yg sudi bersama cm....

Ahad, Oktober 25

Ini cerita orang pompuan yer!!!!



Ok,ni cerita orang pompuan,kalau kawan-kawan CM yang lelaki tu nak baca,bacalah,tapi anda hanya dibenarkan senyummmmmm,gelakkk kecil dan diizinkan komen,tapi jangan sesekali mengutuk...

Sebut pasal diet ni,rasa dah letih dah dengar perkataan diet...kata si timah dah 1003 kali mencuba tapi gagal dan separuh jalan.Dalam sejarah diet ,aku dah berdiet sejak dari sekolah menengah lagi,walaupun bukan katogeri gemok dan gempal pada masa tu,tapi diriku bukan selim melim macam Mrs popeye..diriku sedikit chubby dan sedikit gebu...hehehe,,tapi comel dan cute ...hehehe bukan perasan yer...memang betul kan pattt?????


Kejayaan terbesar ketika berdiet ialah 3 bulan sebelum bersanding,Aku berjaya mengurangkan 10kg demi untuk memakai kebaya songket dan tak mahu lebih besar dari sang suami,Fuyooo di alam pertunangan hati sedang berbunga,perut selalu kenyang.Kalau makan dengan tunang sepinggan nasi goreng kampung suku jer boleh habis,yg lain tu tunang habiskan...sekarang ni..suami makan siap pesan "abang jangan habiskan mama nak tu",,hehehe,,hilang sudah control ayu,control segala control.Sampai bila bersanding tu ramai yg tak percaya betapa slim jer aku,sang pengantin lelaki tu boleh bisik kat pengantin perempuan ni "amboi macam tak percaya jer tengok awak""hehehe cantiklah tu....."tu ayat2 orang baru kawin"...faham-fahamlahkan...

Macamana boleh berjaya,???entahlah rasanya dah tak berapa ingat,aku tak makan nasi waktu malam dan hanya makan sekali sehari waktu tengahari.Dan dua minggu sebelum kahwin aku kena demam yang paling teruk dalam sejarah hidupku,Alhamdulillah tak ditahan wad,aku dijangkiti premonia atau jangkitan kuman pada paru-paru.2 minggu aku lost 5kg,cengkung mengkung muka ini....



Pas 3 bulan kahwin baru merasa berat yg begitu comfortable,aku disahkan pregnant,aku kembang sekembangnya,bagai kembang semangkuk,bagai bluehypo dengan kenaikan berat badan sebanyak 23kg,fuyooo.Tak tahu camner boleh jadi macam tu,???yg aku ingat masa tu my paberet masa mengandung ialah coklat yg berbentuk bulat cam farierer rosell,(Betul ker ejaan ni) coklat bar tak main,coklat tu mesti bulat cam coklat dindang ker,koko jelly ker,hehehe..ragam orang mengandung sulung,mengada-gada jer lebih,masih dimanjakan masa tu,suami layan macam baby kunun-kunun yer...


Pas bersalin dan berpantang,aku turun 10kg,tapi aku ada lebihan 13 kg lagi untuk kembali ke berat asal,berat zaman kegemilangan,tapi masa tu tak boleh berdiet sakan,kena makan makanan berkhasiat ,kita menyusukan anak,bila breastfeeding ni perut selalu jer lapar,kadang-kadang boleh makan dua kali ganda banyaknya,hehehe alasan jer tu (angelina Jolie tu boleh jer kurus) pas beranak kembar lagi.....Lepas tu rezeki Allah siapa yang tahukan,baby baru 7 bulan,mama sudah loya-loya balik,hehehe ampuuuuun,subur dan segar nak buat macammana yer,?????ni pun rezeki dari Allah,tak pandai lagi nak merancang masa ni...apapun Alhamdulillah 2 tahun kawin aku miliki sepasang putera dan puteri...


