yg sudi bersama cm....

Isnin, Oktober 12

Jamuan raya kat sekolah CM...

Kalau bercerita tentang Majlis hari raya,CM tak boleh lawan gaya penceritaan dan teknik mengambil gambar sehebat Ayah Zain kita.CM jadi ralit dan teruja nak pi blog AZ untuk mengintai ada tak lagi Majlis Hari Raya yang AZ hadiri .Hehehe sampai ciklie beri award The Most Raya Sakan Person Of the Year pada AZ kita.Gambar-gambar yang AZ snap pun menarik dan makanan yang dia snap nampak begitu menyelerakan.CM ni nak jugaklah bercerita tentang majlis sambutan hari raya di sekolah CM ni...tapi gambar yang CM snap tak sehebat AZ,huru hara jer nampaknya.Majlis Sambutan ini berlangsung hari sabtu 10 Oktober baru ni...meriah jugak hepi pelajar-pelajar sekolah CM dengan majlis ni...ye larr budak dok asrama teringin jugak diaorang nak merasa majlis rumah terbuka.


Afeez kat selayang tu komplen,CM asyik ambik gambar boy jer sampai tak sedar sekolah CM ada jugak girls kat sekolah CM ni...so gambar ni untuk afezz dia pun dah lama tak tengok budak pompuan sekolah menengah.Gambar my girls bergaya manja.Girls sekolah CM semua nyer baik-baik ,polite n lemah lembut.Jarang benar girls buat masalah displin,kebetulan course kejuruteraan banyak terdiri dari pelajar lelaki,budak2 pompuan ni jadi golongan minoriti kat sini.jadi tak bertaringlah diaorang.






Boys camner pun tak boleh tinggal yer afezz,k.mas tetap nak snap gambar diaorang,Pantang di offer pantas mereka memberi kerjasama.Adoii,hemsem-hemsem budak-budak CM bila bergaya dengan Baju raya berbagai kaler,berebut-rebut mereka menikmati soto....



Ok gambar girls lagi...si kecil molek yg memakai tudung hitam itu namanya Siti Aisyah,CM lah guru kelasnya,kecil-kecil cili padi tu,result examnya tak pernah kurang dari 11A,sangat ambitious,work hard dan bermotivasi.Cm kagum dengan semangat budak kecil ni walaupun dia anak seorang ibu tunggal,tiada alasan untuk dia terus maju,Sapa nak wat menantu Cm boleh beri jaminan She is good girl..




hehehehe...sapa ni???ni lah best fren CM kat sekolah..otak dan peragai sebijik sekuman sama,Pn .Hanis ni Guru PJK,tubuhnya `mantap` seperi cutting seorang datin ku gelar dia Datin Hanis,sebagai satu doa,kebetulan suaminya Pegawai Kanan Kementerian Pelajaran di Putrajaya tu,mana tahu masin mulutku betul-betul dia jadi Datin,Yang tak bestnyer hanis gemar memanggilku setiap pagi dengan gelaran "Oh my teddy bear" dan suka peluk CM ni.......mentang-mentang lah CM ni cam teddy bear sampai hati dia...menciii arrr....


Disekolah CM,setiap guru ada 10 orang `anak angkat`yang perlu diberi perhatian dari segi akademik dan sahsiah,kalau anak buat masalah displin ,maknya (guru mentor)akan dipanggil mengadap boss.Yang berbaju coklat kekuningan tu Ashraf dia anak mentor CM,(amboi macam Mentor dalam TV tu)...anak mentor yer !!!Cik lie bukan anak ikan hehehe,,,CM bertuah anak-anak CM semuanya baik-baik,tak pernah ada masalah displin,Ashraf ni sangat sopan budaknya,dia panggil CM mama...hehehe bukan mummy arrr....
Yang tengah dan berbaju merah hati tu namanya Saifudin,pelajar ni rapat dengan CM,selalu datang jumpa CM nk bincang soalan sejarah katanya.Dia jugalah yang pernah meleraikan kerisauan CM pada satu masalah yang sangat besar baru-baru ni,Terimakasih Din ,jasa din cikgu ingat sampai bila-bila..Masalah apa tu???? hehehe ada larr,tak boleh beritahu sini nanti boss terbaca mati lorr...




