yg sudi bersama cm....

Sabtu, Julai 25

Cikgu n kekawan..di hari dapat gaji...

23hb gaji keluar ....Mega Sale untuk bulan Ogos pun dah mula jom kekawan kita memeriahkan suasana,mata kita pun dah kelabu tengok buku latihan,kertas ujian.lesson plan,jom cuci mata menikmati indahnya dunia.Hari Jumaat paling sesuai,balik sekolah pukul 12.30 hari lain kul 6.30 baru ada kat umah.saat aku orang lelaki mengutip pahala bersembahyang jumaat,insaf mendengar khutbah,ompompuan riuh rendah di shopping complex..menghabis duit..hmm cam tulah org pompuan,kata ulamak akal 1 nafsu 9..(termasuklah diriku)...tapi cubalah faham saat inilah mereka redakan stress,saat mereka begitu letih sama mencari rezeki untuk keluarga dan bila pulang ke rumah bergelut dgn kerja rumahtangga hingga ke tengah malam..ompompuan perlukan sesuatu untuk meredakan segala kepenatan..kalau org lelaki ada masa bersosial mereka juga perlukan kesempatan yg sama..mereka juga manusia ..mereka `reward`diri mereka dengan mendapatkan apa yang diingini tanpa perlu meminta-minta setelah penat bekerja.....


hmm cam biasa,butik tu tempat `favourite`ku..meneliti satu demi satu rekaan terbaru,,ada new arrival design,...hergenya rm999..tolonglah boleh bayar my pesona 1 1/2 bulan..aduh jangan ikut nafsu...rasanya sale girl kt butik tu dah kenal beno dgn muka cikgu ni........

Pas penat shopping kita makan..masa sampai kt Alamanda kul 1.30pm.semua restoran full house,biasalah seluruh org opis diputrajaya tertumpu di sini.Kesian orang Putrajaya kat sini je lah shopping complex yg ada,aku dah naik jemu dah,tapi tak kuasa nk drive jauh2 kat sinilah tempat kami melepak..walaupun kalau nak compare dgn KL,harga kat sini mahal-mahal.


pi makan kat keni rojes....hmm kononnya cari makanan sihat...sambil makan kami bentangkan `hot chatting`...apa yer (bukan mengumpat yer....tak layan mengumpat di hari Jumaat)......topik-topiknya:
  • Perlukah `bibik`dalam pengurusan rumahtangga..
  • kekawan..aku nak register `Slimming centre`...untuk kuruskan badanlah...kat May Fair Slimming centre...apa pendapat ko orang????????????????

Kesimpulan: Topik 1 : Setakat ni....pengurusan rumahtangga masih boleh diuruskan tanpa perlu `bibik` tapi suami perlu membantu,anak-anak perlu dididik dan dibiasakan dengan aktiviti membantu ibu.

Topik 2: Semua teruja..""pi lah..nanti ko kurus aku buat pulak..tengok si dillah tu dah turun 12 kilo pas bersalin anak ke 2...dia ramping giler sekarang,tapi aku dengar khabar habis dekat rm5k.."""(hiss mengumpat ker ni???tak kan!!!!!!????)

(cam nilah bila orang pompuan bertemu...topiknya berkisar hal yg sama,rumahtangga kecantikan tak leh lari........politik,sukan,hal-hal berat tak laaaaayan..tak leh blah..kata budak sekarang)



5 ulasan:

~red~ berkata...

haha...

org pompuan memang sebati dgn hot chatting nie..

bab kuruskan bdn pun x yah dinafikan la...
my mum pun sibuk nak kruskan bdn walaupn hakikatnya bdn dia dah dikira just nice. tp dia kata nak kurus utk dpt kn kesihatan yg baik.

Saya ni ape la yg tau sal hal org tua2 ni. cuma kdg2 psang tlinga gak. haha... (dpt info tuh..)


cg mas, juz wanna u know, my assignment was done last night!!! hoyeaaa!!!! sungguh gumbira
setelah penat ngadap laptop... hehe... =)

Che' Pit berkata...

waaa makan keni rojes..
CM ingat2 lah janji2 manis CM kat cheq ni.. terliur rasa.. entah tahun bila lah dapat makan keni rojes CM janji nak belanja tu, huhu..

cikgu mas berkata...

dear merah

tu hot chatting mokcik2..apa pulak chatting anak dara sunti cam u yek???

masa k.mas umur macam kamu,hot chating kami ialah "Sesuai tak bercinta di usia muda"???....

Well done,asssigment dah siap...rehatkan minda,tunggu next asingment...itulah dunia student..bila dah bekerja kadang2 kala lebih stresss dari belajar..

hope u hepi..n hepi...we are happy family..

cikgu mas berkata...

Comeyku payjarl

alah comey,comey..jangan majuk arr..terliur pulak dia!!!!..alah bersalah pulak rasa hati cikgu,ada rezeki izin Allah pasti kita bertemu,..dgn noor,hanis,apizz...CL..sabarrr naa!!!tulis dulu janji pelesu ku tu dalam buku 355,tak mustahil pelesu akan jadi nyata,Insyallah.

~red~ berkata...

chatting kami???

biar lah rahsia.. haha.. ;p

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today