Masa mengandung anak kedua,sekali lagi aku mengembang,kalau abangnya aku naik 23kg,adiknya aku naik 20kg walaupun cuba mengelakkan makanan yang manis,tapi masa ni aku gila makan buah tembikai dari 5 bulan mengandung sampai nak bersalin,setiap hari aku menuntut suamiku membelikan sebiji besar water melon yg merah menyala untukku,nilah ragam tekak orang mengandung,akhirnya badanku besar kembang macam buah tembikai rasanya,dan irdina dilahirkan secara pembedahan kerana kedudukan yang melintang..


Pas bersalin anak kedua,adoi sangat tak selesa dengan berat badan yang sangat lebih,register kelas erobik,mak oii letih yer rasa nak pengsan,sekat makan pun tak jadi jugak,nak cuba pil-pil pelangsing anakku menyusu,akhirnya aku buat satu tekad aku pi try slimming centre " SLIM WORLD "..tempat erra fazira dengan Ziana Zain tu di Legend Hotel KL masa tu,jgn ditanya berapa harganya???? ,untuk turun 5kg boleh pinang sorang anak dara,pas tu dia punya menu diet,Ya allah,tak mampu rasanya nak follow!!!!,my husband kata..semua ok,tapi guna  duit sendiri yerr,orite boss.


So berkesan tak???hehehehe..i lost 7kg,tapi naik semula selepas ubah cara makan dia....diet memang memerlu pengorban.U all tahu tak??my fren kt sekolah spend RM11 ribu untuk turun 15kg,di bizzy body slimming centre.I pernah tanya cost di London Weight Management,mereka nak rm 24k untuk semua pakej pelansingam,Mayfair slimming centre sekitar RM 7ribu,mak oii,begitu mahal harga lemak kita.Ada tak orang lelaki nak buat semua ni untuk kita.Aku tak heran orang pompuan sanggup mati untuk cantik.Dalam sejarah Cleopatra pernah berkata "BEAUTY  IS POWER....padaku bukan nak cantik sangat,tapi bimbang kite berpenyakit...kalau sakit sapa nk jaga anak-anak,suami boleh cari mak yang lain..


Sekitar 2007,akibat stress kerja n life ,aku turun 8kg,,aku memang tak mau makan langsung masa tu,suamiku sampai risau,dia beli macam-macam my paberet  food masa tu....tapi sori i hilang dah selera.....then masa berlalu semangat datang kembali,selera makan kembali pulih,tidur kembali lena,aku mengembang semula hehehehe...sampailah ke hari ni,bulat dan gebu sana sini...kalut malut nk diet semula....



P/s ::::.....nilah kisah aku dan diet ni....khas untuk si fatimah yg sedang bersemangat giler tu!!!!yg penting abang timah sayang kat timah yer,takut dia cari lain????hmmm nora danish pun kena cerai,erra fazira pun pernah bercerai,arni nazira pun suami cari lain,apapun sayangi diri kita,tak cantik wajah tapi aura dan kasih sayang boleh atasi segalanyer...ok timah,timah tetap cun macam 15 tahun dulu,MISS SHARODZ INTERNATIONAL...hehehe kalah carie,lynn,seriwani,fauziahtun,asyhura,zureen,tapi SI MAS tetap ayu mayu kan???wakakakaka..sayang patt,i lab bieuuu.....

58 ulasan:

manzlie berkata...

kekekekekkekekkkekek........

Imran Paris berkata...

CM....apa CM merepek ni....udahlah tak yah di pikirkan sgt pasal berat badan tu...makin pikir makin mengembang pulak nanti.

1 je...saya rasa diet suami dan isteri perlu sama2 ambil berat...iyelah kalau kita berpenyakit...tentu pasangan yg akan pikul tanggungjawab bersama...betul tak?

