yg sudi bersama cm....

Rabu, April 29

Air terjun

Gambar ni ambik masa dalam kereta,tak turun pun,tapi cantik sungguh air terjun ni.Pasal air terjun ni saya tak begitu teruja sangat cz masa mula2 posting jadi cikgu dulu,saya posting di Bentong,jadi selalulah g tempat air terjun,kat Janda Baik,kat Air terjun Lentang,tepi highway tu n Air terjun Chamang yang tinggi dan cantik.dekat je dengan umah sewa masa tu.Dan sebagai cikgu sekolah,kena mengiringi pelajar berkhemah pun biasanya kat air terjun lah.Untuk en azli tengoklah gambar air terjun yang cik lie pergi masa darjah 6 dulu..moga dapat mengembalikan nostalgia..mungkin tak clear sangat kot

10 ulasan:

manzlie berkata...

Salam...

Aduhhh...teringat masa zaman kanak kanak dulu...kakak saya yang bawak saya p situ...so sweet lah..sedih dan gembira lak bila tengok tu....Tak slah air terjun Iskandariah agaknye tu..hmmm
sukran...kerana mengembalikan zaman nostalgia saya...

~red~ berkata...

w'salam k.mas.
akak ni kakak charlie verona ke?
kalau ye kirim salam kat dia ye. ;p
anyway, thanks 4 da advice =)

P/s: rajin k.mas g holiday ek. Beznye...
Letak la pic k.mas kat sni. Nak jugak tgk muka tuan empunya blog ni.
Last but not least, ~salam ukhwah fillah abadan abada~

cikgu mas berkata...

wsalam cik lie..cik lie pun tiap2 hari mengembalikan nostalgia saya ketika di Makkah dan di sana adalah kenangan terindah.Orang berbudi kita berbahasa ..la kan.selalu2lah kenang kisah lama cik lie,tapi yang manis-manislah tq.

cikgu mas berkata...

Salam cik merah..
Charlie Verona tu boyfreind kite la..tapi kalau Ali Hassan adik kite,nape lak suruh kite kirim salam kat dia,cik merah malu ke?
Bila rasa stress n penat,kite suka g la cuti-cuti,nanti kite ajak cik merah ye.
Small girl yang comel dalam gambar tu kite la...tu,nape cik merah tak caya ke.?thanks g kat blog kite.gambar tak penting cik merah isi blog yang ptg.saling berpesan la kite...

manzlie berkata...

salam..

ye tak ye jugak baru teringat kan..mana lah gambar tuan punya blog ni...gambar kita dia duk komen macam macam but gambar sendiri dok sorot...heheheheheh

cikgu mas berkata...

wsalam..he.he budak pompuan tu saya lah...tak percaya ke cik lie?

manzlie berkata...

salam..bukan pasal gambar lama tu..chek sini mai nak habaq , Mana gambar terbaru tuan punya blog ni...? Hai yoo..cikgu mas nak promote pun jgn lah pakai lama punya picture..heheheheheh

wsalam

cikgu mas berkata...

wsalam..he.he sesuai dengan diri saya sebagai cikgu sejarah dan berkelulusan dalam bidang sejarah saya amat mencintai sesuatu yang bersifat lama,klasik dan tua..jadi biarkan gambar lama jadi tatapan.pape pun `biarlah rahsia`chek kat sini tak niat nak promote pape.dan yang paling seronok kalau terserempak dgn cik lie,saya kenal cik lie..cik lie tak kenal saya..he.he

~red~ berkata...

salam k.mas...
msti la red malu.
sbb tu suh smpaikn salam. hehe...
tp kalo x sudi pn x pe la. =)
nnti kta g mlancong yea. ;p

p/s: sy tahu, pic bdak kecik tu anak k.mas kn.
it's not ur pic rite. hehe...

manzlie berkata...

salam cikgu mas...

laa kenapa lah suka buat macam tu...tak baik tau..

wasalam

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today