yg sudi bersama cm....

Isnin, Disember 14

Semoga berjaya temanku..


She is my best freind...
aku sangat suka berkawan,kemana saja aku pergi perkara pertama aku lakukan mencari kawan.
Gambar atas adalah kawan baikku masa belajar diKL,
kami `tersangat rapat`,kami boleh tidur bersama,berkongsi segalanya...
.dari kami tahun satu hinggalah sekarang.
Namanya Siti Nor Baya,gadis manis dari Pasir Putih Kelantan,Sekarang dah mak orang dah,
sungguh murah rezekinya anak bersusun dan 4 orang dah padahal anak sulungnya sebaya anakku....
gambar ni ku ambil saat menghantarnya di KLIA  
untuk menyambung pelajaran peringkat PHD di Wales UK bersama suami dan anak-anaknya...


Saya panggil dia `ateh`,ateh seorang Pensyarah di Universiti Sains Islam Malaysia Nilai.Lepas belajar ateh memujuk ku menyambung peringkat master temankan dia,
tapi aku katakan padanya "ateh buat dulu,aku nak kawin,
hehehe..sampai sekarang master ke mana,tinggal impian.Ateh menyambung belajar sengan susah payah,
masa dia menyambung peringkat master di UM,dia bertemu jodoh dengan jejaka dari Perlis yang baru pulang dr Universiti  di Saudi yang menyambung Master nya di UM,
Suaminya yang juga kawanku adalah Pensyarah di UKM...hehehe aku lah penemannya masa dating...Jodoh mereka kuat,mereka bernikah selepas tak sampai setahun mereka berkenalan.
Alhamdulillah,rumahtangga bahagia dikurniakan 4 orang anak...






Ni anak sulung ateh yang baru berumur 7 tahun dan anak ketiganya yang baru berusia setahun,

Ni babynya yang baru berusia 50 hari....


Yang ni,boy yer,anak kedua yang baru berusia 4 tahun...


hmmm.yang ni dua permata hatiku.7 tahun dan 6 tahun.. bila agaknya nak bertambah???..




Sekarang ateh dah tinggalkan aku selama 3 tahun,
actually aku agak sedih,susah dah kami nak berbual berjam-jam by phone dengan dia,
ym and facebook agak sukar kerana komitment yer pada anak-anak yang masih kecil..
Apapun aku doakan yang terbaik untuknya...
semoga masa depan lebih gemilang dari hari ni...
doakan aku ateeh,aku pasti merinduimu....

41 ulasan:

Dr Chenta berkata...

salam CM,

seronok kalau ada best friend yg seumpama itu namun situasi dan kondisi sering tidak membenarkan kita utk terus berhubung dengannya seperti sebelum2nya....

entri CM ini mengundang pulak rinduku pd kawan2 lama, hehehe

Dr Chenta berkata...

rasanya kali pertama menjadi yg pertama memberi komen, ada hadiah tak? hehe....

insan pendidik berkata...

salam mas,

Mas buat dulu master bedroom la tu. Sekarang ni tentu sedang sibuk menanda. Dapat kawan baru menanda yea.

Azemi Ali berkata...

Salam Cikgu Mas,

anak-anak cikgu dah besar, mungkin masa untuk ambil Master kot...

afeezz berkata...

salam kekanda mas : wow.. wales.. best nyer.. bile le nak pi wales lagi..

maiyah berkata...

sy pun kat umah pnggil ateh :)

izakhairi berkata...

salam kenalan pertama kali menziarah ke sini,

teman yang baik memang sukar ditemui...semoga persahabatan cikgu mas akan terus berkekalan

mama ju, berkata...

Salam cikgumas.Teman baik memamg sentiasa dalam ingatan...tak lama lagi bolehlah CM melawatnya kat sana...bye

hazeleyed berkata...

Friends forever...

manzlie berkata...

salam cikgu....


Ateh..? ateh kat bukit jalil tuh lum kawin lagi lah cikgu...heheheh


waslam

Imran Paris berkata...

