yg sudi bersama cm....

Isnin, November 30

Indahnya persahabatan....Terima kasih Teman


Jutaan terima kasih untuk kak Nija atas ingatanmu di hari lahirku......
sejambak bunga yang sungguh indah dan cake coklat yang begitu manis untuk mas kenang dalam hidup,
Saya tak pernah sangka,ada insan yang sudi mengenang saya..sedangkan siapalah saya untuk dikenang,cinta dan kasih sayang adalah sesuatu yang sangat manis,tidak hairan manusia sanggup musnah dan berbunuh demi kasih dan sayang,mungkin orang lain bunga dan cake adalah sesuatu yang biasa diterima tetapi tidak untuk saya,titipan ini sangat indah,sangat manis dan sangat istimewa......dari raut wajah kak nija,gaya perwatakan kak,tutur kata dan bahasa kak,Kak nija@Datin Asnija memang seorang insan yang sangat penyayang,jiwa persahabatannya kuat ,sangat menghargai orang lain,semoga sepanjang perjalanan hidup kak nija sentiasa dihargai timbalbalik dari penghargaan kak nija pada insan lain...Insyallah,tiada apa yg dapat mas balas selain dari ucapan terima kasih dan doa dari mas,Mas berharap mas juga dapat membuat kak nija tersenyum bahagia seperti yang mas lalui pada hari ni...




Sudah 5 hari hari ulang tahun kelahiranku berlalu,Aku dilahirkan pada 3.15 petang tanggal 25 November 1975 ,di Hospital Besar Melaka.Dilahirkan sebagai anak ke lima dari lapan orang adik beradik,6 lelaki 2 perempuan,aku adalah puteri bongsu untuk kedua ibu bapaku.....34 tahun berlalu,syukur ke hadrat Allah aku masih lagi bernafas,sihat walafiat ,aman dan temteram di bumi Allah ini,Alhamdulillah,segala puji bagi Allah yang terus melimpahkan nikmat dan anugerahnya sepanjang perjalanan hidupku,jika ada tersasar atau melencung itu semua adalah kerana kelemahan diriku sendiri serta kedhaifan dan ketipisan imanku.Jika dalam kembara hidupku ini aku disapa oleh sesuatu yang tidak aku gemari,yang tidak aku senangi,itu bukan bermakna aku perlu berhenti dalam meneruskan perjalanan ini,Aku gagahkan hati ini dan apapun yang terjadi berjalanlah tanpa henti,Allah maha mengetahui,hidup kita berada dalam rencana Nya..........



" Doa kan Kami...."

" Happy Birthday To Cikgu Mas - Blog Folllower PDKM,teman setia anda, semoga cikgu Mas beroleh kesejahteraan dan di Murahkan rezeki serta panjang umur Insyalah.

Terimakasih juga untuk ciklie yang saya anggap seperti saudara saya sendiri...my own brother,yang sering menitip doa untuk saya disini,amboii sampai ada ucapan khas untuk saya di blog yang tersohor di serata alam tu,,bangun pagi baca n3 darinya,terasa sungguh terharu,kecil rasa diri ni (walaupun sebenarnya besar he3)mendapat penghargaan sebesar itu darinya.Ciklie selalu berkata pada saya ,bersyukurlah cikgu,kita ditemukan dengan insan-insan yang luhur hatinya,ikhlas jiwanya,sentiasa bersyukur pada Allah,Usah mengharap terlalu tinggi dari Allah,bersyukur apa yang ada kerana kita cuma hambanya,biarkan Allah menentukan segalanya,baik dan buruk semua datang dari Allah dan terima segalanya dengan redha...tq ciklie....cam biasa ciklie memang beshhhh..bestttt,forever and ever.....hehehe..



