku cuit,cuit lah kapal terbang tu,ada kapal Nazi Jerman,Kamikaze Jepun,France,US,MAS pun ade (he.he tu tipu ye) ..helikopter Nuri tak de..kokak punyer brand asyik jatuh jer...tapi nampak tak nyonya kat gambar tu,dia jeling2 kat aku,kedekutlah tu..eleeh.ku pergi tempat lain ada sorang abang tu macam gaya ketua polis negara..tengah main kapal terbang,ku himpit then ku sengih..ku mulakan sesi interview..amboi peramah betul abang ni..ye lah yang wartawan ni pun 10x peramah..kata yer.kapal terbang ni harga yer kalau full aksesori boleh cecah RM 5 k..dia ada 3 buah,selain kat sini ada jugak diaorang main kat puncak Alam Shah Alam,Langkawi dan sekitar Selangor...hmm seronok diaorang dengan hobi..hobi cikgu tetap mengumpul stem..he,he.he..geng pulak apa hobi????

Hello geng jangan jeles..kapal terbang yang tengah terbang tu cheq yang pegang remote yer..abg polis tangkapkan gambar..hiss baik betul abang polis ni..biasa yer cam tu lah sekali cheq bukak mulut ramai yang sangkut (hiss perasan yer makcik sorang ni,,he,he)..best yer main ni..tapi ni hobi orang kaya-kaya,nantilah aku betul-betul jadi pompuan kaya bukan takat main ni..aku bawak jet pribadi lagi... aku fikir balik peminat hobi ni mesti dulu diaorang bercita-cita nak jadi pilot,tapi orang suruh ambik fizik diaorang ambik sains rumahtangga,so jadi pilot kapal terbang control je lah...
Sebut pasal kapal terbang,aku mula naik kapal terbang,pas kuar university,tu pun Air Asia,penerbangan murah pi Kota Bahru,tak sempat kunyah sandwich yang harga $7 kt dalam kapal terbang tu,dah pun sampai kat airport..oh alah..so sepanjang hidup takat ni baru 7 kali aku naik kapal terbang..so masih lagi tahap teruja,aku tak tidur,aku cuit sini,cuit sana ,n dok perhati pramugari buat kerja,pas letih tengok pramugari,mataku dah kelabu,apa kata kita cuci mata,kita tengok pramugara lak..aduuh indahnyer..bersih mataku..geng..Astagfiruallahalazim apalah nak jadi..aku tersedar..sedar tak?? bersih mata kotor hati kalau tengok beria yang bukan muhrim..habis tu memang dah naughty susah lah nak jadi good girl (eeh girl ker???)



Amboi berani yer mamat ni..masuk sikit bab sejarah ..dalam sejarah,pasukan payung terjun Indonesia banyak masuk ke kawasan Labis Johor ketika era konfrantasi Malaysia Indonesia..agak2 geng berani tak cuba cam mamat ni,kata diorang wajib ambik lesen dulu..
Tahu tak geng masa makcik sibuk snap gambar mamat tu,sempat dia lambai gaya hero n beri makcik satu flying kiss..fuyoo tunjuk macho lak..kang kalau makcik respond..makcik conpom dia jatuh tergolek..so sabar.senggih jer.makcik tak nak bertanggungjawab.Tapi kalau betul berani dan macho tak payah payung terjun..panjat pokok kemang (binjai) kat belakang rumah makcik pas tu terjun,kalau selamat makcik conpom dia hero,he.he..ni specis boye gak ni!!!!tapi boye terbang....


16 ulasan:

SB berkata...

salam pg cikgu mas... salam kenal. hobi tgk org main kapal terbang mainan ye, cni pun ade gak org main mende tu... area tepi laut, penah gak tgk kapal diorng menjunam ke laot... aku pakat gelak <---- dlm hati je le, puas thnnn perut bimbang kene marah. mahal wooooo....

cikgu mas berkata...

sssssssssssssssss

cikgu mas berkata...

