yg sudi bersama cm....

Rabu, Julai 22

Minggu koko...dan hari usahawan di sekolah cikgu..

Cikgu membimbing dengan senyuman,harapan besar anak didik mampu beruasaha kerana hidup tak sama seperti impian....aduuh eksyen jer tu..pegang sudip bagai,nak tangkap gambar punya hal..
Pada awal pagi semuanya sibuk dan bersemangat....Azril(baju merah) Pengerusi Kelab yang berdedikasi...Putera pun semangat sungguh..CM bagi arahan tak sudah..

Bahan mentah untuk buat pisang goreng dan cempedak goreng...laku betul tapi tak untung naper yer...?????kos tinggi dan kami jual murah.tak ada otak usahawan pun,jual dengan kawan-kawan depa murah-murah..."kesianlah kawan-kawanlah cikgu "kata depa


Orang kuat persatuan sejarah ni....penatpun tetap mantain n posing...menjeling bagai...
thank u yer... i lap u lah...




31 ulasan:

Hanis berkata...

Salam,

Muahhhhh.....kanda cheq dah keluar dari tempurung kaca...kanda cheq nie mmg cantikkkk....

pijal...hang tak penah terserempak kaaa ngan kakak cheq nie kat area2 putrajaya & bangi tu???....cuba hang tengok betul22....kakak cheq dah tunjuk diri...tiada rahsia lagi...

weiii pizzz....awat mata hang tak berkedip dahtu....dok tenung sungguh2 dah kat kanda cheq tuuu...dah jatuh hati sungguh kaaa??

waaa...seronok & meriahhh ....bestnye tengok buah cempedak tu....Kak Noor, kat dusun Kak Noor takde ke buah cempedak? cheq suka makan mentah2 tu jeee....

mane gambar cikgu hanis (kakak yg sama nama ngan cheq).....

cikgu mas berkata...

ha,ha,ha...biarlah rahsia...hanis,oh hanis mana ko yer??dalam kuali ker??

nk tanya tough tak badan dia???

atikah ko senggih jer ler yer??

Atikah berkata...

Salam kak mas....

Memang tengah tersengih pun nie...
Biarlah rahsia kan kak mas....

he..he..he...

Hanis berkata...

emmm kalau kita tengok gaya posing tu....mmg ade gaye dah ahli bina badan..dgn cekak pinggangnyaa....cara pegang sudipnye....mmg ade gaya org biasa g gym dah tu......cheq kate maintain....tak gemuk...tak kurus sekeping....CUNNN

tikah....hang berkomplot laaa berdua....gaya2nye mereka berdua nie terus berahsia....terus menyorok dlm tempurung betul2 dah nie...bukan lg kaca....

Hanis berkata...

lentoknye tu akan buat apizz terus tertawan & tak terkedip2 matanyaaa....cheq kedip awal2 naaa pizzz ;-)

cikgu mas berkata...

hanis,kanda suka cara hanis..pandai memuji..tapi kanda tak cantik dinda..harap kuat menyenggih jer kan tika(hmmm ,mmg baby november ni)tak hargai pujian..nampaknya,

aah,kalau badan cam tu??payjarl takut tak nk lawan gusti lengan..apizz lak berani tak nk smackdown dengan cikgu tuu...??

nampak gaya cekak pinggang yer garang tu kan...kalau terserempak suruh cikgu tu belanja keni rojes yer..tangkap pas tu ikat kt estet k.noor (tgk siapa yg kena pulas)..sebab cikgu rasa apiz hemsem tu kecik jer orangnyer..

tika bagus sayang!!ko memang adik yg baik...k.mas up sikit blanjer nanti..yer.

apiz hensem berkata...

hanis : tak berkedip mata cheq.. tp cheq suka tgk bahan2 mentah tu, maklumlah, cheq ni kan sedara2 monyet yg gemarkan pisang.

kak mas : nama hari usahawan, takkan usahawan jual pisang goreng kot. takde ke program usahawan dalam bidang IT ker, pembinaan ker dan sebagainya. klu usahawan jual pisang goreng tu susah nak maju kak oi, sbg contoh, jualan akak pon rugi. strategi pemasaran takde kot. Kak mas, cheq ni kecik ke orang ni?? erm... hahah

~ PaY JaRL ~ berkata...

