yg sudi bersama cm....

Jumaat, Oktober 23

"Aku selalu dipujuk rayu"....



Cikgu H baru disahkan pregnant 2 bulan,mengidam sungguh nak makan sate
Kajang,dia pun jenis suka belanja kawan makan,diusha yer kami pergi menemankannya....."
""i diet lah hana..."rosaklah cam ni,...bilanyer i nk kurus ni...???""
""Please lah mas!!!tak bestlah you tak de,please for our freindship.dan kalau u tak pi kami semua tak nak pi!!!!..adoiii!!!! ,maka rebahlah aku dalam belaian kasih Hj Samuri...cair mair diriku bak ais di tengah padang pasir...hahahaha



Dapat call ni. dari hubby..."Yang tak payah masak,kita makan luar,teringin nak makan ikan kerapu sweet sour lah  lama dah tak makan ni!!!..aduhai aku baru bercita-cita nak skip my dinner malam tu.....
."laa kite diet la bang..."
..tak payah diet arr,bini abang jugak."""..
aduhhh ayat apa ni!!!kalau nak diet ,diet esoklah..suamiku memujuk rayu. ...,hehehe......maka lembeklah aku bagai agar-agar buah!!!tak daya menahan renungan syahdu ikan tu...bak kata Elaira "for me ..diet always waiting tomorrrow".....


Anak daraku dah 2 hari tak mahu makan nasi,makan biskut,roti dan buah...dina memang tak berapa gemar nasi,meragam dua tiga hari ni,tak berapa sihat tu!!!!katanya "Mama dina nak makan Chicken Chops...please mama!!!...yang sorang ni peragainya selagi tak dapat,tak akan putus asa memujuk rayu...aku pun kesian sungguh bila dengar anak nak makan,dulu aku susah,adik beradik ramai.apa yg mak masak itulah yang kami makan.Chicken Chop ni dah kerja baru merasa makan agaknya...Maka ku tunaikanlah hajatnya......"how my diet??????????????....hehehehe percaya tak aku hanya order salad jer...caya tak?????



Beginilah keadaannya...makin kita berazam,makin kita diganggu gugat...letihlah macam ni...
jeless kat ciklie tu.....please leave me alone...hehehe !!!sekarang sapa yg salah??????
Mereka dan keluarga mereka kan!!!!!!!!!
hehehehe......"ADA PULAK SALAHKAN ORANG"......



P/s ::::GENG BAGI CM MOTIVASI SIKIT......................

42 ulasan:

ummu_hanis berkata...

sifu,
jap eh...
.
.
.
.
.
amik napas dulu.
ehemhemhem.
betol kan tekak lak.
ok sekarang baru boleh mula.
kakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakakaka.
sama laaaaaaaa.
hihihi.
baru ler namanye bestfren.
betol tak???

MrsNor berkata...

Tika ada selera, tika masih segar, tika masih sehat nikmatilah juadah tu, jangan disekat jangan dihalang dari masuk ke perut. Nanti bila dah sakit, selera pun hilang, menyesal tauuuu nikmat depan mata di tolak hehehhe...

Izariza berkata...

Cikgu Mas,
selagi ada selera .. makan ajelah .. kalau diet makan dalam kadar sedikit .. bukan takleh makan sama sekali (eh eh .. sebenarnya nak menyedapkan hati sendiri ekekeke)

ummi humaira berkata...

salam CM
x pa x pa CM ,CM masih ada geng lagi, ummi kan ada se geng mu , makanan ada dpn mata , mkn ler dulu , janji esok diet . esok pun ckp cam tu gak ..
hai sampai bila boleh diet neeeeee CM oii .
bila2 dtg kt tmpt ummi kita belasah c.chop kt cafe yg Noor pegi tu lak yer .

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

ooo CM ni cair ngan pujuk rayu yer. Dah CM pun pandai menggoda, apa susahnya. kira ok la tuh

cikgu mas berkata...

Salam tongga

menci arrr tongga ni,orang suruh dia support beri motibasi dia bantai gelak pulak,takker bangga jika bestfren mu ini selangsing erra fazira dan kau juga secomel vanida imran...hehehe,,apapun kite serupa,kita serupa..

cikgu mas berkata...

Salam mrsNor

mak saya selalu pesan macam puan nor pesan tapi dari hari ke hari selera makin bertambah,makku pulak yg bising..tu lah sbb takut menyesal diriku selalu hilang pertimbangan...

cikgu mas berkata...

