yg sudi bersama cm....

Selasa, Mei 5

Aku sedih...

Sempat gak `usha` yang ni...kena kuar ASB ni....kalau nak yang ni..

Ni lah handphone buruk yang kena gelak tu... standard budak darjah 3 punya..hu.hu..

Beria-ria mamat ni melayan aku...tengok gaya yang nak beli tu macam pompuan kayo...je




1st May baru ni..sampailah ajal handphone buruk ku..dah tak boleh on dah..picit-picit..tekan..tekan,ia tetap kaku,gelap,keras dan sejuk..beri bantuan pernafasan pun tak gak berdenyut,redhakan je lah...takkan nak hantar baiki buat kena gelak je..silap-silap harga baiki lebih dari harga dia..maka bersemadilah ia di gobok buruk..pape pun aku sayang handphone tu,aku beli untuk hadiah diri sendiri masa birthday 3 tahun dulu.


Cammana dah tak de hp..?? terjumpalah hp nokia hitam (yang kat atas tu..) jenis apa entah tak pernah aku ambik tahu.Aku pun pakailah...ada rezeki nanti cadang nak cari yang lain....
Semalam,hphone ni pun bunyi masa tengah mengajar...sebab call penting aku angkat jugak.Pas jawab dua pelajar depan meja guru tersenggih-senggih kat aku...

"Nape"..aku bertanya...
"Hphone cikgu macam adik saya yang darjah 3 tu punya"...pelajar tu jawab..

h.hu.hu..sedihya aku....dia sebenor nya nak bagitau handpone aku jenis cap ayam lah tu..

"sampai hati awak..ye lah cikgu mana ada duit nak beli hphone mahal-mahal"....aku menjawab dengan nada merajuk..


"Cikgu belilah hphone baru cikgu...ada Nokia E70,canggih cikgu,N81,N96...N95 pun dah murah sekarang cikgu"....beria-ria budak ni menerangkan kat aku..

"Yer ke"...nanti cikgu tengok..aku jawab confident padahal aku tak pernah tahu pun jenis handphone...yang diorang sebut tu...aku tak berminat..

Tapi jauh sudut hati aku rasa tercabar gak..budak sekolah pun lagi advanced dari cikgu dia..

Balik sekolah aku pun cadang nak survey handphone baru..hajat hati nak ke Sunway Pyramid tapi jem lah kat situ..so aku pi survey yang dekat-dekat dulu...

Ya Allah..mana-mana yang pelajarku sebut tu..semuanya ribu-ribu hengget..kalau tak silap N96 or E70 tu harganya dekat 3ribu..lebih kurang gaji basic cikgu sekolah sebulan....

N95 yang diaorang kata murah tu..kurang sringgit 2ribu..aku belek ,angkat .letak..pusing..letak balik..tapi tetap mantain...buat gaya perempuan kayo..


Beria-ria mamat jual hphone tu melayan aku..kat 15 minit gak....


lastly aku closing jual beli dengan ayat biasa....."Takpe lah ye..kalau malam ni saya mimpi handphone ni..saya datang balik,beli terus!!!...la tak jadi rupanya.terkebil-kebil mamat tu..sori ye...


Dalam kereta aku terpikir..apa jenis agakya Bill Gates n Donald Trumph punya handphone ye.??


P/s..Pada sapa-sapa yang ada hphone beribu-ribu hengget,janganlah senggih tengok makcik-makcik cam saya ni pakai handphone cam ayam..kita orang ada hphone gak,asal boleh call n sms dah la...Betul tak en azli...(pemilik N95 yang saya tengok tu..)

13 ulasan:

manzlie berkata...

salam cikgu Mas...
saya baru je beli 4 pcs hp yang macam gambar atas tu ( yang cikgu kata hp buruk lak) untuk hadiah staff untuk party department saya minggu depan...

saya pun nak jual gak N95 ni kalau cikgu berkenan..hehehehe tak mahal cuma rm2500 jee heheheh

wasalam

Atikah berkata...

Ala kak mas, alang2 nak cari tepon baru, cari ler iphone... canggih gitu... baru anak murid tengok terkeluar biji mata... Meracun nie... he.. he..

cikgu mas berkata...

Salam cik lie

Boleh..cik lie..saya beli N95 cik lie..tapi saya bayar 25kali ye..boleh kan..kata kawan..ala-ala macam makcik beli karpet dengan mat bangla tu.

Tengok tu..hphone yang ku guna jadi hadiah parti jer..sedihnya.

cikgu mas berkata...

Yo tika..apa!!!! budak2 tu ingat cikgu dia tak berduit ker???...nampaknya racunmu meresap ke hati...

taj berkata...

salam,

dah 2 kali henpon mahalku masuk jamban, maka henpon murah jua aku cari sbg ganti...herga RM230 je... langsung digelak oleh famili aku...
lepeh ni mmg ada plan nak iphone, tgh kumpul duit ni..nanti aku tayang pd korang

cikgu mas berkata...

salam taj..
tu lah pasal kalau beli mahal-mahal..dapat iphone nanti taj..
tayang taj ,jangan tak tayang...gantung kat leher..nampak kayo jer..

manzlie berkata...

Salam cikgu mas...

kalau nak bayar 25 kali..hmmm kalau kawin dapat anak dah dua baru abih bayar kan..

cuba baca entry saya pada bulan November ada cerita pasal I phone..

sukran

yginsaf.com berkata...

salam cikgu mas itteww.. handphone bukanlah hakmilik kekalsss.. tapi n95 tu memang mancongkammmm wa cakap luu

cikgu mas berkata...

salam en.me..tq sudi singgah..

betul tu en.me..tu la nk tembak N95..

cute betul perkataan `mangcongkamm`
tapi pernah tak pergi Kedai Nasi Ayam Mangcongkam kt Jalan Gombak...???

cikgu mas berkata...

Salam en lie

Kite dah baca dah..jealous ye cik lie..orang lain kumpul duit cik lie dapat hadiah je dari putera raja lagi..16G lagi..

Bertuahnya cik lie..orang baik-baik ni memang murah rezeki..

manzlie berkata...

Salam cikgu Mas,,,,

tapi saya dah jual rm1,000 je kat hamba allah duk pujuk nak..takpa lah sian kat dia kan...

skg masih lagi N95 lah...tu jelah camera saya yang duk amik semua gambar di Mekah ni..heheheh

sukran

cikgu mas berkata...

Salam ..

ooh tidaaak!!! seribu jer..Dirimu mudah dipujuk rupanya cik lie..

manzlie berkata...

salam....


takpa lah saya dapat pun dari rezeki allah bagi gak..so takyah lah nakuntung banayak..tu pun dah syukur alhamdulilah...ada gak insan yang nak bagi duit.Lagi pun tu semua hanya sementara dan pinjaman je di dunia ni..tul tak..

sukran

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today