yg sudi bersama cm....

Rabu, November 25

25 November..datang lagi!!!!Aku dan sahabat maya yang sangat istimewa...


Hari ni,pemotong gotah yang jelitazz Noor datang Putrajaya untuk menoreh disini,
pagi lagi dia ajak aku dan anak-anak breakfast dengan dia,tapi bukan breakfast dah jadi lunch,
biasalah CM ni kan,k.noor !!!speaciss slow melow,hehehe...kami lunch di RESTORAN RASA MAS....tu ayam panggang tu,CM punya,
cuba teka tangan siapa????tengok tangan jer lah yer....


Ini hidangan untuk k.noorku.....hmmm kebabb maa....


Pas makan ,pusing-pusing Alamanda
...anak2ku sila bermain di playground ,mama dengan aunty noor nak sembang  yerr...
haiiii.....sembang apa tu??? jangan mengumpat yer...dina menyapa!!!hehehe..



Pas main my girl and my boy poww aunty noor,
Baskin robbin ice cream..mama tumpang sekaki,
noor dapat bonus jualan gotahh..order nak!!amik yg mahal-mahal sikit..
.Sampai dekat pukul 2 petang   kami bersama
.Pas ni mama nak pi Cyberjaya  bank inkan wang sumbangan derma untuk CL uruskan amanat pembaca PDKM...




Sebelum kami berpisah,Kak noor menyerahkan satu bungkusan cake Secret Recipe...
Ya Allah apa yg susyah-susyah ni Noor,kak noor jumpa saya pun dah cukup bersyukur..
HAPPY BIRTHDAY CIKGU!!!!!!!! kata k.noor
Terimakasih,dirimu saya kenali dari blog PDKM,tapi kini anda adalah sahabat baik yang lebih baik dari kawan di dunia realiti,setiap hari kita berchat di ym,kita kongsi segalanya,kita sampai rindu-rinduan kalau sehari tak berbicara,indahnya persahabatan,aku tak pernah terfikir ketika akan menceroboskan diri di dunia blog,aku bisa bertemu dengan insan-insan yang mempunyai keluhuran budi yang hebat.......
Pada saya Sis Noor Fazidah adalah seorang wanita yang istimewa,,,she`s very nice lady..soft spoken and funny lady..bersamanya anda tak sedar sudah berjam-jam berbicara.
tapi dia sangat perahsia,sampai hampir setahun mengenalinya aku tak tahu dia kerja apa?dimana dia tinggal?
tapi kata hatiku dia adalah seorang akauntan....ibu kepada 3 orang anak,sempat dia tersebut nama suaminya,hehehe..tak payah lah publish tersedak pulak abang haji tu kang,,,


Selepas dating dengan Noor saya terus ke Cyberjaya,lebih selesa berurusan di Cyberjaya daripada Bangi dan Putrajaya,kerana di Cyberjaya orang tak ramai,urusan lebih cepat,jalan lebih clear..
Kira-kira dalam pukul 4 aku menerima satu panggilan telefon..
hello Pn Masuriya..kami dari PODS &PETALS GIFTLAB..nak antar bunga pada Puan!!!!!



Haaaaaahh...so suprise,last i terima bunga dalam hidup i...pada tahun 1999
..masa tu boyfren i,suami i sekarang memberinya masa konvokesyen di UM dulu.
..suami saya lebih suka bawa saya dinner bila besday saya,
saya tahu bunga yang akan saya terima bukan dr my hubby...
aduuuuuh.....tiada kata yang dapat saya ucapkan...
today is so sweeeeettttt.....I LOVE ROSE SO MUCH.....
yang menghantar bunga ni,tak tahu arah mana rumah saya,saya suruh mereka tunggu di Restoran Maju,restoran mamak di CyberValley...aduhai saya menerima jambangan bunga ni dan coklat cake yang sangat cantikkkkkkk ini di hadapan kedai mamak,oohh so romantic,mamak yang buat roti tu berhenti menebar roti dan memberi senyuman manis pada saya,hehehe...




Cantikkkan bunga tu!!!!hmmm siapa yang beri???Subhanalllah saya terima dari rakan blogger jugak,saya sangat tak sangka,didalam kereta air mata saya mengalir,hanyut dalam sendu,terharu dengan cinta kasih sayang yang sungguh ikhlas,terlindung dalam payung dan redupnya lembayung persahabatan...begini sekali kasih sayang anda pada saya,sedangkan kita baru berjumpa sekali bermesra di blog,Saya terima jambangan bunga harum mewangi ni..dari insan yang sangat istimewa,yang sering membimbing saya,yang sedang menabur bunga dalam laluan hidup saya...Siapa yang menghadiah saya bunga ni.akan saya beritahu di next n3...khas untuknyerr.....tekalah siapa????



hmmmm my girl sedang memotong cheese cake aunty noor yer...tak dapat saya tunjukkan gambar cheese cake yang sangat sedap tu....
mama lambat sangat katanya....




