yg sudi bersama cm....

Selasa, Oktober 13

Aduuh lapar yer!!! camner ni???


Salam kawan-kawan..masa CM wat n3 ni,Cm tengah lapar arr,tapi CM kena tahan gak,CM nak diet,teruja bila dengar ciklie tu dah turun 8kg,senang-senang  jer dia,berhari-hari mememdam rasa jeless pada dia,CM tengok fail picture ada gambar-gambar my boys dengan aksi suap-suap,Gambar-gambar diaorang mengimbau kenanganku ketika di asrama,bersama Patt,Ogy,Carie,Onie,Azu,Taty,Erin dan ramai lagi arr.Masa tu apa pun semua  makanan sedap,... macam budak-budak ni lah sekarang meehun kering tak de perencah pun mereka nikmati dengan begitu berselera....tengok my boy yg hemsem atas tu,dia lapar betul tu,kelakarkan....ambik gambar dia pun..dia tak sedar hehehe



Masa belajar dan dok asrama..."makanan mu makananku jua,"semuanya share,cam CM masa kat asrama dulu mak dan abah tak de kereta susah arr diaorang nak datang lawat CM bawak makanan,lagilah nak daki bukit tinggi tu (sekolahku atas bukit),kesian mak ku,tapi sebulan sekali dalam susah tu,datang jugak makku melawat bawak my paberet lauk 'sambal ikan'dan sayur tumis air campur daging,hmm sedapnya air tangan makku.Lainlah dak Patt tu dia anak cikgu ...mak dia cikgu sekolah.... dekat jer kat Padang Temu Melaka tu,macam-macam mak dia bawak kat dia.....tapi patt baik dia selalu ajak kawan-kawan makan sama....tapi aku lain dorm dengan dia...


Tengok gambar ni....memanglah masa belajar dulu apa pun sedapkan,!!!!Dulu,,,kat dewan makan tu CM punya paberet daging dendeng ,rendang hati,dan lauk ayam.Biasa yer kalau lauk ikan 'ikan nyok-nyok masak kari,ruang dewan makan jadi sepi.hmm kalau siapa biasa dok asrama tahu arr kualiti makanan kawah ,tapi masa tu nak membesar,aktif,dan belajar siang malam perut sentiasa lapar.Makan ikut time,kalau petang gatai tak pi ambik makanan.... malam nanti tunggu arr irama balada lagu cinta syahdu dari perut yang berdendang...lepas tu habuk biskut kering pun tak boleh nak tahan...kat sekolah CM dulu maggi makanan larangan kena sorok-sorok kalau nak makan.....




Dulu,kat asrama mana ada air panas,remdam jer maggi dengan air sejuk,tak boleh arr,cepat di masak sedap dimakan,mahu yer setengah jam baru lembut,tapi punyalah sedap,tak dapat dibayang,hirup sampai ke titisan terakhir,sekarang ni cubalah buat nak ker aku makan??Aku memang peminat maggi,sampai masuk universiti maggi tak pernah tak de dalam stok,tapi aku tak suka campur telur,nanti kembang dan hanyir,lagi satu aku remdam dengan air panas jer sebab nanti mantain kenyal,kalau rebus atas api maggi tu jadi kembang!!sekarang ni suka maggi lagi ker??hehehe...kata orang tempat jatuh lagi dikenang,ini pulak maggi semangkuk....tapikan hubby ku tak suka makan maggi...selalu geleng kepala masa aku hirup maggi,masa pregnant,terliur dengan maggi tapi ku tahan demi khasiat pemakanan maggi,orang kata makan maggi botak,Alhamdulillah rambutku masih lebat ala Aishwarya rai...huhuhu...






Gambar ni mengimbau kenangan aku dengan Patt,aku ingat lagi dak patt tu,bila lauk ayam dia mesti teruja ...dia suka mintak chicken wing atau kepak ayam kat makcik dewan makan,tul tak patt???misti kau kagum dengan sifu punya ingatan,sifu kan cikgu sejarah,kenangan dan nostalgia,jadi irama dan lagu.....hehehe...ni lah n3 dikala lapar.....tak tahu arr  boleh bertahan ke tidak menahan kelaparan ni,...silap2 aku goreng mee sekejap lagi ,hehehehe....biarlah ciklie kurus,dia tu bujang lagi,CM dah laku hehehe...

28 ulasan:

KSPulau berkata...

Salam....
dah 2 en3 dok citer hal makan nih, ke CM tu ngidam nak makan apa aarrr?
Tahniah la yerr...
Jaga kesihatan baik2.

