yg sudi bersama cm....

Khamis, Oktober 29

Petua menjadi lawo mcm Datin!!!!cubalah..

Semalam hari yang kurang `best`,CM ni `kehilangan`lagi.Penyakit lupaku menjadi-jadi.Aku tersedar satu lagi benda yang tiada dalam hand bagku,selepas baca komen dari Datin Nija yang dia tersalah letak sampul surat berisi yuran anaknya,outomatik aku teringat aku juga ada menyimpan RM 500 ,duit persatuan sejarah dalam sampul surat,tapi mana sampul surat tu??????? u waaaaa ,aku lupa lagi,puas aku recall mana aku letak,berdoalah hati ni,semalam tak da mood nk sembang,sedih mengenangkan diri ni,baru 34 tahun,tapi short memories,berzikirlah Alhaq mcm Datin ajar,dok diam-diam dan cari perlahan-lahan dalam mood yang tak best tu...doklah layan,ym,komen kat blog,dan terhibur pulak dengan hati dengan datin kesayanganku ni,tergelak bila baca petua kecantikannya....JOM KITA SHARE...
Ready...nak ke betul tips tu...ok, tips nyer macam kat bawah ni:



Datin Asnija said:



sebelum tidur, lepas wudhu', basuh kaki sume, baca 3 Qul, salawat 11 kali, zikir 33 kali, baca doa tidur, lepas tu lempang pipi kanan 3 kali, pas tu lempang pipi kiri 3 kali....then tidur macam biasa...kalau tak sangup lempang sendiri, suruhlah hubby atau sesapa yang ada dekat melempang nyer...esok pagi, lepas bangun tidur...sebelum solat subuh, tok sah gosok gigi dulu, minum air masak segelas, lepas lempang lagi pipi kanan 5 kali, then lempang pipi kiri 5 kali juga....buat macam tu sehingga mendapat tahap kemerahan pipi yang diinginkan...

Selamat mencoba....


caya tak Drew Barrymore pun amalkan petua ni...tu dia sedang melempanglah tu...
Julia Robert kata dah lama dah dia amalkan petua lempang melempang ni.


Heroin Titanic Kate Winslet baru sudah sesi melempang cantikkan dia...


so CM dah buat malam tadi ,hasilnya pipi chubby CM dah pun merah dan cantik ,amalkannnyer.....percayalah kulit datin kawanku sangat halus pulus hasil amalan ni...


Catatan dari otak ku yang sedang ting tong...wakakaka........byeee.

P/s:syukur pada Allah ,duit dah jumpa,tercicir bawah sofa,....hehehehe.cicir lagi maknanya hand bag ni nk kena tukar arrr.....

64 ulasan:

afeezz berkata...

lelaki bole ke ikut petua lempang melempang tuh. takmolah pipi merah2 ni...

cite pasal sampil surat, baru tadi sy jumpe sampul raya dalam laci meja opis, dalam dia ade rm50.. hahah.... kaya sat, membayangkan gaji lambat masuk, kene tunggu smpi bulan depan...

Atikah berkata...

Salam kak...

He.. he.. he.. saya pun dah mencuba... coz dah pernah dengar petua tu... but tang tampar-tampar tu tak sanggup nak buat.. cam tak betul jer... he.. he.. bak kata kak pinat.. dok tampar-tampar bukan merah, lebam jadinya... he.. he.. he...

Kak nija.. kak nija... buleh percaya ker tang tampar2 tu? :)

Kak, hope sampul surat yang kehilangan itu, akan ditemui juga... banyakkan berdoa no...

mamawana berkata...

Lawo dan ada Nur di wajah. Selain buat yg wajib, Banyakkan zikir, bersihkan hati dan ikhlas dlm beramal. Insyaallah ada nur di wajah., walaupun kulit gelap cam badwi wajah tetap bercahaya dgn amal solleh. Cubalah...

Noor berkata...

