yg sudi bersama cm....

Selasa, Julai 21

ciikgu menilai baby november....


Jom kita tengok pesonaliti mereka yang dilahirkan pada bulan November...




  • Banyak idea dalam perkara-

  • Sukar mengerti atau difahami sikapnya

  • Berfikiran ke hadapan

  • Berfikiran unik dan bijak

  • Penuh dgn idea2 baru yg luar biasa

  • Pemikiran yg tajam

  • Daya firasat yg sgt halus dan tinggi

  • Bagus utk jadi doctor

  • Cermat dan teliti

  • Personaliti dinamik

  • Sikap berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia

  • Byk berfikir, kurang bercakap tetapi mesra

  • Berani, pemurah, setia dan byk kesabaran

  • Terlalu degil dan keras hati

  • Kehendak diusahakan sehingga berjaya

  • Tidak suka marah kecuali digugat

  • Mudah ambil berat terhadap org lain

  • Pandai muhasabah diri

  • Otak yg sgt tajam

  • Pandai dorong diri sendiri

  • Tidak hargai pujian

  • Kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi

  • apabila menghendaki sesuatu

  • Cuba sampai berjaya

  • Badan yg tough

  • Kasih syg dan emosi yg sgt mendalam

  • Romantik-

  • Tidak pasti dgn hubungan kasih sayang

  • Suka duduk di rumah

  • Sgt rajin dan berkemampuan yg tinggi

  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia

  • Tidak berapa berjaya dlm kawal emosi

  • Bercita2 tinggi-

  • Perangai yg tidak dpt diramal dan mudah berubah


aikkk kenapa 95% daripada kajian ni...betul ...hmmm entahlah...tak semuanya menjadi sifat kita,mungkin kebetulan....yang pasti setiap orang ada kelemahan dan kelebihan,tiada siapapun ygng sempurna kecuali tuhan..cuma kadang-kadang kita sendiri tak dapat mengenali diri kita apatah lagi orang lain.Selalulah muhasabah diri dan sedia menerima kritikan dan pandangan samaada positif atau negatif.Berfikiran terbuka.dan menerima ini sebagai satu kajian bukan keputusan muktamad,Apa pun Waaalahualam.Apapun terima kasih pada pijal yg sudi memberi maklumat - hasil kajian 25 tahun Dato`Dr Fadzilah Kamsah..he,he byk betul dari tak betul..


23 ulasan:

~ PaY JaRL ~ berkata...

sama-sama..

~ PaY JaRL ~ berkata...

ni lak kasih sayang mengikut bulan lahir..

November
- Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
- Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
- Agak degil dan kuat pendirian.
- Mudah ambil berat terhadap pasangan.
- Emosi yang mendalam.
- Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.

cikgu mas berkata...

sama tang mana tu??he,he badan yg tough...???memang kuat dan perkasa lagi dik ooi...

cikgu mas berkata...

aduhai dia menilik pakai tempurung kaca lah ni!!!

hmmmmmmmmmmm,cam dapat 99 markah jer..cikgu rasa..cam nak bongkar rahsia jer..tapi cikgu senang berahsia,cikgu suka cari rahsia..hmm dulu2 suka lgu rahsia pohon cemara...tapi tak suka lagu biarlah rahsia..rahsiaku ttp rahsia..rahsia sulit kerajaan..

apiz hensem berkata...

rahsia tu penting, wat per nak habaq kat semua orang pasal diri sendiri.... tipulah kalau cakap takde rahsia

cikgu mas berkata...

ya apiz betul tu,hidup mesti ada rahsia,tipu n bohonglah kalau ada orang mengaku mereka tiada rahsia..lagilah byk rahsia org cam tu!!

~red~ berkata...

ala...

bulan november je kew??

Atikah berkata...

salam & selamat pagi kak mas..

