yg sudi bersama cm....

Isnin, Mac 8

Minggu nii result SPM keluar...

Laporan dari LPM..Result SPM dan STPM akan dikeluarkan pada hari khamis 11hb Mac ni,aduhaii berdebar-debar CM,CM mengajar hampir semua kelas tingkatan 5.Apapun keputusannya...tu lah kenyataannya,moga semua berjaya.Semua cikgu nak lihat pelajarnya berjaya.Insyallah.


(soalan sejarah Kertas 2 SPM 2009...cuba kawan-kawan tengok,boleh tak kekawan jawab????)

Tahun ni genap 10 tahun aku bergelar guru,maknanya dah 10 generasi mengambil SPM bersama tunjuk ajar aku,tiap kali SPM keluar aku pasti berdebar-debar,bagaimana kah hasilnyer,berbaloi kah segala tunjuk ajar ,namun apapun keputusannya kita redha dengan segala ketentuan.Insyallah mereka yang beruasaha gigih pasti mendapat hasil yg baik...Biasanya pelajar yang ku jangka mendapat A pasti mendapat A kerana sebagai guru kita tahu kemampuan mereka,pelajar cemerlang aku tak bimbang tapi yang menjadi kebimbangan ialah pelajar diaras "GA LUS" iaitu diperingkat gagal dan lulus,hati selalu berdebar-debar,aku pasti akan ucap tahniah pada golongan pelajar ni jika mereka berjaya mendapat kredit..

Lokman,Syed Izzat,Meor dan Razif....ni wajah mereka lepas menjawab paper sejarah november lepas.Kata mereka hepi giler cikgu...semua soalan cikgu spot keluar.kami lehh jawabb cikgu!!!!!!..aduuh 4 orang ni selalu buat aku kecut perutt,bukan tak pandai tapi main lebihh,doa sentiasa mengiringi kamu semua...jangan lebih sorakk yer...tapi mereka ni lah pengarang jantung,walaupun notti tapi selalu mennceriakan kelas...

yang ni cool n steady..pelajar-pelajar harapan sekolah,,hehehe,nampak lainkan dr yg sweet n nottii kat atas tu....pelajar-pelajar ni lebih serius ,fokos...cikgu2 tak berapa bimbang golongan yang sebegini..

ni CM masa mula-mula mengajar..training teaching selama 13 minggu di Bukit Bintang Boy School,PJ...masa ni tak biasa lagi dengan skill mengajar,dapat pelajar lelaki semuanya,Situasi ni benar-benar menduga iman dan kesungguhan,masa ni selalu bertanya pada diri...Betulkah aku boleh jadi cikgu???alhamdulillah masa mematangkan...aku kini bahagia menjadi guru..


Doakan pelajar CM semuanya mendapat kejayaan cemerlang,Insyallah...tiada hadiah yg lebih berharga untuk seorang guru selain dr melihat pelajarnya berjaya dunia dan akhirat...

38 ulasan:

Ayah Zain berkata...

Salam CM

Chop.
dapat raja pecut kat sinipun ok.
Nanti nak trofi. hahahah

pst: stp dah kuar minggu lepas sayang oiiii

tajnur berkata...

Salam!
Semua cikgu yg mengajar Ting 5 rasa berdebar2 mengikut subjek masing2. Bukan tu je, perbandingan % kenaikan atau penurunan diantara guru2 pun diambil kira. Kalau jatuh, alamat tunggulah Jemaah Nazir berkhemah, tu belum lagi laporan kpg Pengetua, Jbatan dan PPD, nasib baiklah peruntukan `claim` kewangan dah tak ada, kalau tidak ...

My Life berkata...

salam

dear cm

semoga cikgu menjadi seorang guru yg luhur hatinya.. insyaallah..

p/s : semoga semua pelajar cikgu berjaya.. insyaallah

afeezz berkata...

salam cikgu mas : pelajar2 perempuan takde yg menjadi harapan ker? cikgu mas ni asik ngan pelajar laki jer, noti cikgu ni...

manzlie berkata...

salm cikgu mas..


noti aaarrr....



waslam

sonata anak kancil berkata...

di sekolah walaupun saya dah lama tak ngajar T5...tumpang gembira dengan keputusan mereka...sebab sy yang didik masa T1!!!

semoga anak didik CM berjaya dengan cemerlang...STPM dah kuar minggu lepas! petang esok sekolah buat postmortem....

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam CM,

semoga pelajar2 cm akan mendpt keputusan yg cemerlang, berkat keikhlasan cm mengajar mereka. amin.

Atikah berkata...

Salam kak,

semoga anak2 didik akak cemerlang hendaknya...

rosli berkata...

Salam CM,

Dunia ni kecik kan....sekolah CM BBBS pj tu sekolah saya dari tshun 1976 hingga 1979, sebelum saya ke TIKL sekolah yg sama dgn Kamato. Sekolah tu tkgt 1 ke 5 je semua lelaki, tkgt 6 ada pompuan....nntilah saya post entri saya dr sekolah rendah bukit bintang smpi menengah....saya lahir dan besar di PJ....byk kenangan area tu...

Saya percaya anak murid CM akan cemerlang....kita sama2 doa

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

Anak murid berjaya
cikgu cemerlang

dapat anugerah khidmat cemerlang tahun ni!!!!
Insyallah

Wassalam

rezeki berkata...

salam cm

alhamdulillah, pejam celik 10 tahun cikgu norkiah mengajar hehehe

semoga anak2 didik cm lulus dgn cemerlang

hanya Allah yg dapat membalas jasa cm mendidik anak bangsa

ina berkata...