Happy birthday 2 Cikgu Mas

                                       Semoga dipanjangkan Umur &dimurahkan rezeki

Juga untuk AZ,yang menyampai ucapan untuk CM di blognya,terimakasih AZ,AZ ni blogger paberet CM,kalau dikira umur dan jawatan AZ ni lebih senior dr cm,tapi punyalah sporting morthing,kira boleh masuk dalam semua peringkat umur,ajak serius boleh,berjiwang boleh,berdendang boleh,bergurau boleh...pendek kata semua boleh dalam ayat yang sangat sinonim dengan AZ "APA AKU KISAH" hehehe,sampai mati saya ingat AZ...
 
 
Juga untuk kak Noor tersayang...yang menjadi orang pertama mengucapkan Happy Birthday untuk saya ni,sudi meluangkan masa untuk saya,dan masih terasa kemanisan cheese cake hadiah darinya,Cam ciklie jugak ,kak noor adalah seorang insan yang sangat besssssshhh...
"KITA BERDUA TAHU,KENAPA ,KITA BEGITU SERASI.....
 
 
Tak lupa untuk teman-teman lain En,Rezeki,En Azemi,Dr Chenta,Patt,Khairyn,Maiyah,Imran,Rosli,,,,
 
...kakak-kakak yang sangat baik hati,Kak Nab,Kak S,Kak Umi,Kak Sonata,Kak Norsidah,Kak Mama Ju,Kak Shahmi,Kak Hazeleyed,Kak Umiazudin,Kak Pinat,
 
Adik-adik yang manis Che pit(berbalas SMS kita yer),Afeez,Tika,Cun 09,Shima,Red,Hanis,Comei dan semua follower yang sangat saya sayangi terimakasih atas ingatan dan doa dari semua...
 
THANKS YOU SO MUCH.....
I LOVE YOU ALL
 

46 ulasan:

shami2 berkata...

Salam CM...

Susah tu nak carik insan cam Kak Nija...sahabat yg bole htr kek ngan bunga..suami sendiri pun blum tentu bole buat camtu....hehehhe

Kawan2...ader kwan sejati dia bole buat camtu...seumur hidup hnya sekali kawan2 kerja pernah bagi kek birthday kt saya..itu pun atas ingatan seorang yg bergelar dato..
Dan sya juga pernah bagi kek birthday pd seorang kawan dikejiranan..yg rapat dengan saya..

Kalau dulu saya beli kek utk suami kalau besdey dia..tapi sekarng dia dh tak nak ( sbb dh jdi org kuat surau byk perubahan)..dia akan bawa sya dn anak2 kuar dia yg belanja...hehhe...

Utk anak2 masih diteruskan...hehhe bagi mereka gembira tapi serba sederhana..sebiji kek sudah cukup membuatkan mereka gembira...ucapan ikhlas beserta nasihat dari saya dgn gaya yg membuatkan mereka semua bole gelak2...

Apa per pun dinda Mas...apa nikmat yg kita kecapi hari ini..adalah kerana budi yg kita hulurkan kepada org lain.. kita dpt kembali dari org lain..renunglah hikmah Allah dengan matahati... dh byak kali merasai pengalaman macam ni ..kdg2 kekok jdinya bila di hargai macam tu...syukur alhamdulillah...

smlm bertandang ke majlis kenduri kawan dilayan macam VIP...malu sendiri kdg2 ..

Pergaulan saya agak terbatas..susah nak bergerak solo...sbb saya lebih selesa bertemankan suami serta berkongsi perjalanan saya dgn dia...
gembira tgok CM, kak Noor, Kak Nija, Anis..afeez AZ. .CL. IP..kak Zie..Kak Umi..dll lagi di PDKM......jauh dilubuk hati sentiasa mengingati kawan2 semua...walaupun tidak pernah bersua muka...
P/s: ingat nanti nak hp no CM ..tapi kena minta izin dululah kut..hehheh

afeezz berkata...

salam kekanda mas : sepatut nyer kanda kene war-warkan seantero blog besdey kak mas tu, baru bole dapat hadiah banyak. ni dah lepas baru nak cite. sy pon tak tau tanggal 25 November tuh, klu tak bole bg bunga gak...

khaiza berkata...

happy besday Cm..Semoga murah rezeki dan dipanjangkan umur..hehehe..best ye ada org bagi bunga..

