yg sudi bersama cm....

Khamis, Mei 28

Cikgu ...tengah sakit ni!!!!

Malam ni,malam last kursus aku!!malam ni jugak ada barbeque,malam ni jugak ada kena edit semua modul,malam ni gak kena presentation,malam ni jugak kena siap keja,semua malam ni lah,!!!penat yer,rasa nak pecah kepala otak.Aku turun dari bilik lambat ,biasa lah memang specis itik semuanya lambat!! yang cepat,cuma cepat gelak dan sengih.


Barbeque tak leh lepas,biarlah yang lain lepas makan penting,sampai tepi kolam,semua kawan dah takde,ada sekumpulan VIP jer..tetiba dengar satu suara.."Cikgu Mas ,dah makan ke belum???"..he.he..belum" aku tersenggih .."jomlah makan kat sini" alamak en fazli ajak makan dengan VIP...tak per lah..aku menggelak...Eh janganlah malu,sambung cik fazli..aku dok jugak kat situ,bila cik fazli galak mengajak.hmmm tak kenyang langsung makan dengan VIP ni,semuanya control,udang tergolek2 pun diaorang pandang jer.aku pun pandang jer,dapat ambik jagung dengan ayam jer..menyesal dok sini!!.



VIP ni galak berbual,aku terus makan,aku bisik kat en fazli "saya kena g dulu,byk kerja lagi".."ok cikgu",aku pun pi dengan pegang lap top,fail,beg,baju sejuk,..sarat marat aku malam ni ,kira-kira dalam 20 langkah berjalan,tetiba aku mengulungsur,buuuuuup,aku tergolek dog betul-betul depan lobi,kat seater depan tu ada sekumpulan pegawai JKR tengah borak2 sambil hisap rokok...diaorang pun terperanjat tengok cikgu sorang ni tergolek..Ya Allah malu yer,kalaulah ada meja,aku rasa nak menyorok bawah meja,rasa nak masukkan kepala dalam baju.Maluuu yer,rasanya dah lama benor aku tak jatuh cam ni!!!,kalau nak jatuh pun janganlah depan orang cam nii.aku rasa nak menangis.Kalau aku budak kecik mesti aku raung2 kuat..



Aku bangun perlahan-lahan,aku senggih kira kanan,pegawai JKR tu aku tengok ada yang gelak,ada yang muka kesian,ada yang tersipu-sipu.aku maluu sangat dan yang aku perasan kaki aku sakit sangat kat buku lali ni,terhenjut2 berjalan,tak de sapa pun nak tolong,tak de pun adegan cerita hindustan,agaknya kalau 10 tahun dulu mesti ada orang tolong aku kalau aku tergolek cam ni!!! sakit yer kaki,syukur ada kt kg boleh jugak mak tolong urut....aduuh masa aku tulis kisah ni aku tengah dok urut kaki nii!!..kesiankan..pada kawan-kawan yang baca kisah ni,kalau sayangkan saya tolong jangan gelak..kalau gelak gak saya tak nak kawan u all lagi!!!

32 ulasan:

Atikah berkata...

Salam kak mas...

sebelum sampai ke ayat terakhir.... jangan putuskan persahbtn kita.... hu.. hu... hu... kisah kak mas mengingatkan kejadian yang berlaku pada saya suatu masa dulu... memang betul ler... kalau ada meja memang rasa nak menyorok... rasa cam nk wat pengsan pun ada.... Tapi rasanya kak mas ok lg... org tak ramai... saya 1 dewan dok tengok... 1 minggu tak hilang malu lagi....

cam mana kas mas sekarang? ok ker?
Hope kak mas cepat sembuh....

cikgu mas berkata...

aah kan tika,nape lah k.mas tak buat2 pengsan..tapi kecoh lak nanti nak cari pengusung,lainlah kalau diaorang dukung ala-ala cerita hindustan...lagi teruk kalau diaorang cari suratkhabar lama tutup terus dengan suratkhabar atau plastik hitam macam kita tengok accident maut kt tepi jalan..

nampaknya hang tak gelakkan ku..ada nilai empati,sharing n caring,kakiku adalah senggal sikit,tapi dah tak sesakit semalam...

Leenoh berkata...

Salam cikgu mas.
Dunia ini pinjaman,tenaga yang dimiliki juga pinjaman, bila dah lengoh maknanya dah Dia ambil balik separuh, kalau Dia tidak bagi balik nahas kita. Alhamdulillah masih bagi balik.Sihat semulalah kita.
Semoga anda selalu sihat.amin

cikgu mas berkata...