Nak bongkar rahsia apa tu kak mas? :)

Kadang2 kita perlu berahsia....tak semua perlu diceritakan kepada org lain... tapi jagan terlalu berahsia... sampaikan memakan diri...

cikgu mas berkata...

merah pi rujuk kt abg payjarl yer..merah baby bulan apa?abg payjarl mesti tolong punyer...dia tu seriuslah sikit tapi pandai ambik hati orang...pi jer kt tempurung kaca dia tgh galak menilik tu?? tul kan payjarl..

cikgu mas berkata...

tika

k.mas ni amat sukar nk bongkar rahsia,pada orang paling rapatpun k.mas fikir byk kali..bukan tak percaya pada orang,tapi k.mas rasa tak perlu susahkan orang lain dgn masalah dan dilema hidup kita...kalau k.mas boleh share dgn seseorang,orang tu sangat hebat dimata k.mas..

he,he,he..boleh ker rahsia makan orang..sayang!!

apiz hensem berkata...

wat per lah kite nak membongkar rahsia org. buang masa jer, byk kerja yg berfaedah boleh dibuat. aper yg kite dpt klu kite berjaya bongkar rahsia orang lain?? jawap2!!!

for sure pastu kite cerita kat org laen, ni dah kira mengumpat, berdoza besar.. perlukan saya bacakan surah pengumpat??

cikgu mas berkata...

ye lah apiz,sapa yg nk bongkar rahsia orang??rahsia kita sendiri tak terjaga??bukan bongkar rahsia share rahsia..pas tu kita rasa tak terlalu terbeban..

pernah tau,dalam sejarah islam nabi berpesan pada habshah salah seorang isteri nabi,nabi menceritakan satu rahsia ttg hubungannya dgn Mariatul Qibtiah isterinya iaitu ibu Ibrahim,tapi Habshah tak boleh simpan rahsia dan menceritakan rahsia itu pada Aishah,melalui wahyu Allah,nabi dapat tahu ttg pembongkaran rahsia tersebut,nabi murka dan meninggalkan semua isterinya selama sebulan sebagai hukuman.

moralnya itu isteri nabi..apatah lagi wanita biasa pasti berlaku sesi mengumpat,so betul sangat kata apiz buat apa sibuk dgn rahsia orang..jaga rahsia masing2..kalau org sedia bercerita dan berkongsi dengan kita tu bukan rahsia lah...

he,he..keras pulak bunyi apiz pagi ni..mood ada ok??

Hanis berkata...

Salam,

tak boleh bongkar rahsia....bagaimana pula berkongsi rahsia?...kongsi rahsia kejayaan, kecantikan & kebahagiaan.... adakah ianya benar2 rahsia?.... ;-)

~ PaY JaRL ~ berkata...

sharing is caring..

hehehe apiz tu keras bukan apa, dia merujuk kepada auditor dia tu, hehe.. kalau bongkar rahsia org lain dapat apa? hmm dapt pujian bos, dapat bos, kenaikan pangkat (merujuk kepada para auditor di luar sana)

apiz hensem berkata...

hahaha... kak mas, saya cume berpesan2 jer, agar kite tak mengumpat, walaupon mengumpat tu best.. haha

pijal... takde kene mengene ngan auditor lah...

cikgu mas berkata...

ye kita boleh kongsi rahsia cammanalah nk kuruskan badan,macam2 cara sudah ku cuba,,bagilah rahsia yer..dinda.

nk tanya tika lah ..sebab dia slim giler orangnya..hanis

~ PaY JaRL ~ berkata...

Apiz,
ala aku sajer jer nak mengenakan auditor.. jeles sbb masa kat bank dulu aku tak dpt jadi auditor, bes pren aku yg dapat (masyuk tu, calim bulan2 tinggi)

cikgu mas berkata...

sharing is caring..wow satu statement yg romantik..
...hmmm payjarl kn baby januari ,sebenarnya romantik tapi malu nk tunjuk.hu,hu

aah ada setengah orang korek rahsia orang untuk report pada boss pas tu depa jadi pengintip boss then senang naik pangkat...tu lah gelagat birokrasi..

cikgu mas berkata...

tu lah siap nk bagi surah al Humazah lagi..insaf cikgu pepagi..rupanya dia berpesan2..

cikgu mas berkata...

apizz tu keja yer auditor ker payjarl???...auditor tu juruauditkan??

apiz hensem berkata...

hahah... cheq bukan auditor lah. penah gak dilantik, tapi malas lah, takde pekdah nyer. lagipun cheq tak suka lah byk2 keje ni. 2 kali cheq terlepas drp dilantik menjadi oditor ni...

Zul-Elle berkata...

Salam Cikgu...

Singgah jap ye, numpang baca kot2 berkaitan...

cikgu mas berkata...

salam Zull

apa salah yer..napa lak menumpang??..jomlah bertamu hari2..saya tunggu..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today