Che' Pit berkata...

hmm chop! nak tanya..
yg bunga tu letak atas meja ker?
hmm awat sama serupa sebijik alas tu dgn langsir dlm bilik cheq ni?
hmmm kompius jap..

Dr Chenta berkata...

salam CM,

dlm usia yg semakin matang, moga jalan menuju jaya dan bahagia jelas terbentang....

persahabatan yg akrab dan ikhlas tidak akan dapat dipisahkan melainkan dengan maut!

ummi humaira berkata...

salam CM
seronok kan dpt hadiah dr teman , dpt iringan doa dr rakan...
sori mori dr akak kerna tak dpt nak beli hadiah almaklum ler mana nk g mesti pakai drebar pribadi jer, pastu dia lak keje tak menentu waktu ,doa jer ler yg dpt akak titipkan..
SEMOGA ADIKKU MAS SURIA BERBAHAGIA SELALU DUNIA HINGGA AKHIRAT... Dpanjagkn usia ,dmurahkan rezeki dan dmantobkn iman..ameeeeen.

maiyah berkata...

mmg ssh nak cari sahabat cam kak nija tu.. kalo dah rapat mmg kita akan saling menginggati sama lain kan

hajah zainab bt abdullah berkata...

Salam Mas,

Eh eh eh...kena panggil mama lah...sebab anak mama pun hampir sebaya dengan Mas!
mama happy tengok mas happy. take care dear!

SiNoMoSa berkata...

Salam Kak Mas yang manis..

Smg dgn ptambahan usia akak, akan mmberi 1000 sinar kebahagian dan keceriaan pada akak sekeluarga..

Persahabatan itu indahkan ;-)

Asnija berkata...

Salam adinda Mas,
Tak terkata-kata akak dengan cara Mas mengucapkan terima kasih...rasanya terlebih sudah...ekstrim tu Mas...
Sekadar memberi apa yang akak suka untuk menerima, walaupun terpaksa 'menipu sunat'...ohhh...sudahkah kau ampunkan dosaku...keh..keh, walaupun bimbang citarasa tidak pada bunga ros merah dan peach, dan juga bukan kek coklat...puas juga menemuramah...ha...ha...akak tahu, Mas mesti kepelikan dengan keramahan akak menginterview Mas...bimbang juga Mas tak balik rumah lepas dating ngan Noor...adoii...sungguh stress dan suspen akak beberapa hari tu...
Tapi lega bila Mas happy...alhamdulillah...(ehm...Mas cakap nak mensabotaj akak dengan mee lemak berkrim...akhirnya akak berjaya mensabotaj Mas ngan kek coklat berkrim yang tidak dapat dinafikan ribuan kalorinya...ditambah ngan sabotaj cheese cake dari Noor...

ps: jangan susah hati, macam dalam N3 Mas, alhamdulillah kita semua dikelilingi dengan sahabat yang dapat bergembira dan ingat-mengingati ke arah kebaikan...
betul dan setuju...AZ ngan CL memang perihatin giler tahap gaban...
love you all...(akak berangan bila kenduri kawin si afro, seronoknya menjemput korang sume datang merewang...jauh tak anan-angan ku itu...ewah...ewah...)

norsidah berkata...

Salam CM,

Bukan senang nak dapat kawan baik kan CM, terharukan, semoga persahabatan berkekalan, akak pun macam datin kalau boleh nak jemput semua bila majlis kahwin anak akak nanti, tak lama lagi CM, nanti akak beritau ye.

ni nak jalan2 lagi, banyak rumah nak akak kunjung,takut tak cukup masa plak.

Izariza berkata...

CM,
selamat hari lahir! Semoga yang indah itu menjadi perhiasan hidupmu sepanjang masa :)

Senyum dan ceria selalu hendaknya (^^)

Azemi Ali berkata...

Salam Cikgu Mas,

For your info starting from 25 Nov hari tu , kat Terengganu hujan berhenti, langit terang benderang, banjir surut, mangsa banjir pun pulang ke rumah masing-masing..

Pada hari tu juga saya balik kampung..