Salam CM,

Tengok muka anak2 murid cikgu tu ada harapan straight A.

Saya pun berdebar jugak, anak sulung kat SBPI Selandar tunggu result SPM jugak nih. Dah janji kalau strainght A nak bawak pergi umrah. InsyaAllah...

mfisma berkata...

semoga CM berjaya dan anak murid juga berjaya

SiNoMoSa berkata...

Salam Kanda Mas,

Tetiba terimbau memori SPM sy masa nak ambik result..mak aiii berdebar2..malam tue tak lena tido hahaha

KAMATO berkata...

Salam CM, agak dah berapa ribu ye kalau dicampurka semua aanak murid cikgu

rezeki berkata...

salam cm

dulu2 pak itam masa ambik result SPM pi kayuh basikal jantan je ke sekolah, semua OK cuma bm je KO, hanya lulus dan tak credit hehehe

balik tunjuk kat ibu dan ayah, dia org mcm tak percaya , lagi satu je nak dapat pangkat 1 , psl dedulukan pak itam ni hantu bola takraw, siang malam di court takraw hehehe

bila masa lah pak itam belajar , mungkin sangkaan mereka hehehe

sampai sekarang slip SPM tu masih ada dalam simpanan , buat kenang-kenangan

ina berkata...

Tumpang lalu CM.

Pak Itam, terror tu 1 lagi nak gred 1. SPM akak Gred 2, Agg 33 (1 lagi nak gred 3). Tapi tah mcm mana masuk form 6 Science stream. Sib baik lepas masuk U.

Erna berkata...

salam CM..semoga doa cik gu dimakbulkan..mesti debaran cik gu mengalahkan debaran ibu bapa sendiri..ibu bapa seorang anak..CM..satu kelas...

Wan Rusyaini Wan Mohd berkata...

Salam CM,

Memang ciri2 cikgu sejati ada pada CM. Tengok muka pun dah rasa sejuk hati, tenang jiwa. Kalau ada seribu cikgu macam CM ni aman sekolah, murud cemerlang.

CM berkata...

Salam AZ

dah sekolahku tak de STPM ,tak amik tahu arr...hehehe,tq arr corection tu..

CM berkata...

Salam Tajnur

betul sangt tu,tajnur ni mesti cikgu jugak,faham semua situasi lepas result exam kuar...

CM berkata...

Salam my life

trimakasih atas doa dan harapan..tugas ni tanggungjawab dan amanah..

CM berkata...

Salam afeez

issssh budak laki yg suka kt cikgu,pembetulan tu...hehehe,noti arr tanya cam tu..

CM berkata...

Salam CL


aiiiikk,tang mana yg CM notii ni...konpiuss ni..

CM berkata...

Salam cikgu sonata..


Alhamdulillah result budak2 Cm semua bagus,,syukur pada Allah.

CM berkata...

Salam kak nab

Terima kasih kak nab atas doa,Syukur kebanyakan mereka cemerlang..

CM berkata...

Salam Atika


terimakasih atas doamu..

CM berkata...

Salam en rosli

laa ye kerr...kira sekolah inggerislah cik rosli ni...tu sekolah cm training dekat dgn UM kan..senang nk pi naik lrt masa tu..


kalau dah besar kt PJ,mesti familiar dgn seksyen 14,old town..tucm jugak byk kenangan disitu,,

CM berkata...

Salam en Rozali

terimakasih banyak atas doa dan kepercayaan,cm ni cikgu biasa-biasa jer..

CM berkata...

Salam pak itam..


cikgu norkiah tu jadi cikgu kejap jer..pas tu kantoi dgn cikgu shaari...hehehe..CM cikgu betul tau..bukan cikgu waktu malam jer


mekasih pak itam atas doa tu..

CM berkata...

Salam kak ina

moga anak dpt kejayaa cemerlang,hebatnyer hadiah dr mak tu,dapat pi umrah lagi..

CM berkata...

Salam mfisma


terima kasih tak terhingga atas doamu..

CM berkata...

Salam syima

aaah kak mas pun cam tu,berdebar kan??

CM berkata...

Salam Kamato


CM pun selalu terpikir cam tu,sampai pencen nanti dah berapa ribu anak murid CM silih berganti...moga mereka semua menjadi insan berguna pada agama bangsa dan negara..

CM berkata...

Salam pak itam


kalau BM tu kreditt dah pi over sea tu...laa tuhan tahu apa yg terbaik untuk kita...dalam main sepak takraw tu boleh score baik cam tu,zaman tu pangkat satu terorr loor...

Cm dulu bercita-cita nk jadi cikgu...pak itam cita-cita nk jadi apa? tak nak jadi cikgu ker? cam cikgu shaari..mengajar lama dapat jadi cikgu besor tu..hihihi..

CM berkata...

Salam Kak ina


kagum dgn semangat belajar tu.Allah menentukan rezeki kita,selagi kita mahu berusaha..

CM berkata...

Salam Erna

betul tu cikgu punya debaran lebih kencang sebab memikirkan ke semua pelajar yg diajar..

CM berkata...

Salam wan

amboii wan pandai memuji tu..cm ni cikgu biasa jer wan..wan jugak kalau jd cikgu sejukk mata memandang..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today