Salam n dear leenoh

Thanks 4 visit my blog n thanks 4 ur doa,ye semua tu pinjaman,bila dah tergolek dog tu tandanya tuhan beri ingat,be careful selalu,jgn dok berangan..

Azemi Ali berkata...

Salam cikgu mas.

Nak gelak ke tak nak gelak..
Tak nak gelak ke nak gelak...
Serius..serius jangan gelak...
Masih tersenyum semasa menulis entry ni..
Senyum tak apo kan..tak golak..
Camno leh jadi cam tu..
Tayar tak ado bungo ko?
Mesti pikir banyak sangat ni..
mau makan, buat kojo..
buat assignment, etc..

Apo yang penting..fokus..
fokus...fokus...
Hehehe..saya tak gelak..

PINATBATE berkata...

salam..
kesian sungguh kakpinat baca kisah syahdu ni...sabarlah yer..itulah dugaan namanya..nak menguji sejauhmana ketabahan jiwa cikgumas..kakpinat tak sampai hati nak gelakkan..lagi-lagi dlm keadaan cikgumas sakit sekarang..
cuma...cuma..cuma...bila terbayang cikgumas tersipu-sipu bangun depan vip sambil terdengkot tu buat kakpinat rasa nak.......tergelak jugak!! err..sorry...jgn putus hubungan yer..

cikgu mas berkata...

Salam cik mie..nanti sat nak ambik teropong!!!

Dia gelak,tak gelak
tak gelak,dia gelak
tak gelak,dia gelak,
Dia gelak,dia gelak lagi,Ya Allah!!dia terus gelak,dia gelak kuat,dia tekan perut gelak terbahak2,alamak dia panggil anak2 dia gelak sama,

sudah!!! hentikan!!!cik mie sampai hatimu,pas ni ku tambah bunga ..hu.hu.hu biarlah hang gelak!!mulai hari ni,cheq akan fokos dan terus fokos

cikgu mas berkata...

Salam nak teropong kak pinat lak

Allhamdulillah,ada nilai empati,caring n setiakawan tapi nape lak kak pinat senyum sumbing tu...alamak ada bunyi cam gelak lah..hu.hu kak pinat gelak gak nampaknyer!!

Uncle berkata...

Dear Cikgu Mas.
Berhati-hati dijalanraya!

en_me berkata...

selamat cuti sekolah cikgu mas itteww..

Noor berkata...

salam,
tut..tut.. terima kasih kerana menghubungi pusat khidmat urut urat damansara, sila tekan 1 utk urut terseliuh kaki, tekan 2 utk urut terkehel tangan, tekan 3 utk bercakap dgn tukang urut.. 'tekan 3'.. maaf, tukang urut kami semua nyer sibuk.. sila tggu sebentar, panggilan anda akan dilayan sebentar lagi. pelanggan yg dihormati, sila pastikan pengeras dibawa bersama ketika datang mengurut..
-minyak masak cap buruh 5 kg
-pulut ikan masin 3 kg
-ayam jantan putus cinta masak rendang 4 ekor
-bunga kobis 7 jenis
-garam secukup rasa..

pssstt.. kesakitan yang dirasai, InsyAllah akan sembuh 2/3 hari lagi.. bersabar lah menghadapi dugaan Nya

(ketika membaca entry ini.. tukang komen tidak mengeluarkan sedikit pun bunyi2 yg menunjuk kan beliau sedang ketawa.. cuma???)

cikgu mas berkata...

tangan ku mendail 999.tut,tut,tut...Selamat Pagi Tuan,Balai Polis Damansara..boleh saya membantu

Polis yer,ni saya nak report nii ada satu rumah urut haram kat Damansara ni,owner dia kalau saya tak silap nama Noor,tolong encik dia menawarkan servis yang menyakitkan hati pas tu pengerasnya pulak ada unsur-unsur khurafat,tolong ye encik polis panggil JAIS sekali buat pemantauan...ooh lupa lak panggil KASTAM sekali sebab saya rasa ada kegiatan penyeludupan ikan talang kat situ,tolong yer encik saya bimbang kegiatan jenayah berleluasa kat situ sekarang.

Polis :Terima kasih cik dengan maklumat ini,kami akan segera membantu,pasukan gerak khas akan di arah ke sana sekarang.ni nong,ni nong,,,,

Cikgu Mas : Puas hati aku,pas ni kena tangkap lah dia,berani dia gelakkan aku!!!

cikgu mas berkata...

