yg sudi bersama cm....

Khamis, Jun 11

Cikgu....dan lagu bisikan hati...


Bisikan Hati
(Allahyarhamah Rafeah Buang)
Dengarlah bisikan hasrat hati
Yang merindu menjelma kembali
Ingatan ku yang telah lalu
Bersama berjanji sehidup semati
Kini tinggal hanyalah kenangan
Dikau hilang dimana gerangan
Tiada berita ku dapati
Hanya ingatanku dimasa yang lalu( 3 )
Kasihanlah kepada ku sayang
Tiap hari jua wajahmu terbayang
Ampunkan lah segala dosaku
Seandainya kita tak lagi bertemu( 4 )
Dengarlah bisikan hasrat hati
Yang merindu menjelma kembali
Ingatanku tetap bersemadi
Walaupun kau kini
telahmungkir janji
(ulang 3& 4 )
P/s :walaupun saya membesar di zaman Rock kapak,meranum di zaman Siti Nurhaliza....tapi bagi saya lagu seniwati Rafeah Buang ini sungguh indah melodinya,mendayu-dayu meruntun jiwa...jommm lah kita nyanyi-nyanyi...yek....karoake free jer geng..kalau geng sama zaman dipersilakan menyanyi..tetiba teringat kat noor..biarlah dia tak ambik poot,tapi ku pasti dia akan berdendang ria sambil mengiling cabai...nyanyilah k,noor..ku terdengar di sini....

8 ulasan:

Noor berkata...

Dik… as salam

Sambil-sambil mengiling cili.. ku alukan lagu ini buat santapan jiwa..

‘tanya pada pokok apa pasal goyang..
nanti jawap pokok… angin yang goncang…
Tanya sama cikgu awat korek kenangan silam..
Yang telah kusimpan dalam-dalam’

‘pada irama ku berpesan lagu ini di tujukan pada nya yang tersayang..’
‘sama-sama mengejar mimpi.. sama-sama turun ke lembah sepi…’
‘bercanda dipasiran pantai bersama bermadu asmara.. kita berdua..’
‘malam ini kasih teringat aku pada mu.. seakan kau hadir disisi menemani ku.. ku yakinkan diri agar tiada sepi.. ku lewat kau hadir di dalam mimpi ku..’
NAMUN…
‘kau tiba bagaikan pelangi.. tak bercahya namun kau berseri..
tapi cukup menghiburkan hati ini…..’
‘oh! Tuhan yang kuasa .. berilah petunjuk mu.. betapa pedih ku rasakan.. kasih ku tak sampai..’
‘mengapa ku disiksa.. mengapa kita bersua.. berjumpa dan bercinta.. tetapi menderita…’
‘I’m all out of love.. I’m so lost without you.. I know you were right.. believing for so long..’
‘I can’t live.. if living is without you.. I can’t give.. I can’t give anymore..’
Sob Sob Sob Uwaaaaaaa…..
‘jika kau bercinta lagi.. jagalah kau hati nya..’
‘patah kan tumbuh.. hilang berganti.. akan sembuh kalu diubati…
sayang.. mengapa dirindu…’
Yeehahhhhhhh (haaa.. fishing cheq lagi.. kan dah meleret-leret.. emmm, org yang lahir tahun 70an.. memang jiwang kot??? Kuang 3x)

cikgu mas berkata...

fu yoo,mak datok,tak caya,tak caya..jiwang tahap gaban tu,ni mesti zaman dolu,dolu,dia ada buku lagu ni...aduh noor,kali ni ku memancing dapat ikan jaws,thanks u,he,he,best betul semua lagu tu,lagu2 sentimental,rock kapak,klasik nasional semua ada!!!!he,he,berguling,bergulung cheq jiwang sekali...

afisazlie berkata...

huhuhu nak gak karoke tapi tak tahu ler lagu cikgu tu..

lagu kak noor cheq tau lah..
tapi awat caca marba, macam org jiwa raga kacau..

cikgu mas berkata...

dear sazlie

alah takkan tak tahu,dato`siti pun ada nyanyi lagu ni,kak long or mak sazlie mesti tau lagu ni...ye lah bukan zaman awak!!!!

tu lah tuan loyar,betapa kacau yer jiwa penyanyi atas tu kan..he,he..cikgu pun sebenarnya lebih kurang gitu lah..

Atikah berkata...

Salam...

Awat lagu2 jiwang sedih2 nie... udah ler hati cheq nie dilanda garuda... sampai bersawang rumah... tup2 tup p umah kak mas dijamu lak ngan lagu yang cedih2... hu.. hu...

cikgu mas berkata...

salam atika..

awat lak..dilanggar garuda tuu,sembelih jer garuda tu wat sup,nyanyilah lagu tu,tu lagu kak noor berdendang saat motong gotah..sambil air mata yer,tumpah sebanyak titisan susu gotah...

Atikah berkata...

Salam kak Mas,

Dah semelih dah garuda tu, but tak nak mati ler pulak... awat la liat sangat... ker saya yang tersilap... pakai pisau kontot.... he.. he.. he...

cikgu mas berkata...

salam tika..

garuda patut ditembak jer tika!!he,he,bgtau k.mas kt mana dok garuda tu k.mas jer yang tembak..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today