yg sudi bersama cm....

Sabtu, Oktober 17

Aku berblogging untuk terus hepi !!!!dan berkongsi dengan kamu yer sayang!!!

Kita layan satu lagu Datok Siti,yang pompuan kalau nk nyanyi lagu ni pi ambik skaf letak jer atas kepala.... n ready.....nyanyi arr.nk upload youtube tak berapa reti...


Ku Percaya ada Cinta....

Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati


Tidak hati ini

Semenjak dari mula

Ku yakin ada cinta

Cintalah yang memungkinkan segala



*

Ku rela biar betapa pun perit tertusuk duri

Jalan berliku tiada bertepi

Ku percaya tidak sia-sia aku diuji

Demi cinta tersembunyi hikmahNya pasti



Korus

Pandang-pandang alam ini

Sambil pandang difikiri

Mana bumbung langit tinggi

Mana lantai bumi

Tiap satu yang terjadi

Tidak mungkin tersendiri

Cuba cari jawapannya andai meragui



Mereka meragui wujudnya cinta yang sejati

Tidak hati ini

Semenjak dari mula

Ku yakin ada cinta

Cintalah yang memungkinkan segala



Ada hikmah yang pasti..

Sejak mula ku percaya ada cinta

Cinta itu memungkinkan segalanya

Cinta suci yang abadi

"Lirik yg penuh makna........





Lelaki -lelaki ini...di bawah ini.....
pernah memujaku  dan datang ke rumah meminangku......wakakaka,hehehehe.....jom gelakkk sama  CM....







Hero Nur Kasih...terasa aku seperti Nur Kasih...


Kata 3 lelaki ni padaku....

Lelaki ini yang selalu mencintamu


Selalu, tanpa ragu

Lelaki ini yang selalu memuja

Hanya dirimu

Yang bertakhta dalam sanubariku

Sanubari ku

Aku yang mencintakan mu

Hanya dirimu…
Karena cintaku, tak berbatas waktu

Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu

Hatimu






Hari ni rasa sangat ting tong...apa kata kita layan otak CM ni,CM berblogging untuk terus hepi ,share dengan kawan-kawan segala kegembiraan,disini bukan tempat untuk sentiasa serius,kita tak usah jadi hipokrit,semua orang ada perasaan yg perlu dibajai dengan kegembiraan,bersedih akan buat kita jadi murung....CM tak mahu melayan perasaan sedih lagi,tu pesan sorang temanku,jadi kalau rasa nak gelak.gelaklah bersama ku,yang kawan2 pompuan-pompuan tu jom layan fantasi ,lihatlah senyum manis bekas-bekas boyfrenku ni!!!Cinta mereka ku tolak mentah-mentah demi sorang lelaki yang kini bergelar suami...wakakaka



hehehehe ,,,yang pasti bila baca n3 ni sorang kawan ku nama Azli akan bertempik dan berkata "tidakkkkkkkkkk....hahahaha,buta ker dia orang tu??????

......reliks lah ciklie ,biarkan kawanmu ini melayan otaknya....u reliks n senyummmmmmm.


Sorang lagi ialah hasbenku ...dia pasti akan kata.............

"Dah arr mama,janganlah suka wat abang gelak!!!mamalah orang paling perasan di dunia ni...."..dan dia akan tersenyum panjang atau gelak terbahak..(bila dia gelak i pun hepi....)..

aku akan balas dan berkata..
.oh my dear...everything is possible....abanglah fahrinku,anuar zainku dan adam hassanku....dan dia akan tersenyum perasan......hahahaha...


Psssst: moga anda semua terus gembira dalam hidup yg sementara.................................i love u all






30 ulasan:

manzlie berkata...

hehehehehehehehehehhehehehehheheh..................

Ayah Zain berkata...

