yg sudi bersama cm....

Selasa, November 17

Sunyi sepi....


Sunyi sepi sekolah CM sekarang,
pelajar ada tapi semuanya nampak baik dan tawadduk,mereka semua diruang belajar dan menjalani program motivasi.Pelajar tingkatan 4 dah dicutikan
,Esok pelajar mula SPM..
.Cantik tak gambar atas tu????
tu ditengah-tengah bangunan sekolah CM,
pelajar yang mengadap pokok tu adalah mentee CM (anak angkat cikgu mas) sama kreeek dgn cikgu yer,konon menunjukkan tahap `stress' sebab esok exam...hehehe,lepas snap cantik pulak gambar ni,
Apa macammmm tika? ada potensi jadi profesional photographer tak?????siap edit lagi...hehehe

tak tahu apa nak tulis...risau anak-anak didikku esok exam,doakan mereka yer...geng.


CM nak layaaan satu lagu zaman CM muda-muda dulu...lagu Dato Siti...bila dah tua menyentuh  hati pulak lagu ni....

Nian di hati.......


Suburnya nian sukar dimadah

Mekar jiwa dilamar mimpi
Kasih sepantun tulisnya sudah
Hanya rindu ikatan hati


Berlumpur intan seri masih bertandang
Bagai bulan dipagar bintang
Angin berderu ombak mengalun
Melambai daun sedang rimbun


Sarat di hati rindu ditanggung
Airmata ku tak terbendung
Dikau ku sanjung cinta suci terulung
Di jiwa ku semakin ranum


Terpadamlah gundah di hati
Setenangnya air di kali
Hilanglah resah terpancar naluri
Janji yang diikat teguh... berdiri


Lafazlah sejujur hatimu
Setulus halusnya budimu
Damaimu sesudah gerimis
Bawa daku bersama meniti pelangi


Ku yakin di sana menanti
Mahligai kencana abadi
Disaluti sutera asli
Selimut cinta aroma harum kasturi

Kasihmu beraja di hati
Kasihku bertahta di jiwa
Walaupun tiada di mata
Cintamu tetap sebati


Sungguh bererti kasih dan sayang
Seribu sumpah kau tunaikan
Cinta berkurun kasih berzaman
Kerana sayang ku turutkan
Guruh di laman umpamanya gurindam
Mengusap di hati yang rawan

hehehehe...sajer jer ni...yangg suka nyanyi silakan nyanyi...
yang tak suka berjiwang abaikan.....
kita semua ada perasaan,kita hormat perasaan insan lain,
Insyallah kita akan sentiasa dihargai
,kerana kita semua tak sama...kehidupan kita lain-lain tapi cinta dan sayang yang akan mengikat kita...
Perasaan aku tika ini.
..AKU?????????..........aku tak tahu....



31 ulasan:

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

semoga anak murid cM dapat menjawab dengan baik sekali besok.
nampak sangat cm tension pasal anak murid nak masuk exam sampai nyanyi2 mengambarkan keadaan hati CM yang stress giler tahap gaban tuh. kwang kwang kwang.

lagutu siti ke. memang sedap giler lagu tuh

Azemi Ali berkata...

Salam CM

Good Luck utk cikgu dan anak-anak murid. Moga berjaya.

SiNoMoSa berkata...

Salam CM..

CM mengajar sekolah teknik eks?
N3 ini wat sy teringat lak zmn ambik spm kat teknik dolu2..thn 1998..sama dgn Hanis huhu
Lamanye Hanis menyepi eks kak..ghindu pullok!

Saya setuju amat dgn cacatan CM yang lps lagu CT tue..kita dicipta tak sama jiwanya so hormatlah perasaan & pendirian org lain kan kak..

Gud lux utk adik2 yg nak ambik SPM!

p/s:wah2 cantik laa gmbr yg dh edit tuh..hehe

afeezz berkata...

salam kekanda mas : cun giler gambar tuh. igtkan kanda mas ciplak kat google... anyway.. good luck kepada kanda mas esok...

maiyah berkata...

moga mrk jd kebanggan pd cikgu2 yg dan tak hampakan hrpan cikgu nya :)

Imran Paris berkata...

CM...sepi itu indah.

Eh...napa CM cukup jiwang akhir2 ni, lagu Ning, Siti...ni mesti ada apa2, citelah :-)

Atikah berkata...

Salam kak...

Selamat menempuh peperiksaan buat anak2 akak... semoga mereka semua mendapat ketenangan ketika menjawab soalan... dapat result yang gempak...


Akak... cun ler gambar tu... tapi mesti lebih cun if objek pokok ngan budak tu ke tepi sikit... akak, biasakan ambik gambar, jgn letakkan objek betul2 di tengah... He.. he.. he... jgn marah... just konsi ilmu cara shoot gambar... tapikan kak sporting giler model akak... pinjam jap kak... suh jadi model saya lak... he.. he.. he...