Tengok arr tak pandai langsung CM nak snap gambar food ni,huru hara jer,sehuru hara hati Cm takut makanan habis kalau sibuk snap gambar,Tengok gambar Az amik bila kat food ,fuuuh tabik spring kat AZ,Cuma nak beritahu laksa tu Panitia Sejarah yang sponsor u.bila banyak makanan sodap mee goreng tak laku nampaknya,cuba tak de yang laib,mee goreng tu lah jadi idaman......pssstt:.5 cucuk sate dalam piring kertas tu CM punya...letak jap nak ambik gambar...jangan kebas arr!!!!!



Tu dia!!!!gulai ikan tongkol lauk nasi dagang,adoi sedap betul nasi dagang tu teringat sampai ke hari ni,banyak lebih gulai tu,CM dan kawan-kawan tapau bawak balik,Yang dalam bekas putih tu pasta,special `air tangan` boss tercinta untuk kami semua..hmm kena rasa tu,sedap you,tak sedap pun kena kata sedap sebab boss yang buat hehehehe.......


        

2 cikgu yang jelita ni..Cikgu Khairunisa dan Cikgu Haslinda,dua-dua English Teacher,my fren ni macam CM jugak,ramah tamah orangnya.Sori arr ,kedua-duanya sudah bergelar Puan....sorang anak ada seorang,yang berbaju pepel tu sudah beranak tiga....





pssst::: inilah sedikit liputan tentang Jamuan raya sekolah CM,ceria-ceriakan wajah diaorang sebab tukang buat liputan ni sangat ceria orangnya....dan sepanjang membuat liputan mereka terasa aura kceriaan,CM tengok semuanya hepi tu.......
Patt!!!! sekolah ko dah buat ker????

28 ulasan:

manzlie berkata...

salam cikgu....


amboi dia semua ada yer...mentor lah . anak mama lah (sapa anak mummy)...heheheheh..ohh itu din yer..nanti nak sms dia tanya pa dia tuh...makan sate 5 cucuk..takpercya lahh...

waslam

Dr Chenta berkata...

salam CM,
kutumpang kegembiraanmu berhari raya bersama2 sebahagian drp insan2 kesayangan.... beraya sebulan ye?

ummi humaira berkata...

salam CM ..
sapa kata hang tak pandai amik gambaq noo . cantik aih ... he he . berkualiti lagi.

pelajar pompuan yg bertudung hitam tu , ummi cop dulu ek , nak buat menantu , he he he .
CM tolong jadi org tengahnya ek .boleh kita jadi besan nanti ..he he he

Motivasi Kerja berkata...

Seronoknya raya. Selamat Hari Raya.

afeezz berkata...

waaa.... ade nasi dagang ker? dah le kite tgh mengidam nasi dagang ni... meleleh dah air lioq ni... cis..

umiazuddin berkata...

salam ziarah CM,

saya selalu juga singgah ke rumah cikgu ni, tapi jenguk2 kat tingkap jer, tak bagi salam pun...erkk minta mahap bebanyak yer cikgu?

tapi kali ni baru nak memberanikan diri untuk meninggalkan jejak maya di sini (sebab tengok meriah sangat sambutan raya kat sekolah CM, teringin pulak nak join menyibuk...hehe). Seronok tengok semua orang bergumbira :)

Ceria selalu.

VpeaceV

Ayah Zain berkata...

Salam,

Amboi, CM memuji AZ, jangan la puji sangat, CR ambil gambar lagi power tuh.

Wow, CM ni mesti menjadi favaret anak-anak murid tuh, ceria sokmo.

ummu_hanis berkata...

salam mas,
hai sifuuuuuu.
kat melaka tak leh wat sambutan hari raya kat sekolah.
mengganggu p&p katanye.
jgn tanye kenapa.
sebab aku no komen je.
hihihi.
tp ijin kan aku gelak tang teddy bear tu ye mas...
wakakakakakakakakakakakaka.
sekian mekasih.
wassalam.

Noor berkata...

As Salam cikgu..

kalu kak humaira chop yang comey berbaju itam.. cheq lak nak chop jejaka encem berbaju kuning cekelat.. opss, buat menantu ye dik.. bukan buat 'tutt'.. (alamak.. ramai lah pulak menantu yang cheq dah cop)

ngeh ngeh ngeh

psstt.. cheq nak cop yg tukang tangkap gambar tu bley tak?? untuk diri cheq arrrr..

cun09 berkata...

salam...
begitu ceria sekali anak2 murid n cikgu2 nya ^-^

maiyah berkata...

meriah ngan jamuan kan, teringat nak makan nasi dagang huhu

KSPulau berkata...

