yg sudi bersama cm....

Sabtu, Jun 26

Bila si MAS meragam..


Sejak Mei ni si MAS ni meragam dan asyik nak bermanja jer,,saya pun tak faham kenapa??
bermula pada satu hari hubby bawak si MAS ni pi pasar ,tetiba depan pasar
dia tak boleh hidupkan enjin..
hubby call saya,,
"yangg!! nape kereta awak ni???
"aiiik mana kita tahu',,,kata saya pada hubby
,,hihihi dalam hati kata ,,sapa bawak dia bertanggungjawab yer!!
aduhaii selamat CM ,,bila org yg bawak sedia  bertanggungjawab,
bateri kereta digantinya,,horeyyy!!
,padahal jarang benar dia guna kereta saya,,tapi dah nasib dia,,
katanya kereta dia lagi ummmpph,,,yo lahh!!!


Tak sampai seminggu pas tu kt kampung,bawak mak jenjalan,,dalam hujan sederhana lebat
tetiba my girl bukak tingkap belakang...laaa nk tutup semula auto window tu `jem`..
aduhaii hujan bertambah lebat ni...terpaksa cari bengkel,jumpa satu bengkel cina di semabok melaka,,

"blah,!!blah,blah",,mamat mekanik kata besi dalam tingkap tu kena tukar..
hmmm ni cm malas bawak kereta pi bengkel,bila dia tengok kita pompuan,benda tak patut tukar pun kena tukar,,,yo lah buatlah asalkan tingkap tu kembali elok kalau tidak nanti air hujan masuk dalam kereta,,
kemain mahal lagi dia charge tau,,dekat rm 200 ,,entah ya entah tidak untuk kerja yg tak sampai 15 minit tu...


Esok tu abah cm bawak si MAS pi kenduri kawin,,,
entah camner abah tak perasan masa nk reversee
si MAS tu pun gataiii nk mencium kereta lain...
BOOOM!! 
si MAS mengkisss satu kereta Datsun lama yg begitu kukuh body yer,,,tercalarrrrrrrrrr tubuh mulus si MAS,
",hmm tak per arr abah,nanti kiter bawak pi polishh,sikit jer tu,,,kata CM
 bila abah mintak maaf,tak per jgn risau bah ..abah kiter sendirikan!! sedia dimaafkan...
tapi kalau abah anak-anakku ni wajib dah tu kena powww,,hihihihi

Pas tu 2 hari lepas,,mcm biasa CM bawak si MAS pi sekolah dalam hujan lebat,,
sekarang ni kt tempat  CM kerap hujan pagi,CM guna lampu masa driving..
entah macam mana datang lalainya,,rupanya CM terlupa tutup lampu pas parking kereta kt garaj di belakang sekolah takde siapa yg perasan pun..
hmmm kul 3.00 ptg cm nk balik dr sekolah sedar2 kereta dah tak boleh hidupp...
bateri ku konggg,,hmm apa lagi call my hubby dia sedang busy masa tu,,
hmmm nk wat camner ni??camner nk balik,,??
syukur sekolah cm sekolah aliran teknikal ramai guru lelaki yg agak arif bab-bab gini..
sorang kawan cm sulaimi pun tolong cm,,katanyer kn buat jumperrr,,yo lahh buatlah apapun..
asalkan CM leh balik rumah,,terimakasih pada kawan CM tu..nanti CM melanja makan ek..

ok tu tak campur lg,yg calar sini,calar sana,cam tu arr cm bawak kereta tau..
selalu kena sound dgn hubby ,,kata saya tak pandai jaga kereta,,hmmm nk wat camner saya tahu bawak jer..
tekan minyal,tekan brek,,cukup masa hantar servis,,kotor saya hantar car wash..
nak tahu,,bonet di bahagian hadapan enjin pun tak reti nk bukak,,,paling tension kalau tayar lembik tak cukup angin,,berpuluh kali saya belajar nk pam angin smpai sekarang tak confident nk buat..kalau tk hubby buat saya pi pam angin di kedai tayar satu tayar rm 1,,padahal kt petrol pam free jer,,

