yg sudi bersama cm....

Rabu, Februari 10

Kisah Selepas Pulang dari KLIA.....

Pulang dari KLIA selepas menghantar dan bai-bai ciklie,
CM dan adik-adik ni berhajat untuk lepak di Cyberjaya,
Kata shima dia tak pernah masuk ke kawasan Cyberjaya tu,jommmm.kita `pekena makanan Arab kat sana, sempena kita menghantar ciklie pulang ke Arab Saudi.
...jomm arrr,tak tahulah rasanya sama ker seperti yg CL selalu paparkan blognya.
Tapi kalau di Klang Valley ni,Restoran Barakah masakan ala Algeria dan Restoran Sanaa masakan Ala Yaman memang selalu jadi sebutan......
Shima dan Hanis menumpang kereta budak encemmmm ni...CM naik MAS dengan anak-anak arr,
driver Citi Nur ni sangat bersopan di jalanraya,mungkin masih baru sangat sayang lg `citi nur ` yer...

Ni lah restorannya.
..tak ramai sangat orang,Cyberjaya memang sunyi kalau hari Ahad..

Laaa kenapa pulakkk ni,"malu-malu tapi mauuuuu."
...gaya adikku berdua seperti bersalah dalam kes `tangkap basah`
oppppps sori arrr,jangan malu arrr,sama cantik  sama padan tu...


Yang ni afeeez punyer...
Ni menu afeeez katanya Chicken Khabsah...nasinya sedap tapi ayam tu cam over cooked...
Yang ni hanis punya
Ni pilihan Hanis katanya Chicken Mandy...cam nasi kunyit rasanya.
..emmmm entahlah tak tahu sedap ker tidak sebab tak pernah makan nasi ni di negeri arab,
ciklie jer boleh jawab...

Yang ni CM punya.
..Chicken Grilll,ayam setengah ekor abisss anak CM makan...
sedappppp....


Si hemsem ni.... ni tiada siapa yg punyer
kalau berhajat tekell arrr...hantaran dia cuma 20k
baik,bersopan dan yang pasti sangat semattttt budaknyer..

Yang ni CM punya....hehehehe
towkey restoran barakah....CM order ayam panggang dengan tuan yer sekali
kak ngah jangan jeless arr...

Alhamdulillah semuanya kenyang
...harganya agak berpatutan,6 orang makan dengan semua hidangan tu,
bil yg perlu kami bayar cuma RM 98.00...oklah..



P/S:gembira bersama adik-adik ni,
namun hati tetap sayu melihat kepulangan CL ke Makkah,
sebab banyak lg hutang yg belum ku langsai,buku tiga lima masih aktif tu..
pada CL `andainya aku pergi dulu`(kata Alleycats)dirimu halalkanlah segala janji yg belum tertunai tu...ek..





41 ulasan:

ummi humaira berkata...

salam Mas ...

agak2nya RM98 tu terbang dr poket saper ek ....

yg bdk enchem sorang tu kalu nak wat menantu leh tak ? he he he

manzlie berkata...

salam cikgu mas...

tak aci aar...hutang dgn ku lum di jelaskan..tapi dgn mereka semua dapat yer....INI TIDAK ADIL...!!!! kata s.kandarisman dalam TIGA ABDUL..

nasi yang sya lihat tuh tak sama masakannyer dng cikcken mandi disini...ok..

waslam

Hanis berkata...

salam kak mas,
hahahhahah....mmg lucu....gambar depa p tutup muka tu...ahahhahahaha...sape suruh tutup muka...hahahhahaha.....
buat apiz & shima....I LIKEEEEE.....hahhahahaha
kak mas...actually nie 2nd time hanis makan makanan arab...so...pada hanis..hanis boleh terima...
k...hanis minta diri dulu..nak solat & p senam...

SiNoMoSa berkata...

Salam Kak Mas,

Mana Chicken Boneless? huhu

Atikah berkata...

Salam kak...

Hanissss... cheq cam hang gak I LIKE Too.. hehehe...

kak kirim salam kat jejaka hensem tu... harap2 tak dak yg jeles no... hahaha

Imran Paris berkata...

CM...makin terliur...nanti saya balik Msia, CM belanja k. Afeezz dan setuju nak jemput sy dgn ct nur :-)

CM, saya pun mcm En Li, gelak besar tgk gambar aksi tangkap khalwat tu ;-)

Imran Paris berkata...

