yg sudi bersama cm....

Rabu, September 2

Sepucuk Surat Cinta....

(My dream car.....sebagai cikgu sekolah gomen takkan aku nak berangan Mecd.Brabus,GMC,
BMW 7s.........memang jauh dari kenyataaan...jadilah Honda CRV ni........  untuk ku angan-angankan dan mungkin best untuk dibuat ala-ala Impak Maksima.....   
                     
Pagi yang ceria,cuma sedikit kelam kabut kerana keluar rumah sedikit lambat,apa lagi mulalah menganas di jalanraya....mantain dilorong laju...dengan kelajuan tak kurang 120kmsj,fuuuh tak ingat dah orang tersayang,yang ingat perlu sampai ke sekolah sebelum pukul 7.30pagi.Aku ikut jalan shortcut Putrajaya Kajang melalui PICC ,jalan tu banyak membantu menyelamatkan keadaan,boleh menjimatkan masa 5-7 minit.Boleh dikira dengan jari kenderaan melalui jalan tu,
Alhamdulillah aku sampai ke sekolah pukul 7.28 pg,berlari-lari ke pejabat sekolah untuk thumb print(punchcard).Pintu pejabat ku tolak ganas..puuup toing,toing..tetiba terjengguk muka my boss dari pintu tu nasib baik tak berlaga hidung "Assalamualaikum bos"..aku menyenggih..."Waalaikumsalam..hmm baru sampai..????"...bosku menegur,mukanya kelihatan serius,lelaki yg berusia 43 tahun ni kelihatan segak dgn kot hitam lagak mahu menghadiri mesyuarat rasmi...
Aku senyum, mengangguk dan segera berlari ke komputer untuk thumb print...fuuuh lega !!!!!!tertera 7.29 pagi....selamatttt....
Tiba-tiba,,,aku ditegur oleh PT sekolah...."Pn.Mas,......tolong tandatangan penyerahan surat ni"!!!!!
"Surat apa pulak ni??????...aku meninjau ke himpunan surat yang ada ditangan Pn D,Pembantu Tadbir sekolah."Bacalah sendiri.....mesti hepi bila dapat surat ni,hehehehe...dia gelak kecil sambil menyenggih"...fuuh aku menandatangi ruang namaku,dan menyambut surat misteri tu dengan perasaan berdebar.....
Aku terus membaca,fulamakkkkkkkk.......memang hepi.!!!!!!..tetiba sakit gigi ku datang balik,aduiiiiiiii,sakitnyer,esok surat jawapan mesti ada kt meja boss......hmmmm surat apa ekk????....nak tahu ker??????,hmmm tak yah lah tahu,kalau tergerak hati geng nk teka.......,tekalah!!!!!(pada yang dah `tertahu`tu...please jangan pecah lubang arr)

41 ulasan:

khairyn berkata...

salam Cikgu Mas

oh kereta idamanku cuma VW Golf aje

sekarang pakai thumb print ek.. kat sini masih lagi dengan jam biasa tu... dan kat spital tempat saya kerja tu selalu la rosak, sampai la ni pun tak dibaiki lagi

bonda berkata...

salam cikgu mas, surat naik pangkat ker????

Noor berkata...

Salam..

surat apa tu dinda.. surat naik gaji ye.. bleh blanja kan 12/9 nih.. la la la

psstt.. sekarang ada promosi CRV.. beli jajan dapat CRV.. huiyooo.. caya.. caya..

apiz hensem berkata...

wow kak mas.. pagi ni sy clock-in pukul 8.00 pagi, sib baek sempat, kalu pukul 8.01 pagi, kene le cari reason apasal dtg lewat.. hahahh, pastu dan lagi clock-in kan kawan... 8.00 pagi gak...

tu mesti surat kene transfer ke sandakan...

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

Fulamak, udah ubahsuai umah yer. Cantiklah.

Tapi bab mengganas di jalanraya jangan di buat selalu.

apa isi surat tu cik mas? tak kan rizult PTK dah keluar begitu cepat. Naik pangkat yer atau dapat kiriman daripada ................

Imran Paris berkata...

CM....la saya pun minta Honda CRV, dulu masa di Jepun puas saya memujuk wife sbb saya nak beli kete tu...tp dia tak bagi...dia kata kalau saya bawak CRV balik Msia (masa tu umur saya br 31, 32 tahun) tentu ramai yg berkenan dan buat sugar daddy...hehehe. Sy ikutkan jelah kehendak dia...lgpun sy bukannya minat sgt kete2 ni, asalkan ada asalkan berfungsi...udahlah...tak gitu CM. Kat Paris ni pun saya dah gak beli kete tp nothing GRAND biasa2 je...shhhhhh

Sepucuk surat cinta....alamak ni kena tukar ngajar ke Paris ke??? Teringat pulak lagu

Terkejut aku dari mimpi membisu
Tanpa kata
Tibanya aku dikecewa dengan surat
Terakhir ku terima
Airmata sedih jatuh berderai
Surat yang terakhir hancur berderai
Usahlah meminta izin perpisahan
Rela pedih pilu mengharapkan

....ingat tak CM, CL...lagu ni, jgn nangis ye :(

hazeleyed berkata...