Perghhh.. penangan 25 November 2009.. agaknya itu juga yang berlaku pada 25 Nov 1975.. Namanya pun Mas Suria.. mesti terang benderang dunia kerananya...hehehe..

Semakin hari berlalu.. semakin hampir kita bergerak ke arah kematian..

Semoga Cikgu Mas sekeluarga sentiasa dirahmati Allah SWT.Amin.

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

Lagi sekali, Semoga panjang umur dan murah rezeki. Hidup ini hanya sementara, esok lusa hanya Allah sahaja yang menentukannya.

Terima kasih. Hanya Allah yang membalasnya.

S berkata...

salam,

smoga dikehidupan ini
kita dapat bersyukur atas segala nikmat yang Allah beri.

Alhamdulillah,
smoga kita dapat bersama di Firdausi.
InsyaAllah.

umiazuddin berkata...

Salaam CM...

Sebenarnya kamilah yang lebih bertuah kerana mempunyai sahabat seperti Mas. Alhamdulillah :)

Semoga hidup Mas sekeluarga diberkati sentiasa. Amin.

VpeaceV

Zie berkata...

Salam Cikgu Mas,
Persahabatan adalah hadiah yang tidak ternilai. Jika anda mohon anugerah dari Tuhan, berbahagilah kalau dikirimkan, bukan emas intan permata, namun cinta kasih seorang sahabat sejati....

Selamat berbahagia di hari lahirmu... dan syabas teman2 yg membuatkan hari2 menjadi bertambah indah dan manis buat CM.

Imran Paris berkata...

CM...betul HIDUP INI INDAH dan menjadi lebih manis dgn adanya kawan2 yg menghargai kita setiap masa. Saya ikuti n3 n3 CM sblm ni...oh ye...saya cukup terharu sebenarnya punya kawan seprihatinan En Li, sepemurah Kak Noor dan seikhlas Datin. Bagi saya CM, doa2, kek, bunga adalah hadiah dr teman sejati, manakal teman sejati pula adalah hadiah Allah kpd CM pd ulangtahun ke 34 tahun ini. Moga persahabatan kita semua berkekalan.

pssttt...CM, nanti bg tau Datin dgn Noor ye, jgn lupa bday saya dah dekat sgt ni....hehehe, kalau nak pos brg baik pos skrg takut lambat sampai...almaklumlah cuti Krismas kat sini ni...

CM...kalau berkesempatan sila mbuat lawat blog sy....ada soalan yg perlu dicuba...hadiah pun dah saya sediakan :-)

Noor berkata...

Salam Dik Su, ngeh ngeh ngeh..

InsyaAllah dengan izin Nya.. 'May our friendship remains forever'..

begitu juga dengan yang lain2, esp: kengkawan diPDKM.. semoga Allah merahmati ukhwah kita semua..

'dialam maya ini ku temui kebahagian.. bersahabat dengan mereka yang tidak pernah menilai perbezaan darjat dan harta kekayaan'..

Noor berkata...

Salam CM,

pssttt.. tolong bagi tau kat IP (imran), akak mintak address.. nak pos kotak kek, tepung kek, gula &'cis'.. heh heh.. bleh suruh pn maisarah watkan.. kalu hantar yang beli kat sec. rep. tu misti basi bila sampai Paris.. la la la

cun09 berkata...

salam...

waahh... seronoknyee erti sebuah persahabatan... ^_^

**setuju dgn ayat2 dr CL(PDKM)**

abangsulung berkata...

Salam,
Eh..eh..ruamh Cikgu Mas le.. Asalamualaikum.

cikgu mas berkata...

Salam Kak Shahmi

terimakasih tak terhingga atas komen panjang lebar yg menyentuh hati,Betul sangat tu,susah nk cari kawan mcm kak nija,ingatan dan peghargaannya cukup tinggi,suami pun besday kita dia ingat2 lupa..redha jerlah org lelaki mmg cam tu,kononnya byk benda depa nk fikir,biarkanlah..