CM....la cutenya baby Ateh yg berusia 50 hari tu....gerammmm tgk. Tak pe, saya geram saya boleh lepaskan geram kat baby saya yg baru 17 hari ni....CM tgk gambar jelah ye...Mmmm, soalan yg sama...BILA NAK TAMBAH CM oiiiiii. Saya doakan segalanya dipermudahkanNya. Amin.

ps...pls extend my friendship to Ateh and family. Manalah tau terjumpa kat Paris ni :))

Che' Pit berkata...

salam CM

hehehe bak kata CL

"Ateh..? ateh kat bukit jalil tuh lum kawin lagi lah cikgu...heheheh"

hehe nama manja CL dlm family Ateh, kalau CM x tahu,

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

memang seronok kalau mempunyai kawan baik. Kawan ynag dapat berkongsi suka dan duka. Udah tuan-tua ni lagilah kita memerlukan kawan, seronok kalau kita buat majlis, kawan-kawan datang bertandang.

cikgu mas berkata...

Salam Dr

lama tak ke sini..rindu pada sahabat pasti terubat kalau bertemu,tapi benar kata Dr kesibukan,kondisi dan situasi sering membataskan perhubungan,adakala dalam tidak sedar hampir bertahun-tahun kita tak menghubungi sahabat kita,,,

Terasa bangga Dr menjadi orang pertama yg meninggalkan jejak,hadiahnya doa kesejahteraan untuk Dr di kejauhan...moga gembira bersama keluarga..

cikgu mas berkata...

Salam cikgu Z

alaaa,tempat cikgu Z disebelahku digantikan dgn cikgu pompuan arrr,hehehe,ingat cikgu cam fahrin Ahmad,hanya tinggal saya,kak bib,kak nahar ,kak alina dan azahar jer yg senior yg lain semua org baru,kak norjah tak de,kak faridah pi haji...sunyi pulak rasa...

ramailah kawan baru...untuk cikgu Z@ IP selamat menyambung pelajaran,PHD nanti di oversea yerr..

saya buat master bed room dulu,atau master key hehehe..

cikgu mas berkata...

Salam en mie

sebenarnya lagi besar anak,lagi perlukan perhatian,belum nampak peluang dan kesempatan lg,apapun hendak 1000 daya kan??

cikgu mas berkata...

salam..


ooh adikku cayangg dah sampai Wales rupanya,kata Ateh tak byk famili melayu di sana berbanding London..

shami2 berkata...

Salam CM...

Belajar memang seronok kan...nak2 belajar yg tak der periksa..ngeh..ngeh..ngeh

Ohhh CL di panggil Ateh...hehehh pak teh ler tuh che pit..

Ooopss ni blog CM larkan..CM..kami semua adalah sahabat CM...kan walaupun hari tak jumpa hanya keudara di alam maya kami tetap sahabat CM..takpar..walaupun ateh jauh..kami semua dekat di hati CM kan....

Mybabah berkata...

Assalamualaikum. Dengan segala hormatnya anda dijemput berkunjung ke blog saya dan isteri saya http://www.teacherrahila.blospot.com. Di sana anda terdapat mutiara yang selama ini anda cari.

cikgu mas berkata...

salam maiyah

ohh ye ker maiyah,sweet sungguh panggilan ateh ni..

cikgu mas berkata...

salam izakhairi

terimakasih sudi ke sini,salam persahabatan dari saya,moga kita juga boleh menjadi sahabat yg baik...

cikgu mas berkata...

salam mamaju

betul tu mamaju, moga murah rezeki saya boleh melawatnya disana...

cikgu mas berkata...

salam sis hazeleyed

freinds like diamond..diamond forever...

cikgu mas berkata...

salam ciklie

ateh di bukit jalil???yer,yer.yerlarr CM lupaaa,CM ada lagi sorang kawan yg dipanggil ateh,Ateh ni bujang lagi,CM doakan ateh tu pun mcm ateh yg pompuan ni,nanti bila kawin dia ramai anak, 5thn kawin 10 orang mcm cikgu saari dan cikgu norkiah dalam pilem masam-masam manis,hehehe


ateeh bukit jalil noti loor..hehehe..

cikgu mas berkata...

