yg sudi bersama cm....

Rabu, Mei 27

Ingat ker??

Celik jer mata...aku tahu hari ni,hari penting,kalau tahun lepas aku berada di Makkah,tahun ni aku pula ada di Melaka,semua ini ketentuan Allah. Tugasan perlu kusiapkan,tak kuasa melayan perasaan,tapi dah namanya pun perasaan dia datang jua menganggu segala benak rasa...mata tertumpu dikomputer cari bahan katanya,jiwa melayang entah ke mana,....


Ingatkah dia!!!,lupa ker??ada seseuatu yang terjadi pada hari ini???...bagaimana kalau dia lupa???sedihkah aku.???.aku kuatkan hati terus senyum bila rakan segroup berbincang dan bergelak ketawa...


Akhirnya tepat pukul 10.00 pagi handphone berbunyi...ku terima satu msg..yang berbunyi...

. "Happy *********,bukan tak ingat,bukan lupa...
saje nak menguji rasa...
Payah benar nak meluahkan,pape pun Happy *******"



Nape??? bergegar ke dunia kalau kata dilafazkan...
Nape??? runtuh ke langit kalau ia diluah..
Nape???taufan ke bumi kalau ia diperkatakan...


Thanks ...so much,walaupun sekadar satu msg berharga 30 sen..aku tak pernah harap kad dari berlian atau permata...sekadar ingatan dah cukup memujuk rasa....kerana aku tahu hidup ini hanya sementara....................

27 ulasan:

Noor berkata...

Salam..
Happy????? happy birthday ke cikgu??.. oooo birthday ari nie ek??..
happy birthday to youuuuu... u was born in the zoo... heh heh.. tu lagu masa kecik2 dulu... tukar2.. Allah selamat kan kamu.. Allah selamatkan kamu... Allah selamatkan cikgu mas.. (cik lie.. atikah.. sila berdiri bagi penghormatan.. kita nyanyi macam dlm citer labu labi.. nyanyian untuk hj bakhil..) heh heh..

apa2 pun.. meh sini kak noor nak wish.. Happy birthday cikgu.. semoga Allah merahmati cikgu didunia dan diakhirat.. aminnnnnn

~red~ berkata...

salam...

lama x kunjung blog k.mas.
rindu la. hehe...
as a woman, sy faham betapa penting nya sesuatu ucapan itu.

Bagi saya, setiap message itu penting dan amat bermakna.
Mungkin bagi org lain, ia sekadar message tapi tidak bg saya...

saya pun rase sday... huhu... =(

hani@debumelukut berkata...

we will always remember most the things that we choose to forget most...betul kn??

cikgu mas berkata...

salam noor..

tuan hamba silap bukan birthday ku hari ni..kalau dihitung bulan lima ni mak ku baru loya-loya mencari kedondong dan mangga.ada hari yang penting bagi sorang pompuan hari ni,terutama pompuan kaya.hang tak yah tahu hang kecik lagi.biarlah hang meneka.pape pun thanks hang sorang jer sudi menyanyi untukku.hu.hu.cheq nangis ni noor,pujuklah!!

cikgu mas berkata...

hai merah..ye lah...rindu yer kite kat awak,dah baik demam ker???seperti biasa pendapatmu lebih matang dari usia,u re big2 girl in the big2 world.betul tu biarlah sekadar msg..

cikgu mas berkata...

Dear sis hani

nice to meet u..yup sis dan biasa yer..i`m always agree with u,sis hani lebih puitis,lebih empati,boleh luahkan perasaan walaupun dengan sepotong ayat ringkas.datanglah selalu ke sini..

manzlie berkata...

salam cikgu Mas..

Happy Aniversary To You...semoga berkekalan ke anak cucu..

sukran
wasalam

Atikah berkata...

Salam kak mas...


Kak noor... bukan birthday ler... hari ulang tahun perkahwinan kot... kita tukar lagu... Allah selamatkan perkahwinan kamu... allah selamatkan perkahwinan kamu... Allah rahmatilah perkahwian kak mas... Semoga sentiasa bahagia dan di rahmati Allah hendaknya... Aminnnn....

p/s: kak mas, tak dak perancangan tambah bilangan keluarga ker? he.. he..

