yg sudi bersama cm....

Khamis, Ogos 20

Di suatu malam di rumah Hanis..

Berblogging,aku mengenali Hanis,sweet sister dari Shah Alam...Hanis yang mudah mesra sering menyapa diruangan YM,Hanis mempelawa aku dan anak-anak ke rumahnya untuk dinner.Dulu dia pernah beria menjemput,tapi masa tu i malu arrr....Aku sangat berbesar hati dengan jemputan tu.Malam Selasa baru ni.my pesona membelah malam dengan lajunya sekitar 100-130km sj pi ke Batu 3 Shah Alam,melalui Elite Highway,Kenapa laju???biasalah CM dah terlambat...he,he...Sampainya rumah Hanis,Wah cantiknya rumah dia,anak-anakku begitu teruja melihat swimming pool,sampai merajuk bagai...

Sampainya di rumah Hanis,dina nampak swimming pool...merenggek nak pi mandi...mama kata "NO!!!!!..awak sakit dan dah malam....my sweety terus tarik muka 14.dan merajuk tak nak makan...tengoklah muka dia tu!!!he,he,he..mamapun cam tu kalau marah dan kalau tak dapat yg diingini...like mother like daughter..


Hanis berjaya memujuk my sweety....kembali ceria ,potong cake carrot from Secret Recipe,yg mama bawak untuk aunty Hanis...Hanis kata sodap sungguh kek tu,siap mintak resepi dari CM ni!!!!,tapi namapun "Secret Recipe"..secretlah u...

Aduhai hidangannya wat Mama tak senang duduk u,mama tutup buku diet..mama belasah semua puyuh goreng tu,mama makan sopan gak,sambil berbual dah 3 ekor puyuh mama solosaikan,he,he,he..."Manjalaralah CM ni..cik lie ni..."


Sedapnya Aunty Hanis masak.....berselera marwan yang sedang lapar ni...Uncle!!!betullah sedap...jomlah!!!



Ni special nooo,mama masak,mama tangkap lembu kat Serdang,pas tu mama tumis ekornya kat Putra Height Seafood,seksyen 28,Shah Alam...he,he,he..datang umah Hanis bawak sup ekor..u..caya ker i masak????



N3 ni untuk hanis..
.HAPPY BIRTHDAY DEAR....
AGE JUST A NUMBER.
HAVING FUN!!!!

30 ulasan:

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Alah sekali jer skip diet... apa salahnya... bukan senang hanis tu... spesel untuk kak mas tau....

HAPPY BIRTHDAY HANIS.... semoga allah merahmati Hanis....

Hanis berkata...

Salam kanda,

Ya Allah..tersenyum lebar & terasa sayu pon ada pada harini....sesuatu yang tak kusangka.. huhuhuhu.... kanda siap buat special N3 untuk dinda....huhuh..terima kasih bebanyak kanda atau ucapan kanda..maluuu pon ade nieee...huhuhu...sebenarnya dinda yang kene ucapkan terima kasih kerana sudi datang umah dinda...dinda masak ape sangat laaa haritu kanda..kita merancang nak keluar..akhirnya bertukar tempat pulakan... hahahaha...kek tu semenangnye sedap...hilang dinda...huhuhu...sehari makan boleh naik 1kg rasenye...hahahahha

kanda...nape siap letak gambar dinda sekali kat siti..malunyeee..huhuhu...emmm ape2 pon....muaaahhhhhhh kat pp kanda....sayang kanda...

tqsm atikah...

sykran

waslam
(tiru ayat CL)...hahaha

manzlie berkata...

salamcikgu...
hmmm gamabr yang tinggal tulang dalam pinggan tuh takda ker...kalau takda leh sya buat entry kat blog sya..hehehehe


syukran

waslam

Azemi Ali berkata...

Salam Ramadhan CM,

Happy birthday Hanis

apiz hensem berkata...

wah2... wat party tak jumput kite (wat2 tak malu lagi)... hahah

Hanis berkata...

salam,

tq En Azemi...

abanggg...awat abg p habaq kat kanda, hanis tunjuk gambar tu kat abang...huuhuhuh....

kanda..kanda marah ke? ;-)

Che' Pit berkata...

hmm hanis tak ajak pun, huhu..
anyway happy besday hanis n agustin musairi..