CM...buat pelah berbuang duit masuk program slimming sana sini...kkdg saya rasa kita jd bodoh, kita tak dpt kawal selera makan (saya tak kata ni salah ok) kita BERBELANJA makanan dan makan sehendak2 hati...pas tu bila badan gedempol...kita BERBELANJA LAGI BESAR utk kurus....gila ke...kan baik awal2 lg kita ambik preventive measures...kawal selera makan sekaligus jimat belanja makan dan lebih penting, tak yah buang duit gi slimming sana sini. But well, pdgn ini hanya relevan kalau kita nak stay slim...kalau rasa tak kisah...persetankan je komen ni CM...

Saya...mudah...yg penting kita bahagia...besar, kecik, gemok, kurus, gebu, gedempol...apa2 je, biar buruk dimata org tp SEJUK di mata pasangan...ngeh ngeh ngeh. Lebih penting, ikut saranan Islam, bersederhanalah dlm apa jua segi termasuklah makan minum....rasa CM taulah pendirian saya nikan :-) Makan minum pun ibadah tau CM

Sori terpanjanglah pulak....jgn marah ye CM....saya layak ke mengomen n3 kali ni sebenarnya. AMPUNNNNNN

rezeki berkata...

salam cm,

panjang betul abg aji kita tu gelak . tu gelak ada makna tuuuuuu ngeh,ngeh,ngeh

sebenarnya kasih sayang yg sejati antara pasangan suami isteri bukan terletak pada bentuk badan , gemok ka, kurus ka
kalau bini slim atau gemok mcm mana pun, kalau hati tak suka ,
nmpk buruk je di mata.

tapikan , saya ni yang tak mengandung pun, psl tak jaga makan (makan sedap je mrs masak) dan dh tak aktif lagi sukan, naik juga nghe,ngeh,ngeh

imanshah berkata...

Puasa kak sihat badan tu..huhu...

ummu_hanis berkata...

salam sifu,
best tu sekali stress bleh ilang sampai 8kg.
demam hilang 5kg.
aku kalau demam naik lagi 2kg.
ni ha masa ngah saket kaki ni naik 3kg.
kalau sebok sgt pon aku cume paling byk bleh hilang 4kg.
tu la antara bilang berat yg bleh hilang dari badan aku kalau aku tak diet.
kire hilang secara semula jadik la.
lagi saket lagi naik.
adehhhh.

cikgu mas berkata...

Cik lie oooiiii!!!!

jangaaaaannlah gelakkkkk cammm tu,tak baik tauuu!!!!

cikgu mas berkata...

Salam IP

mana ada CM merepek ni kisah benar,bukan CM jer,ramai org pompuan cam ni,kalau tidak tak tumbuh slimming centre mcm cendawan pas hujan,tak kuar segala prodduk pelansingan,

yg cm cerita ni kawan2 cm lah .ada sorang tu berat 51kg pun sanggup habis 5 ribu nk kuruskan lagi,ni lah masalah org pompuan,takut n sgt trauma dengan gemoookkk...

apepun tq atas komen,hehehe ada tu sedikit unsur mengutuk,tapi semua kawan lelaki cm,semuanya lelaki budiman,cm tau semuanya berniat baik...sejuk hati bila kata makan n minum satu ibadah..

cikgu mas berkata...

Salam en rezeki


tu larrr panjang betul dan terkekek-kekek abang aji gelak.mesti ada apa-apa tu....


betul komen en rezeki,bukan saiz penentu kasih sayang suami isteri,tapi pokok pangkal hati...

lelaki pun mudah naik berat badan bila mrs masak sedap,tu tanda bahagia...

cikgu mas berkata...

Salam cikgu Iman


betul tu puasa dan ikut nabikan "berhenti sebelum kenyang"..tapi selalu nk shortcut pi buang duit...

cikgu mas berkata...

Salam fatimah


hehehe ko ni macam2 lah timah,jarang benar sifu dengar orang sakit berat badan naik,tapi ko lain pulak,memang ko ni special n unic...

agaknya bila ko sakit ko belasah cake cekelat yer,incik nizar pi belikan ayam golek kot,hehehe

papepun selamat berdiet timah,pagi ni makan quaker oat lagi ker???

hajah zainab bt abdullah berkata...

mas,
janganlah terlalu memikirkan tentang diet tu...nanti sakit kepala pulak! paling penting kesihatan...

khaiza berkata...