Salam Imran

ye larrr,bila boleh tambah lagi ni???psssst bagi tip,hahahaha,,kata orang usaha tangga kejayaan,doakan yg terbaik..

insyallah akan ku sampaikan padanya..

cikgu mas berkata...

salam che pit

nape CL kata Ateh di Bukit Jalil,bukan ker ateh tu kat Mekah sekarang???hehehe CM terconpius arr,

siasat sikit ker???

cikgu mas berkata...

Salam AZ

betul tu AZ,Az pun kawan CM yg sangat baik,kalau AZ wat kenduri kawin CM nk datang arr..AZ jemput tau..

cikgu mas berkata...

Salam kak shahmi..

betul tu kak shami dan semua sahabat maya,tetap di hati saya,bertuah mengenali anda semua..

kita doakan pak teh jumpa mak tehnya...insyaallah..

SiNoMoSa berkata...

salam cm,
best of luck pd ateh..tak suma cite kita sanggup kongsi dgn family so disini shbt memainkn peranan sbg pndengar yg baik..shbt yg bharga ialah yg sntiasa bsama kita suka dan duka. Mungkin ateh juga bgitu disisi cm.

Best laa smbg bljr angkut family skali hehe tnmkn niat gak ni sbnrnya hehe bila la masa tue? Doa2kan ye cm

SiNoMoSa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
rezeki berkata...

salam cm

saya pun 2 orang je cm, lps tu "pencen" ngeh,ngeh,ngeh

cm masih muda ,insyallah

petuanya, makan "kf+ta" hi hi hi

cm masih muada, sambunglah buat master kalau ada peluang, saya ni mmg dah lama dpt master "master of the jungle" ngeh,ngeh,ngeh

semoga ateh dan cm dan kita semua sentiasa dirahmati

PINATBATE berkata...

salam CM..
semuga dapat sama-sama dapat bersaing maju ke hadapan dengan kakpinat..kakpinat Insyaallah cop bulan Mei 2010 ni..CM bila pulak..? ihiks...

Atikah berkata...

Salam kak..

Semoga Allah memberu peluang utk akak menyambung pengajian ke peringkat master yang tertangguh tu, suatu hari nanti mungkin sekaligus bertambahnya ahli keluarga baru... :)

umiazuddin berkata...

Salaam CM,

Kisah Ateh, sahabat Mas ni membakar lagi semangat akak untuk sambung Master la...tengah dok berfikir2 lagi nih, tapi belum istikharah...closing date untuk application semakin dekat...hmmm...

Apa2 pun, kalau Ateh baca luahan rindu Mas ni, sure dia terharu punya...She sounds like a good friend indeed, and so are you. :)

VpeaceV

ummu_hanis berkata...

aku masih ade kat sini untuk ko wahai sifu ku cayang. hihihi.

cikgu mas berkata...

salam shima

kita memang perlukan kawan,tapi bila dah dewasa,berkeluarga,kita kdgkala tak mampu untuk menjadi kawan yg sangat baik,jika masih ada kawan yg masih boleh bertahan,pertahankanlah kawan begitu..


moga shima juga dpt belajar disamping suami dan anak-anak..

cikgu mas berkata...

salam cik rezeki

pssst petua tambah anak tu,Kf tu KFC ker??? sodap tu!!!!ta tu tauhu goreng agaknyya,,hehehe,CR ni malu-malu pulak..

ikut rezekilah CR semua rezeki dr Allah..

cikgu mas berkata...

Salam kak pinat

tahniah,tahniah ,maknanya Hannah nk dpt adik yer,saya tak maju lagi lah kak,tak per usaha tangga kejayaan,2010 masih ada peluang...

cikgu mas berkata...

salam Atikah

Doakan yg terbaik yer dik..amiiin..

cikgu mas berkata...

salam Sis Umiazudin

perkara yg baik untuk menuntut teruskanlah selagi berkemampuan.niat dah ada,saya sbg sahabat menyokong sepenuhnya,belajar di usia matang kita lebih bersedia pastinyer.. insyallah saya doakan yg terbaik untuk kak umi..

cikgu mas berkata...

salam patt

i miss u so much,lama ko tak bersiaran...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today