Coklat cake yang sangaatttt sedap,jomm geng,Datin,Ciklie,Noor,Tika,Afeez,AZ,Pyjarl,Rezeki,Imran,Hanis,Kak S,Kak Nab,Dr Chenta,Kak Norsidah,Kak Umi,Umiazudin,Patt,Cikgu Sonata,IP,Shima,Mama Ju ,hazeleyed..Azemi Ali..,Shahmi,Cun09,dan lain-lain mohon jangan kecil hati jika saya tak tersebut nama di sini.
..JOMMM KITA MAKAN CAKE NIII.....



P/s : UNTUK SEMUA,DI HARI ULANGTAHUN KELAHIRAN SAYA,TERIMALAH SEPOHON KASIH DAN SAYANG DARI SAYA.....YOU RE MY EVERYTHING......

53 ulasan:

maiyah berkata...

hehe.. tgk kebeb tu sy bygkan kalo sy mkn kene bukak mulut luas2.. tapi takut mulut jadi tak bleh tutup plak cam ari tu :D

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

Selamat harilahir untuk kesekian kalinya. Smoga terus ceria, ceria n ceria. Raya Haji ini kat Melaka lagi ke. AZ nak ke Palong 4 lepas ofis besok.

bertuah CM dapat belaian manja dari Noor tu. Teringin pulak nak tipon si noor ni

cun09 berkata...

salam akak ^_^

wah-wah seronok nyee...cam betul2 kat depan mata n nak amik jee kek tuu...
semoga jalinan ukhuwah kita semua berpanjangan...

rosli berkata...

Salam CM,

Selamat hari lahir, semoga panjang umur dan murah rezeki dan diberkati Allah

Hanis berkata...

salam kandaaaa.....huhuhuhuhu....tetiba dinda rasa sedih tak dapat berada sama di hari lahir kanda...last time, besday dinda kanda siap datang umah dinda bawakan kek....huhuhuuhuh....takpe...nanti dinda balik kita jumpa k....kita mkn kek k......huhuhuhuh....nanti dinda belikan special gift for kanda k......

afeezz berkata...

salam kekanda mas :

Happy Birthday To You
You Were Born In The Zoo
With The Monkey And Kangaroo
And You Smell Like Them Too...

Happy birthday kak mas. tak tau plak birthday kak mas hari ni, klu tau sure sy tumpang kak noor pi jumpe kak mas.. pastu balik terus menoreh kat ladang gotah kak noor...

SiNoMoSa berkata...

Salam CM

Happy Birthday to u
Happy Birthday to u
Happy Birthday to CM
Happy Birthday to u..(mintak maaf kena nyanyi sendiri kak hehe)

CM, May Allah bless u forever and ever..Smg pnjg umur + dimurahkan rezeki hendaknya..

Rasanya bunga + kek tue dari Kak Nija hikhikhik

Che' Pit berkata...

afeezz, haha sama lak pantun mcm yg aku sms kat kak mas pagi2 tadi.. cuma rangkap last je lain sikit..

ko tahu tak apa dia reply sms aku?

"Siapa ni.noti arr.ckp cheq lahir kat zoo.u waa sob.son"

sampai hati dia delete no aku, huhu..

Kak Noor,
hmm janji bln 10, ni nak masuk bln 12 dah.. hehe satu lagi bulan 1 kena prepare 2 kek, selang sehari jer.. waa penuh le fridge umah ku nanti dgn 2 kek, hahaha..

afeezz berkata...

che pit.... ko bg no dia kat aku.. bior aku kacau dia plak...

Atikah berkata...

Salam kak...

bunga ngan kek coklat dari kak Nija... :)

sonata anak kancil berkata...

selamat hari lahir....nak cikit kek tu! sodap bebeno cokelat2 gitu!

PINATBATE berkata...

salam cikgu mas..
Mudah-mudahan diberkati Allah...;)
hidup bahagia di dunia dan mulia di akhirat..Amin

Asnija berkata...

va..va..wah seronoknya..bila mas melimpahkan kebaikan..pasti kasih sayang dtg melimpah-limpah...happy besday dear..

Ps: sian pijal.,nombor tak dalam hp BARU kak mas..maafkan dia je la kasi chan besday girl..