CM...alamak silap, bukan mcm En Li tp mcm Hanis yg suka gambar kena tangkap tu...eh, mcmana nama Hanis boleh tertukar En Li pulak ye, konpius aku ni...hehehe

afeezz berkata...

salam kak mas : sy pon dah tergoda pada jejaka hensem tuh, takleh tido cheq malam ni, termimpi2 akan beliau.. hahahha... anyway, syukran pada yg membelanja petang tuh.... next time bole belanja lagi kot?

Non datin sophie berkata...

Salam
agak2 nanti bila CL balik akan datang ni kena pergi tolong cari barang lagi di Nilai 3 atau pun nak kena cari gelang batal air sembahyang tak?
Kak pun tumpang gembira. I LIKE....Ramai yang dah setuju nih...Apiz dan Shima... Selamat ye...

TK berkata...

Ayam tu mengancamnya mcm memanggil-manggil utk dimakan. Sebenarnya tgh lapar ni.. I mmg suka makanan arab camtu..

PINATBATE berkata...

amboi Cikgumas..makan dekat restoran Saba' ke tu..?

maiyah berkata...

promote mamat hensem tu so pe lagik adik2 ooi.. msuk le line ngeee

SiNoMoSa berkata...

Salam Kak Mas,

Wow mamat hensem tue stil ebelebel ke?
Agak2 kalo sy tekel ada org jeles tak? hehe

shami2 berkata...

Salam..CM

Alhamdulillah..sedap nampak tu..

Kenaper tutup muka pulak..adik2 tu
Kalau padi katakan padi
Jangan lagi bertampi2..
Kalau sudi..
Terus teranglah...apalagi
Masa berjalan ..jangan ditangguh lagi...
Jangan ditunggu perigi mencari baldi...
Kalau begitu pun elok juga jadi Macam Khadijah dan Nabi kita yg dikasihi...
CM bole jadi ya habibah be..

pssssssst CM apa macam madah cheq..sesuai dak..untuk depa hehehhe

rezeki berkata...

salam cm

sedap tak? nasi mandynya lain pesyen je he he

pssss hanis nak pi senam, cm tak pi senam ka, dulu kata nak pi kayuh basikal
pak itam kalau free sekrg tetiap petang pi main badminton , tapi kategori OKU , bola jauh tak kejar, karang takut terpeleot lutut ni balik he he he

Asnija berkata...

Salam Mas,
Apa khabar Mas? Mas sihat? Nampakn selera makan tu...pasti sihat dan montel adik akak ni ye...Mas rindu kat akak ke? Macam tak rindu je...he..he...tak de la...gurau je, akak pun rindu banget kat Mas dan semua rakan-rakan bloggers...(akak tumbang 3 minggu selepas kena serangan terakhir bulan posa ari tu...ampun Kak S, jangan berletiaq ye...saya tengah berpantang kopi nih...tapi Pak Engku pi belanja San Francisco pulak...alasan dia celebrate saya dah sihat...saya plak pantang kena belanja...harap minggu ni terus ok... dan tak ko...)

Mas, suka nyer tengok siuda dan sidara tu...nanti akak nak tanya gadis berpurdah tu..bila nak merisik..kalau dia nak akak beri tiupan azimat agar bermotivasi untuk merisik....akak pasti akan beri tips-tips untuk memastikan luahan hati diterima...harap gadis berpurdah tu menasihati abang dia, kalau tak, biar gadis berpurdah tu je yang pi merisik dengan cik samosa tu....

Dengar cerita, tukang motivasi diimpot jauh dari Eropah...waduh...kalau tak jalan jugak...meh akak jampi ngan air tujuh telaga....

Bak kata shami, tak yah lah tunggu perigi...timba pi je...jaminan 100% dari akak-akak sume ni...timba pasti dapat nyer air yang dihajati...(emmm...tak yah nak menguji-uji...ikut kata hati, solat istikharah...dan buat langkah pertama...)

ps: Mas, tugas kita lepas ni apa yer...pegi Nilai 3 dulu ke pegi Habib Jewel dulu? Kak Ummi ngan Kak S, pi kutip daun sirih noh....buat sirih junjung 20 tingkat...

(harap nyer, akak tak kena marah dengan abang si gadis berpurdah tu...tak nak carik gaduh ngan dia...)

Pis...Pis....kacang Pis
Makan dengan roti nan
Saja je usik Syima ngan Apiz
Sama cantik sama padan

shami2 berkata...

Salam kak Nija...

