yg sudi bersama cm....

Selasa, Jun 8

Cuti sekolah datang lagi....

Alhamdulillah ,,cuti sekolah datang lagi,walaupun ada 7 bundle kertas jawapan yg perlu diperiksa cuti tetap cuti.masa ni kita melayan anak-anak atau melayan diri sendiri berehat atau pergi bercuti di mana-mana.Biasanya cuti pertengahan penggal cm dan suami berkesempatan untuk bercuti bersama anak-anak,kerana hujung tahun kami biasanya sangat sibuk,cm akan terlibat dengan kerja2 untuk negara dan suami dengan kerjanya dan biasanya cuti hujung tahun  ni jugak adalah masa untuk berlama-lamaan di rumah nenek di Melaka.Sekadar berkongsi dimana cm dan keluarga bercuti 2 tahun kebelakangan ni...


Kenangan terindah,,,Cuti sekolah 2008...27 Mei 2008 saya sampai di Mekah,,,di hari ulangtahun perkahwinan kami yang ke 7.Tapi ini bukan bercuti...Alhamdulillah tiada kata seindah bahasa untuk gambarkan keselesaan dan kenikmatan berada disini..moga CM dapat mengulang lagi detik indah ini..Insyaallah...(pinjam gambar yer CL,cm tak byk bergambar masa pi umrah dulu)



Cuti Sekolah Mac 2009...saya ikut rombongan cik kiah cikgu-cikgu di SMT ERT Setapak ke Jakarta,
hehehehe,,,ni cuti untuk mama dan kawan-kawan,anak tinggal yer bersama en abah..besttt shopping n makan-makan gitu,,,gambar ni si tika yg amik dia ikut sekali,,



Cuti sekolah Mei 2009 kami pi panjat Cameron hingland....jangan kelakar yer dah 3 dekad lebih CM hidup nilah kami pertama CM ke Cameron Hingland,,tq pada en abah yg sesambil nk test kereta barunya naik bukitt..




Cuti sekolah Ogos 2009 abah bawak pi ke Cherating,KT,,dan KB untuk balik kg..



Cuti sekolah,,Mac 2010 kami pergi Teluk Batik Lumut Perak......last pergi masa CM form 6,,rombongan sekolah dengan kekawan..



Dan cuti sekolah ni Mei 2010 en abah kata,,dia ada kerja di Johor Bahru,,,joomm ikuttt..!!!!....
hmmm nk gi mana lah JB ni ek?,,,Danga Bay,Pantai Lido,pusing-pusing bandar n pergi Mall mana-mana kot?
apa kata kita `usha` en abah pergi seberang tambak tu,,,dia orang kata sekarang Singapore ada universal studio cam kt Hollywood tuu...


Untuk semua selamat bercuti yarrrr,,,dan jaga diri baik-baik..i luv u oll.....




24 ulasan:

kak su berkata...

Salam CM...

Akak dah agak dah cuti nii...tak semua guru bercuti...ada yg nak merait kertas jawapan ...ada juga yg duk periksa nak naik gred gaji kan...

Huh sibuk2 akak nak minta tolong personal tuition pun kena tolak yer lah time nii la cik gu-cikgi nak rehat kan...

Tapi tak pa..jasa mu tetap dikenang hingga akhir hayat...

Masa akak kerja dulu kat bank apa yg dapat hanya lah ang pow lah... dan duit raya ...hee..heee....tapi dikenang masa kita service jer dah berenti putus lah ... tapi cikgu tak...

Alhamdulillah.

Wslm

manzlie berkata...

salam from makkah

wahhh..bercuti sakan dia dengan 'cik abang' nyer..

selamat bercutiiii


wasalm

rezeki berkata...

salam cm

pegilah ke universal studio tu, memacam ada , tapi pastikan check ada tiket ke tidak psl singapore pun nak cuti sek ni, takut penuh

pak itam tak spi lagi, mungkin hujung tahun ni, insyallah

suami2 mmg suka cuti ni, tapi cuti yang satu ni, mrk tak gemar heheheheheh

cuti .....