Wah, pengalaman yang menakjubkan..semua cara dah try..thanks CM sudi berkongsi pengalaman yg menarik ni..hehehe

Azemi Ali berkata...

Salam Cikgu Mas,

Seorang pakar nutrisi pernah berkata menganai makan
" Breakfast like a king
Lunch like a queen
and dinner like a beggar"

Tapi orang Islam berkata
"Berpuasalah nescaya kamu sihat"

Amalkanlah puasa isnin khamis untuk mendapat keredhaan Allah SWT dan juga menjaga kesihatan.

Watch your calorie intake.

My Life berkata...

senyum kat cm sambil cakap "aura dan kasih sayang boleh atasi segalanyer"

Ayah Zain berkata...

Salam CM

kakakakakkakakak............ (boleh komen kan, tp x leh kutuk)

Dr Chenta berkata...

salam CM,

memang nak tergelak jugak selepas membaca kisah diet mendiet ni....hehehe

amalan makan nasi sekali sahaja setiap hari pd waktu siang adalah amalan yg baik dan sgt berkesan kpd kebanyakan orang. Saya sendiri telah sekian lama mengamalkannya dan alhamdulillah masih dpt bertahan dgn berat badan unggul.

sebenarnya perkara ini jangan difikirkan sangat, apa yg lebih penting ialah kita sentiasa sihat dan diberi kekuatan utk dpt meningkatkan amal ibadat!

Imran Paris berkata...

alamak CM...taklah saya tak ngutuk...cuma kongsi pdgn...kan betul dr kita terpaksa berbelanja menguruskan badan di slimming centre baik dr awal kita tak berbelanja berlebihan ikut selera atau dgn kata lain nafsu...bukannya membazir tu kerja syaitan....

Baik duit yg kita belanja lebih utk makan dan kemudian ke slimming centre tu kita guna gi umrah...duduk kat Safwah...lagi bagus...CM, sampai Safwah kita mintaklah org kawan kita tu belanja roti tamis,chicken mandi, moroccon stuff chicken, dll....jgn takut naik badan sbb abis makan...kita siap2 gi tanaim...niat umrah, tawaf umrah, saei...dan segala bagai...tak yah susah2 nak exercise kat slimming centre...betul tak Abg Li :-)

CM....tak kisahlah wp kita kurang elok penampilan di mata org...asalkan kita ni syurga dimata anak2 kita...NOTHING ELSE MATTERS ;-)

cikgu mas berkata...

Salam kak nab

tak de lah pikir sangat cuma bimbang makin hari makin bulat,,hehehe,yup mohon sentiasa sihat,,

cikgu mas berkata...

salam khaiza

sekadar berkongsi sambil mengimbas kenangan..tq sudi membacanya..

cikgu mas berkata...

salam en mie

tq for the info..

benar tu kita puasakan,dpt pahala,duit jimat,badan sihat,ibadah bertambah,besar fadhilat puasa ni..tapi iman kena tip top,berpuasa dikala org lain tidak berpuasa sungguh besar cabaran dan dugaannya,tapi itulah kemanisannya..

cikgu mas berkata...

salam my life

senyum mempunyai banyak pengertian,adakah anda bersetuju dengan penyataan tu..???

cikgu mas berkata...

Salam Az

samalah dia dengan ciklie sorang tu,dia bantai gelakkk pulakkk,teruk tau,tak mauuu kawan arr,,,huhu

cikgu mas berkata...

Salam doktor

tergelak pulak dia begitulah orang pompuan,keinginan dan pemikiran jarang sama dengan orang lelaki,diet mendiet jadi isu utama,

satu amalan yg baik yer,cuma makan sekali sehari,hebat amalan tu,hasilnya berat badan unggul dapat dimiliki,syabas doktor,tepat sekali komen doktor,kita perlu sihat untuk tingkatkan ibadah..

cikgu mas berkata...