Salam Babeh..

mujur dah jumpa ngan sampul surat tu.. kalu tak.. bleh gak cheq & the geng p tolong usha2.. tapiii.. kalu jumpa, kira kita orang punya arr..

psstt.. sebenar nyer kan, beg tu yang sesaje cicirkan kamera & sampul duit tu.. bukan apa.. nak mintak ganti baru..

ngeh ngeh ngeh..

ghindu arrr..

Azemi Ali berkata...

Salam cikgu mas,

Saya pun nak cuba. Jadi tukang lempang, boleh?

Gurau ek.

Atikah berkata...

Salam kak nor ku sayang,

Winndu2 kat kak ler... :)

he.. he.. he.. tak terbaca tulisan merah itu... Dah jumper ropenya duit RM500 tu...

Noor berkata...

Salam my dear tikah..

windu2 arr.. i like.. windu2 lah lagi.. heh heh

dah jumpalah dik.. kalu tak bleh kita pakat2 serbu umah CM.. bukan nak tolong cari sangat.. nak tolong abiskan asam pedas je..

ngeh ngeh ngeh

kak nija.. cheq dah cuba petua tu.. wow! merah menyala-nyala cam udang bakar.. emm, seterus nyer bagi petua wat ayaq asam bleh tak??.. cheq nak wat cicah ngan udang bakar tuh.. heh heh

Hanis berkata...

salam,

hanis awal2 lg tak sanggup mengikut petua kak nija....tak sangguppp...hanis angkat bendera putihhh....huhuhuhu...

kak mas...camne boleh ade bawah sofanye tuuu....hanis musykil....huhuhuh...nie mesti balik umah hand bag letak kat sofa aje nie....huhuhuhu...

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

alahai macam-macam my faveret lady ni, x abih abih hilang. Yang bestnya happy ending. Jumpa sokmo barangan yang hilang tuh.

yuyee cap limau berkata...

SALAM CM
haha baru je nak C&P masuk lam blog yuyee petua tu,tapi memandangkan bab tampor menampor tu maka tibe-tibe jadi seram..waaa tak berani,takut terlebih "cantik"plak..hehe. eh tapi kalu secantik kate weslet tu nak jugak la..

S berkata...

salam CM,

petua nak bagi lawa tu kena amalkan juga.

petua nak bagi tak lupa kena baca surah "ArRahman" sebelum tidoq na.

ya ka kita dah lama kenal, jumpa dalam mimp kut ni.

umiazuddin berkata...

Salaam CM,

ohh itu macam kaa petua nak lawo ...hmmm...
kena cuba nih! sakit tu small matter lah, asalkan jadik comei macam heroin Titanic tu...bak kata pepatah orang Perak, NO PAIN, NO GAIN....betul tak, datin? ;)

VpeaceV

p/s alhamdulillah che'egu dah jumpa balik duit tu. Semoga short term memory che'egu beransur baik. amin. DON'T WORRY, BE HAPPY ya che'egu (tu pepatah orang Melaka) :)

sonata anak kancil berkata...

boleh ditambah2 kepada yang sedia dibuat ..jadi bertambah2 lawa ni!!! nak ikut la...mana yang baik,ikut la...pompuan mana yang tak mau cantik/lawa kan....

PINATBATE berkata...

hihihi..
cikgu mas ni saja nak cari alasan shoppig handbag baru erkk...


dah lah..berhentilah lempang melempang tu..jom kita pakat blend tomato dua biji pulak subuh-subuh esok erkk...

manzlie berkata...

salam cikgu mas..

Bab berdoa tuh memag cl lakukan tetapi hak lempang tuh tak pernah dengar lah....
just imagine kalu sethun lempang muka sendiri..heheheheheheheh wa caya lu lahh bebb...

syukran

waslam

rezeki berkata...

salam cl,

kalau nak lagi merah muka , lepas sessi lempang melempang, tambah tampor menampor, dan sepak menyepak

1 hari kena 3 sessi, pagi , ptg , mlm

mmg merahnya sepurnama tak hilang
ngeh,ngeh,ngeh

bonda jgn marah, kalau bonda marah, handbage tu ayahanda yg punya
ngeh,ngeh,ngeh

Dr Chenta berkata...