~red~ berkata...

hye k.mas...

alhamdulillah dh baek dmam.
thanks to your bro's tips too. hehe...
he can be a good father 1 masa nnti. =)

cikgu mas berkata...

salam cik lie

Aiiik,Aniversary ?? mana tau????,pernah cakap ker?? mana ada!!! Happy school Holiday lah!!!pape pun thanks,

jadilah sorang yang perasa,tak de salah yer untuk kita menghargai seseorang menerusi kata-kata yang penting kita ikhlas..betul tak my freind..

cikgu mas berkata...

pandai lah hang serkap jarang tika,

happy school holiday lah!!!!

elaira berkata...

salam cikgu mas...

ya allah rupanya tu hari saya dah masuk blog orang lain yg nama dia sejibik nama saya... al kisah syahdan sahibul hikayat nyer ... dengan seamat konpiden tahap spacecop gaban... saya ingatkan itu ler blog che'e-ghu... huhu... salah ghomah ghopernyer... ater malu amat ler teman... huhu... blog tu kebetulan nya pun ada ler link ke blog Cik Lie, yang demikian itu ler konpiden saya tu tak berbelah bagi.

hmm.. tak apa la yer... ni saya betulkan balik database paleotak saya ni ha hehehe..

che'e-ghu di putrajaya ya... dokek la kiro e tu.. tak sampai tiga marhalah dr rumah saya :D

Noor berkata...

Salam,
Aduhhh.. malu2, bagai nak rak cheq menyanyi.. rupa2 nyer salah lagu.. hu hu
Cikgu..
ini kesah seorang sahabat.. suatu waktu dahulu dia adalah seorang yang terlalu kuat ingatan.. setiap tarikh dicatit.. setiap detik dirai.. setiap 'occasion' diingati.. namun bilamana dia sahaja yang beriya-iya.. dipihak lain buat selamba.. dia merasa kecewa, luka, sayu dan akhir nya menitislah si air mata.. tahun berganti tahun, mengharap kepada perubahan.. namun harapan tinggal harapan.. kesedihan dan kesayuan telah bertukar menjadi satu perasaan yang sukar ditafsirkan.. tarikh2 keramat tiada lagi dalam ingatan.. sudah lali mungkin!! bila ditanya kenapa ini terjadi.. maka inilah jawapan nya.. 'aku dah malas nak angkat pot!'
kesian kan!!!

Atikah berkata...

Alahai salah juga ropenya... udahnya kak noor wush happy birthday, silap, ku fikirkan ulg thn perkahwinan... ropenya happy holiday... wah bestnya... leh cuti2 malayisa gitu... HAPPY SCHOOL HOLIDAY untuk kak mas sekeluarga...

P/s : cuti nie ke perancangan ke mana?

Noor berkata...

tikah..
ye ke happy school holiday.. ko nih luruslah dik.. cepat bonar percaya.. mana ada org wish happy school holiday.. kedai2 jual kad pun lum buat laie kad cam tuh.. ha ha

p/s: cikgu kata, cuti nih dia nak buat rombongan cik kiah p melawat taman boya.. kalu hang nak join.. sila bayar pendaftaran kat akak.. emmmm rm 2/3/4 ratus.. kaya2

cikgu mas berkata...

Salam elaira@masliza..

Wellcome,masuklah minum2 air dulu,ada kuih koci tu makanlah (noor masa dtg dapat karipap)

Ye ker salah umah,tu la masa beri salam biar buat 3x,cikgu mas mana lak tu u pergi,cikgu cik lie masa sekolah tadika kot...

Selamat datang ke group pompuan kaya yer!!!aah rumah kite kat2 putrajaya..u kat ner??

cikgu mas berkata...

salam Noor

Aduuh air mata ku menitik tik.tik.tik dalam pot bila membaca kisah sahabat itu!!!!..

Ada kisah sorang sahabat,masa tu sahabat tu punya body cutting 20,20,20,..sahabat tu sentiasa mendapat ucapan walaupun di hari kucing sahabat itu beranak,apatah lagi special date..pihak yang satu lagi sentiasa menunggu sahabat tu disemua tempat,ditepi pokok,ditepi tembok atau ditepi parking moto dengan membawa sejambak bunga walaupun bunga taik ayam..tapi masa berlalu bila sahabat itu telah bertukar dari seekor ikan talang kepada seekor ikan jaws ..tiada lagi ucapan selamat dari pihak yang pernah terhenggeh2 dulu...kesian kan!!!

cikgu mas berkata...

Ada lah noor,kad school holiday!!!gi tanya cikgu2..cheq nangis lagi niii tentang kisah sahabat yang tak angkat pot,tu...pesan kat sahabat itu ,baling jer pihak sana tu dengan pot,mesti dia tersedar...hu.hu.hu sedih lah Noor.

cikgu mas berkata...