Salam Ckgu Mas,

hehehheheheh, ngeh ngeh ngeh, adoiiiiiiiiiiiiiii, tahap gaban betul giler-giler cikgu mas. ye betul hidup kena ceria. jangan bersedih, la tahzan.

afeezz berkata...

layan je le kak mas tu.. asalkan beliau bahagia...

ummu_hanis berkata...

salm sifu!!!
ye sifu, tongga ketawa skrang.
wakakakakakakakakakakakakakakakakaka.
tapi lelaki yg selalukata die lelaki hini hitu adalah bekas pakwe ku jugak la sifuuuu.
oh tidaaaaaaaaaaaak.
takpe, sharing is caring.
ye tak sifu???
leb u sifu!

Dr Chenta berkata...

saya turut kongsi perasan....!!! hehehe

MrsNor berkata...

fuyioooooo cikgu mas wehhh dasatnyaa jejaka idaman tu ... tapi sejak dua menjak ni akak pun tertawan dgn remy nur kasih tu hehehhee

~red~ berkata...

love u too, 3, 4, 5,6 & so on..
=))

rezeki berkata...

salam cm,

betul,betu,betul

nikmatilah hidup yg sementara ini dgn penuh kegembiraan, kesyukuran dan kenikmatan

janji kita tidak melanggar hukum Allah swt

psss blog saya dh menjangkit penyakit blog cm yg dulu tu (gambar buaya je walaupun ada n3 baru)

berikan saya penawarnya ngeh,ngeh,ngeh

Noor berkata...

As Salam Bebeh..

semoga ke'hepi'an berblogging akan terus menyinari kehidupan.. berkongsi cerita, berkongsi citarasa, berkongsi gelak ketawa.. dan kadang2 berkongsi duka..

cheq hepi arr kawan ngan cikgu..

psstt.. zaman la nie kan, makan cendol pun kena guna 'consultant'
arrr

ngeh ngeh ngeh

cun09 berkata...

salam...
turut tersenyum (^-^)

**kehidupan sementara**

cikgu mas berkata...

Salam ciklie

Alhamdulillah,aku bisa membuat dirimu tertawa riang,buat org gelak itu satu kebaikan,tapi kali ni tak terkeluar pulak ungkapan "tidakkkkkk"...so mungkin ciklie mengiakan angan-anganku ni,,hehehehehe....mekasih yer..

cikgu mas berkata...

Salam AZ

seperti kata AZ,ceria-ceriakan hari-harimu...giler2 kat blog jer AZ,realiti CM tetap cikgu yg sopan dan normal,hehehehe...kekadang melayan perasan syok AZ...

cikgu mas berkata...

Salam Afeez

terimakasih atas `layanan` mesra ni,ko jua yg memahami,orang hemsem2 ni biasanya memahami diriku,hehehehe termasuk afeeez..

cikgu mas berkata...

Salam Tongga

adoii best yer,dengau tongga gelak besau ni dengan sifu tersayang...

woooow,lelaki hini tu ex tongga jugak????,tongga!!!! kalau Anuar Zain nk berpoligami sifu sedia bermadu,sifu nak tang senyum, n ikal rambutnya sajer,yg lain tongga boleh ambik,satu lg yer,6 hari dia dirumah Sifu,sehari rumah tongga,tu namanya keadilan wakakaka...layaann arr sewel sifu mu ini...

cikgu mas berkata...

Salam Doktor

Kongsi perasaan terasa indah dijiwa,tapi andai berkongsi suami "tak cool" arrr,uwaaaa,sob,sob...

cikgu mas berkata...

Salam MrsNor

mesti dasyattt puan my dream lover,yg diidam biarlah hebat2 tapi yg dimiliki tetap terhebat,

yer betul,remy nur kasih,kini mengisi ruang hati,sama kita tertawan jeling n lirik senyumnya..

cikgu mas berkata...

Salam red

i love u too,200,2000,20000,2000000,20000000...

i love u byk langit arrr,he,hehe

cikgu mas berkata...

Salam rezeki...


yer betul...hidup yg sementara hidup perlu ceria..

ooh penyakit tu,`sawan buaya ` tu adoi bahaya tu..