salam CM,

isteri sy pun dah lama mengamalkan petua tsb cuma bila dia suruh tempeleng (lempang ler tu...) tak sampai hati ler pulak dan sbg gantinya sy cium jer pipinye dlm bilangan yg sama dan hasilnya serupa dgn melempang tuh....eh ni kira petua baru atau modify drp petua datin?

ttg masalah lupa CM tu, sy rasa RAM dah kena upgrade la, tuka ler yg saiznye lbh besO.... CM kan selalu buat multi-tasking, tu yg down dan corrupt memory tu, hehehe.... (sy pun nak join ting tong club jugak!)

Asnija berkata...

Salam Mas,
la haiiii....tips tu akak kasik istimewa untuk keturunan Tun Fatimah macam Mas je lah...tu yang lempang-melempang tak de hal punya...awat la kongsi kat sini...nanti ramai pulak yang cantik macam kita...(tak best lah kalau dah ramai sangat yang cantik...kalau boleh biar la kita dua je yang cantik....mana boleh nih...tikah ngan hanis pun muka dah merah jugak...)

Miss Universe tu ada 2 tempat je,No.1 ngan No.2, akak ambik No.1, takpelah, akak mengalah...Mas ambik yang No.2, sebab peranan No.2 tu penting lebih penting, kalau akak MC, Mas yan kena ganti...sekarang, kita dah ada competitor la...Tikah & Hanis dah jeling-jeling title tu dah...

(Pss..Dr Chenta(DC)tu lelaki ke? Ingat pompuan...tips saya tu, boleh la diubah suai sendiri macam DC buat tu, cuma kena berhati-hati sikit, sebab tips DC tu ada side effect-nye, kesan sampingan tu yang saya tak sanggup...

Asnija berkata...

Tumpang lalu Mas...
Noor..mana pegi ni Noor...Noor tak rindu kat akak ke? Masih kat Brazil ke Noor?
Tikah, tips akak menjadik bila Tikah mengamalkannya dengan keyakinan 100%...

Asnija berkata...

Mas,
Ni pulak petua supaya Mas tak tercicir barang lai...
Langkah pertama, ambil benang...dalam 3 kaki panjang, benang layang-layang yang paling sesuai, tali sauh pun boleh juga...ikut la citarasa Mas ye...Langkah kedua, ambik kamera, envelope, blender, dan apa-apa barang yang lain yang Mas ada kecenderungan untuk tercicir tu...then ikat ngan tali tadi dengan kemas satu persatu...Langkah ketiga, buat seperti rantai leher, dan kalungkan kat leher mu yang jenjang tu...Langkah keempat, pakai tangkal ni kemana-mana, terutamanya bila pergi ngajar ye...
Tangkal ni perlu dipakai selama 30 hari, dan tak boleh ditanggalkan selama 30 hari...Bila pakai tangkal ni, ada pantang nye...Mas tak boleh lalu, melintas atau menyinggah Alamanda selama tempoh tersebut....

Tips ni, akak jamin 100% akan membuatkan Mas tak tercicir barang lagi.

Noor berkata...

Salam Kak Nija..

ghindu kat cheq arr.. heh heh.. basikal cheq tertinggal kat Belanda.. CR pinjam buat ronda2.. tu yang cheq tak dapat balik umah.. dok melilau dalam estet je..

uiks.. mana bleh akak & CM je nak cantik.. cheq pun nak jugak.. la nie kat estet cheq tanam tomato.. sesiapa nak order sila bagitau dengan segera..

Alaaa.. tikah ngan dak hanis nie, tak yah lah ikut2 nak cantik.. jangan potong jalan arr..

ngeh ngeh ngeh

pssttt.. CM, cheq rasakan 'S' macam kakak kita yang kat Jitra tu je??.. ada betul ke??

Atikah berkata...

Salam,

Kak nija,petua akak tak nak bagi barang tercicir tu buat saya ketawa.. kalau saya kak,tak sanggup nak buatnya...

