yg sudi bersama cm....

Khamis, Jun 18

Cikgu puas hati..Alhamdulillah...


Cikgu dah pun edarkan kertas jawapan Sejarah..wah senyum lebar nampak???hepi yer dia..megat n hafiz kat depan tu apa nak lagi..nak mintak markah lebih ker???sori yer sayang..muktamad...apa yang kamu jawab ..itulah yang kamu dapat!!!.....tak payah nk usha-usha cikgu..cikgu kalis pujuk yek...


Pape pun cikgu puas hati dengan result mid year ni yer!!!Kelas Skor Sempurna (Electrical Engn)5SSE lulus 100%....tak de sapa pun yang gagal..tahniah untuk semua..moga Allah memberkati kejayaan kamu dunia dan akhirat.Tak sia-sia cikgu mengajar,bercerita,berlakon,semua dah cikgu buat..so kalau malas baca,cikgu kata apa???..hah ingat muka cikgu..kat mana tahik lalat cikgu,saiz mata cikgu,ukuran dahi cikgu dll,kalau boleh ingat sure scorer punyer..cikgu pun seronok jugak macam kamu..Shakirin,Azizi,Iskandar,Abid,Danial,Ikhmal,Hafizudin,Afiqa,Maisarah,dapat A1 dan A2..
tahiah yer..semoga SPM nanti semua dapat A1...Insyaallah..doaku sentiasa mengiringi perjalanan hidupmu...


Rasa berbaloilah cuti baru ni cikgu bergelumang dengan kertas kamu,masak ingat kertas,tidur ingat kertas,berenang ingat kertas,pi kenduri kahwin ingat kertas...kertas,kertas,kertas....
nak ambik balik kertas kamu ni...!!!!



Tapi satu jer pesan cikgu...kalau mendonggak langit jangan lupa rumput bumi..biar ikut resmi padi...makin tunduk makin berisi...pandai macam mana pun kalau papa iman dan akhlak tak de makne yer...kalau dah jadi Inginerr nanti jadi ingineer muslim yang mampu ubah dan anjak pradigma agar Islam kembali merebut kegemilanganya yang makin hilang...Ratapi sejarah Islam saksikan kegemilangan yang pernah kita kecapi ketika Eropah berada dalam era kegelapan..kita dah bersinar bagai bulan..tapi di mana cahaya itu.???..Perang Salib membawa Eropah mengenal kegemilangan Islam mereka bangkit dalam era Renainance mencedok segala kegemilangan ilmu cendiakiawan Islam..hingga kini mereka cantas hingga akar umbi dan tak mahu Islam bangun lagi..............kerana apa???""Mereka belajar daripada Sejarah..kita pulak selalu lupa pada Sejarah..tak mahu belajar sejarah...boring,orang dah mati macam2 alasan kamu beri...apa pun cikgu tetap gila sejarah.....cikgu akan bawa kamu mengenal sejarah...ok..

9 ulasan:

afisazlie berkata...

waaa A1, A2 tu.. sy dulu tak minat belajar sejarah.. SPM pun dapat C4 jer haha.. yg best tu masa dah lagi sejam dua nak masuk paper sejarah spm, member tanya, soalan yang sekian ni masuk tak essei.. sy dgn kompiden jawab, tak masuk nyer tak yah baca, sbb baru je kuar 2 tahun lepas.. sekali buka paper exam, mmg sebiji soalan yg member tu tanya, hahaha.. dalam hati "mati aku kena belasah dgn budak tu, aku suka2 jer kata takyah baca, sekali kuar daaaa" hahaha.. dusyum, amik sebijik, aduh

hmm cikgu, kalau mendongak ke langit, jgn lupa sekali, tgk2 kot2 ada burung merpati berak ker.. tak pasal2 jer nanti..

cikgu mas berkata...

Salam sazlie

awat lak tak minat sejarah,ramai cikgu jumpa tak minat sejarah..ni bagi cikgu mas ajar sure minat punyer,aah memang patut kena desyuuum pandai2 jadi tukang ramal,nk pandai meramal kena menuntut dgn en azemi...cikgu lak tak minat matematik aduh susah betul kepala nk terima,tak pandai mengira cikgu ni,

Tak de `ong`tau kalau kena berak burung..tak pernah cikgu kena berak burung,ssazlie pernah ker???

afisazlie berkata...

hehehehe matematik bagi kat cheq.. cheq dulu siap buat tuisyen free kat kawan2 masa nak spm dgn kat u dulu.. tapi paling best masa nak spm, habis sekolah ptg tu kumpul kat umah member, ajar member2 kg yg mmg nak belajar... tak cukup, mlm nyer sambung lagi.. tapi alhamdulillah, semua kawan2 yg cheq ajar tu, lulus matematik..

paling best masa hari exam tu, lepas habis paper 1, panggil semua geng2 tu kumpul kat umah member, stresskan apa lak yg masuk paper 2.. math spm senang sbb dah tahu apa masuk paper 1, apa masuk paper 2

cikgu mas berkata...

oh pandai yer,nanti boleh cikgu ambik tuisyen dgn sazlie yek..cikgu matematik darjah 6 pun rasanya tak lepas..he,he..otak belah kiri ker kanan ni..??

PINATBATE berkata...

kakpinat minat melukis jer...huahuahua..

cikgu mas berkata...

Salam kakpinat..

kekurangan saya..saya tk pandai melukis,orang lidi tahu lah..kakpinat cikgu yang hebat kalau pandai melukis,budak la ni suka ransangan visual..bole ajar saya!!

MrsNor berkata...

salam kenal cikgu mas
mengajar sejarah ker?
Sy jg pernah jadi guru selama beberapa tahun mengajar sejarah sebelum pilih berhent

cikgu mas berkata...

Salam Mrs Noor

salam kenal dgn sangat berbesar hati kerana sudi menjengguk cikgu..exteacher rupa yer..Mrs noor mesti tak sedar saya adalah silent reader kt blog hobi tu,meleleh air liuq ambo bila tengok pinggan mangkuk yang menjadi kegilaan ambo,ndok kaba air mata dok menitik (che wah nk gak kecek kelate tu)..ambo main kutu dengan saing ambo nk buleh kan vantage satu set..

mrsNoor,bila ambo pi pasar kt kelate,ambo ndak pandai membeli,ambo kecek luar,tok peraih pekena herge mahal bedaaah..ambo gilo barang2 kelate ni,tudung bawal,kaftan,batik,,,

ni email ambo kalau ada sale bagus2..forward kt ambo

masurieya@gmail.com

afisazlie berkata...

hehehe sy pun tak reti lukis org.. kompem jadi org lidi..

hehe cikgu nak tuisyen yer, boleh jer..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today