yg sudi bersama cm....

Ahad, Jun 21

Cikgu terkagumlah dengan uncle ni!!!


90 YEAR OLD FATHER PLANS MORE KIDS.....(terjumpalah uncle ni masa dating dengan pakcik google...)
Indian farmer Nanu Ram Jaji poses with his baby daughter,Girja -his 21st child....(dengar tu anak ke 21 uuu...jangan pandang sebelah mata uncle ni..comel anak dia kan)....
" At 90 years old,Rajastan resident Jaji is the world oldest father,the mother of his latest sprog to be his daughter in law...
Women love me...commented jaji !!!!!!,( tang ni cikgu terrespek giler...)
adding : I WANT CHILDREN UNTIL I`M 100....(Fuyooo uncle ni!!!optismistik betul dengan hidup dia..)
Kenapa cikgu buat entry ni :
1 ) SEMPENA HARI BAPA...
"Inilah bapa contoh,bapa yang sentiasa berfikiran positif,walaupun dah berusia,dia tetap berasa muda dan ingin lagi menambah anak...cuma yang tak syoknyer..dia ada isteri 4,tak tahulah tang mana perempuan suka kat dia ,tapi dengan penuh confident dia boleh kata "WOMEN LOVE ME"...mak ooi tak ker gentelman tahap gaban tu.,,,.ok kawan2 ku ..camner???teja!!want do u think??,k.noor hemsem tak uncle ni???Tapi satu jer uncle ni mesti pastikan dia beli insuran nyawa untuk dia dan family nanti kalau dia mati sapa nk tanggung anak-anak dia..kan???
2) KHAS UNTUK MAMAT-MAMAT YANG TAK SUKA UNSUR FANTASI N JIWANG KARAT
"Nak bagitau kat mamat-mamat yang idealistik,realistik,optimistik tu,yang dok gelakkan saya masa cari fahri,ada pulak yang bagi award lagi !!!bahawa pakcik ni tak berhenti berjiwang walaupun dia dah berusia 90 tahun,dia tetap bermain dengan kata-kata manis dan masih lagi berjiwang karat,kalau tak jiwang boleh ker dia kahwin dengan perempuan muda???dapat anak kecik lagi..compomlah perempuan suka dia sebab dia punyer ayat power,sebab kalau pikir balik,hemsem jauh sekali (langsung tak de rupa fahrikan alis!!!),kaya.???takpun just farmer jer..jadi kat mana special yer sampai dia boleh cakap WOMEN LOVE ME ????...sebab cikgu jawab dialah "DATUK JIWANG'..tul tak???
3) KHAS UNTUK SEMUA : TENTANG BUDAYA KITA...
Biasa yer,orang melayu ni,bila dah tua,dah malu nak beranak kecik..takut orang kata cucu,ada pulak tidur dengan makcik pun dah asing2..bila dok berhimpit sikit boleh bagitau kat makcik "eh mak kau dah buang tabiat ker???,dok manja-manja ni..sian makcik kan!!.Nak tunjukkan kasih sayang pun malu depan anak-anak,,panggil isteri pun kalau mula kahwin dulu "yang,ayang,darling..pas dah pencen terus jadi mak kau,abah kau,tok kau,nek kau...hmmm hilang segala keromantikkan...cuba ikut macam pakcik kat atas tu..dia rasa dia masih muda dan mampu membahagiakan wanita muda...............(tapi ni bukan bermakna taste cikgu lelaki 90 tahun yer ..jangan salah faham,he,he)
MORAL OF THE STORY : BERJIWANGLAH SAMPAI TUA!!!!!
Ok lah ada pape nak komen silakan................

30 ulasan:

||alis|| berkata...

salam cikgu mas...

betol3... saya suka tgk pasangan senior bukan melayu, dan terkadang bukan malaysian nih, romantiknya kalah org muda.. *tetibe gigih google lelaki bukan melayu bukan malaysia plak ke pas nih..? hihiks~

my dad 67 this year dan sangat-tidak-nampak-seperti-67~

doktor ingat dia hujung 50-an okeh. sebab muda dihati kot ;P alhamdulillah.

saya nak ayah walikan saya waktu nikah kelak, jika diizin tuhan. saya letak ayah saya disuatu tempat yg istimewa dlm hati ini.