Dr. chenta... alamak... Dr. nak join kelab ting tong ker? Hmm...cam mana agaknya keting tongan Dr...

kak Noor, mana boleh akak2 jer nak comel2.. kulit mulus n gebu... saya ngan hanis nak gak... kan hanis kan... :) Saya dah beli sekilo tomato nak kulit cantik cam kak nija...ngeh..ngeh..ngeh...

ummu_hanis berkata...

salam sifu!!!
hihihi.
beli beg baru la sifu.
bab melempang tu kan, patut la anak murid aku makin hari aku tengok makin comel.
maybe sebab selalu kene lempang ngan cikgu die yg berpekerti tinggi nih. kekeke.
leb u sifu.

Dr Chenta berkata...

beri laluan ye CM,

salam Datin, sejak loji hentikan operasi, takde langsung side kick effect, tp jika sebelum itu mmg ler ada, sempat jugak ler terjana seramai dua lelaki dan lima pompuan....hehe! itu ke yg dimaksudkan dgn kesan sampingan tuh?

Dr Chenta berkata...

sekali lg beri laluan ye CM,

salam atikah, drp pengamatan sy, ketingtongan adalah sejenis sindrom yg wp bkn dlm famili virus tp msh boleh berjangkit dgn begitu mudah kpd sesiapa sahaja tanpa mengira jantina, umur, warna kulit dan marital status....

dek kerana blog ini telah dijangkiti sindrom tsb maka sesapa yg singgah di sini pasti tidak terlepas dan sy jugak tidak terkecuali wp sentiasa memakai topeng penyamaran!

secara peribadi sy berpesan kpd semua penagih blog tegar supaya jgn amalkan membaca entri dan komen di sini bersendirian, tahap ketingtongan anda akan menjadi lbh kronik....

Asnija berkata...

Mas,
Mana mas nih...pengsan ke mabuk tomato mas...
akak dah pening ngan Dr Chenta...ada virus tingtong pulak ke rumah mas ni...baru baik dari vrus buaya ari tu...ni pun akak dah start pakai topeng muka balik nih...

psss. Dr Chenta...betul...itulah kesan sampingan yang agak susah juga untuk diubati, kesan agak berpanjangan...berbulan-bulan...antaranya...imsomnia, vomitting, body aching, headache, badmood dsb.

Imran Paris berkata...

CM....saya suka CM ni...walau dirundung masalah...masih ada sense of humor.....u go girl....hehehe dah 34 tahun tu....

CM, satu lg petua kalau dah terlupa, cuba ambik wudu' dan solat sunat, insyaAllah tgh solat tu dptlah petunjuk....cuba ye...ha lg 1, kalau dah terlupa...jgn tension2...rileks je....insyaAllah teringat balik.

CM....jgn silap lempang sblm.slps tido..takut ur sleeping partner tu ingat CM dah gila...udahlah pelupa, gila pulak....mmmm....sbb munasabah utk berkawin 2...hehehe

NGINAP SRENGENGE berkata...

salam CM,

Saya belum pernah beri komen di blog CM.Tak tau nak komen.Sokmo dok baca post.

Tapi kalau nak lawa mudah.Ini petua guru saya dulu di zaman belom merdeka.

Dia kata ALWAYS SMILE.

cikgu mas berkata...

Salam semua...

sori yer lambat sikit reply comment,kerja banyak,badanku letih,pening lalat ni!!!!

ni baru kesempatan nk reply ni!!

Imran Paris berkata...

CM....Nur Kasih Paris dah dah masuk Part III....cepatlah...hehehe. Jgn sedih ye CM

cikgu mas berkata...

Salam afeez

betul tu org laki tak mau lah pipi merah,..hodoh arr

dik,duit raya sapa tu yg tertinggal??betul dik gaji lambat lagi kering rasanya.

cikgu mas berkata...

Salam mamawana

yes u re right,benar sangat tips yg mama beri tu,zikir,ibadah dan amal yg ikhlas adalah penyeri terbaik,tu dinamakan aura,walaupun gelap cahaya wajah terpancar..

cikgu mas berkata...