Salam en Imran

setuju sangat dgn cadangan sahabatku ini,kita pi umrahkan pas tu kita stay kat alsafwah,mewahkan diri dgn makanan yg sedap aduh indahnya hidup,,


yup,bagi anak2 ibunya lah syurga,tapi syurga mereka perlu sihatkan...???

afeezz berkata...

Beauty is Pain.... takmo komen lebih2

cikgu mas berkata...

salam afeez

betul tu afeez,hehehe nape tak mo komen lebih??

afeezz berkata...

kak mas.. nnt saya nak wat entry pasal diet sy plak... hihihi.. rancang2 nak bubuh gambar dulu dan sekarang...

cikgu mas berkata...

Buat dik,kakakmu ini menunggguuuuu,moga menjadi lah sumber inspirasiku...dont forget put ur pic,before n after,makesure dua-dua encemmmmm tau!!!

PINATBATE berkata...

CM..
kakpinat tak nak komen ahh..
sebab kakpinat ni kategori mak dugong terdampar ditepian pasir..

ekekekeke..kioq..

cikgu mas berkata...

Salam kak pinat


ada-ada dia jer,saya percaya bukan dugong tapi duyuuung yg ramping dan seksi tuu...

maiyah berkata...

diet takpe jgn sampai jejas kesihatan.. tapi mesti maintain :)

Asnija berkata...

Salam Mas,
Tok sah ambik ati le dengan kekekan CL tu, orang lelaki memang senang turun berat badan...berbanding pompuan cam kita ni...zaman kegemilangan akak ialah 47Kg...masa tu hubby kat US lagi, akak kat Mesia...tu kurus menanggung rindu...kek.ke..kek....Pastu bila dia balik, naik banyak...pastu turun balik...akak pun tanya le...slim tak I, dear...cik abang cakap...macam biasa je....pas tu akak pun lepas geram makan...supaya nampak tak biasa...terperanjat dia tengok akak membuntal...padan muka...pas tu akak gi Esthethika...woiii...memang body sculptured la Mas...sungguh ayu berpotongan gitu...tapi 2 bulan je bertahan...pas tu akak jatuh sakit...kena buatan orang...terus jadi macam sekarang...(tahun depan akak berazam lagi ni Mas...akak tak nak jumpa korang selagi badan akak ak jadik macam Angelna Jolie...)

Asnija berkata...

Mas,
Nak doa tak? Meh akak ajar kan Mas satu doa"

"Ya Allah, kalaulah susah sangat Kau nak jadikan aku kurus, jadikanlah suamiku, Cik Lie Cik Imran, Cik Rezeki, Che Pit, Apiz...gemuk gedempul seperti ku...Amin."

(Jangan masukkan nama akak dalam doa tu ye...nama Atikah buleii...)

Dengan cara ini, tak la Mas rasa berbeza sangat...sebab kita sume akan jadik serupa....amacam...best tak ajaran songsang akak ni?

Asnija berkata...

Mas, akak nak komen citer pasal sunat tu...memandangkan akak dah ketinggalan keretapi bergerabak-gerabak...

Si Afro dulu sunat masa darjah 3, dia gak yang mintak sendiri, sunat kat klinik kat ampung, sebab abah nya si afro tak berani mengadap sorang-sorang, minta abah akak menemankan kat dalam tu...akak ikut ke klinik, tapi tak sampai hati, hati rasa takut, rasa kesian...macam-macam...sume nyer perasaan huru-hara...macam kata apiz, masa cucuk yang sakit, tapi 2-3 jam lepas tu bila bius nyer hilang mengancam le sakit nyer, tapi masa tu akak kasi ubat power...PS2...masa tu PS je, so dia fokus kat game, tak le teringat sakit kat bawah tu sangat...ni nak cuti sekolah...buat je...dah selesai nanti buat le kenduri kesyukuran sikit...Marwan dah khatam Quran belum? Masa si afro dulu, abah akak pastikan dia khatam dulu, masa kenduri kesyukuran tu, berkhatam quran sekali...masa kenduri tu...terhibur le hati dia, sebab dapat duit banyak...