Lain kita kak shami saya lebih independent,jarang saya bergantung pada suami,mmg dilatih begitu sejak mula kawin,sampai skrg alah bisa tegal biasa,..

betul kak,kdgkala terharu dan kekok dgn layanan dan budi org pada kita dengan satu perassaan mampukah aku membalas segala budi baiknya,samakah layanan yang akan kita berikan padanya..Hanya pada Allah disandarkan balasan baik untuk sahabat2 yg luhur budi dan ikhlas jiwanya..

cikgu mas berkata...

salam adinda afeez yang tercintakkkk....

adoii bukan diharap hadiah yg banyak dik ooi,tapi kalau adik afeez bagi akak bunga akak tak keringkan dik ooi,kerana sangat terharu akak kunyah sekumtum sehari..hehehe..afeeez ni ada2 ajer..

cikgu mas berkata...

salam Khaiza

thanks a lots sis,k.mas harap dah kembali ceria dan sudah mampu mengukir senyuman bahagia di wajah yang manis tu...best kan dapat bunga.

masa muda remaja selalu terbayang mamat pujaan membawa sejambak bunga padaku..tapi hampehhh..hehehe

cikgu mas berkata...

salam che pit

bukan atas meja bunga tu,atas kerusi panjang...laa ye ker alas kerusi tu cam langsir bilik hang.so pandang langsir ingat k.mas ek..samalah ko dgn afeez ada jer dia..

cikgu mas berkata...

Salam Dr Chenta

Betul tu dalam usia menginjak matang saya juga berharap saya jadi kuat dan tabah hadapi segala cabaran mendatang dengan jiwa yang kental..dan mohon hidup saya ditemani dengan sahabat dan teman yang baik budi dan akrab kami hingga ke akhir hayat..

cikgu mas berkata...

salam Kak Umi

Doa dah cukup untuk saya,bukan hadiah yang saya harapkan,kasih dan sayang dari teman-teman adalah sesuatu yg sungguh indah dan menjadi warna yang indah dalam hidup saya.Moga kak umi dan keluarga juga diberkati ditemani hidup kak umi dan suami dengan anak2 yang soleh dan solehah,insyallah..

cikgu mas berkata...

salam maiyah

hidup ni indah,kita ditemani dengan teman dan sahabat yang baik,menarikkan??moga maiyah juga sentiasa bahagia,insyallah..

cikgu mas berkata...

salam mama zainab

alamak terasa kekok,sebab mama kelihatan begitu muda dan ceria,ooh ye ker anak sulung mama dah 32 thn ,aduhai mama itu untungnya berkahwin muda ni,pada hal mama baru pencen tahun ni..mas juga berharap mama sentiasa hepi dalam meniti hidup ni...

cikgu mas berkata...

salam si manis shima

thanks sis...begitu juga doaku untuk shima,moga shima sentiasa dibayangi kebahagiaan dunia dan akhirat..

cikgu mas berkata...

salam kak Asnija

Memang pagi pas dapat call dari kak nija dengan berbagai pertanyaan saya jadi pelik???kak nija ni kenapa??dia rasa bersalah ker? bila ditanya bertalu-talu nk balik kul berapa??,saya bertambah pelik,!!!di hati saya kak nija nk datang umah ker,alamak saya tak prepare apa2...

tapi kezutaannn ni adalah sangat tak diduga,petang tu saya terasa terawang-awang,mana ada ekstrem kak,tak terbalas rasanya,habaq mai besday k.nija ni bila??hehehe

oooh,bohong sunat rupanya,nk dapat yg suprise kita kena byk trickk baru menjadi..memang menjadi jugak sabotaj tu,terasa bertambah seinci pipiku menghadap choclate cake dan cheese cake dari noor dan kak nija tu..hehehe..

kalau kenduri kawin si afro,cm coop jadi tukang pantun menyambut tetamu,noor di bahagian dessert dan kuih muih,kak umi marhaban dan berzanji.hanis kain langsir dan hiasan meja makan,Az karoake dan persembahan,Cik Rezeki khemah dan canopy,dan 2 jejaka idaman malaya chepit dan afeez tambah imran sorang lg jadi peramu saji dan tentu ciklie kita jadi chief cheff,ketua tukang masak,ooi kak nab dan kak S,lauk makan beradap..mak oooi lagi tinggi imiginasiku,,,,hehehe..ok tak kak nija,meriah sungguh perkahwinan si afro..

cikgu mas berkata...