Dear uncle..

wah seronoknyer uncle datang sini,terima kasih tak gelakkan saya bersama nasihat yang sangat bermakna,tak macam yang lain-lain tu!!!..semuanya sama..

cikgu mas berkata...

Salam en_me

Selamat tutup sekolah jugak!!!untuk en_me

afisazlie berkata...

hehe salam CM,
maaf bebenor ler, bukan sengaja nak gelak, tapi tetiba rasa mcm putus urat ketawa sy ni..
hehehe tapi CM jatuh pun, tetap maintain, kontrol ayu kan, hahaha

cikgu mas berkata...

Sazlie!!!!!(selalu ku panggil 2kali)..marah ni!!!

begini aku menabur budi pada ko,nk makan kentaki,meri beraun,mekdonel n keni rojes semua ku turuti, ku supplykan piza dan ayamas setahun untuk ko sorang je,ini balasan ko padaku,hu.hu,rupanya ko ketawa kuat sekali sampai putus urat ketawa..u r too much...

mestilah mantain,control penting,tegakkan badan punggut apa yang patut,senyum kiri kanan,terus berjalan ala model catwalk..he.he

afisazlie berkata...

hehehe terpanggil nak share kisah masa kat U dulu. masa tu baru je bubar jawatankuasa mahasiswa di mana sy menjadi presiden pelajar masa tu.

nak jadikan cerita, ptg tu ada exam company law, so nak p library, ada discussion. entah mcm ne duk kalot, naik tangga yg last, tersilap langkah, apa lagi terus tertiarap atas lantai yg bergerutu tu.

tercampak hp, luka jari. yang lagi best, kat belakang sy adalah lecturer law yg paper dia sy nak seat jap g. dia senyum meleret kat sy. aduhh, malunya rasa. tapi yg best masa dah dlm dewan exam..

masa dia lalu sebelah sy sempat dia kata "nasib baik awk tak bertanding balik untuk pilihanraya kampus akan dtg, kalau tak, tak pasal2 jadi isu" hahahahaha sy hanya mampu senyum kambing sbb jari pedih luka, akta yg duk hafal dah berterabur kuar masa tertiarap tu.. apa nak jawab exam ni!

hehehe mesti CM lak duk terguling2 gelakkan sy, huhu

Noor berkata...

Sazli,
CM guling2 bukan pasai gelak kat hang.. dia guling2 pasai tgh resah gelisah.. berdegup degap jantung.. mandi 5/6 kolah x basah, tido 7/8 kali terjaga.. makan kentuky, mek dunal, keni rojes, meri beraun pun x kenyang2.. dah tak sabar nak menatap 'wajah kesayangan'.. jejaka impian.. jejaka yg telah merentap jiwa raga nya, 20 tahun yang lalu.. tu pasai asik2 masuk blog cik lie.. dok mengharap cik lie siarkan gambar abg 's'.. yg cik lie plak dok tgh buat taik mata.. tu yg akak kesian sangat... uwaaaaaaaaaa...

oh.. aku pilu melihat mu

cikgu mas berkata...

dear sazlie...

kah,kah,kah,kah,kah,kah ,kah maka putuslah segala urat yang ada dalam badanku,bukan urat ketawa jer!!!sian ko dik nak jawab exam lak tu,habis lah akta yang ko hafal,akta sivil keluar akta hudud...kalau akak tergolek dog...ko lak tertiarap badak..he.he,patutlah ko gelak sakan,ko gelak ingat kisah ko rupanya!!.

cikgu mas berkata...

oh noor!!!sahabatku yang tercinta,ko jua yang mengerti,tolonglah pi kejutkan cik lie...tu,dah,dah lah tido yer,hu.hu.hu

Noor berkata...

Salam
ishhh.. cheq nak jawap komen cikgu yg atas tu.. ala yang pasai polis tu...

is: dey tanggaci!
noor: oh! inspector shahab!!!
is: ahaa.. mera nam inspector shahab. peh le tum??
noor: peh le tum?? peh le tum.. tum.. tum.. peh le tum noor
is: yenna dei.. lu ada bukak umah urut arrr
noor: amma inspector..
is: ha ha ha.. syabas betey.. inilah contoh usahawan pompuan kaya yg berjaya.. syabas.. syabas..

p/s: maka x jadilah polis nak tangkap cheq.. selamattttt

afisazlie berkata...

tulah pasal, sbb teringat kisah sendiri, tu yg tergelak tu..
tak pasal2 paper company law, masuk lak akta lain, akta keganasan runah tangga, akta pencerobohan hak peribadi, akta pemakaian tali pinggang, akta harta intelek, akta blog, etc

tulah kak noor cian kat cikgu, ternanti2 sampai jalan pun tergolek.. jap lah, sy suh abg aji post cepat2 pic tu.. abg aji ni pun satu, dia lupa kot arini (3o mei) hari apa..