Hanis berkata...

pijal...huhuhuh...bukan tanak ajak..cheq bukannye niat nak wat potong2 kek tu..kebetulan sgt...takpe..nanti cheq ajak hang & apiz sekali naaa....anyway tqsm pijal...hahaha...teringatlak kat kawan kita sorg lg tu kan...

cikgu mas berkata...

salam atika

eleh diet kunun-kunun ahakk!!!

cikgu mas berkata...

salam hanis..

alahai termalu fulakk dia tuu!!!lain kali jemputlah lagi..nk makan ikan keli salai gulai lomak,bolehkan!!!

cikgu mas berkata...

salam cik lie

aiik dari makkah dok `sekondeng` kite org makan..eleh dia bukan mengintai pinggan cikgu..dia mengintai tukang masak tuuu...alah2 malu pulak dgn cikgu ni...

blog u jgn sebut yer...unsur2 lagha n lalai cam cerita pinggan penuh tulang tak sesuai n kureeeeng dapat perhatian di sana..minta maaplah..

cikgu mas berkata...

salam ramadhan untuk en mie sekeluarga

cikgu mas berkata...

alah apizz..party org pompuan jer..party pinggan mangkuk...

cikgu mas berkata...

salam hanis

amboii,ni kerja dia rupa yer,antar laporan berita muktahir kt abang dia tuuu,biasa lagi yer!!!!!!siap ko yer!!!

cikgu mas berkata...

salam pyjarl

la nih sayu jer Cm tgk pyjarl,sokmo dah kena tinggal,apizz lupa janji,hanis tak jemput ...sian pyjarl..CM tgk seminggu 2 ni dia sodih jer...

cikgu mas berkata...

kalau jemput pyjarl n apizz,k.mas stay join sekaki hanis....

Noor berkata...

As Salam..

uwaaaaaaaaa... awat tinggal kan cheq????...

gatai kepala banyak kutu
bila basuh terlupa nak syampoo
makan bersama tanpa diriku
biar ku bawa hati yang pilu..

.. batu belah batu bertangkup.. makan lah aku.. hu hu

Hanis berkata...

kak noorrr...jangan, jangan tinggalkan kami...jangan lari masuk batu belah batu bertangkup tuuu....huhuhu...akak..nanti raya mai ramai2 umah hanis naa...after raya kita dok lepak sama2 naaa..kak noor, kak mas, apiz, pijal & tikah...

Kak As. berkata...

salam,

CN, masa makan depa tak ingat kat kita nohh.

masa malu nak jejak kasih ritu depa ajak teman. hehehe

gambaq CM awat semuyi !!

Noor berkata...

Kak As..

tu lah.. cheq dok bersedey nih.. dah 5/6 timba ayaq mata cheq dok tadah.. hat lain cheq tak sedey sangat.. tapi part gambar kek tu yang buat cheq cair.. mentang2 cheq tombam.. depa saje je tak nak ajak.. takut cheq perabih kek tu.. hu hu

hanis.. tulun tulun.. mintak ayaq sirap.. batu belah batu bertangkup tercekik.. tak larat nak menelan mak gajah.. wa ha ha

Hanis berkata...

kak noorrr...satttt....
"niat enson matek aji, smar ngin seng"....haaaaa dah terbukak balik batu belah tu....cepattt kak noor mai lari kuaqqqq...jangan dok dalam batu tu lagi...

Asnija berkata...

Lepas ni, Hanis kena buat open house buka posa...nampak dah terbukti skill memasak...buat awal-awal, mana la tau nak dekat raya sibuk jahit tempahan langsir...nanti kata sibuk pulak..kalau ari tu CM bawak kek lobak, nanti akak bawak kek keledek...

Hanis berkata...

Salam kanda...tumpang lalu...tergelak sungguh dah hanis nie...kek keledek? color purple kan kak...wauuu mesti sedap...kak noor pasnie tak ngajuk dah...sbb ade ganti kek baru...nie yg nak kene buat gak open house nanti...hahaha

cikgu mas berkata...

salam noor

ampun noor bukan niat dihati nk meninggalkanmu...tapi sepeninggalamu aku hilang arah..maka ku cari pengantimu...maafkan aku ...tak segaja berlaku curang.

jgn cari batu belah,,noor cari batu buruk yer..

cikgu mas berkata...

salam hanis

aah cepat dik..pujuk k.noor...k.mas dah bagi resepi carrot walnut cake tu...aaah buatkan dia 10-20 bijik..hantar pada k.as sekali.

cikgu mas berkata...

salam Asnija


kek keledek sedap yer bunyi...nak rasa!!!!

cikgu mas berkata...

salam k.as

kak as dtg KL,kena pi umah hanis tau.anak dara tu pandai masak kak...kak n abg megat kena rasa.

Asnija berkata...

pandai masak..pandai jahit..kelas gitu buat calon menantu..

manzlie berkata...

salam cikgu,hanis,kak noor,

amboi hangpa semua makan takmau ingat kat cheq disini yah..duk buat open house tuh pakat pakat lah panggil org mekah ni..dapt berkat tau..heheheh


syukran

waslam

Che' Pit berkata...

takper lah kak mas, cheq mmg lari jauh bawa diri.. cian cheq.. ditinggal sana sini, terkontang kanting sorg diri.. uwaaaa sedih bangat ni.. sampai kan cheq tinggalkan umah cheq tu dah naik bersawang balik

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today