yg sudi bersama cm....

Jumaat, Disember 25

rindu....


(baling duit shiling nk keluar dengan kereta siapa???siapa yg kena???)

Mereka adalah kawan-kawan saya di KL dulu,
saya amattttt merindui mereka,8 tahun saya bersama mereka,
Di KL suasana lain,kawan-kawan di sana lebih happy go lucky ,traffic jemm,hambatan masa menyebabkan kami lebih menghala stress kami kepada aktiviti `bersuka ria`.atau kami gelar "aktiviti oh lala"...
..kami suka `pi jalan-jalan cari makan`,shopping,kopitiam,tengok wayang,,dan apa-apa saja yg boleh melerai stress setelah penat bekerja...kami takkan berbincang pasal kerja selepas waktu kerja
..kami sering `reward` diri kami dengan aktiviti yg kami suka
...hmm sekarang saya dah tiada mesti dah  tak besttt kan??? hehehe..(perasan)

di sekolah baru ,
suasana dah lain,kawan-kawan disini,juga baik dan mesra,
cuma mereka lebih serius,asyik pikir pasal kerja.
Persekitaran mungkin mempengaruhi,
di kawasan Putrajaya ni persekitaran pentadbiran mungkin penyebab mereka sangat serius sewaktu bekerja,
Kenyataan ini bukan bermakna saya tak suka berkerja,tapi saya bukan jenis terlalu serius dengan kerja,
saya akan cuba melaksanakan amanah sebaik mungkin tapi saya tidak rela seluruh kehidupan  di serahkan pada kerja,hidup yg sementara perlu dinikmati
hampir setahun saya cuba menyesuaikan diri,akhirnya saya rasa sunyi dan merindui kawan-kawan lama
,minat saya mula terarah pada blog dan bermesra dengan teman-teman di alam maya
,kini disini lah saya meleraikan stress,setelah penat bekerja
...Adakala rindu ni amat mendera jiwa!!!!
i miss you all so much




Teman-teman saya yg manissssss....muaaah untuk semua...



13 ulasan:

blueCITY berkata...

salam cikgu mas
heeeeeeeee
biar bz
jangan tak ada kerja kan
heeeeeee
tq ya singgah umah biru

ummi humaira berkata...

salam Cm,
singgap jap .arini boring lak .merayau blog teman maya jer...

zaman dan tempat telah merubah segalanya kan..
semoga bahagia dikala ini...

maiyah berkata...

kenangan mmg indah.. mrk tetap bersama kan.. dan bleh wat perjumpaan lagi

mama ju, berkata...

Salam cik Mas.Kenangan lalu kadangkala byk membawa cerita2 manis.Lain tpt lain cerita...jumpa lagi..

S berkata...

salam CM,

dialam maya kita rindu merindu ya CM.

dimana ada rindu disitulah ada kasih.

kak S juga merindui CM. nanti jumpa nak peluk CM ketat2.
ngeh ngeh ngeh

Asnija berkata...

Salam Mas,
Rindu rinduan ni best kan...baru meloap-loap perasaan sayang...aduh rindu banget sama kamu...

ps: timaseh kerana berjaya menyiapkan assignment pertama, asignment no 2 yang susah sikit tu, pls...pls...ada tak google bergerak yang boleh tolong Mas...

sonata anak kancil berkata...

kalau rindu - jumpa la kat blog!
tempat jatuh lagi dikenang kan kan kan

shami2 berkata...

Salam CM...

Seriusnya kerja tulah saya
Tak der masa nak main2 bila kerja
Date line perlu diikut..
Kengkawan..sejak kuar UiTM dah tak der masing2 bawa haluan sendiri..
cuma telefon saja sebagai penghubung sebab mereka tak der blog..huhu
dapt kawan baru melalui blog..sebab tu saya berblog...
Masa sepenuhnya untuk suami dan anak2...banyak habiskan masa dengan mereka...hari kerja dah sibuk..malam baru ada kat rumah...
ader lesen kereta tapi segan nak memandu...sana sini hatta pekan rawang yg jauhnya cuma 5 minit dari rumah..kalau berkereta..cuba juga kuar ngan kawan2 dulu tapi dah terbiasa ngan suami dan anak2 ...jap jer...kuar dah tak senang duduk...ingat kat dia orang...makan nak bersama..shopping pun mesti bersama...kalau paling lamer pun bila bercuti bersama kawan2 masa tu suami ada anak2 ada bole berborak sampai pagi ngan kawan2..wah kalau bole gathering bermalam di suatu kawasan percutian mesti best kan...bole borak lama2...ohhh bole ker jadik kenyataan...

SiNoMoSa berkata...

Salam CM,

Kawan2 laa yg menyebabkan kita seronok untuk bekerja hehe...

insan pendidik berkata...

salam CM,

CM tak rindu ke kat teman sebelah tu yg jumpe setiap kali ujung tahun hehe

manzlie berkata...

salam cikgu mas...

kalau skg cikgu nak baling duit bagi tau noohh...sya nak rebut lah...rezeki jg di tolak..heheheh

wslam

Dr Chenta berkata...

salam CM,

Apakah makna rindu itu sebenarnya....?

>>> Rindu adalah meninggalkan yang majazi dan menggapai yang hakiki!
Rindu adalah menyatukan segala takluk pada jasmani dan rohani!
Rindu adalah segala keluh-kesah dan tunduk menyerah! Dan sekian banyak lagi nukilan jiwa tentang rasa yang menjalar itu! Namun tentunya, si perindu adalah terpelihara daripada cela nista jika itu adalah pelukan daripada Hadrat Kekasihnya!

Teika Kawashi berkata...

Happy New Year to you..May 2010 brings you Health, Wealth, Luck and Happiness..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today