Salam izariza

hehehe sambil kite menyedapkan tekak kite sedapkan hati sendiri..

cikgu mas berkata...

Salam ummi

ummi saya mintak tolong arr,jangan pulak ummi mengodaku,sifat keibuan ummi tu takkan mampu ku tepis,pelawaan ummi dalam igauan,terasa begitu dekat Kota Damansara tu bila mendengar seruan ummi...hehehe

cikgu mas berkata...

salam AZ

hehehe..ada certain part jer ku mudah cair,ada perkara lain saya tak mudah cair,keras lebih dari batu.alah AZ ku goda sikit2 jer..berani2 kucing jer..hehehe..

KSPulau berkata...

Salam...
Biasalahh..pompuan katakan..kontrol manja pun tak ke mana, abih2 on je..hehehe
taktik jugak tu CM ..

afeezz berkata...

salam CM

macam tak caya jer CM order salad. ntah2 CM pi order 2 ciken chop, pastu tulis salad jer... hahhaa...

~red~ berkata...

salam k.mas..

ala.. x yah la diet.
krus2 sgt pn x besh..
x leh wat bntal peluk.
haha..

sonata anak kancil berkata...

sama la kita ni - tak leh nak diet2 - yang penting kawal sikit makan tu...makan tetap makan ,macam SAK - keje makan aje...sampai dah naik tahap gaban...he3x , janji sihat udah le...SAK kena makan - kalau tak mulalah angin melanda - pening kepala dibuatnya!

maiyah berkata...

ekeke.. sok dan sok dan sok jer diet!! :)

Imran Paris berkata...

CM....CM diet??? La awat pulak. Kata Datin, CM seiras Aishwarya Rai....napa pulak diet ni???? CM, tak yahlah diet2 sgt, idup mesti senang hati...makan je apa yg terasa selera....asalkan jgn keterlaluan....jgn lupa bismillah dan doa makan. Seingat saya ada seorg hafiz beri tahu, ada ayat utk kita dpt setiap keberkatan dr pemakanan kita. Sapa tau doa tu??? Saya dah tak ingatlah :-(

Prinsip saya mudah...biar bdn gebu asal sihat...dr kurus tp berpenyakit....asal CM tak berpenyakit...jgnlah di sekat sgt

Atikah berkata...

Salam kak...

Akak, kalau nak diet nie... jangan skip makan... makan jer apa akak rasa nak makan... but jgn terlebih makan... makan dalam kadar yang sikit... malam jgn makan yang berat2 kalau terasa lapar mkn buah or salad... nie saya dengar dari cakap2 org... betul or tak tak tau... cuba ler... :) Moga berjaya... tapi bila berjaya tu jgn makan tak hinggat lak...

manzlie berkata...

salam cikgu mas....

1. sat nak terguling guling dulu gelakkkkkkkkkkkk..kekekekekkekekeke
2. Percaya cm makan salad sebab balance chicken chop dina cm abihkan.kekekekkekekeke
3. En Imran ayat nih kot "YA ALLAH BERILAH BERKAT APA YANG ENGKAU REZEKI KAN PADA MEREKA, AMPONI LAH DANBELAS KASIHANILAH PADA MEREKA".

SYUKRAN

wasalm

cikgu mas berkata...

Salam Cikgu KS

Amboi dia tu,ada sajer idea dia yerr.apa tu control manja???

cikgu mas berkata...

Salam Afeez

Apakah dosaku,kecuranganku hingga adinda afeez tak lagi menaruh kepercayaan pada kekanda ni..sampai hatimu... bukan sahaja tak percaya malah adinda menfitnah kekanda sebegini rupa,adinda memang kijamm,kijam,biarlah kekanda membawa diri...

hajah zainab bt abdullah berkata...

mas,

makanlah ketika masih ada selera, tapi makan dalam kuantiti yang berpatutan...

cikgu mas berkata...

Salam red yg manis

cuba sis tengok bantal peluk,still panjang dan lansingkan,k.mas risau k.mas jadi bantal kusyen jer,bukan yg kecik,yg lebar tu yg orang wat duduk kt ruang tamu tu,u waaaa bantal tu tak de sapa pun sudi peluk.Ya Allah moga dijauhkan..

cikgu mas berkata...