Salam kak norsidah

memang sehari kita byk nk berkunjung rumah kekawan dari mekah kita terbang ke Paris,pi pontian di Kota Tinggi,macam-macam arr,pagi2 lagi dah lepak umah kekawan,tulah cara berziarah zaman cyber,layaan jer kak...

CM tunggu kak jemputan dari kak shidah tu..

cikgu mas berkata...

salam Izariza

Thanks fren...doaku jua untukmu moga yg manis menjadi milikmu..

cikgu mas berkata...

salam sahabatku Azemi


pandailah awak membuat perbandingan hyperbola...ye larr tarikh lahirku ni biasanya musim hujan,sejuk dan tak keluar matahari sebab tu lah abahku menamakan ku mas suria,dengan harapan hidupku sentiasa terang dan berjasa seperti matahari..insyaallah..

yup bergerak kita pada pertambahan usia kita merapati kematian,pertambahan usia maknanya peringatan,sambut besday dengan kesyukuran dan keinsafan..

cikgu mas berkata...

Salam Az

Hidup ini sementara,esok lusa malah sesaat akan datang pun tak pernah kita tahu apa jadinya,..

selalu pulak kita terlepas laku dan tindakan,sebagai kawan dan saudara sentiasa saya memohon maaf pada teman2 termasuk Az yang sentiasa saya hormati,maafkan saya..hehehe

cikgu mas berkata...

Salam Kas S yg saya ingati

terimakasih atas doa dan kasih sayang kak,mas juga doakan hidup kak S sekeluarga sentiasa dirahmati,kita bersama di matlamat kita sebagai hamba iaitu di syurga firdausi...

cikgu mas berkata...

salam kak umiazudin

aduhai tinggi nya perhargaan tu,manis hidup ini mengenali insan-insan yang baik hati dan luhur budi,moga kita semua dapat bertentang mata,bersua muka berdakap mesra dalam ukhwah yang berteras redha Allah..

cikgu mas berkata...

salam Zie yang manis

terima kasih atas komen dan bait2 kata yang indah.CM teringin benar nk mengenali Zie,berlari bersama diPDKM tapi tak nampak teeman berlari..

moga zie juga menjadi teman cm yang akrab,saling berkongsi suka dan duka...muaaahh untuk zie..

cikgu mas berkata...

salam Imran

Imran selalu menyebut HIDUP INI INDAH...yupp memang indah ,Allah maha penyayang,jangan pernah kita taruh setitis prasangka buruk pada Allah,tiada hak langsung untuk kita berperasaan begitu,Indahnya hidup ini,tanpa kita sedar nikmat dan anugerah Allah sentiasa bersama kita,tahniah atas kelahiran puteramu,begitu indah dan suci wajahnya..Imran juga sahabat CM yang baik budi...

cikgu mas berkata...

salam kak noor yang ku cintai


yerr,antara doa saya persahabatan kita kekal hingga ke akhir hayat,jika hari ni kita bersembang pasal hidup dan anak,doakan kita juga satu hari berpeluang bersembang tentang cucu dan menantu hehehe,,


aduhh,nk hantar cake jugak ker kat Imran,Maisarah dalam pantang camner nk uli cake kak..akak buatkan courier ke Paris,,,tak pun call kedai cake kat Paris tu...aduhh mana pandai cakap Perancis,cakap omputih depa tak layan..maaaaa..

cikgu mas berkata...

salam Cun 09

Tq sis persahabatan bukan sahaja indah,malah kekuatan dalam kehidupan..


CL memang kaya dengan pengalaman,dari pengalamannya kita dapat belajar tentang hidup..

cikgu mas berkata...

