yg sudi bersama cm....

Khamis, Mac 18

Cuti sekolah datang lagi....

Sebenarnya banyak jugak cerita dan aktiviti seharian yg cm nk share dengan kekawan,tapi entah mengapa seminggu dua ni bagai sebu minda dan rasa untuk menulis dan bercerita.Kesibukan dan kepadatan kerja-kerja di sekolah membantutkan niat dan hasrat untuk aktif berblogging.Tapi rasa sayu pulak membiarkan kekawan meninjau di sini tanpa apa-apa cerita dan sambutan,.....
hmmm dalam ketandusan idea ni,biarlah cm share satu aktiviti yg jarang kita pinggirkan iaitu aktiviti makan-makan.Cm terharu dengan kak ngah@noor@senah..setiap kali dia ada urusan estetnya di Putrajaya ,noor pasti menghubungi Cm,dan kami akan meluangkan masa bersama,wahhh macam orang bercinta-cintan cintun..Kali ni CM bawak noor pi ke Bangi,kat Bangi banyak sikit tempat makan berbanding dengan Putrajaya tu...Noor hanya CM kenali melalui blog,tapi kini dah jadi teman rapat malah boleh share segala cerita dan perasaan..sweetkan??? dr alam maya ia menjadi sahabat realiti..

Gambar atas ialah gambar suasana restoran tempat CM dan Noor lunch bersama,meriah restoran ni,ramai pelanggan yer ,sebab kat sini banyak asam pedas dan lauk yg sedap-sedap...

Kami makan apa yer...asam pedas daging tetel,daging dengdeng,kerabu mangga,sambal belacan 3 jenis..telur masin,ulam segala ulam..
psssst,rupanya kak ngah tu peminat ulam tau....sebab tu dia minat sungguh dengan watak Saudagar kaya...Tuan Ismet Ulam Raja....

sedappp sungguh asam pedas daging tetel ..lauk rasmi orang melaka ni...rasanya macam mak CM buat...
di Melaka kenduri kahwin pun buat asam pedas daging ni...sedapp loor,mungkin org negeri lain tak biasa dengan resepi ni..tapi di Melaka ia sungguh popular...CM menikmatinya...rasanya tak cukup nasi sepinggan..

Cuti sekolah...tak lengkap kalau tak tengok wayang,budak2 ni pasti menuntut janji.Cuti kali ni kami tengok pilemmm hebat penuh khayalan dan imiginasi `Alice in Wonderland`...tak berkelippp mata CM dan anak-anak tengok...perrrghh terasa kembali muda menghayati cerita `Alice in Wonderland...hehehehe..




psssst:sorilah ayat berterabur.....sekadar berkongsi cerita....

16 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

Wahhh
makan asam pedas daging tetel
sulam dgn ulam
besttt nyeee

tak ajak saya pun

Wassalam

Azima berkata...

Salam Kak Mas,

Bestnyer...terliouq ni..
nanti pi kl,Kak Mas kne blanje saya gak yer..blehkan??

Selamat bercuti ye Kak Mas..

Wassalam

manzlie berkata...

salam cikgu mas..

wahhh..seronoknyer makan asam pedas daging tetel...lama cl takmakan tau..dah hampir 8 thn..balik nanti bawak cl nohhh



wslam

khairyn berkata...

Salam Cikgu

Rindunya dengan asam pedas daging tetel mak.. sedaaapppp huhuhuhu

oh tadi pun pi tengok Alice in Underland huhuhu Mad Hatter cakap Scottish slang Glaswegian lagi. Terer sungguh! :p

rezeki berkata...

salam cm

mmg sedap asam pedas daging tetel tu, kena pulak di racik halus2 , makan dengan nasi je tanpa lauk dah berselera

best ke cite alice in wonderland tu?

tak tgk lagi

Ayah Zain berkata...

Salam CM,

best arr acara makan-makan yer. CM kalau belanja az tak banyak kos sebab banyak benda tak leh makan.

afeezz berkata...

salam kak mas : sy penah rasa asam pedas daging tetel (turtle) tu.. tp tak selera plak.. maklumlah.. i kan vegetarian .... hahah

Kak Sidah berkata...

Salam CM,

Nak masak lah balik petang ni..

Afeezz bukan turtle lah ni tetel..daging lembu, turtle tu kura-kura..betul ke afeezz ada jumpa org masak turtle tu atau gurau2 je..

Noor berkata...

Salam CM,

nanti2 kita p lagi arr.. kita pekena asam pedas yang lain2 lak.. emmmm.. ulam-ulaman tu, menyelerakan sehh..

pssttt.. bessst bangat jalan2 makan angin.. he he

Zie berkata...

Salam CM,
Jom pekena lagi daging tetel tu... ayam tetel asam pedas ada tak? hehehe.

Best ye... alice in wonderland, nak g tengoklah, saper nak join? kak ngah?

Noor berkata...

Salam..

tumpang lalu cm..

dear zie.. bley, no hal nyer.. jom layannn..

Zie berkata...

tumpang lalu CM,

Noor, jom layannn...ni email zie_design@yahoo.com, minggu depan ye... mlm ni nak tgk sri mersing

Erna berkata...

CM..terliur la baca N3 ni..asam pedas daging tetel..kerabu mangga..wau..sedapnya..

U berkata...

Salaam CM,

Macam best jer asam pedas daging tetel tu (first time baca tadi, ter-imagine turtle ler pulak..hmm).
Tak penah rasa, dapat tengok gambor pun jadilah...
psst CM, kenduri kawen adik2 CM nanti ajakler member2 PDKM, bolehler kak chiq merasa asam pedas daging ni...hehe...dengan muka tak malunya..ahaks)

VpeaceV

abangsulung berkata...

Salam CM,

Macam Umi gak, first time ni. Daging tetel tu maksudnya daging yang dihiris lah yerr. Wah..nyam..nyamm lah yerr.

CM masih di Melaka ke. Saya kalau di Melaka saya suka pegi dikampung kat Ayer Keroh. Suka tengok senibina rumah lama yang bertangga batu tu. Ada dua tiga plan lakar dah saya buat.

Atikah berkata...

Salam kak,

Pertama kali dengar daging tetel... terasa nak merasanya... bila nak melanja??? hehehe

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today