Pssss..ku baca apa yg tersirat..pertama paip mu pecah air melimpah-limpah, maknanya kau harapkan rezeki melimpah ruah dan kasih sayang melimpah-limpah, kedua kau luahkan rasa hati dalam N3 makan-makan tentang harijadi yg sunyi dan adik yg memberi kek demi meraikan kakak tercinta..moga tahun ini harijadi mu bahagia..kerana aku faham apa rasanya sepi dlm bahagia..

~red~ berkata...

salam..

sedapnye kek choc tue...
terliur sy red tgk...

norsidah berkata...

Salam CM,

Selamat Hari Lahir akak ucapkan, semoga diberkati hidup bersama keluarga tersayang.

Terima kasih ajak akak makan kek tu,nanti kita makan sama2 ye.

Walaupun kita baru kenal tapi akak rasa dah mesra sangat dengan CM dan kawan2 diPDKM,semoga persahabatan ini berpanjangan.

khairyn berkata...

Selamat Hari Raya Cikgu

Sama tarikh dengan bonda saya rupanya. Sah takkan lupa dah lepas ni hahahaha

ummu_hanis berkata...

alamak, jahatnye aku tak tau semalam hari jadi kawan aku ni.
happy besdei kawan.
semoga panjang unur.
dan berbahagia dunia kan akhirat.
i leb u.
muahhhhhh.

Dr Chenta berkata...

salam CM,
terima kasih krn ajak sama2 makan kek, kalaulah dekat di mata, mungkin dapat juga merasa.... dan izinkan saya berkongsi sama kegembiraan yg CM rasai, seronok juga melihatnya wp kita kenal hanya di ruang maya!

moga kegembiraan dan kebahagiaan menjadi milik CM dan keluarga tersayang yg berkekalan....

tidak lupa salam aidil adha buat CM dan keluarga

hajah zainab bt abdullah berkata...

salam CM,

rasa gembira bila tengok CM bahagia! tk kerana ajak makan kek tu...kalau dekat sure gi dah...

rezeki berkata...

salam cikgu,

semoga dipjgkn umur, dimurahkn rezeki, ditetapkn iman , berbahagia bersama keluarga dan rakan2

apa2 pun, geram tgk kebab tu keh keh keh

lama tk mkn kebab

alhamdulillah

S berkata...

salam,

selamat hari lahit buat CM dan
selamat juga untuk ibu yg melahirkan.

smoga tabah menghadapi kehidupan.
dan bahagia bersama keluarga tercinta.

seronoknya dapat hadiah bunga dan kek.
nampak kek cokelat tu terbayang wajah Nija plak.

shami2 berkata...

Salam CM

Selamat ulang tahun..kelahiran yg ke beraper ahh...

Semoga panjang umur murah rezeki..dan kita semua dpt ber gathering nanti....bila yer dan dimana yer....????
sapa nak jawap nihhhh...

P/S:

~comei~ berkata...

bestnya makan...
kebab..
kek..
ice cream...

ada rose plak tu..

bulan ni rasanya ada dua tiga kali me singgah secret recipe.. nyum nyum... (proses menaikkan berat badan.. hahaha)..

happy birthday kak CM..

cun09 berkata...

salam aidiladha...

manzlie berkata...

salam besday girl...

alhamdulilah...panjat kesyukuran pada Nyer yang Maha esa kerana kita masih lagi bernafas di bumi yang hanya sementara shaja...moga moga cikgu senantiasa berada di bawah lindungan Nyer..insyalah..

Apa lah ada nilai kek dan bunga jika hendak kita bandingkan dengan kawan setia yang sanggup meningati kita..alahmdulilah...allah telah pertemukan kita dengan insan insan yang berhati mulia melalui alam maya ke alam reality...semoga allah swt memberkati kita semua..insyalah

waslam

cikgu mas berkata...

salam maiyah

hehehe,mulut maiyah kocik yer...kebab tu kecik jer..

cikgu mas berkata...

salam..

mekasih AZ,salam aidiladha,jgn makan daging banyak2 yer..

calllah si noor tu pasti dia suka..

cikgu mas berkata...