Salam cikgu Mas
Wah...kalau tak silap time banyak penempatan kenaikan pangkat...sah dah tu...sebab kena bagi jawapan!
Tahniah in advance...
p/s canggih sekolah awak ek...
sekolah kita kehadiran masih kena tulis manually...so ada yang cheating ke?hahaha

manzlie berkata...

sala cikgu mas..

hmm menurut kata "bola kaca hamba" dah tau dah surat apa tuh...betul tak?
heheheheheheh

waslam

Leenoh berkata...

Salam cikgu Mas.
Memang laju kalau 120kmsj. tentu tayar belakang tidak mungkin terkejar tayar depan hehehe.
Sejak saya jadi YB ni dah tak fikir utk pergi awal ke tempat kerja. dulu 15 mnt sebelum masa dah sampai.
Selamat berpuasa dan selamat bertugas.

Dr Chenta berkata...

Cikgu Mas,

....jika ianya berupa sesuatu yg menggembirakan mengapa tidak dikongsi bersama dan boleh juga saya merakamkan ucapan tahniah...

rezeki berkata...

salam CM,
berangan tak salah, manalah tahu jadi kenyataan, CM pegi sekolah naik merz, dan CM tukar jadi PGB (pengetua cikgu besor aka PGB)alhamdulillah. tumpang gembira.

Surat kenaikan gred dari dga 44 pegi 48 kot, atau pencalonan guru cemerlang . hi hi hi

rezeki berkata...

Salam CM ,
lagi satu nak tanya surat tu dia tulis arab da, alif tendang wau sarkis ....

Asnija berkata...

Salam Mas,

Fuiyoo...CRV impian mu...kelasss Mas...kelasss...tampal gambar CRV tu kat komputer, dan keliling rumah, dan keliling cubicle kerja...pasti Mas akan dapat CRV tu dalam masa 2 tahun...ingan tips ni....

Kak Nija rasa, memandangkan Mas gembira suka dapat surat tu, dan tersengih sampai sakit gigi balik, bermakna surat tu surat berita baik...samada surat naik pangkat, naik gred, atau dapat tuntutan payment ke, tunggakan ke...semua ni bawak rezeki terpijak Mas...wah...serba baru la rumah baru Mas...langsir baru, flat screen, sofa baru...peti ais baru....confirm petang ni booking CRV.....ha...kan betul akak kata...tak sampai 2 tahun dah dapat CRV tuh...

Asnija berkata...

Tumpang lalu Mas,

K.Nija nak jemput semua kat sini jawap soalan cepumas akak...

Esp. ayah Zain, K.As, Abg Megat....nak tahu jawapan abang-abang dan kakak-kakak ni....pastinya jawapan yang mantap dan boleh menjadi motivasi buat Cik Lie....

ps: 2 oang adik lelaki K.Mas pong dijemput menjawab soalan tu...k...

Asnija berkata...

Tumpang lalu lagi Mas,

Lupa plak nak jemput Noor, khairyn, bonda, hazeleyed, leenoh, rezeki dan pastinya Dr Chenta...jemput jawab ye...ni penting untuk memotivasikan Cik Lie..

ps. Cik Lie pun akan jawab ari ni an...kan...

shami2 berkata...

Salam CM,

Amboi ader surat lak....nak teka ko tak mo...nak ko tak nak...eden tak gomar teko2..nih...cemasssss hehehehh

||alis|| berkata...

salam CM;

naper surat tuh bertarikh 1990?

lamanya tahun tuh.. alis baru darjah 2, comey lagi masa tuh.... hehe..

ada cop sandakan... kete honda crv.. hmmm naik pangkat laa jawabnya... kan?kan? :)

Tanpa Nama berkata...

surat tunjuk sebab

Hanis berkata...

Salam,

hanis tekaaaa...surat gaji tertunggakkkkk....waaaaa kakak hanis kayaaaa.....confirm sofa & meja makan kat LORENZO menjadi pilihan pasnie....pastu duit muka CRV......

manzlie berkata...

cikgu tumpang lalu...


salam Datin nija..

mengapakah aku yang menjadi mangsa nyer?.....heheheheheh



waslam

Asnija berkata...

