yg sudi bersama cm....

Rabu, September 23

Jom..bergaya dengan baju raya......

She `s not camera shy....mama nya tersangat lah shy dengan camera,huhuhu..
tapi irdina bagi jelmaan diriku di satu masa dulu,seorang kanak-kanak perempuan yg manja dan ceria....


Salam Aidilfitri  dan hiiii....untuk teman-teman mama semua ....muaaaah,muaah

Alhamdulillah,kebelakangan ni my girl sihat,tengok tu dia possing dgn baju raya dia di rumah nenek...
Bergaya dengan black gown pilihanya sendiri......




Rambut baru dina untuk raya ni...di atas pangkin di rumah nenek..
aunty n uncle semua dina nak duit raya..........

Ampun dan maaf dari kami sekeluarga,raikan Aidilfitri sebulan ni.....(sorilah marwan tak suka bergambar)




Dah pun raya ke empat,ada yang dah mula kena bekerja.Alhamdulillah sambutan Aidilfitri kali ini diraikan dengan tenang sambil menyaksikan keriangan dan keceriaan anak-anak.Bergaya dengan baju baru berwarna warni .Zaman kanak-kanak sangat indah,aidilfitri kanak-kanaklah paling gembira,kalau aku dulu sejak hari ke 15 berpuasa aku dah mula menghitung hari nak beraya,mulah plan dengan kawan-kawan nak beraya ke mana,rumah cikgu pun kami pergi,beraya sakan dari pagi sampai ke petang,sampai naik bas tu nak beraya,zamam tu terima duit raya seringgit,sangat banyak rasanya,purata duit raya yang aku terima selalunya sekitar RM 20-40 sahaja,tapi di hari rayalah kita merasa memegang duit kertas berwarna merah,melihat keceriaan anak-anak tetiba aku teringat nostalgia zaman kanak-kanak berulang kembali.......

26 ulasan:

imanshah berkata...

Sekarang semuanya dah cecah ratusan ringgit,,tak mainlkah 20 hinggit..huhu..selamat hari raya

rezeki berkata...

Salam CM,

dah raya 4 ekkk. lps tu nti liat sikit nk stat keje. dulu saya 10 hinggit pun dh banyak, 35 tahun lps la ngeh,ngeh,ngeh

cikgu mas berkata...

salam iman

aah betul tu,semua dah cecah ratusan hengggett,kita semua kena poww,beri seringgit kn sound u,huhu mata duitan budak sekarang..tapi anggaplah sedekah..

selamat hari raya iman!!!!

cikgu mas berkata...

salam rezeki

pas raya mmg liat nk pi koja...kalau saya dulu org bagi seringgit,kira org kayo benarlah tu,35 thn lepas duit raya duit syilingkan,5 sen,20 sen.10 hengggett,boleh belanja sekolah sebulankan...

kalau ciklie bagi kita SR10 best jugak kan..

afeezz berkata...

kite ni dah start keje dah... tak liat pon...

cikgu mas berkata...

salam afezz

afeezz mmg rajin,lagi satu sbb afezz tak payah kecoh pi umah mak mertua,dah pi kerja dah dia..koja elok2 yer,pakai baju raya ker??

cikgu mas berkata...

salam afezz

afeezz mmg rajin,lagi satu sbb afezz tak payah kecoh pi umah mak mertua,dah pi kerja dah dia..koja elok2 yer,pakai baju raya ker??

||alis|| berkata...

salam.

cikgu dah balik kl ke? if masih di alai sila laa datang rumah alis :)

017.6831836...019.6087760.

salam aidilfitri buat cikgu sefamily :)

Dr Chenta berkata...

salam CM,

Alai tu tak jauh sangat dari tempat saya....

KSPulau berkata...

Salam CM,
Dok ngire duit raye anak2 ler tu ye? Aaaa...tu apsal letak bawah karpet lak tu? Ish,ish.... kesian budak2 tu.. apa buleh buat, mama dia terkenang zaman kecik2 dulu...

~red~ berkata...

selamat hari raya kak mas.
ampun dan maaf dipinta andai ada terkasar bahasa, terguris hatimu.
=)

manzlie berkata...

salam cikgu...

nak duit rya meh lah sini..nanti sya bagi nohh..

waslam

cikgu mas berkata...

salam aliiss

terimakasih sayang atas jemputan ke rumah tu,hmmm CM bukan dok Alai lah di,check balik CM dok mana??CM dok 3 kampung selepas Alai..

cikgu mas berkata...

salam aliiss

terimakasih sayang atas jemputan ke rumah tu,hmmm CM bukan dok Alai lah di,check balik CM dok mana??CM dok 3 kampung selepas Alai..

Dr Chenta berkata...

salam CM,
kalau dok kat 3 kg selepas Alai, semakin dekat ler dgn tempat saya....hehehe

sonata anak kancil berkata...

mood raya nih....CM balik ke Melaka - lalu depan rumah saya! kot2 jumpa kat Jusco langsung tak perasan ye!

cikgu mas berkata...

salam..

so suprise adakah doktor keturunan hang tuah atau org melaka?????

cikgu mas berkata...

salam cikgu KS

hmmm CM terkenang zaman budak dulu,rasanya tak puas jadi budak,mcm tahu jer CM tgh kira duit raya anak??? mesti cikgu KS selalu buat tu..hehehe

cikgu mas berkata...

salam merah

alahai sayang,tak pernah terguris malah hadirmu bagai bunga-bunga indah yang mewangi mengharumi perjalanan hidup ini...

selamat hari raya untuk si manis merah..

take care dear,hepi selalu..

cikgu mas berkata...

Salam ciklie

aduhai kena pi mekah tu nk dapat duit raya,saya tak pi makkah untuk ambik duit raya,kite pi makkah nk wat umrah or haji.


alaaah ciklie ooi,Maybank 2 u,CIMB click ,transaction money ......sedia membantu!!!!ngeh,ngeh,ngeh

cikgu mas berkata...

salam doktor


jgn pernah kata kita sekampung,tak mampu ku tahan gelodak rasa menjejaki mu,atau kuasa tuhan kita adalah manusia yg saling mengenali,pernah berbalas senyum,pernah mata bertemu,

saya kira doktor ada di Muar Johor,sila wat pengakuan...hehehe,jgn biar diri ini tertanya2..

cikgu mas berkata...

Salam Sonata

tu lah kalau kita berlanggar bahu pun ,tak pernah tahu kita adalah teman yg bermesra di alam maya,CM suka pi Melaka Mall,bawak anak2 tengok wayang kt MBO tu oh very privacy,baru pi tgk cerita `Jin Notti`alahai menyesal rasanya,ntah apa-apa cite tu...

dok air keroh yer cikgu sonata???tgh usha Mydin tmn Tasik Utama,tak pernah sampai lagi ni,besau benau tgk dari tepi highway tu...

selamat hari raya cikgu sonata..

rezeki berkata...

Salam CM,
CM, knp tak mintak AZ nyanyi 1 lagu masa AZ beraya tadi ngeh,ngeh,ngeh

Hanis berkata...

salam kanda,

sonoknye kalau masih dapat collect duit raya kan....tp thn nie dinda dapat duit raya rm15...sonoknyeee Ya Allahhh....

rezeki berkata...

Salam,
aikk hanis pun dpt duit raya ngeh,ngeh,ngeh

Atikah berkata...

Salam kak mas...

alahai comelnya dina n marwan.... awat tak sedondon?

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today