aduh CM, ketar dah ni nak lawan gusti lengan.. berlaga2 lutu ni eh.. aduh, gerenti kalah.. tapi CM ler, bukan cheq.. CM guna 2 belah tangan pun, cheq pejam mata jer.. opss terlebih sudah.. hmm persatuan sejarah? teringat masa cheq kat maktab dulu.. sbb tak tahu nak masuk keleb minat apa, cheq masuk ler kelab sejarah.. tapi sejarah spm cukup2 makan jer..

hmm dah kul 3, ni cheq baru terhegeh2 nak buka nota sal jap g kul 4 kena ajar budak2 diploma.. cheq ni pusat undang2 dan kepimpinan tapi kena ajar sejarah mcm CM lak.. tapi bukan sejarah spm, ni subjek sejarah, prinsip dan falsafah koperasi

apiz hensem berkata...

SEKOLAH MENENGAH TEKNIK SEPANG

~red~ berkata...

salam..

comei la cg yg pose n=manja tue. hehe...

cikgu mas berkata...

salam apiz

suka pisang yer..pas ni kita makan banana split dua yer..mcm biasa dont wori cikgu belanja..ha,ha..berjanji lagi..

aduhai apiz sekolah cikgu bagi modal rm 200 jer babeh..usahawan IT apa dia yer,pembinaan lagi ler tak de makner..idea budak2 ni lah..nk jual pisang goreng..cikgu pun ikut je ler..

cikgu mas berkata...

dear apiz

comment ni khas untuk apizz..

cikgu tak mau under istimate kt orang..cikgu pi kt umah hang yg ada belon angin tu yg ada posting beratus tu...cikgu cari proof betul ker hang ni kecik jer ker...aduuuhai cikgu mintak ampuuuun...ya ampuun rupanya ko betul2 kembar si apiz comel,saiz kamu lebih kurang sama...kasar badan depalah hanis..wa ha,ha,ha cikgu tak nak berlagak lagi..depa boleh campak jer cikgu dalam sungai..kalau depa nak!!!

besar,besar..tak kecik pun...lagi satu betullah hemsemm,ni serius tak tipu..

satu lagi....cikgu masuk universiti,tahun 95-99..2000 diploma pendidikan,hang masuk ITM,thn 94-97.that means umur kita lebih kurang jer kan?????????..terjumpa lak rahsia ni..tlg jawab..

cikgu mas berkata...

payjarl..tolonglah mengaku,memang belum ada orang boleh kalah cikgu lawan gusti lengan...cikgu pandai main tipu..cikgu akan pastikan cikgu menang walaupun cara menipu..ha,ha,ha (memang baby november kan..kehendak yer mesti dapat)

sejarah ni bestlah payjarl..kita boleh goreng mengoreng..kalau cikgu cerita terlopong mulut budak dengar..selamat mengajar payjarl..

cikgu mas berkata...

dear merah..

cikgu tu memang manja dan sangat hepi go lucky..pelajar sayang dan selalu bermanja bagai...dia tak suka marah2 dia senyum jer..

cikgu mas berkata...

aiikkk,pasal aper apizz sebut nama sekolah tu???tu sekolah budak2 tu..cikgu sekolah kat lain..tolong jawab pasal aper sebut nama sekolah yer???tak tentu arah dah ni....

Hanis berkata...

Salam,

kanda...cheq nak tahan gelak nieee.....komet tuk apiz....hahahahah..... cheq tau dah kanda...that y hanis dok kate kanda risau nak belanja kami....sbb kami bertiga nie (pijal, apizz & cheq) rasenye lebih kurang same jeee sizenyeee......hahahhahahahah...

cikgu mas berkata...

betullah hanis...kalau macam tu lah saiz yer...pisang n cempedak tu sekali hadap jer...ayam kt keni rojes mana cukup ayam 1/2 ekor,mau yer 7@9 ekor..muffin 2 dozen...aduhh..hai mana cekau duit tu...

apiz hensem berkata...

haha.. lawak lah komen kak mas yg khas untuk cheq tuh. Cheq ni takde le besaq sgt, yang sedang2 saja, klu nak peluk2 tu mmg gebu lah. Tapi kan, 2-3 tahun dulu, cheq lagi gebu dari sekarang.

betul le tu tekaan kak mas. kite ni sebaya kot, silap2 cheq yg paling veteran antara kita, dah nak masuk kategori warga emas dah ni.

hanis tu le pasal kak mas taknak banjer kite... takut kene pow. kene basuh pinggan nnt dia kat keni rojes tu

apiz hensem berkata...

owh.... pasal sekolah tu, kan budak2 tu pakai tshirt ade gambar logo sekolah, maka ternampaklah nama sekolah tu, cikgu ngajor kat situ ker?

