yg sudi bersama cm....

Sabtu, Mei 15

Cabaran sandwich..




CM adalah salah seorang guru penasihat Kelab Sejarah dan Rukun Negara sekolah.
Setiap petang Rabu kami akan adakan perjumpaan.Kali ni kami merancang nak buat sesuatu yg agak berbeza dari biasa.CM nak tengok kreativiti pelajar CM buat sandwich.Majoriti pelajar Cm adalah pelajar lelaki,mereka mengaku sangat jarang membantu ibu di dapur,mereka sangat kekok untuk membuat kerja `keperempuanan` kata mereka,kononnya mereka pelajar kejuruteraan.CM kata kan itu pendapat lapok.Lelaki yang baik adalah lelaki yang membantu dan tak betah ke dapur,sebab Nabi Muhamad pun membantu isteri di rumah....



(hancurkan sardin tu yerr...sambil senyum manis manja kat cikgu....yg sorang lagi ni berpikir camner nk potong timun ni cikgu??????)



yarrrrkkk...Ya Allah hancur berkrim sardin tu dibuatnyer......


Camnerr nak susun timun ni cikgu?????ikut ler labuuuuuu....


sejukkk mataku tengok girls buat kerja,,,tertibb dan teraturr...



ni kerja kumpulan mana niii?????


Cikgu !!!!! dah siappp!!!hmmm...boleh tahan jugakkk budak2 ni...





lembekkk hancur roti tu dikerjakannyer...




ni hasil kerja girls tu....alahaiii malulah budak lelaki boleh buat lebih cantik...





amboiiii ada air oren lg...tangkai cili padi jadi hiasan...untuk cikgu katanyer...



yesss...kami lah pemenang nyerrrr....


 
buat sendiri makan sendiri yerrr....


objektif aktiviti ni pelajar cm dapat berdikari dan membina jati diri hasil usaha sendiri..
...cikgu sayang kamu semua....

28 ulasan:

mfisma berkata...

Salam CM....Selamat Hari Guru..

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

itu untuk hari guru keee

selamat hari guru

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam CM,

yahoo...itu dia persembahan budak2 cm buat sandwich...tak ke bersepah budak2 tu buat keje?

Ayah Zain berkata...

salam CM,

boleh tahan hiasan menu mereka. Tengoklah siapa cikgu depa

manzlie berkata...

salam from Makkah...

yang buat sandwich tuh cl tak berapa ingin tahu sangat pememnang nyer..tapi yang makan sandwich tuh cl nak tau SAPA? hehehhehehe


waslam

ybs berkata...

.... entah mengapa hari ini aku rasa teringin untuk singgah lagi di laman ini yg dulu sering jugak aku kunjungi wp dengan nama yg lain....

selamat hari guru CM!!!

che'na berkata...

Selamat Hari Guru, CM. Lama kita tak berjumpa ya!

Umi Azuddin berkata...

Salaam CM,

SELAMAT HARI GURU!!

It is the supreme art of the teacher to awaken joy in creative expression and knowledge. ~ Albert Einstein

VpeaceV

cun09 berkata...

salam sahabat ^_^

~~~~***selamat hari guru***~~~~

TK berkata...

Selamat Hari Guru CM. Sedapnya Sandwhich anak2 murid you!

qaseh mas berkata...

salam CM
selamat hari kita,hari cikgu.

shami2 berkata...

Salam CM..

Tangkai cili pun ada kaaa taruk..hikkks heheh...
banyak aar sandwich tu...kan boleh buat kenduri aar makan ramai kat situ...

blueCITY® berkata...

salam,
uh uh best nya sandwish tuh

selamat ahri guru cikgu mas

maaf kalau ada salah silap ya cikgu,
hehheheh

semoga bahagia selalu

Asnija berkata...

Salam Dinda...
Pelawat pertama rumah akak le..timaseh..

Tajuk sandwich ni sama kisah ngan akak...pagi-pagi buat sandwich tuna..untuk dibawak sebagai bekal kat kelas...bawak 2 set, 1 untuk breakfast, 1 untuk lunch...sejuk-sejuk, tak cukup...perut nak nasik gak...gigil sebab sejuk ke ntah lapar...

Akak kat sini lagi...sini pagi pukul 9, nak pergi Oprah Store lepas ni...esok pagi baru balik...tak sabar...

CM berkata...

salam mfisma

terimakasih yerr..

CM berkata...

salam en rozali

terimakasih atas ucapan ..

CM berkata...

salam mama zainab

hmmm bersepah bagai boys buat kerja...bising cm masa tu..

CM berkata...

salam az

cikgu pun tak pandai masak jadilah gitu..

CM berkata...

salam ciklie


adoii noti arrr...sapa makan sandwich tu...hehehe purak-purak tak tahu dia...gunalah bola kacamu...msti nampak sapa yg makan..

CM berkata...

salam YBS

aku juga terasa seperti sudah lama mengenalimu..terimakasih krn sudi singgah ke sini...hepi teacher day 4 u..

CM berkata...

salam che na


terimakasih yerr..betul tu lama kita tak jumpa..

CM berkata...

salam umi azudin

tq so much.

CM berkata...

terimasih Cun 09,,,lama tak jengguk CM..moga cun sihat..

CM berkata...

salam qaseh


terimakasih atas ingatan..

CM berkata...

salam TK

tq arr,,may allah bless u

CM berkata...

salam shami


budak2 cam tu mcm2 idea depa..

CM berkata...

salam blue


terimakasih atas ingatanmu..

CM berkata...

salam kanda asnija


makan sandwich jerr kurus ler vdia...


moga selamat kembali,,,,lama tak nmpk di pi chicago rupanyerr..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today