Salam...
Sekali snap, abis 5 cucuk sate....
wauuu!!!! tak tegamak nak bayangkan CM ni dah snap dekat 50 keping gambar...Isyyy sayu lak hati ni..

Asnija berkata...

akak pun macam cik lie gak...betul ke 5 cucuk sate tu mencukupi...tapi gambar pinggan dan mangkuk makanan lain dia tak snap...pasti sume nye menggunung...tak pe satahun sekali...makan je ye...

psss...mana aci amik anak-anak angkat yan baik-baik je...kalau terror...ambik le yang paling berproblem....bila CM berjaya menukarnya 360 darjah...haaa...baru leh dapat award mama angkat mithali....

rezeki berkata...

salam cm,

semoga mereka berjaya di kemudian hari menjadi insan yang berguna utk agama , bangsa n negara.

cikgu mas berkata...

salam ciklie

ye larr,kita ada semua katogeri,anak mak,anak mama,anak mummy pun ada!!! yg tu lagi special(kenal ker),hehehe...nape tak caya cikgu makan sate 5 cucuk??ok for ur info tu baru round pertama bro...

noti arr..

cikgu mas berkata...

Salam doktor

usah menumpang,tapi berkongsi dan turut merasai kegembiraan dan keceriaan yg ada,moga hidupmu dilimpahi kebahagiaan yer doktor,puasa sebulan,raya pun sebulan..

cikgu mas berkata...

salam kak umi

ye ker?saya boleh ambik gambar,saya ingat huru hara jer,wah boleh lawan Az ni..

boleh kak..boleh coop Aisyah,sungguh baik budaknya,pandai mengaji tu,,CM beri jaminan kualiti sirim..

cikgu mas berkata...

Salam cik motivasi

Alhamdulillah,kita meraikan syahwal..

cikgu mas berkata...

Salam Afeez

Tu larr,bila makan teringat kat afeez,terbayang wajah afeez di sebalik gulai tu,dik cari isteri pandai masak nasi dagang arr,sian ko suka makan nasi dagang,tak dapat tu..

cikgu mas berkata...

Salam umiazudin

janganlah macam tu,jadi ahli mesyuarat tingkap pulak kita,masuklah umah CM,pintu sentiasa terbuka untuk kak..kita saling bertukar pendapat dan idea..

selalulah ke mari n saling menegur CM ni..

cikgu mas berkata...

Salam AZ

bukan memuji Az,mmg betul Az kalau buat liputan majlis hariraya memang nampak meriah..

taklah jadi paberet,,,biasa jer budak2 ni,kalau melayan depa suka arr..

cikgu mas berkata...

salam fatimah

bagus2 no komen,nanti pengarah baca pulak bahaya pulakk,

menciiiii,ko pun nk gelak title teddy bear tuu,,,yer!!!

cikgu mas berkata...

salam my sweet sister noor


tak per arr,pilih ramai,cop ramai biar ur daughter pilih..best yer kalau mak CM wat cam noor dulu,boleh cheq pilih habis-habisan..

itu budak nama Ashraf,sungguh baik n tersenyum dlm apa situasi, macam mak mentor dia gak..

tukang ambik gambar sedah lama bersedia untuk di cooop..

cikgu mas berkata...

salam Cun 09

seronok depa beraya,cikgu pun tumpang sekaki..

cikgu mas berkata...

salam maiyah

meriahlah jugaklah maiyah,hmm nk makan nasi dagang ker??

cikgu mas berkata...

salam cikgu KSPulau


hehehe ..noti arr,membayangkan CM makan 5x50 keping gambar,250 cucuk sate arr,awat tersayu pulak cikgu??

cikgu mas berkata...

salam kak nija

hehehe samalah dia dengan ciklie tu...

10 org pelajar tu bukan dipilih kak,Jabatan kaunseling yg pilihkan,kira rezeki arr,dapat budak-budak tu,,,

cikgu mas berkata...

salam en rezeki

terimakasih atas doa..amiiiiinn

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today