yg sudi bersama cm....

Isnin, April 23

Shopping dan makan-makan di Kota Bahru Kelantan

CM ke Kota Bahru ketika pulang daripada bercuti di Pulau Perhentian.Kami pergi dan balik dengan menggunakan Air Asia yang turun di Pengkalan Chepa Airport.Sebelum terbang pulang kami bersiar-siar makan-makan dan shopping di sekitar bandar Kota Bahru.

                                    Kota Bahru Trade Cente,,,dah ada mall yg besar di sini...
                               Ulam-ulaman yang perlbagai di Restoran Nasi Ulam Cikgu
                                         Singgah membeli keropok lekor dalam perjalanan
                                           Kuala Besut ke Kota Bahru
                                         Ingat banyak di Melaka jerr...tapi orang kelantan panggil
                                            beca teksi,,,,,teksi di hadapan Pasar Siti Khadijah...
                                     Nasi Ulam Kampung Kraftangan yang strategik lokasinya
                                       memang jadi tumpuan pengunjung,,,,
                                                  Keunikan Kota Bahru yang kaya dengan pelbagai jualan
                                             makanan tradisi,,,,,Pandangan dari atas Pasar Siti Khadijah
                                            cuma pasar ini perlu dinaiktarafkan pengurusannya.
                                                Mencari sesuatu untuk diri....
                                         Kuih-muih yang pelbagai yg pastinya manisss dan sedapp
                                  Memilih lauk untuk juadah makan tengahari....
                                     Hidangan tengahari kami yang simple tapi berkhasiat,,,,

                     Kota Bahru memang unik untuk dikunjungi....kita boleh menikmati pelbagai jenis makanan dan bershopping terutama batik yang cantik-cantik,Aktiviti lain rasanya agak terbatas...tapi di sekitar Kg Kraftangan ada beberapa Muzium yang boleh dikunjungi untuk menambah pengetahuan....



4 ulasan:

mama ju, berkata...

Salam CM

Memang tak menang tgn nak ziarah byk tpt di sana. IStana tu ada peluang masuk , muzuim dah. Tapi gerai cikgu tu tak lagi..ada pegi tapi dah tutup.Memang bestlah kat sana.

Teruskan cuti2 Msia.
Hehe mama Pjaya je...

afeezz berkata...

assalamualaikum CM : pernah makan gak kat restoren nasi ulam cikgu tu.. first time makan nasi ulam masa tuh

MOH KEMBARA berkata...

Assalamualaikum Yong,
Ohhh Kelantan, dah lama akak tak ke sana. Selalu kagum dgn suasana Pasar Siti Khadijah tu.

CM berkata...

salam..

mamaju: selalu cm balik kelantan suami malas nk berjalan2,,jalan dgn kawan baru merasa tengok tempat2 ni..

afeez:
rupanya nasi ulam tu,,nasi yang dimakan dgn ulam kan..

MOH KEMBARA:
dah banyak pasar baru sekarang sis,,berunsur moden dan sedikit terurus...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today