yg sudi bersama cm....

Sabtu, April 10

Alaaa!!!Ayam Penyettt lagi!!!...made in Wong Solo BB Bangi...

Hari Sabtu CM memang biasanya sibuk.hari tu kalau pak encikk tanya ..kita nak lunch apa hari ni,???biasanya CM akan senggih dengan sengihann yg paling manis sambil picit-picit bahunya ajak pak encikk CM makan kat luar...hmmm tapi kali ni sebab rasa bersalah dah banyak hari sabtu tak masak CM pun mengofferkan diri untuk belanja pak encik dan anak-anak lunch tapi!!!!!!!di restoran yg ada makanan paberett CM lah...tempat lain tak mau!!!!



Bila dengar CM nk melanja `Ayam penyett` pak encik mengeluhh `alahhhhhhh`asik-asik ayam penyett...hehehe..CM tau dia mmg tak berapa suka citarasa Indonesia...tapi CM tanya balik `nak ke tak????dengan muka yg tak berapa best dia jawab orite lah...hehehe..kali ini saya menang....

ok,CM dah lama dah nk pi Wong Solo di Bandar Baru Bangi,kawan-kawan citer kat situ ada ayam penyett sedap!!!CM dah cuba banyak tempat ayam penyett ni,kat Bandar Puteri Puchong,kat Giant Kinara(ehem,ehem..port rasmi tu kan kak ngah...),kat Melaka tapi bagi Cm yg paling sedap takat ni kat Wangsa Walk Wangsa Maju tapi kata Pak ngah Man kt situ ownernya ??????

ni namanya `PECAL LELEH!!!!!"....ikan keli yg digoreng garing...leleh you...
Pecal yg CM tahu sayur rebus makan dgn sambal kacang,,,,tapi pecal depa ikan rupanyer...



Ayam penyettt idaman hatiku...wowww...syok lorrr...
pak encikk ku tanya tang mana yg sedapnya CM kata semua sedappp...hehehe,,dia senyumm jer...





siann suamiku dia makan nasi goreng jer...sebab dia tak tahu nk makan apa?????hehehe..sori yer bang..today is my day..
Tapi yg tak best kat sini ada satu jus yg CM ,sangatttt tak berkenan dengan namanya
...JUS POLIGAMI!!!!!!
apalahhh tak de nama lain ker? CM tanya apa rasanya kata pelayan berbangsa indonesia tu..
"Jus mangga campur nenas..masam -manis rasanya ibuk!!!!
...hmmm kesimpulannya poligami tu masam ,,,CM tak tergamak nk mengordernya...
Cm bergurau dgn pak encik ......`abang tak nak ker JUS POLIGAMI????
dia jawab...hehehe..mahu tapi malu...fuuuuh
.......pada org laki2 jgn cubak-cubak jus ini nanti orang rumah tarik rumah tarik muka...
pada kaum wanita...jangan cuba arr nanti takut ketulaan,,,atau sumpahan hehehe...banyak lg air lain

Akhirnya dia cuma order air yg bernama `SODA GEMBIRA`!!!!!!katanya semoga kita gembira...elehhhh,,,nk amik hatilah tu.....hehehe...
CM pulakk order AIR APUKAT.....untuk menyejukk hati dan badan yg terkejutt dengan jus poligami tadi...hihikhik
Dina sedang menikmati soda gembira....katanya kenapa dina tak gembira pun????...


hmmmm...kesimpulannya bolehlah tahan lunch disini...tapi kan hergenyer!!!ehem-ehem..
tertelan ayaq liur gak...sediakanlah duit note seratus kalau makan 4@5 org....yer..

15 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

teringat saya kat Jakarta bukkkk

itu 'pot' en rosli

CM dah minta izin kat dia keee
he he

Wassalam

Rozali berkata...

Salam CM

Salam Dina
comel manja
muka macam CM
he he

Wassalam

manzlie berkata...

salam from makkah..



Order kan CL JUS POLIGAMI 4....!!!!



waslam

PAK NGAH MAN berkata...

Assalamualaikum CM
tengok aja dah teliur nanti lalu kat sana nak pi pekena lah ayam penyet tu, taukenya melayu ka

rosli berkata...

Salam CM,

Ni kat section berapa, saya yg dok bsngi pun tak tau, nak kena cuba ni

che'na berkata...

Salam CM,

Nampak best je, terliuq. Air apokat tu..favourite. N3 CM ni baguslah buat saya sy tergelak sorang2.

Ummi Humaira berkata...

salam Mas ..

mula2 tergoda jer bila tengok makanan n minuman tuh , tapi sampai tang gheganya yg tak tahan tu , he he he .
pe2 pun tak kan sama dgn asam pedas mu yg membuatkn akak termimpi2.

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam cm,

sekali sekala makan kat luar best kan! asyik dok kat dapur mana seronok..

mama nak jawab sikit yg CL order tu...amvoiiii CL..sekali order 4 terus! haru kak nab dengar, nak terduduk nih! ( memang duduk atas kerusi pun!!)

ummu_hanis berkata...

waaa bestnye ayam penyet. nnt eh. berat aku 50kg aku pegi makan penyet nih. skang tak berani woooo. huhuhu.

rezeki berkata...

salam cm

hahaha bahaya resto ni, siap ada jus poligami lagi hehe sib baik dia tak sediakan sekali cewek2 yg boleh dipilih utk dipoligami hahaha

tgk tu cl order sampai 4 tu, 4x4 sudah 16 wooooo hehehehehe

larat ke cl hehehehehe

shami2 berkata...

Salam CM...

Ohhh itu rupanya ayam penyet..heheh ..puas membayang ,..ada ker rupa ayam tu dipenyet2....hhehehhe

Ganas betul nama minuman tuh....sure orang pompuan takmo order...kalau suami yang order mesti isteri dia bengang kan...heheh oklah cik abg CM tak order kira dia menjaga benar hati CM..tu tahniah...

Atikah berkata...

Salam Kak,

Akak memang peminat ayam penyet ropenya... semua tempat dah merasa...

umi_e berkata...

Salam... kalau dah minat tu... mana2 pun pergi cari kan...

* kenapa gi kat BBBangi tak ajak kak e :p *

BUJANG SUSAH berkata...

enak mbanget iki mbakyu.. arek njalok sitik keno opo ora.. hehehehe

secangkir madu merah berkata...

eeeemmmmm sedapnya nasi ayam penyet itu...first time rasa semasa di kuching sarawak...pernah rasa di bandar sunway tapi tidak seenak di kuching sana...

salam tuanrumah...

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today