AAhh tika jom pi taman boye!!!!bayar wang pendaftaran kat cik noor..ni projek pertama group pompuan kaya!!!jangan lupe bawak pistol sorang satu untuk tembak boye!!

elaira berkata...

salammm tuan rumah dan tetamu2 lain yg lepaks sakan makan kue koci ni ha... (seb baekk inti dia tak dak unsur doghoyan... kalau tak memang potong laa huhu)

ada pun kehadrat blog yang aku ter-terjah tu adalah http://nmasliza.blogspot.com/. dia tu pun seolang che'e-ghu. itu pasal laa tersalah faham huhu. tak cukup research la aku ni, trus buat kesimpolan - ni la bahana nyer. tapi tak pa, aku dengan tak malu dan tanpa rasa bersalah sikit pon dengan kembang kempis idungsnya meneruskan kegiatan mengunyah kue koci cikgu mas yang sunggoh liat... opppsss sungguh lazat (beli jiwa toan ghomah ni) hehehhe...

kat ujung rimba hari ni bubur ketan hitam... jemput2 lah semua :D - tapi hujung rimba tu sunyi sepi sket tak semeriah kat sini... nama pun rimba kan... ghimau je yg banyak hahahha

Noor berkata...

Cikgu..
nak sambung.. sebab tadi terserempak ngan sahabat cheq kat tepi tangga.. dia kata..

Inilah hakikat sebuah kehidupan, kita tak boleh dapat semua yang kita kehendaki dan ingini.. tapi.. bila dah nama nya manusia, maka munculah perasaan cemburu.. kenapa kita tidak seperti yang lain nya.. sentiasa dirai.. apa kurang nya kita yang suatu waktu dahulu ditatang bagaikan minyak yang penuh.. sudah meleleh keluarkah minyak itu.. atau pun sudah tumpah terus dari tangan yang menatang nya.. hu hu

cikgu mas berkata...

salam elaira...nak panggil mas rasa macam panggil diriku!!!

Nape lak kuih koci ku liat,sian tetamu saya!!!tak pe pas ni ku buatkan mu,kuih tepung talam,

ye lah mas ni macam2 mas,mas joko,mas jongkong,mas cotek,mas airlines,mas karat macam2 mas lah,termsuk ayam mas tu lah u tersesat tu!!!it`s ok...

ape ada bubur ketan hitam!!!tak pernah dengarlah kalau bubur pulut hitam tu cheq tau lah.tapi jgn risau kalu pasal mamam,pas cheq masak n cari kayu cheq datang jengguk ke rimba tu...salam perkenalan!!

cikgu mas berkata...

Kat parking kereta tadi,kawan cheq melambai dia pun nak sambung cerita...cam ni katanya!!!....

realiti hidup tak sama dengan impian,bukan cemburu melihat pelangi atas kepala orang lain,tapi sahabat tu sekadar ingin merenung pelangi yang pernah dijanjikan dalam hidup sahabat itu di suatu masa dahulu....

Dulu ditatang bagai minyak yang penuh,Kini minyak tu bukan meleleh bukan tumpah!! cuma mungkin minyak itu dah tak sepanas dulu,dah tak seharum dulu agaknya,..

itulah realiti hidup kata sahabat itu kepadaku..sahabat tu pun memecut kereta meninggalkan aku terlopong mendengar falsafah yer!!!

Atikah berkata...

Salam kak mas, kak noor...

Tu ler kak noor, terlurus bendul sekejap... tp setelah baca komen kak mas, terasa ada yang cuba disampaikan... Hmmm... adakah akak ku ini dilanda musibah... dalam kesedihan? Riang dlm derita? Kalau benar bagai dirasa... hope kak mas tabah hadapinya... jgn bersedih... kengkawan kak mas.... group pompuan kaya kan ada....

Azemi Ali berkata...

Salam..

Get Well soon cikgu. Harap kaki dah baik. Happy anniversary . Ikut firasat saya ini anniversary ke-6. tahu. Selamat menyambut Hari Ulang tahun ke 6. Semoga Allah merahmati cikgu Mas sekeluarga.

Selamat cuti sekolah juga. Saya cuti sekolah ni melancong ke Melaka je. Kg. cikgu tu..

Salam ukhwah

cikgu mas berkata...

salam

sudahlah tika,jangan berkias2 serkap jarang tak sudah2 ..tak de makne yer!!!hang dok tangkap gambar diam-diam,hang kecik lagi ,hang kena celebrate happy school holiday jer!!

cikgu mas berkata...

salam en mie..

Sekali lagi dia bermain firasat,tapi meleset firasatnya....thanks for doa.

Pi lah Melaka,naik taming Sari Tower seperti n keliling Sg Melaka,cik mie akan terasa seperti berada di Paris dan Venice..kita lak pi tengok Masjid Kristal kg cik mie...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today