Salam kak sonata...

betul susahkan nk diet,seminggu dua ni kelas tingkatan 5 sibuk buat jamuan perpisahan,saya ada 5 [jemputan jamuan,godaan demi godaaan datang menungggu...

cikgu mas berkata...

Salam Maiyah


hehehe..kata omputihkan maiyah "tomorrow never die"...

cikgu mas berkata...

Salam Imran

usah terpedaya dgn omongan datin tu,CM mcm Aishwarya rai????,nanti Imran tengok CM,puaslah imran nk belek kt mana arr sama dgn Aishwarya rai????,last nyer Imran ketawa tergolek mcm ciklie tu...kalau CM cam ashwarya rai cm dah jadi artis dah kot hehehhe


alah imran doktor kata yg gebu2 ni yg mudah dapat penyakit...

Che' Pit berkata...

hmm takyah lah nak diet2.. bak kata ibu hanis, makan je selagi kita boleh makan... esok2 dah tak boleh makan, kan rugi, ngeh ngeh ngeh...

kak nor oooo kak nor, bila nya projek JJCM kita ni? lapar ni, huhu

cikgu mas berkata...

salam ciklie


1. Majuk arrr dgn ciklie ni....mentang2 dia dah langsing suka hati jer nk gelakkan kite,,,,bukan nk bagi semangat,kata kita ni kawan dia..sama jer semua (majuk betul ni)....

2.hehehehehe...kata ciklie padaku sekilas senyum dan tawamu sudahku tahu isi perutmu....hehehe,camnerlah dia tahu cm perhabiskan chicken chop dina ni????,yg makan tak sampai suku tu...memang tukang tilik yg hebat....sapa2 nk menilik boleh hubungi ciklie tuuu...

3.Tq atas pengkongsian doa tu,betul apapun kita makan mesti berkat...

cikgu mas berkata...

Salam tika

jeless dgn tika yg comel lote dan awet muda tu,tq atas saranan,doakan akak yer,bukan apa gebu2 ni mudah dapat penyakit lah kan,mencegah lebih baik dari mengubati..

cikgu mas berkata...

Salam kak nab

kagum tengok k.nab sampai dah pencen pun anak ramai,langsing lagi tu,tq atas saranan,insyallah..

cikgu mas berkata...

Salam chepit

tapikan kalau kita belasah semua yg datang lagi cepat kita tak leh makan,lagi cepat kiter rugi...


hehehe..walaupun kekanda diet,kalau ada projek JJCM dgn kak noor..jgn pernah CM dilupakan,CM boleh order salad,hehehe...

Dr Chenta berkata...

salam CM,
kekuatan utk menangkis sebarang pujuk rayu datang dr dlm diri kita sendiri dan jika tercair mair atau terkulai layu bukanlah salah sesiapa atau apa jua jenis makanan!

selazat mana makanan pun hanya terasa ketika berada dlm mulut dan tidak terasa apa2 lg stelah melepasi anak tekak....

luruskan kembali barisan keazaman dan tegakkan semula tiang tekad dan semangatmu utk kembali bertempur dgn sebarang pujuk rayu, semoga berjaya!!!

insan pendidik berkata...

salam CM,

orang mengidam tu kenalah turutkan kalau tak nanti orang kata meleleh air liur si anak nanti. CM kira okey apa kira slim lah tu. Cik abang pun tak komplen kan. Yang penting badan sihat dan hati pun gembira.

Noor berkata...

Salam Babeh..

izinkan kanda melelehkan air yang sedia bertakung didalam kelopak mata kanda ini.. sesungguh nya kanda amat bersimpati terhadap situasi yang harus ditempuhi oleh adinda.. apa yang dikau alami.. itulah jua yang diriku alami.. kenapa kita yang lemah ini sering dipujuk rayu.. kenapa kita yang 'gebu' ini selalu dijadikan alam flora @ DBKL.. oh tidakkk!

kembalikanlah.. pulangkanlah.. body kita seperti 10 tahun yang lalu.. 'pulangkan betuk bodyku, seperti dulu.. cantik & gebu.. biarkan mereka semua terkedu' la la la (sila nyanyi ala2 lagu pulangkan by misha omar..)

psstt.. pijal, JJCM harus diteruskan.. apa kata kita p lepak2 kat ayub cafe yang kat tepi umah kak ummi tu.. he he.. penyertaan masih terbuka.. ada yang nak join ke???

ngeh ngeh ngeh

cikgu mas berkata...