Salam noor

Syukur jumpa dah sampul tu,cicir dari handbag,kena tukar handbag tu,demi keselamatan,hehehe ada lah reasonnya..mekasih sudi carikan,tu nama kawan sejati..

i miss u like crazy!!!

cikgu mas berkata...

Salam en mie

Amboiii dia,tunggu peluang yer nk melempang,jgn lempang arr ikut petua DR Chenta..bagus tu!!!

cikgu mas berkata...

Salam tika

rindukan pada k.noor.k.noor ni tak boleh hilang lama2 ramai yg cari..

tu arr cuba tikah bukak mata besau-besau..nampak semua.

cikgu mas berkata...

Salam noor

wah dia dah cuba,cuba hari2 tau,cam udang bakar lah cantik,mana best udang bakar dgn ayaq asam,cecah sos kimball jer...hehehe

cikgu mas berkata...

Salam hanis

alahh cuba dulu dik ,no pain ,no gain,beauty is pain...org rela cucuk sini,cucuk sana,kita selamat jugak tampar kiri,tampar kanan.

biasalah hanis bila penat,hdbag kat sofa jer..

cikgu mas berkata...

Salam Az

betul kah CM ni ur paberet lady???,betui kah,cam tu AZ pun my paberet guy...Alhamduliillah biasanya happy ending..

cikgu mas berkata...

Salam yuyee

betul yuyee,kalau cantik cam kate winslet tu sapapun relakan..cuba arr yuyee punya kulit tu sekali tampau dah merah dik!!

cikgu mas berkata...

Salam S

timakasih atas tips tu..

kita dah lama kenal????ya saya bertemu dalam mimpi dgn S di Jitra kot??

cikgu mas berkata...

Salam Umiazudin


haah cam nilah semangat yg ditunggu,sakit small matter kan,yg penting lawo kan, no pain,no gain..

kata orang Kelantan Senyum Sokmo...hehehe.baru keadaan jadi tenang!!

cikgu mas berkata...

Salam cikgu sonata..

cuba yer,tak perlu kos yang tinggi tu cikgu,hah betul tu pompuan mana tak mau cantik?????..

cikgu mas berkata...

Salam kak pinat..

hehehe cam tau jer dia tujuan kiter..ada peluang ganti yg baru tu..


jom-jom kita blend tomato..mesti try ni!!!

cikgu mas berkata...

Salam ciklie

yg penting ciklie support and cayaaaa kat kami ni,kalau boleh cantik bukan setakat setahun seumur hidup pun rela,ciklie cuba jugak arr..doa ttp jadi amalan..

cikgu mas berkata...

Salam tuan ismet @ rezeki

amboii ganas arr,macam ala mafia tu,ituuuu bolehh datangkan marahhhhhh!!!!

bukan sajer merahh muka,merah seluruh badan...aiiik CM boleh refer kat Akta keganasan ni.jangannn en rezeki...ajaran sungguh songsang ni..

cikgu mas berkata...

Salam n dear my doctor

Dr tahu tak???,CM nak ceritani!!!

,antara kegembiraan CM dalam hidup ialah boleh buat orang yang serius,matang dan straight forward sama gelak,tersenyum dan ting tong dalam dunia CM,Cm kira bila doktor bersama CM ting tong tersenyum dan tertawa tu kejayaan besar CM,sebab Dr Chenta yang ku kenali,yg ku amati amat tertib peribadinya,amat indah tutur bahasanya,amat luhur dan lembut jiwa raganya...

Wellcome to our ting tong Club,smile and happy forever...,malah akan lebih meriah dengan kehadiran doktor,teman2 CM selalu tertanya siapakah DR CHENTA?????????I m so hepi with u together..

cikgu mas berkata...

Salam Datin Asnija

hahh sampai jugak dia,TOK GURU BESAR ni!!!!,awat tak habaq awal ni petua private,hanya untuk keturunan Tun Fatimah,dah ku hebahkan serata alam,mahukan semuanya cantik berseri...


