yg sudi bersama cm....

Khamis, April 12

Pulau Manukan dan Pulau Mamutik,,,

Percutian yang sangat pendek ke Sabah hanya selama 2 hari 2 malam buat saya merasa terkulat-kulat menyaksikan keindahan Sabah.Saya rasakan percutian itu hanya bersifat touch n go sahaja.Betul kata kebanyakan traveler `shortly trip` adakalanya merugikan dan menyebabkan kita berasa tidak puas dan kita akan datang lagi....dan pembaziran akan berlaku. Saya memang kagum dengan keindahan Sabah,di sana kita boleh tengok,gunnung,laut,pulau,kota ,desa....dan Pulau Manukan dan Mamutik membuat saya rindu dan terkenang-kenang indahnya laut biru....
                                   Kalau takut di lambung ombak jangan berumah di tepi pantai
                                       Group tripku,,tapi yang berbaju putih dah berpindah ke Penang ,berbaju pink
                                       yang berbaju pink dah sibuk melayan anak kecil,huhuhuhu
                                                                 Turun dr bot laju.....
                                   Lihat kejernihan airnya,,,,,
                                                    Damai............
                                  Next trip saya nak bermandi-manda
                                     Kehijauan air di Jettty lagi mengamit hati untuk ber island hoping
                                   hijaunya air....
                                 tak perlu snorkling dah boleh nampak indahnya ikan-ikan

Percutian  November nanti saya akan bermandi-manda di sini,saya akan ke Tamu Kota Belut,ke Tanjung Aru,Ranau,Kalambunai,,,insyalllah sesungguhnya kita hanya merancang Allah yang menentukan,moga Allah mengurniakan kesihatan,rezeki dan kesempatan untuk ku menyaksikan indahnya bumi tuhan,,,,,amiiinnn...

4 ulasan:

atuk berkata...

Assalamualaikum CM

nak itut nak itut.....

afeezz berkata...

assalamualaikum CM : saya pon nak itut gak

CM berkata...

atuk n afeez

nak ikut pi mana tu???

si tuyUk berkata...

assalamualaikum..last yr pun saya ade g pulau nie jugak..hihi..seronok..
http://cheesecakecintahoneystarz.blogspot.com/2012/05/selamat-datang-ke-pulau-manukan-dan.html

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today