*cikgu mas, mggu lepas tak silap saya ada kuar artikel ttg pasangan senior bersama anak kecil. ibu tertua britain, mrs eli addeck (>< namanya gitu) menjadi ibu pada usia 66thn sebab harta dia taktau nak wariskan kat siapa, suami takde. nama anak lelaki dia jolyon (jo-lyon).

tapi bagi kiter islam nih, moga2 kiter semua punya anak2 yg baik dan soleh, sebab doa anak soleh laaa bekalan waktu kiter dikubur kelak, ye kan cikgu... amin, insyaallah ;)

manzlie berkata...

salam cikgu..
bab cikgu kata orang melayu nih malu bila dah tua saya ada jawapanyer...

yang saya tengok pada pandagan kasar nyer..kaum wanita lah selalu menjauhkan diri pada hubby hubby mereka..bab kata you tadi dalam entry- bila si bapak nak mesra dgn isterinye, si mak nyer menjawap - ehh awak ni dah berabiat...?
bukan begitu cikgu?...

sukran
wasalam

Atikah berkata...

Salam kak mas....

En lie dah komen... katanya org pompuan yang malu... apa komen kak mas?

Saya no komen...

cuma mengharapkan suatu hari nanti,jika diizinkan... saya & suami tetap kekal romantik sampai ke usia emas... berangan lagi nie... he.. he.. kawinnya idak...

~red~ berkata...

salam..

ish2..
x tau nak komen ape sbb kite nie kecik lagi.
hohoho...

pape pun mmg tabik spring la kat uncle tu.

semoga pnjg usia dia bg memenuhi impian nurani. =)

cikgu mas berkata...

Salam alis si mata cantik..

betol3..depan mahkota parade tu selalulah dok tengok atok mat salleh pimpin2 tangan nenek mat sallehkan,kdg2 kissing2 lagi depan orang ..ooi melampau..bila ternampak cam tu cepat2 cikgu pakai speq hitam beso..nk tengok gak biar orang tak perasan,he,he..

ye hati muda boleh wat awet muda cam cikgu umur dah area thirty..tapi selalu rasa area therteeen,,he,he..lambat matang!!

aah adajugak pasal tu,dia tak de suamikan pakai teknik tabung ujikan..ada tak alis baca bapa termudalak`Dad at 13`..kt Britain gak..(tu lah hancuss nyer nilai sosial barat)

berwalikan ayah tu insyaallah..alis mintak ayah carikan future hubby..bgtau cam ni.."abah!!,abah!! cheq nk kahwinlah..carikan lah sorang"..he,he,abah alis bolehkah bilang begitu.??.kalau abah ku garang banggat..dia hempok dengan kayu..so biarku mencari sendiri..he,he

cikgu mas berkata...

salam abg aji..

kitakata orang lelaki dia pulak makcik (org pompuan)..tengok perempuan kat saudi tu..he,he

ye ker cam tu?? ye lah camner makcik nak layan bila pakcik tetiba jer dok menyenggih kat makcik ..sambil dok urut janggut dok urut misai..masa makcik tengah memasak,menyapu,jaga cucu.dah tu tengahari buta.lagi..tak ker makcik rimas??? cuba menyenggih kat makcik tempat yang betul.masa yang betul..conpomlah no problem (amboi pandai nyer aku)..he,he,he..

cikgu mas berkata...

salam atika, long time no see..

komen cik lie dah jawab..alah macam dia tak tahu ....orang pompuan ni malu-malu mau..or malu-malu miow-miow,ha,ha,ha

itulah teruslah bercinta sampai tua,tapi perasan tak bila tengok orang tua naik motor,kadang2 rela makcik2 ni pegang besi kt belakang tempat duduk dari dok peluk pakcik,malu kata yer padahal dah halal..(mak sedaraku cam tu)mak rempit n minah rempit lak kalau naik motor,naik berdua kita nampakcam sorang..manatak yer dah melekat pada hal haram tu..(tak faham lah bila halal tak nk buat..bila haram laju bebeno..

