yg sudi bersama cm....

Rabu, Mac 24

Hari Sukan Sekolahku...


Awal bulan mac ,kebanyakan sekolah sibuk dengan sukan,Sekolah CM ni sukan memang diraikan secara besar-besaran,meriah yer macam kenduri kawin,lengkap dengan kompang silat.maskot,khemah,pon-pon girls...pelajar kelihatan begitu gembira sesekali mereka dapat melegakan kepala...setelah penat belajar,aksi mereka dipadang jauh beza dr dalam kelas..dalam kelas mengantuk jer,,kat padang macam kuda diaorang ni..

Adoiii setiap kali ada majlis kt sekolah.CM biasanya jadi ketua untuk uruskan jamuan,kena layan dan pilih menu dan sediakan tempat untuk cikgu-cikgi besor ni makan...tu jer lah keja yer..orang sibuk bersukan CM kena susun pinggan..memang dah jadi tradisi agaknya..dari masa sekolah dulu CM bukan aktif sangat biasanya CM pilih jadi `water girl` budak buat air untuk pasukan rumah.Dah jadi cikgu jadi tukang urus kan jamuan pulak....ok jugak tau..lebihh VIP makan boleh tapau..hehehehe

CM guru rumah merah tau...go.go rumah merah......kawan2 blogger cuma iingat balik masa sekolah dulu,you all rumah apa?????
fuuuhh ni acara-acara guru-guru ....wahhhhh bersemangat kawanku dalam acara golf padang...CM masuk acara lompat katakk dengan makan epal,hehehehe dua-dua kalah...

(kawan-kawanku tekun mendengar arahan).......
Sempat cikgu bahasa melayu ni,,namanya Puan Noraini tapi suka di panggil oya...possing..

hehehe..kamilah pon-pon girls...ada guna bulu-bulu lagi tapi tak de mini skrit ala2 pon-pon girl dalam acara American football...bersemangattt pelajar berlari bila cikgu-cikgu sendiri jadi pon-pon girls,cikgu yg melompattttt lebih-lebih ,,,balik rumah sakit pingganggg sehhhh...


Kekawan semua......cuba ingat balik masa sekolah dulu suka sukan tak?????pak itam..mesti suka acara tarik tali,kak ngah...pulakkk lompat tinggi,AZ...lompat jauh,CL pulakk olahraga pecut....yg lain masuk apa pulakk cuba cerita kat kami....!!!!

12 ulasan:

Rozali berkata...

Assalamualaikum CM

wahh meriah, ada VVIP lagi

CM jangan banyak tapau
nanti badan jadi montel
toing toing
jangan marah
marah kaluuuu kena jual

Wassalam

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

salam cm,

mama pun rumah merah gak...selalu johan! masa sekolah dedulu..mama tak ingat sgt acara apa..tapi suka lompat jauh!

manzlie berkata...

salam from makkah..


Cl rumah merah jugak...Dulu selalu rumah merah johan..

100 meter cl gangsa tau..hehhe

patut lah cikgu memecut cam RAtu trekk... rupanyer rumah merah..


waslam

Che' Pit berkata...

err skool rendah rumah hijau

menengah rendah rumah kuning

menengah atas masuk 2 sekolah, dua2 rumah merah..

biru je tak pernah..

go go merah..

waa mama zainab dgn CL pun rumah merah.. awat semua sama je ni

Azima berkata...

Salam CM..

Meriahnyer..kalau masa skolah dulu2..Hari sukan suka bangat..yer la time tu Cikgu n anak murid satu kepala..

Saya rumah merah gak la CM..Saya msk acara cari duit dlm tepung n isi air dlm btol..

rumah merah ni slalu ada ONG..tiap2 tahun juara..heheh

Suka sesangat bila kenang masa dulu..

U berkata...

Salaam CM,

Masa sek. rendah dulu kak chiq rumah kunen. Naik sek. men., rumah merah pulak. Peh tu pindah sekolah, masuk umah kunen balik. Penah jugakler merasa jadik johan tapi idakler tiap2 tahun, kasi chan rumah lain sama kan...heheh ;)

masa sekolah rendah, penah menang pingat plastik kaler emas untuk 4X100m & plastik kaler gangsa untuk lompat jauh & lompat tinggi...hehe...naik sekolah menengah, semua acara tak layak..ermm "daya graviti" bertambah pulaks...ekeke

VpeaceV

safiudin.com berkata...

salam CM...

meriah ya, sukan sekolah..

betul kata CL, patut lah CM memecut selalu di PDKM, rumah merah rupanya......

hihihihi... kena kejar lembu ke..?

dah lama tinggalkan sekolah jadi terasa pulak seronok menatap gambar-gambar yang ada..

ps: sesekali jadi penonton sukan sekolah anak-anak...

rezeki berkata...

salam cm

dulu pak itam sekolah rendah rumah merah, masa tu kat JB, kami sukan kena pergi kat stadium larkin psl sek dkt dgn stadium, SK larkin 1

pak itam masuk acara jarak jauh 400m dan 4x400m

sekolah menengah juga umah merah

sekolah malam je , takde rumah hehehe

afeezz berkata...

salam cikgu mas : masa sekolah rendah rumah kuning, masa sekolah menengah rumah hijau. zaman dulu2 sy masuk lempar cakera ngan lontar peluru. penah menang sekali jer, no. 2 lempar cakera.

zaman2 dah keje ni pon bersukan gak, tapi takde le rumah sukan, cume mewakili zon. saya dalam Zon 6 daripada 8 zon yg ada. tahun ni sy masuk bola tampar ngan bola jaring lelaki. 2 tahun dah org pujuk sy masuk tarik tali, tp... tak mahu lah... haha

shami2 berkata...

Salam CM...

Wah2..rumah sukan pulak...

Along rumah merah
Angah rumah hijau
Bang chik rumah kunen..
Akak..ermmm rumah aper aar luper aar biru kut...hehhe

Seronok dengan kejayaan anak2...angah wakil bacakan doa bagi hari sukan sekolah...

Pn Kartini berkata...

Salam::):)
samalah kita yaa...sekolah pun baru jek selesai sukannya..3 hari tuu..!!Budak2 ceria jekk bila di padang..tp bila lam kelas..aduhaiii....:):)

che'na berkata...

Salam CM,

x ingat rumah apa tapi cam kuning je..Best betul time sekolah, xlah aktif sgt tapiiii suka pi sekolah, hi..hi..

datang menjengukku

Dian Sastro

di saat waktu berhenti...
kosong dimensi membutakan mata,
memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma dunia tak lagi digunakan untuk menerka*
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi2 yang biasanya tegak berdiri

WHEN I NEED YOU, I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....

WHEN I NEED YOU,  I JUST CLOSE MY EYES AND I WITH YOU....
AND ALL THAT I SO WANT TO GIVE YOU,ITS ONLY A HEARTBEAT AWAY..........I LOVE YOU...

Doaku dalam hidup yang sementara..

Doaku dalam hidup yang sementara..
Ya Rabbi..izinkan aku menjadi...seperti pepohon rendang yang memayungi insan sekelilingku dengan cinta dan kasih sayang yang bersulam redhaMu..sampai masa pohon ini akan kering dan mati namun tersenyum puas tika dirinya menyembah bumi..

Life must go on........

Life must go on........
When u need a shoulder to cry on..i ll be there....

PERSAHABATAN ITU KEKUATAN...

Just for Today