Tang modify tips dari Dr Chenta tu,memang penuh side effect,petua doktor tu kekadang mengambil masa yg lama,org suruh lempang dia buat benda lain lain,side effect sudah pasti ,malah kalau waktu pagi boleh buat lambat pi kerja maaa,tapi tu tips dari lelaki romantik,tapi kalau amati tips dari tuan Ismet lagilah romantic,ala2 ganazzz gitu...

cikgu mas berkata...

Salam Datin

Petua dan tips jangan hilang barang tu akan ku amalkan sepenuhnya.tak sanggup nk hilang barang selalu,penat mencari,tapi apapun,,,

kITA JANGAN HILANG...

HILANG IMAN
HILANG AGAMA
HILANG MARUAH
HILANG MALU
HILANG HARGA DIRI
HILANG KEYAKINAN
HILANG DIRI,INGATAN,..

HILANG KAWAN PUN AMAT MENYEDIHKAN..

cikgu mas berkata...

sALAM NOOR

hah lain kali akak jangan pi mana2 .serata alam orang cari akak,bimbang hati mereka,suruh tinjau cari kat estet arr,penat saya nak jawab,estet akak tu bukan kecik,nak pusing cari jumpa rimau nanti,

wahhh ada projek tanam tomato,CM nak jadi share holder maaa,Cm nk usahakan jugak projek sos tomato..hehehe

tu arr basikal kiter tuan ismet tinggalkan di Belanda..

cikgu mas berkata...

Salam Atika

Doktor Chenta yg ku kenali sukar untuk ku agak tahap ketingtongannya..sbb dia seorang yang amat halus budi bahasa,pi kat SEKOLAH CHENTA, tika takkan percaya Dr boleh seting tong kita...PI KENALI DOKTOR DI SEKOLAH CHENTA,SEKOLAH TU AMAT ISTIMEWA...

kita tunggu kadar ketingtongan dr,dari episod-episod selepas ni~

cikgu mas berkata...

Salam Fatimah @ Ummu Hanis


kira bagus arr cikgu ni,tolong mak bapak depa bagi comel kat anak depa,selain mengajar,mendidik ,membentuk timah kira berjasa besar tu,tak perrr timah sifu sokong!!!!!!tapi tampar manja tau,jgn sampai pekak budak2 tu,kalau masuk court,sifu tak de duit nk pi jamin arr,sapa nak jaga anak 2 hang,bapak dia ramai nak jaga timah oooi!!!

cikgu mas berkata...

Salam Doktor

tumpang menyibuk gak


woowww,2 lelaki,5 pompuan,side effect dia hebat yer datin,...nape pulak hentikan operasi ni,tambah and teruskan doktor,,,kami gembira mendengarnya..

cikgu mas berkata...

Salam Dr

sekali lagi tumpang menyibuk

adoii !!! ye ker blog CM ni ada sejenis siptom yang boleh menyebabkan ganguan pada kenormalan otak seseorang,???alamak,mintak tolong kat doktor ni pi cari penawarnya..

tapi cm tak mau org stress disini,CM mahukan semua yg datang sini,hepi dan gumbiraaaa hidupnya..


ingat pesan doktor kawan-kawanku,jgn baca sorang2..

cikgu mas berkata...

Salam kak nija

ramalanmu benar belaka memang mas mabuk ni,mabok tomato,u weeeeekkk,tapi demi secantik datin,ku gagahkan jua...

Betul2 datin side effect tu pulakk,satu pihak jer yg kena vomit,bad mood,pening,dll.....fuuuh !!!kena pikir banyak kali nk ikut petua doktor tu..

cikgu mas berkata...