berangan apa salah yer tika,dah hang asik dok tangkap gambar jer..tangkap lah orang buat suami..he,he (nak belajar ker,k.mas bole ajar???)

cikgu mas berkata...

salam merah..

to be open minded dear..tak keciklah nk beri komen..19 thn kalau orang dulu dah anak 3..

rasanya uncle tu punyer youngest wife ,19 thn macam merahlah..so merah..apa macam uncle tu..ada suka ????he,he,he..romantik tu merah,jgn tak tahu..bertenaga lagi,nk ada anak sampai 100 thn..kalau setahun sorang dari 4 isteri untuk 10 thn (4x10=40 )anak lagi +21 org,va,va,va tambi ..hebat banggat..he,he

Atikah berkata...

Salam kak mas...

A'ah la kak mas, long time no see... saja2 menyepi... merawat hati yang sepi... kih.. kih.. kih..

Cheq tak pandai nak tgkp org... tak belajor lagi... tgkap gambor boleh ler.... tu jer yang semapt cheq belajor... bab2 tangkap orang tak sempat nak belajor... cikgu cheq dah passed awak.... tapi Kak mas nak ajor... stadium Bukit jalil saya tadahkan...

hmmm... terfikir2 apa ler yang akan kak mas ajarkan...

cikgu mas berkata...

salam atika..

bab ni kalau mahu belajar kena hantar pengeras 9 dulang kt cikgu ni..apa yer?? 9 dulang daging unta..he,he,he

nak tangkap orang???kena aim dulu orang yang mana??tapi jangan tangkap sebarang tangkap,kena tangkap basah k.mas tak nak pi jamin ,he,he,

Atikah berkata...

Salam kak mas,

Nak pengeras daging unta tunggu raya korban... baru ada daging unta... alamatnya, lambat lagi ler boleh berguru ngan kak mas nie... hu.. hu...

Apa? tersalah tangkap? tersalah tangkap orang dibuat suami ok lagi kot... tapi kalau.... Tangkap basah? na'uzubillah... mintak dijauhkan....

||alis|| berkata...

salam cikgu;
haa.. dad at 13 tuh sgt ngeri ok! anak dah 20, ayahnya baru 33, wa wa wa.. *tetap terasa muda kalau gitu.

cikgu dah area 30-an??? ok, jujur. TERKEJUT nih! mati2 laa cheq dok igt hujung 20-an cam cheq nih. terkadang ini budak2 tanya cheq "eh, ko nih 21 eh?" atau "eh, kamu nih 23 eh?" while AKAK tuh 24. kahkah! awet muda btol laa kiter2 nih, hihihi...

ayah cheq menyerahkan 110% kepercayaan dia dlm pencarian fahri ku. ada tak ada, dulu sekali jer dia involved, when things didnt turns out well, he said "ayah surrender, kakak" (sambel angkat DOLAI bendera putih)


lalala~

Azemi Ali berkata...

Salam cik Mas,

Hebat atuk tu.

Siapa mamat idealistik, plastik tu ya? hahaha

~red~ berkata...

salam k.mas..

hahaha...
itu long long time ago la k.mas.
Skrg nie, kalo kawen muda pown org sibuk mengata.

X nk la saya.
Kalo ye pon nak cari laki,
harap2 bkn la mcm uncle ni.

My parents pon dah warning, jgn dok gatai nak menikah selagi x habes wat degree. huhuhu...

cikgu mas berkata...

salam atika

tangkap orang buat suami ok lah sis..tapi jangan tangkap suami orang,sebab suami orang memang suka ditangkap,tak kira kering atau basah..ha,ha,ha

cikgu mas berkata...

salam alis

nanti cikgu cerita abut "dad at 13"..pakcik google dah tapaukan cerita tu...

wink,wink aduh tak cayalak dia cikgu dah 30 an tapi early 30an lah..boleh kata late 20an..makooi kembang sebesen rasanya..tu tak jumpa orangnya lagi n bercakap face to face lagi tak caya diriku ni dah tua..otak cam budak 15 thn..

macamana ayah nk carikan fahri kalau fahri tu kat indon..tapi mat indon ada nama fahri nak tak??soriiii,he,he

cikgu mas berkata...

