yg sudi bersama cm....

Jumaat, Mei 8

Senandung Anak Laut..jom pi kampung cikgu..

Di atas menara..cikgu mas merenung laut..nun ke Pulau Besar sambil menyanyi lagu....
"Penyu menangis,siapa yang tahu".....Retak ...hatinya retak..
Tak tahu..adik tak tahu.....

Atas menara ada jambatan gantung.....nk pergi ke restoran terapung.... tu...menjerit-jerit cikgu mas bila budak-budak kg kacau..goyang-goyangkan..nak mengorat lah tu..cikgu mas kan comel..

Pas makan,jom kita pimpin tangan..menyusur pantai naik atas menara tu... kita tengok Pulau Besar......Pulau misteri..Pulau Keramat.....jgn caya nanti..jadi khurafat....Ustazah cikgu mas beritau...kat Tadika Idealis...


Cikgu mas tengah survey tempat ni nak belanja u all makan kt restoran dalam perahu ni... jangan takut cikgu mas ni...platinium card holder.....tapi Bank Cap Ayam ye..



Kat sini..ada Restoran terapung..Seafoodlah menunya..tapi yang ni tempatnya eksklusif sikit.. masa makan tahu-tahu dah ada kat tengah laut.....kelasss kan..kat Venice pun tak de cam tu...





Sign board dari jalan Besar Melaka-Muar,Jalan lama ye...kut highway tak jumpa..pagar merah tu,klinik check perut kalau orang kampung mengandung..Klinik Ibu dan Anaklah..

12 ulasan:

zedmagel berkata...

Cikgu mas,

Cantiknya pemandangan kampung cikgu. Umbai banyak tempat ikan bakar. Tapi saya tak pernah ke kampung cikgu mas. Takut tak tau jalan lah. Malam ada bas ke sana tak?

cikgu mas berkata...

Salam zed....

Umbai dekat saje dekat Malacca Town,dalam 14 km,kalau dr Batu Pahat dlm satu jam setengah je kot.Tepi jalan utama Melaka Muar..Insyaallah tak sesat wei.Rasanya bas sampai 10 malam..

manzlie berkata...

salam cikgu Mas...

saya dah p lah kat situ makan..tapi tak berapa ummppp lah ikan bakar dia... Best lagi kat tepi sg. petani..memamg Best gler...

sukran

cikgu mas berkata...

Salam..cik lie

Demam ye!!!

memang cik lie..ada setengah kedai tu very bad service,kena pandai pilih kedai,pernah saya nak buka puasa nk sampai Isyak tak dapat makanan lagi,angin satu badan.Ada jugak orang cerita saya ttg kat Sg Petani tu.

Tapi jauh ye cik lie,nak makan ikan bakar..

manzlie berkata...

salam..

k this time sya balik kl p umbai cari cikgu mas, rekmen kan the best shop...but sapa nak open table??? mungkin tuan rumah kot..hehehhe

waaslam

cikgu mas berkata...

salam cik lie..

open table??? no problem,bukan tu saje,open house boleh,open door boleh,open sea pun boleh but open clothes tak boleh,haram..he.he

PINATBATE berkata...

eheemm..
macam terdengar-dengar ada orang nak open table ni..
ada peluang nak tumpang sekaki...ahaks..

manzlie berkata...

Jom Pinatbate....join saya ada orang nak open semua''' rezeki tu dah nak datang kan kat Umbai...leh kan cikgu Mas.

wasalam

cikgu mas berkata...

kak pinat...

bukan saje sekaki...semua kaki yang ada kat umah kak pinat pun leh bawak..

cik lie ni...kita bahagi dua belanja kak pinatyer,saya bayar bil air minuman..cik lie bayar bil makanan..adilkan he.he

manzlie berkata...

laaa....dah terkena kat saya pulak...saya yang cadangkan cikgu mas open table, tiba tiba kena kat saya balik..huh huh huh...
kan saya yang ajak pinatbate dulu (tengok msg atas tu) pandai lak cikgu Mas bodek kat pinat join dia..hmmmmm

dah nasibbbbb


sukran

KSPulau berkata...

Salam ....
Berbalah2 lak pasal makan ikan bakar. Meh sini, sy bawak pi restoran ikan bakar kat Tawang, tersohor sgt...tepi sungai gitu.. CM mesti tak smapai lagi... ala dekat pantai kemasin nuuu,sekor ikan dia, buleh buat makan seminggu sekeluarga. Jommm... bila kat situ, oder le apa2 pun, lepas tu kata je "SAYA BAYAR"... amacam...

KSPulau berkata...

Salam...
dok gaduh pasal makan lak ke ni?
Gini je la, jom makan ikan bakar kat Tawang (CM mesti tak sampai lagi)..dia punya ikan bakar...terbakar gitu.
Saya belanja, cuma kata je :SAYA BAYAR...ok ke?

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today