Azemi Ali berkata...

Assalamualaikum CM,

Tu gambar meehun ke spagethi yang spesial tu. Bila boleh rasa spagethi tu agaknya?

ummu_hanis berkata...

sifuuuuuuu!!!!
hihihi.
salam sifu,
ingat lg ko part ayam kegemaran aku tu ye.
tapi aku mmg tak leh lupa part kutip kulit kulit ayam dari pompuan diet. dah tu berebot plak ngan kak ikin.
wakakakakaka, kak ikin the sleeping beauty. sapa lagi terok tido ek? aku ke die?

rezeki berkata...

salam cm,

cm cite psl nk diet, cl dh turun 8 kg, saya dh turun 7 kg ngeh,ngeh,ngeh

tapi target berat yg diingini belum tercapai.

jom kita lumba, siapa turun berat badan paling banyak

noor tak boleh join ini pertandingan kerana berat dia baru 49 kg kik kik kik

shami2 berkata...

Salam..CM

Macam2 gelagat student CM kan...banyak idea CM bole buat lawak dari perangai depar semua nih...hehehhe

ummi humaira berkata...

salam CM

kalu bab diet ummi cuma berazam jer ,coz ummi pantang...pantang tengok makanan semua nk di ngap ..
CL , CR n CM , ajak ler ummi lumba sama sapa berjaya turun berat badan . ummi pun nk join nooo .. CM stop tunjuk makan2 tu ,ummi tak tahan nak makan nih . alahai nasib baik stok maggi habis lak , kalu tak ,mesti dah kedapur ler ummi ni.

rezeki berkata...

salam cm,

kak ummi dan cm, sebenarnya barat badan saya "terover" . dulu saya seorang sportman yang aktif pernah mewakili negeri dan negara. masa tu berat lingkungan 67-70 kg je
tapi semenjak kecederaan lutut tahun 1997 menyebabkan ligamen lutut cedera serius, 6 bulan tak boleh bengkokkan lutut, sembahyang pun duduk.azabnya hanya Allah yang tahu.
sampai sekrg perlu berhati2 dgn lutut ni.

malas nk buat pembedahan dan terus bersara dari dunia sukan, itulah menyebabkan berat badan semakin bertambah ngeh,ngeh,ngeh
lagi satu pun bini masak sedap.
ngap,ngap,ngap tanpa bersukan

baru 1/2 tahun ni cuba turunkan kembali, takut kolestrol tinggi setelah dinasihatkan oleh doktor

Hanis berkata...

salam,

kak mass....hanis dah lama tak senam niee...huhuuhuhu...rasa tak fit langsung dah...huhuhuuh....

kak mas..takpe laa...walaupon kita bulat...tp kita sihat...kita control makan ajeee laaa naaa....

kak noor, CR kata berat akak 49kg????????ngeh ngeh ngeh.....

Asnija berkata...

Salam Mas,
Kalu lapar..makan je...tapi kan, saya ada kawan, dia berdiet dengan kerap makan, satu jam mesti makan...tapi portion nyer sikit-sikit...kurus habis...k.nija tak boleh ikut tips tu, sebab setiap portion mesti nak banyak...nanti jadi ikan paus terus...tapi akak ni sebenarnya mangsa keadaan....bila hubby ngan anak-anak tak habis makan...akak kena lah habiskan takut membazir...tu la pasal...ni sume salah diorang laa nih...

afeezz berkata...

macam tau2 jer... masa cheq tgh baca entry ni, cheq tgh balun nasi lemak. berselera betul smbl makan dan membaca entry ni.. haha

manzlie berkata...

salam cm...

mana madahnye dulu sebelum bulan puasa....asyik lapar jer....camni cm nak jadi pramugari...huhuhuh..

waslam

Noor berkata...

As Salam CM..

part makan nie yang lemah dik.. dah berkurun diet tak pernah menjadi.. tak makan nasik pun dah bulat semacam.. saiz baju tak pernah berkurang asik bertambah je.. sib baik kain ela masih lagi boleh beli 4 meter..

cheq pun sama dik.. bak kata datin, 'mangsa keadaan' selalu jadik Alam Flora.. tukang perabih makanan.. tapi yang pelik nyer, cik bang cheq tu, pagi petang makan nasik siap bertambah lagi.. saiz tak pernah berubah.. dan yang paling sadis nyer, baju nikah 12 tahun yang lalu dia masih lagi boleh pakai.. menetes air mata cheq.. tab tab tab

pssstt.. 49kg!! tu berat masa tengah bergetah.. 'berat mengorat'.. la nie dah sama berat ngan lori susu getah..