Imran Paris berkata...

CM...tumpang lalu.

Datin...terlopong saya baca ngomelan Datin...eh...betui ka Akak gi Body Sculptured...hebat2 rupanya geng2 blog saya ni...rasa tak mampu pulak nak cope dgn kehebatan u all masing2...1 lagi yg buat saya terlopong...betui ka Datin kena sakit buatan org...betui2 sakit ke...atau sakit buatan org yg elok slps 9 bulan...konpius pulak....hehehe

Lg 1...Datin...jgnlah azam nak jd mcm Angelina Jolie....nanti saya jadi Brad Pitt baru tau...kat mana Datin nak letak ayahnya si Afro tu....nanti marah pulak Jeniffer Aniston saya yg kat rumah ni...hahahaha.

Errr...Datin (ni sambungan komen dr blog Datin) kalau Aiswarya Rai pakai tudung...sama tak rupanya dgn CM kesayangan kita ni....sure En Li...terkekekeke ketawa...JGN KETAWA...nanti tak dpt pulak asam pedas kita :-(

CM...sj ye...nak ceriakan blog

Imran Paris berkata...

CM...sambung lg...lupa pulak.

Datin....sah ajaran sesat Ayah Zain...opppsss Ayah Pin maksud saya. Ada ke patut Datin doakan kami ni gemok gedempol....jgn Datin, jgn di buat2...kalau En Li doakan doa tu berbalik pd si tukang ajar doa, takut2 kami lelaki2 enchem semua tak naik bada....Datin pulak yg sign in slimming programme berterusan utk 7 keturunan...hehehehe

ummi humaira berkata...

salam CM..
tercabar puler ummi dgn N3 CM kebelakangan nie , semua nya bab makan terlebih , hui hui hui ,cam na nih kalu CM dah kulus mulus macam Atikah , nanti tggl ummi sorg lak yg gedempol , he he he hari ni Isnin , posa ummi posa .jgn biar CM kurus sorg2 .
he he he CM , tak per ler badan besar pun syarat hati senang n bahagia.

Asnija berkata...

Tumpang lalu Mas arr...
Cik Imran...sakit buatan orang betul lah...setelah puas berubat, akhirnya baik sendiri...lama jugak saya menanggung sakit tu, 9 bulan kurang 2 minggu tau...tu lepas tu, malas dah buat body sculpture, buat penat je...takut penyakit tu datang balik....bomoh saya kata, penyakit tu boleh terkena saya balik kalau saya slim....
BETOLLLLL...sebenarnya, bila Aisyawariya Rai pakai tudung, muka dia yang sama macam CM...bukan muka CM yang sama macam dia...ehh...doa tu untuk kegunaan peribadi CM je lah...jangan le sumpah pemberi doa balik...sebab tak nak le tunggu 7 keturunan baru boleh jadik cam Angelina Jolie...(sekarang asyik Jolie gak...tapi joli makan.....)

Asnija berkata...

Mas,
camner nak hilangkan power kopi Hang Tuah ni....sampai ke pagi otak akak ting tong.....org Melaka mesti ada tips....

afeezz berkata...

amboi3 kak nija, mendoakan kita plak dia. takpe2, mari kite beramai2 mendoakan kak nija, doa beramai2 ni lebih afdal...

Hanis berkata...

salam,

hahahahahahaha....akak...hanis nak gelak ajee....hanis sendiri dah tak larat berdiet.....sekarang nie sibuk sgt...g senam pun tak sempat...huhuhu

cikgu mas berkata...