Tumpang lalu Cik Mas,

Wahai Cik Lie...kih...kih...kih...

cikgu mas berkata...

Salam Khairyn

CM tak tau lah kereta jenis apa VW golf tu,main golf cikgu taula..Wolksagen ker?

aah sekarang pakai thumb print..biarlah lagi elok jam tu rosak ryn,,,,bole cilok2,,

cikgu mas berkata...

Salam bonda

Moga masin dan berkat kenyataan bonda..tq

cikgu mas berkata...

Salam Kanda..

hmm tak payah tunggu naik gaji arr cikgu bole belanja kanda noor tersayang...

Ye ker beli jajan dapat CRV,conpomm cikgu menang..

cikgu mas berkata...

salam adikku apizz

sebijik cam akak ko ni,cepat maju tu,hehehe...

wuiii,transfer ke Sandakan elaun wilayah dia kt seribu dik..akak kayo...

cikgu mas berkata...

Salam Ayah zain

ye lah bab menganas dijalanraya tu mmg tak elok,tapi kekadang terpaksa jugak AZ..

cantik kan umahku,,,AZ lah yg memotivasikan untuk projek renovation..

surat apa ek??

cikgu mas berkata...

Salam Imran

CRV mmg cantik,huuh mmg betulla kebimbangan mrs Imran tu,beratur awek dok jeling nanti,hmm sayang suami tu,kt luar tu byk jugak miss crocodile cik imran ooi,biar naik kereta buruk tak de sapa nk pandang..selamat!!!!!

alamak lagu tu CM tak tau,org sekarang bercinta tak pakai surat dah pakai IT...lagu zaman cik lie ker???

cikgu mas berkata...

Salam hazeleyed

Betul tu,skrg ni mmg musim kenaikan pangkat,kawan sebelah meja baru dapat jadi Guru Cemerlang DG 44..

sebab canggihlah cikgu hazel CM selalu kantoi..hehehe..

cikgu mas berkata...

Cik lie

syyyyyyyyyyh,,,,tutup mulutmu..hehehe..biar bola kaca wat kerja..

cikgu mas berkata...

Salam Leenoh

mmg laju tu,boleh ajer tayar belakang kejar tayar depan,tapi kejar tayar kereta dihadapan kitala,,,


hmmm YB mmg la org kn tunggu
TQ Brother Leenoh atas ingatan..

Selamat Berpuasa..

cikgu mas berkata...

Salam Doktor

Tq atas kesudiaan mengucap tahniah..insyalla akan ku kongsi saat suka dan duka...

cikgu mas berkata...

Salam Rezeki


Aduhai masin mulutmu...CM baru DG 41 rezeki..


alif tendang wau sarkis tu apa??? rezeki ni ada-ada ajer..

cikgu mas berkata...

Salam Datin

aduiii semua yang indah-indah jer datin cakap,positif betul datin ni,amiinnn,amiinn,CLie tolong amiinkan sekali..

CRV,beng-beng....2 tahun lagi yer,fuuh kalau skrg makan nasi lauk telur jer lah..

cikgu mas berkata...

Salam

yer kawan2 pi jawab soalan cepumas kak nija hadiah yer:

no1..dapat cikgu mas (hehehe)
No2..Sebijik kereta plat MAS
NO3..Mas Joko...hehe

yaaaarrr,kita bagi motivasi kat cik lie tewwwwww...

cikgu mas berkata...

Salam Shahmi

Tak payah teka...dok reliks jer heehe tunggu jawapan dia,,

cikgu mas berkata...

Salam Aliss

surat olok-olok jer tu 1990 CM baru tingkatan 3,kat sharod tu...

amiiiiiinnn,naik pangkat yer aliss..

cikgu mas berkata...

Salam sayang untuk tanpa nama.....

awat tanpa nama?mesti dia tak bernama atau terlalu banyak nama,atau tak suka dengan nama dia...

CM rasa nk beri awak hadiahlah...
beri la CM surat tunjuk nama...bukan surat tunjuk sebab

tq sudi mengziariahi CM disini..

cikgu mas berkata...

Salam Hanis

woowww duit muka CRV...duit muka sendiri pun tak de...kalau adapun duit beli kuih seri muka..

cikgu mas berkata...

Salam cik lie


lalu,lalu..jgn lupa bayar tol..


hmmm mmg cik lie sasaran utama..jgn risau k.nija kita pujuk dia..

cikgu mas berkata...

Salam Datin


lalu,lalu tak de masalah...tapi CM nak gelak sekali ngeh,ngeh,ngeh,(gelak ciptaan che pit)


mana che pit aarrrrrrr????????entah-entah????

cikgu zainab berkata...

salam cg mas,

tentulah berita yg menggembirakan...wat saspens jer dik mas kita nih!

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today