ngeh ngeh ngeh

opsss.. cheq dulu pun 'sportwomen', lari dalam guni.. heh heh

cikgu mas berkata...

salam cikgu KS

Mengidam hari-hari cikgu,cikgu carikan saya kuih taik itik boleh,hehehe...

mekasih cikgu atas ingatan,cikgu pun jaga kesihatan nk pi Makkah tu,

cikgu mas berkata...

salam en mie


alahai meehun kering jer tu,spagethi tu takkah sespecial air tangan Pn Sarah yg ala2 chef tu...

doa saya en mie sekeluarga sihat..

cikgu mas berkata...

Salam Fatimah @Tongga

ya sifu disini

memang kan kepak ayam selalu kita rebut,iyer kak ikin,sungguh pun dia kuat tido dia yg kawin dulu,berapa dah anak dia agaknya??

kak ikinlah juara,ko naib juara,tapi bila subjek B.Arab sifulah juara...sleeping beauty,

cikgu mas berkata...

Salam cik rezeki

tak mau arr,lawan dgn org lelaki ni,mesti kami kalah,kitaorang kena memasak n habiskan nasi anak-anak ala2 DBKL...

adoi jelessnya turun 7kg,kalau turun cam tu mesti i kembali ke zaman anak dara...

cikgu mas berkata...

salam kak sham


ya Allah macam2 kak gelagat depa,mmg buat kita tergelak..

cikgu mas berkata...

salam kak ummi


betul kak dugaan berdiet ni,amat besar cabaranya,lagi kata diet lagilah lapar dan digoda dgn makanan yg sodap2...

cikgu mas berkata...

salam en rezeki

iyer ker sportman wakil negara tu,meh CM teka,CM rasa cik rezeki ni lah Mr.K,juara lumba basikal tu,alamak tapi tu,M.Kumaresan,boleh CM tau wakil negara sukan apa tu???


tu lah kuat betul semangat org berdiet ni boleh turun 7kg,kalau ciklie tu demi menaikkan sahamnya..tapi pentingkan kawal makan demi kesihatan..

cikgu mas berkata...

salam hanis

tapi teringin gak nak nampak macam Nasha Aziz...hehehehe

cikgu mas berkata...

salam kak nija

betul2 lah kita mangsa keadaan,semua ni bila selalu sangat habiskan makanan yg tak habis tu,semua salah diaorg ,nape tak habiskan makanan??hehehe

cikgu mas berkata...

salam afeez

aduh dik,sedapnya nasi lemak tu,pantang besar orang diet tu,tapi semalam akak balun gak tambah telur mata dengan sayur kangkung,perrrgggh afeez lalu pun akak tak perasan.

cikgu mas berkata...

Salam ciklie

ciklie support arr,selalu hilang semangat,tapi camner pun CM ni,CM tetapkan kawan ciklie yang disayangikan,kan,kan...???jgnlah pandang pada size ciklie..sian CM ni!!!hehehe

cikgu mas berkata...

Salam kak noor

begitulah nasib ku,baju nikahku 8 thn dulu,tanganmu pun tak boleh masuk kak,menangis baju tu pandang cikgu,,,,,


CM atlet gak wakil negara,,,sukan musical chair atau kerusi beracun,CM teror meramapas,hehehe..

49kg berat tu tingkatan 3 dulu..

ummu_hanis berkata...

hihihi,
nak komen time part megi tu plak la
nak jadik kan cerite, punye la mak aku ni mencarikan aku jodoh, akhirnye terjodoh la aku ngan ex sultan muhammad.
dan memule kawin dulu selalu je la makan megi air sejok tu.
mengenang nostalgia lama kata laki aku.
mmg seotak betol 2 sekolah nih.

maiyah berkata...

sy pun lapar dok tgk makanan

cikgu mas berkata...

salam patt



wah patt ko kawin dgn ex Sultan Mohamad yer,amboi dia ,budak Sharodz kapel dgn Sultan Mohamad padan tu,sama jer otak yer,bahagia tu...sorang pun budak Sultan Mohamad tak mauu kt sifuu ni...

ko anak yg baik,mak pilihkan kerja,mak pilihkan jodoh adoii,anak mak ni!!!,aku suruh mak caraikan cam fahrin dia tak jumpa aku cari sendiri,fahrin di mataku arr

cikgu mas berkata...

Salam Maiyah


lapar makan yer,jaga kesihatan tu..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today