yg sudi bersama cm....

Sabtu, Jun 13

Rahsia dah terbongkar..cikgu keluar je lah..

Tu dia satu jelingan manja dari cikgu mas....tersangat berbangga kerana melepasi ranjau bergelar pelajar walaupun di tinggalkan abg samad..hu,hu,waaaaa..."dimanakan ku cari ganti ..serupa dengamu"..........tu kawanku izan..comel dia senyum cam baby kekeyangan..cikgu geografi di Kelang dah ada 2 anak.....Alhamdulilah,kini ku pemegang Ijazah Sarjana Muda Sastera(Sejarah) dengan kepujian.....dari Universiti Malaya...so bila yer nak sambung lagi .???.Insyaallah mungkin setahun 2 lagi di UKM pulak..geng doakan cikgu yek!!!



Dihimpit oleh dua jelitawan ni..Azizah yang kini guru sains di Kelantan dan Siti Nurbaya yang kini Pensyarah di Universiti Sains Islam Malaysia...pipiku kelihatan begitu kembang,agar tidak kalah jelitanya...aku terpaksa tersenggih sampai ke telinga untuk menandingi kejelitaan dua mek kelate ni..aduii penat yer menyenggih..tapi mamat fotographer tu menyenggih kat si baya pulak...aduh bengkek yer hatiku.......mek dua orang mantain jer kan...



Dah pun bergelar cikgu....pada seseorang yang pernah belajar body language..cikgu nak tanya..saya ada macam rupa noti ker,good girl?????



P/s inilah kenangan dulu-dulu,kebahagiaan terpancar di wajah..pape pun jika ada luka bersabarlah kerana air mata takkan abadi...nikmatilah hidup yang sementara dengan penuh kekuatan kerana dunia ini adalah pentas kehidupan...jangan berhenti mencintai walaupun kita tidak lagi dicintai,kerana cinta tidak perlukan sebarang syarat untuk berdiri megah memayungi langit dan bumi....


i dont care who you are..where you from..what you did..as long as you love me...i love u so much geng................

23 ulasan:

cikgu mas berkata...

Eh,boleh jer camner tika kata,pintu terkunci lagi ni.eeeh conpius cheq la..seconpius hidu ku,he,he

afisazlie berkata...

hmm setahun dua lagi? UKM?
jom cikgu, kita sambung sama2 nak..
tapi lain course ler.. sy pun plan InsyaAllah dalam 2,3 tahun lagi nak sambung part time kat UKM, maybe buat MBA kot..

cikgu mas berkata...

salam

ok jom,tak per lain course,boleh pi kelas naik kenari sazlie or pesona cikgu,tapi jangan lupa pakai speq baru dgn pakai seat belt sebab cikgu minah rempit or samseng jalanan..all the best untuk sazlie,sementara muda,belum ada comitment tu belajar lah,cikgu nk try dptkan biasiswa nk wat full time,tak cukup tenaga nk wat part time,kt sekolah sibuk giler..
MBA pun sgt bagus!!!

afisazlie berkata...

hmm kat maktab kami mmg ada full biasiswa tapi kena tunggu turn.. so sy congak, tambah, kali, darab, bahagi, tolak, nak tunggu turn sy, mau lagi 5,6 tahun, so my plan kalau ada rezki dan tenaga, nak buat part time MBA dulu, so sampai turn sy nanti, maktab akan tanggung utk PHD ler.. hmm ni angan2 jer.. insyaAllah kalau2 ada rezeki sy..

cikgu mas berkata...

salam sazlie

Insyaallah kalau dah rezeki sazlie tak ke mana,buatlah part time pun ok gak,kalau pandai manage masa,kalau tak buat pun,pejam celik kita tua but nothing..tak de apa yg dapat..yg ptg semangat nk belajar tu ada smpai PHD gitu,cikgu tak de lah sampai PHD kot,All the best utk sazlie

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Tah ler... computer saya kot problem... dari tadi bukak, tak buar bahagian komen... but entry lain ok jer... ada hantu kot... he.. he... corry, kesilapan teknikal... :))

Sazalie pun nak sambung kat UKM gak ker? awat UKM menjadi pilihan?

cikgu mas berkata...

Salam tika

pada k.mas dekat jer dengan umah,lbh kurang 15 minit jer..tak biasa gak dgn UKM ni!!!baru ni pi draw duit kat wisma UKM tepi pintu masuk tu,ada 2 biji kereta kena pecah cermin,kata perniaga kt situ tiap2 hari ada kes ragut n pecah kereta kt situ,cuba komen sikit..

Uncle berkata...

Good idea. Jom sama-sama sambung belajar...

Azemi Ali berkata...

Salam CM.

Ikut body language, CM seorang yang mudah mesra. Ikut blog pun macam tu. Kan?