Alhamdulillah kak..hahha

nak gelak..hahah
akak punya kupasan buat saya yg baca ni senyum2 tahan gelak...
Depar belum tau lagik tu penangan kasih sayang suami isteri kan
Lalalala .....
Rimas kan lamer2 kawan tu...biar teruskan ikatan senang pi mana pun tiada batasan, makan sepinggan, minum secawan, semua kerja bole go head and go stan...hehheh
Semua setan lari bertempiaran...

Atikah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
S berkata...

salam,

amboi nija, patut kak S trsedak , rupanya nija dok mengata kat kak s.
awat tak beletiaq. kopi tak boleh lupaa...

kalau nak ayaq 7 telaga kena p Langkawi baru ada noohhh.

bab sireh tu tak dak masaalah kat sg Buluh banyak. minta tolong hanis order jah.

pssst... rasanya afeezz pun dah jeles tengok jejaka hensem tu ngn sidara tu. kik kik kik.

cepatlah afeezzz,
jangan biarkan sihensem tu menggoda sidara tu.

siapa cepat dia dapat.
kalau lambat,, melepas plak.

Noor berkata...

Salam CM,

pis pis kacang pis..
makan dengan roti nan..
MIL restu syima & apiss..
teruska hajat kalu dah berkenan.

pis pis kacang pis
masak lemak campur ikan
memang padan syima ngan apiss
kenduri nanti MIL sponser bunga teloq sepapan

psstt.. tgh ngajar nabila & hafiz nyanyi lagu.. 'dimana kan kucari ganti'.. ahikss

Catatan Peribadi Rusyaini berkata...

Salam CM,

Amboi! Pulun makan pulak! Tak dapat Mandi Mekah, Mandi Mesia pun jadik le.

Tang ayam terbalik tu yg syok nak terkam. Yum!yum!

CM berkata...

salam kak umi

agaknya siapa yg kena???hehehe...

umi nk wat menantu???cm boleh gerenti budaknyer baik..

CM berkata...

salam ciklie

alamakkk dia dah tuntut,

seperti kata Abdul Wahub pada bapa mertuanya...

"ayahanda marah??????

nanti arr,kita pakat2 camner nk settlekan hutang tu..
tak sama yer,dah ini jer yg ada...belasah jerrr...

CM berkata...

salam hanis

lagi depa tutup muka,lagi k.mas snaap gambar diaorg..

amboii hanis nak pi senam.....nak ituuut...

CM berkata...

salam...

shima dah habis makanlahhh,chicken boneless tu,hehehe,tak leh nk upload arr ,sori..

CM berkata...

salam tika


apa yg u all likeeee????

kak mas tau lady like jer...

CM berkata...

salam imran

bolehhh,no hal

isssh mintak dijaukan tangkap khalwat boleh buat aksi tangkap khalwat,tapi jgn sekali beraksi khalwat hehehe..

CM berkata...

salam kak pinat

bukan Saba tapi Barakah..Saba restoran sebelah sana!! cm tak cuba lagi kat situ.

CM berkata...

salam maiyah

memang cm tgh buat iklan ni,moga ada yg berani masuk line..

CM berkata...

salam
imran


cm konpiusss gak..

CM berkata...

salam afeez

ramai tergoda dik.tu yg susah nyer..dia jadi rambang mata..hehehe..

CM berkata...

salam kak sophie

kita doakan ajer ek..

CM berkata...

salam TK

joomm datang cyberjaya...

CM berkata...

salam shima

cuba arr,sapa nk jeless???kalau ada pun guna motto `BEST WOMAN WIN`...wahhhh,

CM berkata...

salam kak shami


madah pun tetap hot dan berhantu,syahdu sentiasa,teruskn bermadah kami semua suka..

CM berkata...

salam kak nija

hepi yer dgn komen k.nija,,,tapi jgn gosssipinng nanti afeez bising..kita tengokkan ajer..

kalau jadi kita jgn pi habib,,kita tukar KM.Oli Mohamad ataupun Poh Kong...hehehe

CM berkata...

salam pak itam

cl kata lain pesyen,tengok kt blog cl terkedu saya tengok mandy chicken kat mekah..

cl tu sajer jerr..

CM berkata...

salam kak shami

betul dan tepat komen shami tu..

CM berkata...

salam kak S

betul tu afeez dah keresahan tak senang duduk dia tengok jejaka hemsem tu..

CM berkata...

salam kak noor


anakmu nama hafiz jugak...hehehe jd towkey kacang pis pulakkk..

CM berkata...

salam wan

chicken mandy mesia jerrr jawabnyerrr..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today