OK lah ada rezeki nanti nak bawak si MAS ni pi SPA,,nk polishh n make up dia lawa-lawa,,
dia meragammm ni sbb kurang perhatian..
CM kena sayang dia sebab ni jer lah sesatu yer kereta CM.
Ada seorang sahabat baik CM tu
kalau CM mengadu dgn dia pasal kereta ,,
dia akan kata,,

SYUKUR ARR CIKGU...ADA ORANG TU NAIK KERETA LEMBU JER...sambil dia menujukan lagu kereta lembu nyanyian Helen pada saya,,,hmmmmm menciii....







16 ulasan:

manzlie berkata...

salam from Makkah


suker lagu ni..

KERETA LEMMBUUUU...
DARI MELAKAAA...
DI TARIKKK PULA OLEHHH...
LEMBUU PERKASAA...

laa cikgu..kalau keta Mas tuh takpa aalah rosak..asalkan jangan Masuria u rosak udeh lerr..hehehheh


waslam

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

agaknya MAS CM tu merajuk
kerana CM selalu dapat mas drp PDKM
he he
sory mory

Wassalam

ummu_hanis berkata...

ayaaaaaaaaaaaaaaang,
hihihi.
ape lagi, tangkap la honda city sebijik.
leb u.

Ayah Zain berkata...

salam CM,

rasanya nak sokong juga rozali sebab mas tu jeles dengan mas pdkm yang dicipta oleh mas s. hahahahah

risau jugak kalau mas mrszain jadi gitu bila tiba masanya nanti. ooo tidak. Minta dijauhkan.

pss/ termimpi mas disamping seseorang huuhu

Azima berkata...

Salam CM,

Kesian kat MAS...nak manjer la tu..

Kak,sayapun mcm akak gak..tau bawak jer..nak taruk anginpun tak tau..alih2 minta teman opis yg tolong..

Wassalam

PINATBATE berkata...

CM
eh! kita sama laahh..
kakpinat pun bab kereta,fail..tahu bawakkk jerrr....

rezeki berkata...

salam cm

org pompuan biasalah , tahu bawak je hehehehhe

tapi takpa, sang suami kan ada settelkan semuanya

~red~ berkata...

salam kak mas ku sayang :)

tu maksudnye kena tukar keta baru. hahahha.....

(wink) [hasutan jahat]

kak, rindu la kat akak :))

kak Erna berkata...

salam CM..betul kata kawan CM..algamdulillah..ada kereta yang nak bawa CM..berulang alik kesekolah..MAS buat hal tu..nak bermanja aje tu...

Atikah berkata...

Salam kak,

Apa susah... Akak tukar jer body MAS tu kepada City or Vios ker... selesai masalah... MAS pasti akan kembali ceria... tak meragam lagi... makin sayang kat akak ada lah.... kih... kih.. kih...

afeezz berkata...

salam CM : klu nak kurang belanja, naik jer kereta lembu. takyah petrol, bg makan rumput jer. takyah gi servis, org pon takmo langgar.. tp klu nak ke sekolah, kene kuar kol 3 pagi lah... sebab kereta lembu, jalannya tak laju, satu jam sebatu jer

ina berkata...

Salam cikgu,

Tu petandanya tak lama lah tu. Ntah2 cikgu ada nyebut nak cari pengganti tak? Selalunya camtu lah.

Huh huh, dah dekat 2 minggu ni kereta saya masih kat w/syop lagi.
Kisahnya ada ditulid kat blog saya.

Cik Amy Sensei berkata...

salam CM..

kak su berkata...

Salam Cikgu Mas...

Tak pa...tak lama lagi cik abang gantikanlah yang baru tuu..

Wslm

Asnija berkata...

Salam Mas,
Akak berpendapat minta ditukar baru rasanya tu...kalau dah 3 tahun biasanya memang dah time nyer lah tu...meh la...kalau nak shopping kereta...

KAMATO berkata...

Ke di suruhnya tukar kereta lain he he...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today