yg sudi bersama cm....

Sabtu, Julai 4

Cikgu say..I love u so much...




Saya adalah seorang insan yang sangat menyenangi ucapan keramat ini...saya tidak pernah takut untuk mengucapkan `I love you` pada sesiapa yang saya senangi..pada orang-orang disekeliling saya,..bagi saya,untuk apa kita takut menzahirkan rasa.??.sedangkan hidup ini Allah sisipkan hati dan jiwa untuk kita terus sayang menyayangi sesama kita..saya senang memanggil seseorang dengan panggilan sayang..cuma kita perlu berhati-hati dengan nada dan caranya..janganlah bernada merenggek..lain pulak maksudnya..lain pula tangkapan dan persepsi orang lain terhadap kita.
Perhatikan dengan mata hati betapa kosongnya jiwa Nabi Adam a.s walaupun hidup disyurga Indah..Allah maha mengetahui ....dititipkan Hawa buat penghibur,penenang,dan penghilang sunyi sepinya dan terciptalah "Cinta Adam dan Hawa"...
Saya senang memanggil pelajar saya dengan panggilan sayang,dan sering mengucap perkataan ` I love you lah`..bila mereka menjawab soalan dengan betul dan memberi respond yang baik ketika saya mengajar..tak kira lelaki dan perempuan,Saya perhatikan pasti mereka tersenyum bangga mendapat ucapan itu dari saya dan spontan menjawab .. "I love you too cikgu..."
Siapa yang tidak mahu disayangi????..Allah maha penyayang..Allah mahu hambanya berkasih sayang..bercintalah hingga ke syurga...lahirnya kita juga atas dasar kasih sayang..amannya dunia kerana rasa cinta dan sayang..musnahnya dunia kerana demdam dan kebencian..sesiapa yang amat sukar mengucapkan i love u..mereka terbelenggu dengan rasa ego..dan keras hati..
I JUST WANNA SAY ...I LOVE U ALL....WHY??????????????????????????
BECAUSE YOU LOVE ALLAH.....................
I LOVE U SO MUCH...PLEASE TELL ME WHAT?????
P/s : Amaran kerajaan Malaysia: janganlah say i love u..kat suami orang,anak bujangan orang or sesiapa yang anda temui dijalanan..kena kejar saya tak tahu..pilihlah tempat dan individu yang sesuai yek...............

14 ulasan:

||alis|| berkata...

baik...


cikgu mas:

ai lappppppppppppppppp yu veryy bigggggggggggg......!! :)

cikgu mas berkata...

wow!!!!

i lapppppppppppppppp u toooooooo

i likeeeeeeeeee it,he,he

Atikah berkata...

Salam kak mas...

I love u 2... 3... 4... 5... n
forever...

as long as u love me...

p/s; cory ler kat umah tu, kek dah basi dah... adik mu ini cibuk cikit... hari nie, nie baru ada msa dok mengadap lappyku... :)

Asnija berkata...

I pun nak lap u laa...

(tadikan...kita gi check, N97 termurah kita jumpa RM 2,300...selalunya 2590,2499, 2999...teruja hati ku ini...kalau u lap me, belikan la I..hadiah besday...bulan ni...boleh ye...I LAP U)

cikgu mas berkata...

Dear atika

i love u, 100.1000.10000,100000000,forever n ever but..tak setuju sgt as long as u love me because cinta tak perlu syarat....

as long as u hate me..i still loving u forever n ever..i dont care who u are,where ur from...what u did..i love u all my heart..perrrgh..romantic weeks kite ni..he,he,he

cikgu mas berkata...

salam nija

u lap me,i lap u too

u nak,N97,,hmm bila i say i lap u bukan handphone kedai handphone pun i sanggup beli untuk u..yg penting i lap me

hanis berkata...

Salam...

I love U kanda....


emmmm kanda...

kebetulan kanda dok cerita ttg sayang or "love"....apa pula pandangan kanda ttg "CINTA"....adakah sama? & pada siapa CINTA itu boleh d'beri....

cikgu mas berkata...

salam

i love u too dinda

dinda..

kalau org kata cinta itu buta..kata kanda cinta itu celik..
kalau org kata cinta itu fantasi..
kata kanda cinta itu realiti
kalau org kata cinta itu palsu
kata kanda cinta itu tulen sejati
kalau org kata cinta itu melalaikan
kata kanda cinta itu menyedarkan
kalau org kata cinta itu kelemahan
kata kanda cinta itu kekuatan
kalau org kata cinta itu noda..
kata kanda cinta itu suci dan mutlak...
kerana bagi kanda cinta terlalu agung untuk dihina,,,cinta tak pernah bersalah..yang salah adalah manusia yang kononnya bergelar pencinta tapi tak tahu bercinta..tak kenal cinta..cinta dijadikan modal untuk mendapat sesuatu idaman nafsu...(bila berbicara pasal cinta tak cukup sebuku,he,he,he)

siapa yang boleh diberi cinta???

orang yg kenal cinta
org yg tahu bercinta
org yg perlukan cinta
org yang tahu menghargai cinta
org yang ingin bercinta
org yg mengagungkan cinta

tapi pada kanda
berilah pada siapa saja...yang mencintai Allah...bercinta lah dan mencintailah tanpa meminta satu balasan atau timbal balik daripada cinta yg diberi..

~red~ berkata...

salam k.mas..

cinta dtg dan pergi... =(
Cinta pada Allah, cinta hakiki. =)

pape pun, I LOVE U k.mas!

Semoga tabah mengharungi liku2 hidup ini. =)

cikgu mas berkata...

Salam merah

biar cinta tak pernah pergi,,, merah menyala membara sepanjang zamnan seperti cinta Ilahi kepada hambanya..kita tidak akan dapat menandingi kasih tuhan pada kita walaupun kita beruasaha kerana Allah maha penyayang dan maha mengasihani,apapun yang hambanya lakukan sifat maha pengampunnya adalah bukti kekuatan cinta,sifat ya wadudnya(yg maha mencintai) adalah terlalu agung untuk dimiliki oleh hambanya...

Ya cinta pada Allah juga yang hakiki...

I LOVE U SO MUCH WITH ALL MY HEART..DEAR...

~red~ berkata...

salam k.mas.

Thank you so much =)

Ni ada sedikit santapan rohani buat k.mas>>>

Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta kepada suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.


Ya ALLAH sentuhlah hati sahabatku ini...saat dia jauh dariMU, peluklah hatinya...saat dia mencintai sesiapa lebih dariMU, peliharalah imannya selalu...jadikan dia hamba yang banyak berdoa, beristighfar dan nangis dihadapanMU agar diberi kekuatan dan kesabaran kerana setiap sesuatu datang dariMU...

afisazlie berkata...

hmm cheq tak leh nak lap CM, lap kete persona hitam CM pun cheq tak mau.. sian kat cheq ni, 5 hari kena dera fizikal n mental n emosi n jiwa serta raga kat kem, balik terus sakit badan, selsema.. tapi balik2, jeng jeng jeng, ada kejutan.. CM agak2 tahu tak?

cikgu mas berkata...

salam sazlie

walaupun sazlie tak nak lap kat cikgu..ni...cikgu lap jugak kat sazlie..nak lap sampai berkilat2..
coz nk tahu gak apa kejutannya..hang ni mmg pakar bab provokasi..cepat bagitau..

afisazlie berkata...

laa CM kalau bgtau, bukan lah kejutan nama nyer, hahahaha..
tapi kalau CM tahu pun, gerenti CM pun terkojut..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today