Kesian kat jurugambar tu sebab kamera dia rosak, kerana ambil gambar gadis yang "camera shy" tahap gaba. Kesian kat gaban juga kerana dikaitkan dalam kes pecah kamera itu.. gurau je ya..jgn marah..

p /s Semalam saya gi melaka lagi. Kampung CM.
Pls don't call me Jimmy or G'mie kerana ada orang kata bunyinya bukan nama Islam. Pls.. panggil tukang ramal ke, tokey madu ayman ke..Neutron..etc.. tak per..but the is Azmi or Azemi. Thanks.

afisazlie berkata...

salam atikah,

naper UKM jadi pilihan? hmm entahlah, sbb dekat dgn umah kot.. lagipun ramai gak kawan yg sambung master kat UKM.. tapi sy sebenarnya lagi familiar dgn UPM sbb dulu sy belajar kat U tgh2 antara UKM dan UPM, hehe.. lagipun dulu2 ada kisah yang tak kesampaian kat kolej 13 UPM tu, hehe..

tapi tu perancangan, tgk lah mcm ner nanti..

Uncle, jom sambung sama2...

Cikgu, tu kalau sy dapat ler buat master sdiri, so sampai turn sy nanti leh terus ke PHD tapi kalau tak dapat, sampai turn sy, sambung master je lah..

cikgu mas berkata...

dear uncle

ok jom semua belajar,pasti uncle lah senior kami,biasa yer seangkatan dgn uncle ni result diaorg lagi power,jawab ikut experience jer..tq uncle dtg menjengguk..

cikgu mas berkata...

salam en azemi..

hmm pi melaka lg nampaknyer,hiss tak jem ker kt highway tu???pi kenduri kahwin ker kerja???..

Saya cepat mesra??..hmm betul kot may be 100%betul yer!!!saya suka berkawan n sgt hargai persahabatan but saya tak setuju dgn konsep "teman tapi mesra" lebih2 lagi lelaki dan perempuan,bagi saya tu semua usaha kafir utk menggalakkan pergaulan bebas..kita orang islam tukar "mesra tapi berbatas"..tul kan???

Camera shy ker gaya gitu???bila nampak camera menyenggih!!!!autta jer tu aar..he,he

Happy Birthday cik mie..hmm fahamlah saya no 14 tu,nk pi comment n wish kt rumah cik mie internet line kacau tak tahu nape,i will try again..

cikgu mas berkata...

Salam sazlie

aaaikk memang fovourite cik adik sorang ni wat org compius lah!!!!,,U mana yek antara bangi n serdang..???UM di PJ,UIA di Gombak,kalau ada pun IPTS..UNiV KL yer dekat2 sekolah saya tu??..Lim Kok Wing ker??ada tragedi cinta luka ke kt collg 13 UPM...??cam cikgu n k.noor gak!!he.he

afisazlie berkata...

salam cikgu,
usah diungkit kisah kolej 13 tu.. taklah luka sbb tak tajan mcm pisau, cuma tak kesampaian, huhu

betul tu, bisanya senior mmg senang nak score sbb diorg implement dari experience keje diorg. masa sy grad, best student seorg abg staff TNB, umur 46.. mmg geng2 diorg (senior) majoriti scorer..

heheheh part IPTS tu betula lah tapi salah ler yg cikgu teka.. ada 1 IPTS tengah2 antara UKM dgn UPM tu.. hmm teka lagi..

cikgu mas berkata...

salam sazlie..

Uniten kot???kalau salah gak ada satu kolej mara kt situ,USIM tak mungkin sebab hang tak de lah jarak sgt umur dgn cikgu..kalau kat area tu lah hang belajar..area sekolah cikgu tu..tempat hang main pondok2 jer lah yer.???

tul tu masa belajar dulu kalau first class degree tu semuanyer ex teacher yg futher study rembat,,dia orang close dgn lecturer sbb sebaya..kita yg fresh ni selalu tersipu2 kalau nk jumpa lecturer..lagi lah kalau muda cam sazlie..berdebar2 jantung ni,he.he..(tu cerita dolu-dolu)..

Bab tak kesampaian tu tak da peluang nk gapai lagi ker??? go lah young man!!he,he..kalau tak pun berderet girls que..waiting for u..tul tak??

afisazlie berkata...

haaa at last, betul pun tekaan cikgu.. gitu lah gamak nyer.. uniten.. cheq dulu hajat nak masuk uiam tapi dapat uum.. dah ler cheq ni dari negeri paling selatan nak p belajar ke negeri paling utara.. huhu tak sanggup nak merentas semenanjung tanah melayu..

betul tu, diorg lebih kurang sebaya dgn lecturer, so takle segan silu seput sedut mcm kita yg fresh ni.. huhuh tapi skrg ni bila sy jadi lecturer, student sy semua tua2 dari sy, huhu..

cikgu mas berkata...

salam sazlie

wei nape lak sedih student tua dari u ??ni boyer nk melibas ekorlah ni!!!..so tak de sapa2 la yg berdebar jantung yek.he.he..sian dia..tak pe kalau nk yang muda remaja jadi cikgu sek menengah nk lagi muda fresh giler jadi cikgu sekolah tadika..he,he

Noor berkata...

