yg sudi bersama cm....

Selasa, Ogos 25

Jom "powww" mama,,,(Aktiviti keceriaan kami)

"Marwan pi beratur ...timbang sayur tu........Orite mama!!!!!!!!!
Aku nak ajar marwan berdikari,bertanggungjawab,dia anak sulung lelaki,bila besar kalau abahnya tak de dialah yang akan melindungi kami......ini lah antara proses aku mendidiknya..agar menjadi seorang lelaki yang di kagumi...walaupun dia hanya baru berusia 7 tahun.


Dik.....ikan ni segar lagi tau..mata dia tak merah. ekor dia pun keras lagi.he,he..ni lah dialog marwan masa tengah pilih ikan,,,,,,adik mendengar terlopong.......so cute marwan ni!!!!!! ciri-ciri ke`cikgu `an`..cam mama ada dalam dirinya




hmmmm....bagiku antara ciri-ciri lelaki yg baik ialah tak betah,tak kekok melibatkan diri dalam urusan rumahtangga,bukan lembut tapi mereka sedia membantu isteri untuk kelangsungan hidup berumahtangga....Lelaki moden bukan lagi raja seperti zaman tradisional....Bagiku lelaki sangat romantik kalau mereka pandai masak,so my hero aku harap dapat mempunyai ciri-ciri tersebut....hmm kini dia ku didik ke arah itu...agar satu hari nanti dia lah suami yang dikagumi oleh isterinya...Ammiiin...ini doa seorang ibu....



Mama!!!!!! dina nak ni!!!!!
hmmm...pasal mengusha..mengoda mama...nilah kepakaran my sweety..kalau dia nak macam-macam cara dia guna...ambik lah anak!!!!,rezeki mama untuk kamu jugak.....bergaya macam model vitagen.....tewwwww....




Anak-anakku bergaya manja...........
Selesai sudah proses "mengepoww"...he,he,he....kalau bawak anak-anak pi supermarket bajet kena lebih,list akan tersasar,,,,, tak per lah anak!!!!ni yang orang melayu kata.........
"REZEKI ANAK-ANAK"......



CUTI SEKOLAH NI....BOLEH LAH BAWA ANAK-ANAK PI SUPERMARKET ....JOM SAYANG IKUT MAMA....TOLONG MAMA YER.................



35 ulasan:

zain berkata...

Salam,

Selamat pagi. Anybody home? ada tamu sampai ni.

cute n hensem nya anak-anak CM. Dah ada anak rupanya,, abih tu awat jadi .......... kat PDKM. mati idup-idup cikgu ni single. tu yng x sudah2 confuse.

Apa-apa saya bangga cara cm didik anak tu mjdi suami atau steri yg baik.

selamat berpuasa
ps : ajarkan macam mana nak buat pengesahan kata tu. hariini saya dh letak jam kat umah saya. amik masa dekat 2 jam. terhegeh2 buat kerja.

apiz hensem berkata...

saya nak pow mama gak.. bole tak?

Noor berkata...

As Salam..

vitagen je ke cikgu.. jajan??.. he he..

doa iklas seorang ibu dengan limpahan kasih sayang.. pasti akan dimakbulkan.. amin..

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Wah...cuti sekolah shopping moping no... Isteri solehah tu...tak p bazar ramadhan... Hmm... langsung tak pergi lagi ker? :)

MOga marwan akan menjadi suami dan anak yang soleh... yang bisa menyejukkan hati ibu dan isteri...begitu juga dina... semoga kelak akan mejadi anak yang solehah dan isteri yang menyejukan hati suami... saya kagum dengan cara akak...harap saya pun mempunyai kesempatan itu...

Engku Artini berkata...

salam cm..
waa dh lama artini tak buka blog cm ni.. tup2 macam2 cerita ada.. anak2, harapan, rumah baru, aktiviti, kisah silam, kisah cinta.. ihikss seronok dpt kenal cm ni.
anyway.. selamat berpuasa

Hanis berkata...

salam,

hai marwan...beli ikan nak tolong mama masak asam pedas naaa??? terung & bendir marwan dah ambik ke???oooo kacang panjang tu tuk mama makan sahur pg td ye....marwan dah besar nanti jgn lupa jaga mama & papa yee...

hi dinaaa..dina aunty hanis pon nak vitagen tu jugaaakk...nanti dina bawa dtg rumah aunty hanis sekali yee...dina tak pawww mama coklet ke ;-)dina...dina dah tolong mama kemas umah?...mama nak raya kat umah barukan....

rezeki berkata...