Salam merah

kalau dah jodoh diusia muda kita tak boleh tolak..baik kawin muda tapi carilah suami tua sikit mereka lebih matang tapi janganlah tua cam uncle tadi,jln dengan merah macam jalan dengan moyang lak,ha,ha,tapi kalau dia jutawan camner dik???relakan kamu???

cikgu mas berkata...

Salam en mie

ya hebat atuk tu,nak tahu kenapa???dia pengamal madu Yaman,ha.ha,ha

Siapa mamat idealistik,plastik and lipstick..satu pantun omputih..

Turtle,turtle in the knoa(perahu)
pretend,pretend dont know who??

kura-kura dalam perahu
pura-pura tak tahu...

Atikah berkata...

InsyaAllah, Kak mas.... akan sentiasa ku ingat pesananmu.... :)

PINATBATE berkata...

sungguh comel bayi itu..
bila dia dewasa,tentu dia bangga dgn ayahnya..

~red~ berkata...

salam k.mas...

malu la kawen muda ni k.mas..
nnti kang org len sibuk kejar study, kite dok usung perut boyot.
malu la.. hehehe...

mmg merah nak cari yg lebih tua sikit dari merah tapi bukan la mcm uncle tu.
x kira la dia jutawan ke, hartawan ke, rupawan ke, tok wan ke.. (hehe..) x nak la merah kat uncle tue.

ntah la kak...
kalo ada org nak kat merah,
terima je la. kan,kan??
rezeki jgn ditolak. hohoho...

ermm...
merah kan muda lagi.
prjalanan masih jauh.

k.mas...
lelaki ni makhluk yg pelik+ aneh+ unpredictable + ego kan...
huhu...

hmm...
love isn't necessary 4 me rite now.
skrg kena focus je kat study. huhuhu...

manzlie berkata...

salam Merah...

bukan semua lelaki macam yang merah sangka kan tuh....

abg manzlie tak macam tu tau...

cikgu...
cheq nih merapu kah atau duk fishing...hehehehehe?

sukran
waslam

cikgu mas berkata...

Salam kak pinat

ye pasti Girja baby girl tu amat berbangga memiliki ayah sehebat jaji..sama seperti apasaya fikirkan..

cikgu mas berkata...

Salam merah

lelaki n wanita ni mahkluk yang berlainan,wanita kata lelaki pelik,lelaki pulak kata wanita pelik,sama-sama pelik,tapi antara mereka saling memerlukan dan melengkapi,cuma nasihatku kalau kita terlalu mengharapkan lelaki memahami kepelikkan wanita,mereka takkan faham.kalau faham pun mungkin masa bercinta,pas nikah yang pelik bertambah pelik dan mula buat peragai pelik,buat isteri jadi pelik..cikgu pun pelik!!he,he,he

Macammana kt bawah tu!! ada matured man datang memancing.??.dia kawan k.mas,
k.mas boleh jamin he is nice person,charming,caring n good looking,tapi tahap ke `boyer an dia belum sempat kaji lagi..kalau suka call me,,,

tapi tu lah sekolah bagi abiis dulu..penat pi sekolah bwk perut,kawan pi tengok wayang,merah kalut wat susu anak,buaikan anak..enjoy ur life first sis..

cikgu mas berkata...

Salam cik lie..

amboiii,amboii,ini bukan fishing ni menjala n memukat,menuba sekali pakai pukat tunda lagi!!!

bagi budak merah tu abis sekolah dulu yer!!

en_me berkata...

power tewwww..

~red~ berkata...

salam k.mas & abg manzlie

thanks 4 both of your comment & advice.
betul kata k.mas, bagi habis sudy dulu.
Enjoy my life 1st.

eh, eh...
ada org memancing ye.
memancing sape tue ek?? ;p

cikgu mas berkata...

salam en me

ye ker..tak tau lak ..he,he

cikgu mas berkata...

salam merah

eeh cik adik ni!!!balas pantun ni!!

turtle,turtle in the knoa
pretend,pretend dont know who!!!

ikan yang mana..sure ikan merah

~red~ berkata...

salam k.mas..

haha...
saya x reti la nak bls pantun k.mas

sajer je pretend2 don't know who ;p

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today