yg sudi bersama cm....

Jumaat, April 20

Masjid Sultan dan Bugis Street di Singapura City

Seharian berpusing di bandar Singapura,,,kami mencari kawasan yang bercirikan Islam dan kemelayuan.
Akhirnya sampai di Masjid Sultan.Di sini kami menunaikan solat jamak Zohor dan Asar.
berehat sebelum makan tengahari.


                                          Suasana jalan di kawasan masjid

                                                   Bentuk senibina masjid tak banyak beza seperti di Malaysia
                                              Sempat berehat dan menunaikan solat disini,,,
                                            Suasana di hadapan masjid....ada deretan kedai orang Islam

                         Operasi cari makan,,,di kawasan ini ada beberapa kedai makanan muslim

                              Bangunan unik di kawasan Bugis Street
                                    Warna-warni tangga ini begitu unik dan cantik di mata saya
                                Di hadapan pasar di Bugis Street....
                                      Agak padat dengan orang ramai...
                               Saya hanya membeli fridge magnet sebagai souvenir...


Kata orang banyak berjalan luas pandangan dan pengalaman.Moga Allah memberi rezeki,kesempatan dan kesihatan untuk saya terus kembara dan berkelana di bumi Allah ini,,,ammmiiin...

8 ulasan:

ARMY'S WIFE berkata...

seronoknya jln2 kt sana

atuk berkata...

Assalamualaikum CM

bersih tempat mereka yer..

rosli berkata...

CM,

Saya terinign nak ke sini lagi, dulu saya dan famili tak puas ke sini , sekejap sangat. Masjid dia sgt bersih dan suka dengan paip amik wudhuk dia

MOH KEMBARA berkata...

Salam Cikgu,
Alhamdulillah masih ada bangunan lama dipelihara. Akak dulu lahir di Spura, bila lebih 30 ziarah balik dah tak kenal banyak tempat.

mama ju, berkata...

Salam cikgu.

Dulu mak saya duk kat rumah yg jadi kedai dekat dgn masjid sultan tu.

Agaknya frightmagnat cikgu byk!

afeezz berkata...

assalamualaikum cm : nak fridge magnet gak...

CM berkata...

salam

Airmy Wife: tQ sudi berkunjung ke blog CM

Atuk : tempat mereka memang bersih

En Rosli: sekarang mmg ramai orang kita dah ke Singapura

MOH KEMBARA:oohh orang Singapura,,,ya kata orang banyak tempat2 lama dah dijadikan shopping mall...contoh Jln Geylang

Mama Ju : hihihi..takde lah...fridge magnet bila CM pi satu2 tempat yg curency nyer mahal mampu beli FM jer..

Afeez : takde lebih lahh,,,mahal..

noname berkata...

Nk ty mcm mana nk ke bugis street ni jika dari masjid sultan tu..tq

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today