Dr Chenta berkata...

musim peperiksaan telah tiba.... dan musim cuti jugak.... dan musim hujan/banjir!

moga semuanya selamat dlm apa juga keadaan dan tindakan yg dilakukan!

rezeki berkata...

salam cm,

semoga anak2 murid cm dpt menjawab dgn betul dan lulus dgn cemerlang

insyallah.

rezeki berkata...

salam cm,

dh tgk gambar kambing2 tu spt yg diminta

ummi humaira berkata...

salam CM
hari ni maka bermula ler catatan peristiwa bagi anak2 yg menempuh peperiksaan SPM kan..
doa ummi agar anak2 SPM terutamanya muslim/muslimat dapat menjawab dgn tepat sprti yg yg dikehendaki soalan dgn jayanya . ameeen .
cantik gambar CM kali nie , makin bertambah ler geng tikah..

hajah zainab bt abdullah berkata...

salam mas,

cantik gambar tu! cuba tanya en kamitaken, tentu dia akan kata cantik!

Dari Hati berkata...

Salam kenal CM..Semuga anak anak murid CM dpt jwb exam SPM dgn tenang..

Saya pulak tengah berdebar, anak sulung ambik UPSR hari tu..Rasanya esok kuar result..Doa kan la supaya dia lulus dgn flying colours..

S berkata...

salam,

smoga Allah permudahkan dan juga memberikan daya ingatan yang baik untuk menjawab soalan SPM.

selamat berjihad.

cikgu mas berkata...

Salam AZ

terimakasih atas doa.bukan tension bimbang sikit,sbb result trial depa kertas 1 sejarah tak berapa bagus,budak2 ni budak cerdik,kalau tak bagus cikgu yg jadi sasaran..dipersalahkan bagai..Az fahamlah..apapun saya tawakal..

cikgu mas berkata...

salam en azemi

terimakasih tak terhingga...

cikgu mas berkata...

salam Shima

yup CM cikgu sekolah teknik,Shima pun dr sekolah teknik ker? iyerr kita semua ada perasaan dan ketahanan masing2..apapun terimakasih atas doa pada pelajar k.mas..

cikgu mas berkata...

salam afeez

mekasih afeez,cantik kan..hiss tak main ciplak2 ....sudikah afeez jadi model pas ni???

cikgu mas berkata...

Salam maiyah


mudah-mudahan maiyah,insyallah..

cikgu mas berkata...

Salam cik im

hiss tak de pape arr,bukan zaman masa cm 17 thn dulu,nk jiwang pas tu ada apa2,sajer jer terdengar lagu ni balik kt youtube tu lah dok masuk dlm blog ...lirik yer bagus ..

cikgu mas berkata...

salam tika

mekasih tika..teringin jugak nak pro cam tika tu..tapi pakai camera digital jer tu..

cikgu mas berkata...

salam Dr Chenta

memang betul hujung tahun ni,byk musim akan datang,satu lagi musim org kawin jgn lupa..semoga semuanya selamat..

cikgu mas berkata...

salam CR

terimakasih CR,dah,2,3 kali pi tengok tapi???? ada cik ba,anak cik khin..suami dia cik zhir..hisss takut tengok,terus tutup mmulut dan hidup bimbang kena selselma..hehehe

cikgu mas berkata...

salam kak umi

laaa mana boleh lawan tikah tak boleh geng tika jugak camera cm ratus-ratus jer,camera tika beribu2 hengget..

mekasih atas doa pada budak CM yer!!

cikgu mas berkata...

salam k.nab

adoi k,nab si lufti (kamikaten ) tu dah kira profesional dan global,cm juara kg pun tak lepas..??

k.nab dah masak ker??

cikgu mas berkata...

Salam Dari Hati

insyallah kalau rezeki anak tu tak kemana,mudah-mudahan ,doa dr seorang ibu mustajab..mekasih dari hati atas doa pada pelajar CM..

cikgu mas berkata...

salam kak S

terimakasih atas doa..

Atikah berkata...

Salam kak,

Gambar yang menarik bukan kerana kamera yang mahal tetapi kerana skil kita ambik gambar.... kadang2 kamera biasa pun, gambar tetap mengancam, setanding gambar dari kemera mahal... Kalau akak nak gambar cantik, kena tahu komposisi gambar n rule of third... kalau akak dpt kuasai nie, insyaAllah.... cantik gambar akak...

norsidah berkata...

Salam CM,

Nampak sunyi sek. tu, tapi dihati setiap murid bergelora menuggu ketibaan hari exam tu, akak ucapkan, harap belum terlambat ye CM, selamat menempuh exam dan semoga berjaya dgn cemerlang nya semua murid2 CM.

Akak suka lagu tu CM, terhibur juga bila nyanyikan, dalam hati je, sebab suara tak sedap

umiazuddin berkata...

Salaam CM,

Cantik gambar yang cikgu snap tu. Candid ker memang mentee cikgu berposing macam tu? Boleh jadik jurukamera semi-pro la cikgu! Jangan lupa bayor royalti kat model cikgu tu yer...shian dier tgh tension...

Semoga anak2 kita yang mengambil SPM berjaya menjawab soalan dengan tenang dan cemerlang. Amin.

VpeaceV

afeezz berkata...

salam kekanda mas : untuk kanda sy sanggup jadi model untuk aper sajer... hahaha

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today