Walaikumsalam Abang Sulung

Yer rumahku ni...silakan masuk,aduhai kena dok lama tu,tetamu yang ku tunggu,ok nak buat air coffee or tea..hehehe..

selalulah mai sini...

rezeki berkata...

salam cm,

alhamdulillah, persahabatan yg ikhlas dr hati akan berpanjangan
beruntung jika kita berjumpa dgn sahabat atau kawan yg sedemikian

cite psl persahabatan , kisah 15 tahun dulu, sahabat karib saya yg selalu bersama dan saya selalu membantunya dlm kesusahan yg akhirnya sahabat makan sahabat , saya dan isteri menerima fitnah yg amat besar darinya, habis semua diceritakan kpd org lain ,padahal perkara tersebut tidak pernah kami lakukan, apabila isterinya sakit dan rumah tangganya berantakan, kami difitnah membomohkannya. sedangkan kami tk pernah pun jumpa bomoh.

masyarakat dan rakan sekeliling mula menjauhkan diri dan memandang serong pada kami berdua.

namun , ikhtiar kami hanya memohon pada Allah SWT , berdoa dan solat hajat agar ditunjukkan kebenaran

Akhirnya Allah SWT menunjukkan satu persatu tembelangnya dan keburukannya , sehingga dia berpindah dari sini dengan meninggalkan pekung dan banyak masalah kpd org lain , apa yg diceritakan oleh kwn2 yg pernah berjumpa dgnnya, dia telah diberhentikan keje dan rumahtangganya entah ke mana.

iktibar, persahabatan yg terjalin dr hati yg tulus ikhlas , insyallah Allah akan memberkatinya

Allah sentiasa bersama2 kita sekiranya kita benar dan jgn menganiaya org lain

hargailah erti persahabatan

semoga kita semua dpt menjalin tali silaturahim sesama kita dan berpanjangan dan diredhai Allah SWT

abangsulung berkata...

Salam CM,
Insyallah, kita akan selalu singgah rumah CM nanti. Akan bawa teman-teman lain jugak. Ada air kopi O tak.. heh..heh..

maap jap CM..nak respon cerita pak itam tadi,
Saya pun penah mengalami seperti yang pak itam alami. Perkara yang berlauk, pun hampir sama. Cuma kawan baik saya tu masih tinggal dikawasan yang sama & syukur kpd Allah, tak berlaku perpisahan.

Dipendekkan cerita, rupa2 selama ini dia main kayu 3. Sorang pun kita tak tahu..
Pasangan yang dia main cinta tu, orang gaji adik dia. Patutlah isteri dia cakap, asal tengah malam hilang, dekat subuh baru balik. Siang jadi malam, malam pula jadi siang. Pasal saya rakan rapat dia, saya pula kena tuduh membomohkan dia. Sampai buah2 tangan yang saya bawa pun diaorang buang, kononnya takut sudah dijampi. Yang menyedihkan lagi, rakan saya tu turut sama mengiyakan tuduhan isterinya kepada saya demi untuk melindung perbuatannya.
Mengucap panjang dibuatnya.. Walaupun saya telah dimusuhi dan dikatakan macam2, tapi tetap seperti biasa, bertegur sapa dan tak amik ati dengan perbuatan mereka.

Sampai satu hari dengan izin Allah terbongkar cerita kawan saya ini, bila isteri mengikut dan mengintip suami dia dari belakang. Selepas itu barulah isteri dia sedar dgn kesilapan dia manakala rakan saya tu pulak dah mula berasa malu dan tak keluar-keluar dari rumah untuk beberapa ketika. Sampai sekarang saya tetap seperti biasa kepada mereka, Cuma mereka saja yang agak malu-malu disebabkan cerita mereka tu..
Tapi banyak hikmah yang saya pelajari dari ujian tersebut dan membuat saya semakin matang.

Zie berkata...

Salam CM,
Saya pilu sebenarnya membaca kisah Tuan Rezeki dan Abangsulung tu... Rasanya selepas itu dapat sahabat yg lebih baik... Allah gantikan dengan kesabaran CR dan AS tu.

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today