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

bila nak ke JB? singgah la ke teratak az, 30 mint sahaja drpd tol S. Renggam atau 15 minit sahaja drpda tol Sedenak. tapi minggu depan, az outstation pulak.

mama ju, berkata...

Selamat bercuti CM wpun bercuti dgn 7 bungkusan timbunan kertas!

Wah banyaknya tempat2 yg dilawati.
Lepas ni bolehlah CM buat satu program utk Cik Kiah kat PDKM pulak!

Salam sayang.

TK berkata...

Selamat Bercuti ye..Kacau je kertas jawapan 7 bundle tu yek..hehe. Nasib baik I tak terlibat. Seronok tgok gambar2 percutian..nostalgia bila diingat kembali..

shami2 berkata...

Salam CM...

Seronok aar cuti....dengan keluarga..hehhe
Selamat bercuti..yer..

Pssssst Pak itam tu cuti aper tu......ader ler tu hahahhaha

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

selamat bercuti

kalau singgah rumah AZ
ambil gambar dari perbagai sudut
he he

Wassalam

NGINAP SRENGENGE berkata...

Salam CM,

Selamat bercuti.
Kalau kertas pep tu jenis objektif mudah kerjanya.
Masaalahnya jenis subjektif......ayah dulu pun terasa memeriksa kertas jawapan sastera Melayu dan karangan bahasa melayu.......dah masuk 16 tahun tak periksa kertas....alhamdulillah.

Wassalam.

Zie berkata...

Salam CM,
Selamat bercuti.., jeles pada cikgu, 7 bundle tu tak dpt extra elaun ke? hehehe... klu spm, pmr & sewaktu dgnnyer ada la...

kak Erna berkata...

salam cm..amboi..7 bundle..seronoknya cuti2 mesia kan..akak nak tanya la..pergi telok batik tu..tidor hotel mana ye..puas dah bukak tenet..cari hotel kat telok batik..takde pulak tulisnya..minggu depan nak pergi ni..

KSPulau berkata...

Salam... lama tak jengok cikgu mas.. maklum lee.. cuti... hahh.. ni nak stat jengok nih...
Huk alaa.. cikgu mas cerita pasal rait kertas, saya lom abis lagi nih.... huhuhuu..cuti dah nak abisss

CM berkata...

salam kak su

yerr cuti ni cikgu nk rehat,,masa untuk family sambil menanda kertas exam mid year tu..

CM berkata...

salam cl

mekasihh,,cm jalan2 sambil hepikan anak2..

CM berkata...

salam pak itam


cuti yg satu tu,,bukan suami jer tak suka isteri pun tak suka tau..tak beshhhh..hehehehe

CM berkata...

salm


alahhh AZ tu outstation pulak dia nk pi KL ker?

CM berkata...

salam mamaju


memang berhajat benar nk buat lawatan untuk group PDKM kiter,,

CM berkata...

salam TK

7 bundle tu simpan dulu,,kita cuti dulu ek..

CM berkata...

salam


tq kak shami,,,selamat bercuti jugak untuk anak2 akak yg bersekolah..

CM berkata...

salam atuk

ambik gambar rumah tak per,,,ambik gambar AZ pasti tak dapat Az tak suka interframe..

CM berkata...

salam ayahanda

cm pasti ayah dulu adalah guru yg hebat..

CM berkata...

salam zie


hmmm mana ada elaun,,,nk elaun tunggu hujung tahun masa tanda paper SPM.

CM berkata...

salam kak ena


ada tu kt telok batik banyak apartment servis,,,tap lbh kurang 1km dr telok batik bukan tepi pantai...cm dok kt Marina Cove,,ok ugak apartment ni..

CM berkata...

salam cikgu ks


yer lah lama tak jengguk cm,,rindu cm kt dia,,,selamat menanda yer..cuti jgn tak cuti tu..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today