Hanis berkata...

piz...kanda cheq tu fobiaa sikit kalau org sebut nama sekolah tu tang public2 nie.....kalau hang nak tau....ade ALONG tengah cari...tuntut JANJI....pijal ape lg....g arrr tuntut janji2 kanda cheq tu......huhuhuhu

cikgu mas berkata...

dear apiz hemsem

haaah,dah mengaku pun,pasai apa baru ni kata muda berganda dari cikgu..ni..ada satu permintaan wajib ditunai..kalau dah tahu apizz tu dah warga emas,jangan sesekali memanggil diriku kakak..tu pantang nenek moyang 7 keturunan,,panggil diriku cikgu jer..kalau tak hang kena tulah nanti...


dah tu memang besaq n gebu lah...wah group kita ni semuanya gebu2 yer..atika slim sekali,kecik sekali lambung jer...

apizz macamana nk kuruskan badan.???.tadi bgtau dulu lagi gebu...

cikgu mas berkata...

apizz n hanis

ye lah jangan sebut nama sekolah nanti ALONG datang cari!!!mahu simbah cat kt kereta cheq...aduh takuuuut!!!!

Atikah berkata...

Salam kak mas...

Hari nie terasa nk gelak2 jer... dari td dok tersenyum sendiri...

cikgu mas berkata...

tikah

ada orang masuk meminang kot???hmm k.mas pun cam tu jugak dulu..habaq cepat2 k.mas nk pi mesejid india beli bunga telur..

~ PaY JaRL ~ berkata...

ooo SEKOLAH MENENGAH TEKNIK SEPANG, dekat dengan jenderam hilir.. cheq tahu sangat sekolah tu.. cheq selalu lalau depan sekolah tu kalu nak p umah makcik cheq kat salak tinggi tu.. hahahahahaha... CL, moh kita p serbu CM kat sekolah tu..

cikgu mas berkata...

ha,ha,ha..payjarl,payjarl noti arrr..CL bukan tak tau cikgu sekolah situ..apalah nak serbu2sekolah..mailah datanglah rumah..

aiik betul ker pernah lalu sekolah tu???

apiz hensem berkata...

pijal... senang le ko nak menuntut janji2 manis kak mas yg pernah ditaburkan pada ko.. hahah

~ PaY JaRL ~ berkata...

salam CM, hahahaha mcm ler cheq tak tau sekolah tu.. Hmm CL tau ker? tapi dia tahu sekolah jer tak tahu kat mana.. cheq tau sgt sekolah yg kat ceruk hutan tu, keliling pokok gotah tu..

hmm Apiz, tu lah.. kalau cikgu buat hal lagi, cheq terus je serbu sekolah tu.. nak ikut? oh kita serbu..

apiz hensem was here berkata...

pijal : aku set jer. klu ko ready, ko seru jer nama aku, nnt aku transform ke saner...

kak mas : tadi kawe baca metro, ade cite lah pasal aktiviti sekolah akak ni.. tp gambar gelame (glemer) akak takde plak...

cikgu mas berkata...

payjarl n apizz

kalau sampai sekolah cikgu sudilah singgah,cikgu janji yg ni tak tipu..cikgu misti belanja,kt kantin sekolah cikgu..byk menu besttau....
,ada nugget,hotdog,karipap,roti majerin,nasi lemak 30 sen,mee goreng kosong,air sirap balang,meehun keras..semuanya herge bwh seringgit..datang tau...dah lama dah u all tak makan menu cam ni kan..mesti rindu zaman sekolah dulu...

cikgu mas berkata...

dear apizz

bukannya tak tahu cikgumu ini tak suka interframe n glamer..saje jer tak nk bergambar,.menangis reporter metro pujuk..cikgu tak nak gak,he,he..camera shy gitu...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today