CR pi kt setting blog,klick kat setting coment @ulasan,check kt situ,ada tak CR terklick ulasan `terbitkan ulasan lama`..kalau ada batalkan dan kalau ada update kan!!!jgn biar lama `buaya` tu nanti bermaharaja lela..ngeh,ngeh

cikgu mas berkata...

Salam noor

semuanya rencana tuhan,kita bersama hingga ke alam realiti,sesuatu yg tak pernah disangka dr berblogging kita berkenal mesra,,,


amboii2 di interview yer anakku sampai gitu sekali,kalau tambah 4 rakaat lagi solat,mahu yer terbongkar segala cerita,cehh,tak leh tutup mulut si marwan ni,memang arr noor papepun skrg kn ada consultant@perunding terlatih,barulah boleh sampai international,hehehe,syyyyyhhh...

pssst: untuk noor,cm sedia share abg jamil,hehehe...harap boleh menerima pengkongsian ini..

cikgu mas berkata...

Salam Cun09

begitu cun,tika kamu tersenyum...tersenyumlah pada kehidupan yg sementara...

rezeki berkata...

salam cm,

tk atas ubat "sawan buaya" tu

alhamdulillah

kak As berkata...

salam,

pc kak as pun kena sawan boya gak.
dah banyak hari. jenuh jugalah kena bagi antivirus.

nak gelak jugak nih,..

hrh hrh hrh harrrrrrrrrg....

umiazuddin berkata...

salam.

pssstt..che'egu...

che'egu dah reject si remy tu, kasiklah nombor dia kat makcik. makcik nak gi merisik dia! boleh arr che'egu? dengor khabor dia sama bendera dengan che'egu, orang melaka, betui kaa? ;)

semoga che'egu happy always :D

VpeaceV

ummu_hanis berkata...

sifu!!!!
tongga tak kisah.
asal biler die masok umah je teros nyanyik...
kain pelikat, lalalalala.
huh???
kain pelikat??
cam isu sensitip jek??
eh tak tak.
tak mungkin!!!!
(adesss, udah berjangkitkah kesewelannye)

cikgu mas berkata...

Salam CR

Alhamdulillah penyakit sawan buaya tu dah sembuh...hehehe

cikgu mas berkata...

Salam kak as

tu arr,boya jugak yg kacau k.as rupanyer,tu lah lama tak datang umah CM...


ketawa lah kak as,ketawa tu ubat duka dan bikin awet muda...

cikgu mas berkata...

Salam umiazudin

adoii,CM hepi betul ni,memang lah si Remy tu dah menghidupkan jiwa dan perasaan wanita mesia dari semua golongan...mak CM pun tika menatap senyum manis si remy nur kasih tu,dia kata nape tak jadi menantu aku...CM kata "alahai mak,sajer jer orang tak nak dia!!! dia nak kat orang ni,!!!hehehe

makcik umi,risik jangan tak risik,aaah orang melaka tu,org melaka mmg hemsem2...

cikgu mas berkata...

salam tongga

hahahahaha...sewel sungguh..tapi sifu ttp sifu

sekarang ni bukan kain pelikat lagi arrr....

sifu nyanyi lagu (ikut rentak lagu anak rusa nani)

"dimana dia,seluar boxer saya
seluar boxer saya ada dirumah CM."

can mali can,can mali can,ketipong payung!!!

wakakaka,ya ampuuuuunnnn.adoiii dua2 cikgu ni dah sewel,hehehehehe

Imran Paris berkata...

CM, CM...udahlah bawaklah beristighfar....kalau depa bertiga tu baca n3 ni...mesti depa buat kenduri kesyukuran digilai CM yg cantik elok bagai Puteri Lindungan Bulan....hehehehe. Eh...ur hubby tu sure jenis lawak gak....sbb boleh aje melayan perangai CM yg unik ni....seronoklah berkawan dgn CM ni...tak boring

cikgu mas berkata...

salam imran

Astaqfiruallahalazim....
suamiku tak lawak tp suka sengih bila ku buat lawak...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today