Salam kak nija

hehehehehe pandai sungguh dia buat lawak..

yelah kak bila kurus dan cantik mudah kena buatan orang kot???,dulu masa i selim melim,tak sempat bernafas kn buatan org,memboyot 18 bulan tanpa rehat,tiap2 tahun beranak hehehehe..tapi tak bermakna dah bulat cam ni,buatan org tak menghampiri,jgn salah faham,hehehe

fuuuh,tengok tu cik imran,bukan cm sorang jer geng kita yg pi buat slimming treatment,datin pun pi tau.dah memang org pompuan cam tu..

Pasal doa tu saya tak berani pasal ciklie dok di mekah,byk tempat maqbul doa,saya nk usha dia doakan saya kurus,sekurus Angelina Jolie..dan saya harap dia tak ketawa terkekek-kekek lagi,sebenarnya kak !!luka betul hatiku ni setiap kali ciklie ketawa terkekek-kekek..ku pemdam sebuah duka..nii

sampai haimu ciklie...huhuhu..

cikgu mas berkata...

En imran

Aishwaryai rai akan melolong melalak jika dia tahu kembarnya ada di Mesia,wakakaka,kalau i bukak tudung sebijik sekuman cam dia hehehe..

ciklie berani arr,ketawa terkekek-kekek lagi,angguk ajer dengan penyataan ini,sbb hanya cik imran saje boleh diautta sebab dia tak pernah tengokku lagi...


Pasal buatan orang yang terkena kat datin tu,saya tahu cik imran pun tahu dan boleh jadi bomoh ilmu yg satu tu,sbb Jennifer Aniston IP pun dah terkena buatan orang tahun ni,,,hehehe

cikgu mas berkata...

Salam en imran


jgnlah didoa datin begitu,kerana datin sungguh jelita,tip top body yer,tak sangka dah 40+ tu,seperti si manis 25 thn tu...

cikgu mas berkata...

Salam maiyah...

tq atas komen..insyaallah

cikgu mas berkata...

Salam kak ummi

tak per arr,jgn takut CM ni selalu jer hangat2 tahik ayam,kul 1 ni jap lagi ada jamuan lagi kt sekolah ni.adoi,bisakah ku tahan selera???

cikgu mas berkata...

sALAM KAK NIJA

Penawar kopi tu bila ting tong kena minum air zam-zam...ni

cikgu mas berkata...

Salam afeez

kak nija tu geng k.mas,tak mau lah amiiinkan doa ko..sian k.nija..

cikgu mas berkata...

salam hanis

sibuk pun boleh kurus gak..

Cik Amy Sensei berkata...

salam ukhuwwah buat cikgu mas..


p.s: blog yang meriah..tahniah!

Atikah berkata...

Salam kak...

Baru sehari tak masuk umah akak nie... mak oiii.... meriahnya... sampai berair mata saya gelak...

Akak, jgn masukkan nama saya dlm doa kak nija tu... hu.. hu... hu.. nanti tak terlarat pulak nak kena kuruskan badan lak... kesian kat saya nie... kalau saya gems... mesti redang.... :)

Imran Paris berkata...

CM...mana adik Hanis kita ni...rindulah :-((

PINATBATE berkata...

CM..
duyung erk..? tahun depan lah Insyaallah..tahun ni jadi dugong dulu..^^

cikgu mas berkata...

Salam cikgu Amy

salam ukhwah jua,Alhamdulillah mereka tu semua kawan2 yg sangat istimewa seperti Amy juga,,

cikgu mas berkata...

Salam Atika

hehehe takut dia,kalau u gemok rendangg tak berbuah arr,hehehe,

tak arr awak kecil molek...susah nk gemok..

cikgu mas berkata...

Salam Imran

oh cik adik hanis kita tu sibuk sikit,dia tukar tempat kerja,so mmg sibuk tapi kt face book ada kot?

cikgu mas berkata...

Salam kak pinat


yg penting ada keinginan nk jadi duyoong,dulu duyoong tu dugooongg arr,,,

~comei~ berkata...

pengalaman yg menarik...
thanks :-)

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today