Salam CM,
seronok tengok anak2 membesar dpn mata kita, memberi didikan dgn penuh kasih sayang . Anak2 CM sepasang ye sama dgn saya tapi akhirnya tinggal berdua juga kami di rumah walaupun usia kami masih dikatakan muda lagi . Yg sulung belajar kat kl yg bongsu kat asrama. Semua kita akan merasai situasi yg sama bila anak2 dh membesar, jadi sementara anak2 masih dgn kita, gunakan masa2 indah itu dgn sebaik-baiknya.

Sekadar pengkongsian
Alhamdulillah

Asnija berkata...

Salam CM,
Tak de mood la Mas...den domam dah 2 hari...

Atikah berkata...

Tumpang lalu kak mas..

Salam Kak Asnija...

Moga cepat sembuh...

Hanis, awat cheq susah nak masuk blog hang????

cikgu mas berkata...

salam en zain

he,he,he,CM pun confuse gak...arr lupakan status tak penting,kt alam maya tak bahaya pun kalau bertukar status,kalau kt luar tak boleh arrr..CM ni kalau dgn group anak dara dia transform jadi anak dara,kalau dalam group,puan-puan dia kembali jadi pn.mas,he,he

betul tu,sebab kebahagiaan dari rumah menentukan kecemerlangan generasi,

psst:pasal blog ni CM pun buta kayu en zain,budak2 sekolah yg ajar,bab ni kena tanya hanis dn CL,tapi perlahan-lahanlah cz nanti pandailah tu...

cikgu mas berkata...

Apizz nk poww mama,jom sogo..tapi kena tolak trolley,basuh keretaku n mesin rumput kt umahku,he,he...sepersalinan dari kepala ke kaki hang dapat,he,he..Hugo Boss lagi dik,,

cikgu mas berkata...

salam noor

he,he,he...noti gaban arrr,sampai ke PDKM huruf j tu dibawanya...jajan kt umah kan ada...alah dia ni cam tak tahu..

aminnn ,tq noor ,doa untuk anak2 mu jua...

cikgu mas berkata...

salam atika

mana ada shopping mopping pi beli brg dapur jer..untuk rumah..

Tak pi pasar ramadhan???
,hu,hu,hu,hang caya ker tika???he,he

Tika teringat yer kemeriahan Pasar ramadhan bandar baru sentul n Taman Melawati,macam-macam ada,Kat Putrajaya ni oh alahai,tu lah kena memasak...

Yer tika,insyallah kau juga akan diberi kesempatan mendidik zuriatmu kelak,anak-anak ni amanah tika,kita yg mencorakkan yer..anak lelaki kena strong...tapi marwan tu sangat manja jugak..

cikgu mas berkata...

salam rezeki


aah setakat ni sepasang cahaya mata menjadi rezeki saya,saya amat bersetuju dgn komen rezeki tu,tapi usahlah dibimbangkan sangat,cam mak saya 10 org pun anak,tua tinggal berdua,itu kalau berdua,kalau sorang pergi dulu,kita akan kesepian,itulah lumrah kehidupan ,kita sedia jer..segala ketentuan Allah.

cikgu mas berkata...

salam sis nija

alahai domam pulak,pi kat umah sis tadi makan besar anak-anakmu..hebat sungguh mama dalam demam gagahkan diri memasak untuk anak-anak.

cikgu mas berkata...

aah tika,,,,blog hanis tajuk public holiday tu page not found,nape eekk??

shami2 berkata...

Asalamualaikum CM....

Kawan datang ..singgah jap apa khabar ....

Coti sekolah mesti sibuk ngan anak2 kan...aper pun saat yg paling seronok...

p/s: teringat cuti sekolah jam2 kita sekolah dulu..

cikgu mas berkata...

salam artini

hmm,macam 2 cerita ada,jom lah selu jengguk saya kt sini,saya pun sronok kenal dgn artini..

cikgu mas berkata...

aah dengar tu pesan aunty hanis,,,aunty hanis cepatlah kawin ktorg boleh kawan dgn anak aunty hanis..

cikgu mas berkata...

salam shami

datanglah sini sokmo..cuti sekolahlah masa kita lebih sikit dgn anak2..

zain berkata...