cikgu mas berkata...

adoi sazlie,tolong lah!!!cheq dah terburai dah perut gelakkan lawak k.noor ko ni,ada tak u belajar `akta keganasan mental dikalangan blogger`???.k.noor ko ni tersangatlah kreatif wat lawak,..he.he.he

sazlie!!,sazlie!!! 30 mei tu hari apa??? tunngu aar jap lagi pizza pah sampai kt umah sazlie 4 ur lunch today,pas kt sini cerita tu..tambah refr.biografi.pppsstt..hang ni pun boleh tahan gila2 yer,kalau pompuan ku ajak masuk group pompuan kayo,ajk publisiti,tak per hang jadi lawyer kami jer...

afisazlie berkata...

30 mei ari apa? ari sabtu lah cikgu.. ish2 ni mesti kesan akibat jatuh tergolek aritu sampai lupa tarikh dan waktu,
hahahahahaha sori cikgu, cheq wat lawak jer no..

takde apa, saje jer nak test uji cikgu.. agak dah mesti cikgu nak tanya ari apa.. Jawpannya ari sabtu ler cikgu..

adeh adeh sakit perut ku gelak..
sori, hehe

cikgu mas berkata...

Tanganku mendail 75257525,

CM :hello piza pah !!! dah pergi tak delivery piza untuk sorang budak nama sazlie.??

Piza Pah : Dah mem, 5 keping kami antar

CM : what!!!how dare u,..panggil diaorang balik sekarang jugak!!! (sambil menjerit)

cancel semua tempahan piza untuk itu loyar buat masa ni,berani dia main2 kan mem besar ni!!!

Noor berkata...

Salam..
wa ha ha.. guling2 cheq gelak sampai tepi tasik putrajaya.. kedebuk.. terus masuk lam tasik.. fuiyo, ayaq dia sejuk.. tgh dok berenang nih.. mai sazli join akak.. best giler..
cikgu, sedap ke pizza pah tu.. nanti kalu p bangi cheq nak cariklah.. cheq tak pernah makan pizza.. ari2 makan lempeng tepung je.. cicah ngan sambal ikan bilis..

cikgu mas berkata...

baik2 noor,masa cheq memancing ikan talang dulu cheq ada nampak boye tembaga kat dalam tasik tu!!!dia ngap hang nanti kenyang seminggu!!!hang ajak sekali lak sazlie,nanti kn ngap lak my informer tu!!!

syok jugak piza pah tu,ada kt PKNS bangi,ada jugak kt damansara cuba godet internet tgk kiosk dia kt mana???

afisazlie berkata...

CM, tak baik buruk siku, dah bagi tarik balik, hehe

hmm PKNS bangi tu dgn umah kami taklah jauh, nanti leh gak kita p serang piza pah tu beramai2.. biar duk kalut depa sediakan piza tuk kita..

hahahaha tak renti lagi cheq gelak..

hehehe takpe kak noor, tu buaya tembaga, dia nampak cheq @ buaya darat, mesti ketaq lutut nya buaya tu..

cikgu mas berkata...

ni bukan buruk kes buruk siku lagi ni nak sampai tahap buruk buku laki,kepala lutut dengan tapak kaki kecuali hang bagi info best2..lapar lah hang pas ni tak ku hantar piza lagi...

afisazlie berkata...

hahahaha tak baik rasuah noo.. cheq baru pas habis kursus dgn budak2 bpr, kang tak pasal cheq kena soal sisat lak dgn depa..

hmm nak tahu apa? tanya lah.. mana tau cheq leh jawab

manzlie berkata...

salam cikgu mas..

la macamna leh jatuh...pakai kasut tumit tinggi 9 inc ker..
dah ok ker sekrang cikgu nih..

sukarn

cikgu mas berkata...

salam cik lie..

alah abang aji sorang ni..dah masuk sepital kuar sepital..masuk sepital ..kuar balik..baru nak tanya dah ok ker ke belum.???.he.he tertinggal kapal terbang la ni,tu lah sibuk berparti,climbing sana sini,kawan tergolek pun tak tau!!bukan kasut tumit tinggi,kasut pasar malam Puchong Perdana punyer hal...tapi yang penting nampak gaya ada nilai caring,tak macam yang lain tu..tq tak gelakkan saya,sebab malu saya beransur hilang sekarang..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today