As Salam..

yuhuuuu.. tuan rumah.. cheq nak komen gak walaupun dah terlambat..

ishhh.. semua pakat nak sambung study.. terasa diri banyak kekurangan.. kalu nak sambung pun.. cheq dah tua.. dah lah dulu paling last belajar kat tempat yang bila cheq dah abih blajar baru di naik taraf jadi universiti..

tapi tak pa lah.. yang penting cheq bahagia.. bahagia??.. dan sekarang nie pun cheq masih lagi belajar dan terus belajar.. walaupun bukan MBA atau PHD.. tapi blajar untuk bekalan cheq disana nanti.. he he

psstt.. next entry bleh lah tgk gambar ter'latest'.. la la la la

cikgu mas berkata...

salam..noor

tak per lambat dtg umah cheq ni,cheq goreng cempedak semalam cheq simpan kan k.noor..

memanglah diorang pakat study,tapi lupa lak depa tu mengaji bekalan ke sana yer..noor lagi bagus lagipun hidup ni sementara jer,kita mengaji Quran kt kg seberang,belajar memasak n menjahit kat umah cik mie,buat kek kat umah tika,kursus haji dan umrah kat umah cik lie..byk tempat boleh belajar ni!!!kat umah noor boleh belajar apa yek?? bila nak perbaiq n perbesorkan umah noor,panda tu nak juga dok rumah selesa..cikgu tunggu yek...

noor nk tengok gambar sebelum n selepas..boleh tunggu lah dulu..bila shy yer hilang..he,he
dulu mengaji kt UITM yek??

Noor berkata...

As Salam..

alamak.. cheq memang tak de niat nak buat umah.. niat asal cheq nak singgah2 je.. sambil menghiburkan dan menceriakan diri.. tetiba melekat kat umah cik lie.. pas tu gatai2 jenguk umah cikgu.. terus jadi penagih tegar kat dua2 umah nie.. tapi kadang2 tu kalu tak banyak pokok getah yang nak ditoreh.. cheq p lawat2 umah atikah, sazli, cik mie.. dan sedara mara yang ada kat umah cik lie.. kalu cheq buat umah.. mau pagi petang dok melangut kat depan pc.. asik nak menyapu je.. kemas sana-kemas sini.. tapi tgk lah dulu cam ner cikgu.. kalu dah sampai seru dan simpanan dah cukup.. nak bina jugak kot.. he he (itulah manusia bernama aku.. cakap selalu tak srupa bikin.. desyummm.. sejibik hadiah utk diri ku yang macam koliang nih)

ishhh ishhh.. nie misti masa kecik2 selalu main tikam2.. selalu je tepat bila meneka.. betul lah kata2 tuan hamba.. la nie pun cheq selalu gak masuk tempat tuh.. bukan setakat situ je.. cheq p gombak.. p serdang.. kena p amik dan antaq anak sedara cheq.. tu yang selalu sayu.. kenangan merewang-rewang di depan mata.. ahhh! jiwang lagi.. hu hu

cikgu mas berkata...

salam noor..

bukan tikam2 tapi baling tin dengan buah kelapa cheq main tu lah cheq meneka selalu betul,,,tapi tak leh lawan cik mie..sebut pasal cik mie pi lawat dia sat dia patah ibu jarilah dok main futsal,main tak nak berguru dengan noor dulu kan!!!kesian dia..kita doakan dia cepat sembuh..

buatlah umah,kalau tak untuk noor pun ,untuk si panda tu,merayau jer tak berumah...dengar cerita cik lie pun dulu tak de hati nak wat rumah,hah tengok bila dah wat tak muat-muat umah dia orang datang..bukan menyapu siang malam dia mop,polish lantai,cuci tingkap dah memang kepakaran dia cuci -cuci ni..

watlah umah kalau tak cukup duit pinjam dgn cheq..tak ingat ker cheq pompuan kaya..he,he

psst: bila cik lie nk cuci umah dia,dah 2 hari dah dok berabuk,janji sat lagi..sat dia tu faham-faham lah..

PINATBATE berkata...

canteekknya cikgu mas niiii...!!!!!

manzlie berkata...

salam cikgu mas..

wahh dah ada gambar alak dia tuh...heheheheheh
i will komen thru our email address yah...

sukran
wasalam

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today