Salam Cikgu,

Wow meriah nya umah Cikgu.

Che' Pit berkata...

ish CM ni, tu dah mcm eksploitasi budak tu nak promote vitagen..

hmm piz, toksah lah ko percaya janji pelesu CM.. sepersalinan la sgt kan..

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Kemeriahan pasar ramadhan tak cheq rasai tahun nie... tak p lagi bazar akak.... Nie tahun ke dua tak p... tapi tahun nie tak tahu ler dpt bertahan samapi akhir or tak.... hati terjentik2 nak p tapi nak cuba menahan nafsu... he.. he... sbb cheq tahu, kalau p alamatnya tergodaaaa....

Akak, saya pun tak tau apa masalahnya... dah dua hari cuba buka blog si hanis... asyik tk dpt jer.... Hanis.. hanis.. mana hang nie... cuba settlekan masalah cheq nie.... :(

Akak... bila nak buat majlis berbuka... tak nak jemput kita orng ker? he... he...

KAMATO berkata...

Anak2 tu la penyeri keluarga, tak salahnya kalau ajar anak laki masuk dapur

apiz hensem berkata...

ok kak mas... set... setakat tolak trolley tu kacang jer, smbil tutup mata pon bolen tolak. basuh kete?? errmmm... cheq hantar ke kedai, senang, tak kotor tangan cheq. mesin rumput?? lagi mudah, cheq ade kenal beberapa bangla potong rumput, cheq upah jer... sekejap jer semua tugas2 tu selesai...

pastu cheq nak tuntut janji, sepersalinan dari kepala ke kaki, cheq nak baju long sleve, seluar slack, tali pinggang, blazer, stokin, kasut, tali leher, singlet, spender, sapu tangan, tie clip, rayban, jam tangan. Jenama tu sama ada Armani, Raoul, CK, Gucci, Hugo, dan yg sewaktu dengannya.

Hugo boss tu i likee, tp cheq ni hugo element leh tak?

amacam kak mas? ade berani?

cikgu mas berkata...

salam che pit

bila kita nak bukak puasa sama???,he,he
nak tak vitagen tu???

cikgu mas berkata...

salam tika

fuuh,bagusnya ko tika tak nk pi pasar ramadhan,fuuh..

pose ni apa kata antar sebijik dua kek coklat pd k,mas..

cikgu mas berkata...

Salam en Kamato

itulah visi saya..anak lelaki yg boleh memasak..

cikgu mas berkata...

Salam apizz

Mak ooiii,nak powwww agak-agak ler,high demand,high taste,high maintanance ko ni...


tapi cheq mana boleh kalah...tunggu Datin Mas kat Pavilion,Bkt Bintang,kt situ ada butik Hugo,Datin pakai sun glases Christian Dior,..datin tunggu u kat butik Coach,tingkat bawah tu..kul 5.30,pas tu kita buka puasa kt Chill KLCC..he,he,he...ada berani???...hmmm AKU TAK BERANI..he,he,he..nk lari balik kg ni!!!

cikgu mas berkata...

salam en zain

memang meriah,macam-macam budak-budak ni..

apiz hensem berkata...

hahah.... tak berani kak mas... baru kak mas tau saya ni high2 belaka...

Atikah berkata...

Salam kak mas....

Nak kek coklatsampai 2 biji tuuu... nak buat apa kak? nak buat jamuan berbuka ker? no problem...esok, sebelum sahur cheq sampai... he..he..

Hanis berkata...

salam,

huhuhuh...tikah...cheq minta maaf tak sempat membalas pertanyaan hang...tikah..hanis tak tau laa kenapa...kalau nak masuk umah hanis tu mesti dia nak bertanya dulu....huhuuhu....dia suruh bg salam gaknye tu...huhuhu...tikah masuk & klik kat "I UNDERSTAND AND I WISH TO CONTINUE".....insyallah boleh masuk umah hanis pastu....

manzlie berkata...

sala cikgu mas..

wahh duk shopping kat Tesco Ioi ker...banyak beli barang...hmmm awat duk mentian nama cheq dgn Hanis tadi..


waslam

cikgu mas berkata...

salam cik lie

tak lah shopping kat Hero seksyen 27 shah Alam jer...pantanglah CM tersebut nama dia tersedak ajer..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today