yg sudi bersama cm....

Khamis, Mei 21

Cikgu dan library..indahnya.

Perpustakaan Universiti Malaya,Kuala Lumpur..."mulanya disini..tiada berpaling lagi.."


Kalau saya ditanya...dimanakah tempat yang paling meninggalkan nostalgia dalam hidup saya..inilah tempatnya...Library...Perpustakaan...Kenapa.???...kerana disini sesuatu yang indah pernah bermula.....
Bila dah habis belajar pun saya sering ke sini...memandang bangunan putih di atas tu..dengan pandangan penuh kerinduan...........disini segalanya manis untuk di kenang....
Hari ini terjiwang lak..sebab sangat penat menanda kertas examm.........so ingatlah sesuatu yang sentimental..kebetulan saya pun ada kat library sekolah sekarang ni...semua orang ada monumen kenangan..masing-masing.Kalau kawan-kawan baik saya di UM dulu pasti tahu kenapa saya suka ke sini....untuk Safina kalau terbaca..ko ingat tak apa pernah berlaku di sini???

12 ulasan:

Atikah berkata...

Salam kak mas,

Hai kak mas, kenangan apa tu? hmmmm....

Waktu belajor dolu2 pun saya suka p library.... :) p baca novel... kih... kih...

cikgu mas berkata...

kenangan jatuh!!!!???..jatuh longkang ha.ha..

masa belajor dulu,k.mas memang minah library..siang,malam,pagi,petang kat situ,lebih2 lagi musim exam..akhirnya diriku,,jatuh gaung disitu..

hang suka pi baca novel,k.mas suka cuci mata kat situ..he.he

en_me berkata...

salam kak mas itteww.. dh lamer me x gi library ghitewww.. uhuhu

cikgu mas berkata...

salam me

camner nak pi mangcongkam sokmo..pi lah sesekali...me teruslah jalan-jalan beri info kat kami..

Noor berkata...

dear cikgu, kalu dah nama nyer kenangan.. library, canteen, tepi toilet, kat tangga dewan, bawah pokok.. ahh! semua nyer bisa membuat ku tersenyum & tersengih sendiri.. namum kadang2 tuh bisa juga membuat air mata ku meleleh 3/4 besen.. hajat ku tak kesampaian.. 'pelamin angan ku musnah' wa ha ha.. padan muka.. kan mak suruh p belajar.. kuang 3x

cikgu mas berkata...

hai Noor.ooh so sweet u visit to my blog...

jemput-jemput minum air dulu makan karipap ni.i buat malam tadi.wat cam rumah sendiri yer!!

tapi kita kena pesan kat mak,memanglah mak suruh belajar,tapi kalau anak dara mak tak laku camner??? mak jugak yang susah.Mak sekarang bukan pandai nak carikan anak suami,Anak kena jugak cari sendirikan.

Psst,psst: dulu i suka gak dok bawah pokok tepi surau siswa,cuci mata,nak cari yang solat 5 waktu.kuang,kuang,kuang

manzlie berkata...

salam cikgu Mas...

Huh..makan karipap tak ajak pun org mekah ni..

suka lepak bawah pokok and cuci mata? naughty girl..

wasalam

cikgu mas berkata...

walaikumsalam orang Makkah..

"masuklah sekali,jemput minum,kalau untuk orang Makkah,i wat karipap special 4 u.silalah karipap inti daging uuntaa!!3 hari 3 malam i buat..hu.hu (sedapnya daging unta)..meleleh air liur..

cuci mata bukan naughty yer!! cuci mata untuk masa depan.Cik lie,mari saya ajar`how to clean ur eyes? biar terang dan gemilang masa depanmu...cik lie asyik keja je..tak sempat cuci mata.now u have to cuci ur mata.

Noor berkata...

salam cikgu mas & cik lie...

ala cik lie nih..tak bleh tak bleh.. karipap tuh cikgu buat untuk saya je lah.. tu pun dah sejuk malam tadi nyer (sib baik lum basi lagi)
org mekah kena makan kebab.. kebab unta!! eh! ade ke kebab unta.. x penah nampak pun..

psst... psst.. cikgu, kira ok lah tu lepak bawak pokok tepi surau cuci mata... saya.. terus lepak dalam surau buat taik mata.. kuang 3x

cikgu mas berkata...

ha.ha.ha sakit perutku cik noor...gelak ..

u r so funny lady lah,,i want to know u lah..
kt profil tu tlg masukkan gambar budak pompuan kelakar ni yer,jgn dok asyik kuang3 je..saya nak kawan dgn awaklah sebab i rasa peragai kita sama..

tadi kat blog cik lie u kata..pompuan kayo pakai cermin mata besor..tu pun i dah gelak terbahak2..teringat datin-datin mesti ada cermin mata beso yer...

buat taik mata kat surau??tak pe,cuci mata depan surau buat dosa tau!!!

datang selalu ye! u make me happy!!

manzlie berkata...

salam cik Noor and cikgu mas...

hampa dua orang ni memang Ratu Lawak lah...tahun depan jgn lupa masuk astro..saya nak sewa decoder dari Mekah tau..

sukran

wasalam

cikgu mas berkata...

ada ker astro kat Mekah,???kalau kami masuk Raja Lawak,Nabil tu tak dapat cari makan bungkuss ,pencen dia terus cik lie!!!

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today