Salam SB,salam kenal,thanks sudi jadi geng

Makne yer SB ni skema n sivik lah kan..kalau cikgulah tengok cam tu cikgu gelak berguling,silap2 boleh tergolek masuk laut..belum jadi pilot lagi dah terjunam,tu tak lulus fizik lah tu,pape pun betul lah SB tak baik gelakkan orang,kalau cikgu main entah2 menjunam ke lombong,he.he

Psssst SB sakit perutlah tahan gelak..gelak jer,tapi pandanglah tempat lain...

manzlie berkata...

salam cikgu mas...

hmmm main kapalterbang abg polis lak..pas ni main kereta peronda bag polis..boleh ker..

sukran
wasalam

cikgu mas berkata...

salam cik lie,,

main kereta peronda tak nak lah..silap2 dihantar ke penjara kajang,apa dosa ku,i`m a good girl,not a noti girl..he.he.he

en_me berkata...

hobi mahal tewww.. salamm cikgu mas dr me dikejauhannns

~red~ berkata...

salam k.mas...

terkekek2 sy baca post k.mas yg latest ni...
nmpaknye k.mas still mengancam lagi ni sampai mamat tu sempat lagi bg flying kiss kat k.mas. hehehe ;p

atikah berkata...

Salam kak mas....
Tak teringin ngan hobi tu ker? hobi utuk pk tu...

cikgu mas berkata...

salam en_me

Ya,mahal tuuuu,tak nak cuba ker,salam untuk en_mu jua...

cikgu mas berkata...

salam merah

alah merah,kalau dah jenis tu,makcik mengancam ker,terancam ker,tak leh cam ker??dah tak kisah ,ngaap jer,so beware!!!hisss mengancam apa kia ni????terancam jugak orang lain.he.he

cikgu mas berkata...

salam tika

alah tika,hobi PK bukan jenis tu,wat berminyak muka jer,hobi group kita pi SPA kan!!!lupa ker...???

manzlie berkata...

SPA Q KER...

Noor berkata...

As Salam...
tu dia.. memang cuti sakan.. mengalahkan budak skolah.. p alamanda.. p tengok wayang.. p main kapai terbang.. p ngorat abg payung terjun.. p mandi manda kat laut.. p urut2 kat SPA Q.. caya2.. hobi org kaya2 tu.. chairman GPK lah katakan..
tak macam cheq, ahli biasa GPK, tu pun lum bayar yuran ahli.. stakat ada spek itam petaling street je.. so, cuti2 cam nie cheq cuma main tuju tin, tgk cinta hindu kat estet kg seberang, cabut uban mak, ngorat anney putu mayam, terjun tiruk kat sungai kelang..

ishhh.. ishhh.. cian kat cheq cikgu.. balik mai KL nanti jangan lupa bawak jajan utk cheq naa.. hu hu hu

manzlie berkata...

sian cik Noor...cikgu pun satu...p sana tak ajak dia...majuk lah tuh...

cikgu mas berkata...

Salam Noor

aah cik lie betullah ,noor dah majuk tu!!!comel yer dia majuk,tak per na,ok gak apa noor wat tu,ngorat aney putu mayam,hari2 dapat makan putu mayam,ngorat abg payung terjun dapat ape yer,takkan nak makan payung terjun kot???

takpe,tak pe!!nanti cheq suruh beautician kat SPA Q servis kat noor,FULL BODY TREAMENT,tak payah mandi kt sungai Klang lagi,noor pi mandi susu,mandi bunga,mandi garam,mandi aura,mandi manda bagai..

Cik lie nk join kami???,boleh,boleh dialu-alukan ,cam biasalah kami pi treatment,cik lie tunggu then bayarkan bil,he,he,kata prof cik lie org besar kat AlSafwah,lagi satu cik lie kan peminat SPAQ,bila lagi nk support Qistina!!!he,he

manzlie berkata...

salam cikgu mas...

saya mana leh p spa Q dgna hampa semua...kena kapak nanti saya.... heheheheeheh

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today