Salam Doktor

Jutaan terima kasih atas support dan saranan,,tiba-tiba saya merasakan...

bagai kembang bunga yg layu
bagai tumbuh dahan yg patah
bagai cerah awan yg mendung
bagai beku salju yg cair....

kembali membulat tekad,membujur lalu melintng patah,kata-katamu sungguh indah,dalam azam pasti ada cabaran,cabaran pelengkap kejayaan...

tqvm ..good motivation for me...

cikgu mas berkata...

Salam IP@Cikgu Z

adoii,6 tahun lamanya IP duduk sebelah CM semasa meeting,jarak antara kita tak sampai 1 meter,betul2 kita dua partner,IP tak sedar ker saban tahun saiz ku makin bertambah,dan IP bertambah hemsem dan langsing,IP ni sajer je beri ayat `menyedap hati`...cik abang tu mungkin dah tak larat nk komplen,sbb bila i diet dia yg susah..

lagi satu tg mengidam makan 2 cucuk sate,pas tu loya muntah,yg tak mengidam ni belasah semua,nasib,nasib..hehehehe...

cikgu mas berkata...

Salam kak noor babeh...

huhuhu,marilah kita menangis bersama,kerana mereka kita jadi begini,hanya si gebu memahami si gebu yg lain,tidak mungkin si langsing seperti ciklie dan imran memahami isi hati kita yg sering dipaksa menjadi Alam Flora demi kehijauan alam


hehehehe,,CM sambung lah lagu Misha Omar "Pulangkan"

Pulangkan
pinggan rampingku,
pulang wajah cuteku
yg kau puja saban waktu
pulangkan bentuk badanku
yang boleh jadi pramugari itu...

hehehehe,nooor ni wat cm ketawa berguling dengar lagu ni...

umiazuddin berkata...

Salaam CM,

OKler tu che'egu, makanler selagi ada selera... pengorbanan jugak tu kan, demi sahabat, suami dan anak...betui dak, che'egu? hehehe...
Takpe che'egu, yang penting, che'egu musti maintain exercise,k? Burn those calories, babeh! :D

(chewah! memandei jer mokcik bg nasihat tapi sendiri pun maleh bebenor nak senaman...ishk, ishk)

VpeaceV

cikgu mas berkata...

Salam Umiazudin

CM tak maulah panggil makcik,muda lagi tu CM panggil kak umi yer...

TQ atas komen,bab bersenam ni,lagi satu hal .adoii vitamin M selalu lebih dalam badan...

rezeki berkata...

salam cm,

mmg cabarannya sgt besau(kata org melaka)

apa2 pun kalau rasa nk makan, makanlah dgn kadar berpatutan.

mmg susah nk ubah selera dan tabiat pemakanan seseorang tu.

cikgu mas berkata...

Salam en rezeki..

betul tu cabarannya besau,tapi rezeki bole lost 7 kg,CM jelesss arr..

rezeki berkata...

salam cm,

cite psl cabaran , lunch tadi saya dgn mrs makan kat kenny rogers.
ngeh,ngeh,ngeh

mana tak hilang 7 kg, dh 7 bulan , saya tukar tabiat pemakanan saya.
pagi sebelum pegi keja, mrs dh siapkan sepinggan quaker oat,
tghhari balik umah , baru mkn nasi
malam just minum dgn yg ringan je

tapikan mlm ni teman mrs makan psl siang td dia tak makan nasi, pekena juga mee goreng ngeh,ngeh,ngeh

tapi target saya belum tercapai lagi uwakkkkkkkk insyallah dlm 4-5 bulan lagi ngeh,ngeh,ngeh

bukan ada apa2 niat yg lain utk turunkan berat badan, hanya untuk menjaga kesihatan dan elakkan kolestrol tinggi psl dh ada high blood ngeh,ngeh,ngeh

~red~ berkata...

salam..

wakaka~
k.mas pikir nk diet smpai cam tu skali??
parah nih.

ok la.
sy setuju dgn niat k.mas nak diet tu.
tp msti dgn cara yg betul k.
x de short2 cut.

exercise msti setiap hari, pg n ptg.
kalo x gna duit utk diet lg bagus.
bak kata org, save n jimat. :P

Chaiyok2!!!

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today