Salam Imran

adoii jgn disebut umurku,tak sesuai dgn otakku,cm pun suka imran,walaupun profesional dan pegawai besar tetap merendah diri mcm tuan ismet jugak,dan sedia melayan kekawan ni!!!

alahhhh imran part lelaki nk tambah cawangan ni,tak payah tunggu bini nnya ting tong,segar,cantik,normal pun kena madu u,bab ni lelaki cari alasan bodoh jer,susah sangat nak mengaku dia dah gatal miang,diselongkarnya salah bini,agar bini tu tak bising dan akur dgn kelemahan diri,ramai lelaki lempang pompuan,tak pun pompuan cari lain,tapi kalau dah benar dia tamnbah dua,malam kita tidor kita pura-pura mengingau terlempang,kita mimpi tersepak terajang,fuuuh puas hati ,pas tu alasan apa dia nak beri...hehehehe teremosi pulak,bila imran kuar bab yg satu ni...oooiii cik imran sarang tebuan jgn dijolokkk maaa...cm tak gemar bab yg satu nii,dr senyum terus masammmm ni..hehehe imran jangan tambah cawangan tau!!!!CM tak kawan nanti!!!

cikgu mas berkata...

Assalamualaikum Ayahanda


SUBHANALLAH,WALAHAMDULILLAH,SAYA UMPAMAKAN KEDATANGAN AYAH DISINI,BAGAI SATU RAHMAT YANG TAK PERNAH SAYA JANGKA...AMAT BERBESAR HATI MENERIMA KUNJUNGAN AYAH,ANDAI ADA PERMAIDANI MERAH,PASTI KU BENTANG TANDA SAMBUTAN..

TERIMAKASIH ATAS KUNJUNGAN NI,ANDAI ADA POST YG MERAPU DAN MELALUT ANGGAP GURAUAN ANAK2 MUDA DALAM MEREDAKAN STRESS KERJA DAN STRESS DALAM KEHIDUPAN YG SEMENTARA NI!!!!!

SMILE ALWAYS YER AYAHANDA...
SELALULAH KE MARI AYAHANDA...

cikgu mas berkata...

Salam imran


adoii pagi baru cm sedar pesan cik im..ok,ok cm pi tengok nur kasih ni!!!semalam internet ting tong..

Dr Chenta berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Dr Chenta berkata...

salam my dear CM,

on jer laptop pg ni terus meluru ke rumah CM selepas jengah ala kadar ke rumah sendiri.... bila terpandang 53 ulasan di entri CM tu, mula ler tersenyum2 tingtong.... CM tahu tak mcm mane rupa senyum tingtong tu? Ianya hanya berlaku ketika ngadap laptop/pc jer, kat tempat lain tak berlaku! Maka sehingga abis baca semua komen balas CM, semakin meleret2 ler pulak senyum tingtong tu....sib baik takde yg nampak sbb sy pun msh tak dpt amalkan apa yg sy sarankan iaitu 'jgn baca sorang2' hehehe

ramai mane kawan CM yg tertanya2kan sapa sy yer? Seronok pulak dengornye, bior ler menjadi misteri dulu, sesuai dgn mod ting tong blog ini.... mmg terasa hepi bila berada di sini!

CM, operasi loji terpaksa dihentikan atas nasihat pakar, penjanaan jer yg dah takde tp sektor2 lain msh mantap steady berfungsi....

TQVM krn menerima sy join d club....

hajah zainab bt abdullah berkata...

mas,

alhamdullilah...semuanya settled! harap2 pasni tak de lagi benda2 hilang ok..

Izariza berkata...

pergghh best pulak petua ni .. esp bab lempang melempang ni hehe .. thanks CM for sharing .. apa jua yang bermanfaat memang wajar dikongsi bersama :)

cikgu mas berkata...

salam doktor

hehehehe pandai yer doktor buat joke sekarang ni,tq kerana hepi disini,amboiii dia buat pengistiyaran lagi steady berfungsi,ni memang lelaki normal bimbang benar orang ragui kemampuan,ok Alhamdulillah,

selalu datang sini doktor,bersama CM dalam dunianya,

cikgu mas berkata...

Salam kak nab

Insyalllah,tq atas doa dan ingatan..

cikgu mas berkata...

Salam iza

sharing is caring maa,CM sedia sharing yg besh2,selalu datang sini arr...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today