yg sudi bersama cm....

Ahad, Mei 3

Cikgu..oh cikgu..


Esok sekolah balik...3 hari cuti rasanya kan elok kalau sambung jadi 30 hari.(tak bersyukur la tu ..ada orang tak cutipun walaupun hari buruh..contohnya en azli..he.he)


Bukan apa,kerjaku setinggi gunung..kertas exam,key in result,fail meja,headcount dan macam-macam ada (kalau cikgu ..diaorang tahu la..)kalau cikgu ada bibik kan bagus he.he...jgn mengeluh amanah tu...


Tak puas hati nak sambung gak..cikgu ni kan,semua orang kata kerja senang,cuti banyak,balik awal n just campur dengan budak...tapi sebenarnya kerja kami ni..tak tahulah..kami ni la driver (hantar budak ke mana-mana),nurse(kalau sakit)tukang kebun(kalau gotong royong)kerani (tu..hari-hari)tukang masak(hari kantin)pengadil,jurulatih,bodyguard,polis trafic ,penyelia,dan macam-macam lagi la...(macam gambar atas tu...tu tengah wat kerja akauntan tu..)...wat tenangkan hati cikgu mas... Selalulah anggap tugas tu ibadah...ye..
Tapi bulan Mei ni indah sikit bagi cikgu-cikgu...nape..???
  • Ada Hari Guru - nanti ada nyanyi-nyanyi,makan-makan n yang paling best dapat hadiah..
  • Cuti Penggal Kedua - Jangan marah 13 hari tu....

Tapi jangan lupa..angkut kertas periksa pertengahan tahun balik kampung,kerja terus kerja walaupun cuti.....

For motivasi....Selalulah anggap kerja tu ibadah..bekal or saham untuk akhirat...pasti bebanan terasa ringgan........Insyaallah...

16 ulasan:

Atikah berkata...

Nie jeles nie... 13 hari cuti tu... bestnya cuti... ke mana Kak Mas cuti sekolah nanti?

manzlie berkata...

salam cikgu Mas...

Memang tugas cikgu macam tu pe...cuti banyak.dapt p hliday dgn murid...hmmm dulu teringin gak nak jadi cikgu tapi jadi cleaner lak skg, tulah pasal taknak dengar cakap cikgu kan...anyway tugas tu memang aggap lah sebgai ibadah..bekalan di akhirat banyak tu..jgn lupa...tapi bulan for sure haepi lah semua cikgu dpat banyak hadiah....heheheheeh ,saya nak abgi cikgu mas nanti hadiah yang paling berharga nanti minggu depan...

Teringat masa zaman kecik kecik dulu bagi cikgu hadiah...seronok...

waalam

cikgu mas berkata...

kite ingat nak pi kelantan lah,sebelum tu menyinggah kat Masjid Kristal Ganu..tak sempat tengok lg...Tika nak ikut???Tapi tikakan keja...

cikgu mas berkata...

Saya tunggu cik lie ye..baik ye cik lie ni...

manzlie berkata...

salam...

sya cuma nanti akan bagi cikgu Mas Hadiah berupa Doa di Depan Multazam - semoga cikgu mas beroleh kesihatan yang baik, di murahkan rezeki dan dtang ke sini menunaikan umrah atau Haj..tu je hadiah doa dari saya...

sukran

wasalam

cikgu mas berkata...

salam..

cik lie..sesungguhnya dalam dunia tiada satu material pun yang dapat mengatasi kekuatan doa yang lahir dari hati yang penuh ikhlas.Allhamdulillah saya sambut hadiah ni sbg hadiah terindah..dan di depan Multazam malaikat di Baitulrahman mengaminkan doa kita.Hanya Allah yang dapat membalas..
Saya nk nangis ni!!!!tisu ade tak ???

~red~ berkata...

ehem...
bila nak tunjuk muka nie..
tangan & spect mata dh nmpak.
hehe.. ;p

cikgu mas berkata...

Salam..cik merah...

ha.ha..pas ni k.mas tunjuk kaki lak ye..pas tu merah sambung mcm main puzzle...gambar tak penting...yang...

manzlie berkata...

salam..

asyik tunjuk gambar dari belakang, dari atas jee...mana gambar dari depan lak...tapi sya dah boleh agak muka cikgu mas ni...hehehheheeh macam cikgu saya yang dulu, cikgu Norlailawati manis mukanye....

sukran

cikgu mas berkata...

Salam

Gambar tak penting cik lie..

manzlie berkata...

salam...
penting jugak untuk menilai dan membaca diri seseorang tu...kalau tak penting sia sia lah sya belajar "body language " kat singapore dulu..hehehehe

wasalam

manzlie berkata...

salam cikgu Mas

Leh bagi nama penuh tak sebab besokinsyaalah saya nak buat Umrah..leh hadiahkan doa untuk cikgu mas depan multazam

sukran

cikgu mas berkata...

Salam en lie...
Alhamdulillah,doa dari seorang sahabat...amat saya hargai ,hanya Allah dapat membalas...

gini cik lie..boleh panggil..

Mas 916
Mas tulen
Mas jongkong
Mas Paun
Mas Airlines..he.he

tapi nama sebenar saya...Mas Suria Shamsudin...Cik lie doakan saya terus tabah meneruskan kehidupan ini ye....thanks a lots

manzlie berkata...

nasib baik tak Mas Joko...hehehehehehe

sukran

cikgu mas berkata...

saya mas yang mahal-mahal...mas joko tu jual bakso tak masuk group.wei...

manzlie berkata...

sama lah tu mas juagak...adik beradik jugak kan...mas + joko = tak adik beradik tu...heheheh

wasalam

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today