yg sudi bersama cm....

Jumaat, April 17

sesak



Cuti penggal pertama baru ni,sempatlah g jalan-jalan kat Jakarta dan Bandung..tengok tempat orang.lama dah kami rancang dengan kekawan kat ERT.Syukur terlaksana gak trip kami.Bersemangat semuanya Milia angkut semua mak yang dia ada,mak sendiri,mak mertua n
mak sedara,bagus milia ni,jenis anak yang mengenang budi,itulah kali pertama aku sampai ke Jakarta,sebelum ini aku rasa Jakarta ni tentunya sama macam KL..ok lah boleh gak kata macam KL tapi kat Chow Kit..Yang paling aku terkejut sekali tengok traffic jem dia,kalau terkial-kial bawak kereta tak usahlah fikir nak cuba drive kat sini,hon tak putus-putus berbunyi ,motor,bajjaj bersimpang siur,tapi jem dia tak melekat macam kat KL.aku pernah sangkut kat jalan genting klang setapak tu dua jam,padahal dekat je nak ke Jalan Pahang.kena berani betul nak bawak kereta kat sini.pas tu masa jem ramai peniaga-peniaga jalanan jual macam-macam.kalau la bas yang kami sewa tu ada tingkap mesti sempat jugak kami shopping.Jauh sudut hati aku kagum dengan orang Indonesia,mereka sanggup buat apa saja untuk meneruskan kelangsungan hidup,walaupun hanya menjual news paper mereka lakukan dengan sungguh-sungguh,bersyukurlah kita hidup di bumi yang makmur...

4 ulasan:

Korea-Seoul-Map berkata...

Nice Blog!
Do you know Korea?
If you're interested in Korea,
Feel free to visit my Blog!
Thanks a lot~ ^^

cikgu mas berkata...

tq... just know about winter sonata...

yginsaf.com berkata...

ujan emas tempat oghang, ujan batu tempat sendiri, lebih baik takyah ujan kan kannns cikgu mass ittewww.. salammm ukhuwah dr me dikejauhannns

cikgu mas berkata...

salam me.. betullah tu kalau ujan,baik batu atau emas,kedua-duanya boleh wat kepala kita berdarah..ujan boleh tapi kak mas nak hujan yang turunkan air...ukhwahmu ku sambut,tq sudi ke blog ni..selalulah visit2 kite.

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today