Salam sis Cun o9

iyerr moga ukhwah kita berpanjangan,sirahtulrahim terjalin erat...

cikgu mas berkata...

salam en rosli

terimakasih dan salam aidiladha untuk en rosli..

cikgu mas berkata...

salam hanis

hiss tak per lah dik,bukan akak harap balasan,asal hanis sihat dan dpt perform kerja dengan baik..take care yerrr..

cikgu mas berkata...

salam afeez

aduhaii sampai hatimu dik,sama ayat ko dengan che pit tu,korang pakat yer usik akak,

dikkk,belanja secret recipes boleh????hehehe

cikgu mas berkata...

salam shima

terima kasih shima,moga shima juga murah rezeki dan selamat dunia akhirat..

cikgu mas berkata...

salam che pit

aaaah lah dik,sama pulakk dgn ucapan ko...

dikkk,bulan Januari ni,k.mas bagi cake kt org jauh jer lah,ko share jerlah dik,

cikgu mas berkata...

salam dik..

kacaulah!!! tengok sapa yg kena kacau...

cikgu mas berkata...

salam tika..


hisss mana tau???

cikgu mas berkata...

salam cikgu sonata..


yerr mmg sodapp cake tu.mekasih yerr..

cikgu mas berkata...

salam kak pinat

mekasih atas doa,moga kak pinat sekeluarga diberkati..

cikgu mas berkata...

salam kak nija

persahabatan tu kekuatan,membahagiakan orang lain pahala dan ganjarannya amat besar disisi Allah,terasa sungguh bahagia dalam limpahan kasih sayang yang tak pernah disangka,dalam mengharap kasih yang sukar difahami ada kasih yang sedia memahami setiap kerlipan mata,setiap halus tutur bicara,tiap gerak sendu dan senda,terimakasih tak terhingga...

cikgu mas berkata...

salam red

jommm makan kek sayang..

cikgu mas berkata...

salam kak norsidah

kemesraan dan kasih sayang tak memerlukan masa yg lama untuk berputik segar,moga ukhwah kita berpanjangan diberkati Allah,

terimakasih atas doa dan ingatan..

cikgu mas berkata...

salam khairyn

ye ker,selamat ulangtahun juga untuk ibumu,persanmaaan yg manis kan,byk pulak kebetulan diantara kita..take care di perantauan..

cikgu mas berkata...

salam patt

hisss ada pulakk cam tu,mana ada jahat,ko baik arr, i lab bieu too...

ummi humaira berkata...

salam CM..
maaf akak baru balik dr kampung , baru dpt berita nih ..
apa2 pun SELAMAT HARI LAHIR BUAT CM , semoga sentiasa di dalam lindungan Allah selalu .
dipanjang usia dlm keberkatan , ditambah dan digandakan iman , bahagia selalu bersama keluarga tercinta.. ameeen

cikgu mas berkata...

salam Dr Chenta...

terimakasih kerana sudi berkongsi saaat suka dan saya pasti dr tak melupakan saya saat saya berduka lara..tqvm atas doa dan salam aidiladha untuk dr sekeluarga..

cikgu mas berkata...

salam k.nab

doakan saya k.nab,saya bahagia dikelilingi teman2 yg baik budi mcm k.nab dan lain-lain.

cikgu mas berkata...

salam CR

terimakasih atas doa tu...

geram dok tengok kebab?CM boleh ajer belanja CR mkn kebab ni..ngeh,ngeh,ngeh..sudi ker???

cikgu mas berkata...

salam kak S

terimakasih atas doa dan ingatan tulus ikhlas dari kak S untuk saya,doa dari saya Kak S juga beroleh ketenangan dan kegembiraan berpanjangan dalam hidup...

kak nija??????? tunggu yer!!!

cikgu mas berkata...

salam shahmi


birthday ke berapa??? tua dah saya ni..34 kali dah sambut birthday ni,hehehe..

tqvm atas doa dan ingatan..

cikgu mas berkata...

salam comei

terimakasih yer...salam aidiladha untuk comei...moga dlindungi Allah dunia dan akhirat..

cikgu mas berkata...

salam Cun 09

salam aidiladha,hayati konsep dibalik pengorbanan..semoga cun sejahtera dunia dan akhirat..

cikgu mas berkata...

salam ciklie

benar semua komen ciklie,harga persahabatan tak dapat dibayar dengan apa bentuk material sekalipun,Allah menemukan kita dengan insan yang jernih hatinya,yg luhur budinya,yg manis tutur katanya.Saya mengucap kesyukuran atas anugerah ini,keikhlasan sebenarnya sukar dicari tapi kalau kita temui itu anugerah yang perlu kita syukuri..alhamdulillah..

cikgu mas berkata...

salam kak umi...


terimakasih atas doa,moga kak umi juga memperolehi kebahagiaan dunia dan akhirat..

hazeleyed berkata...

Ass-salam CM
Wah...bertuahnya badan dapat hadiah yang best giler tuu...Kak hazeleyed kalau bab cokelat ni memang bisa cair dong...huhu lebihlebih lagi choc cheese cake...walaupun dah senja.masih suka...
Enjoy yourself k.

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today